Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Dovezi ale unui alt "eveniment" Tunguska

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,328
  • Înscris: 14.04.2010
Se pare ca arheologii au descoperit dovezi cum ca un eveniment similar cu cel de la Tunguska (presupun ca cei ce intra pe aria ata ar trebui sa stie despre ce se presupune ca s-a intamplat  la Tunguska) a avut loc in urma cu vreo 3700 de ani... explozia in sine a distrus orice urma de viata pe o raza de 500km2.

Ceea ce pare interesant este ca evenimentul s-ar fi intamplat langa Marea Moarta unde se presupune ca ar fi existat si cele 2 orase distruse de furia celui atotputernic... Sodoma si Gomora. Problema e ca dovezile exploziei sunt la nord de Marea Moarta iar istoricii spun ca Sodoma si Gomora ar fi fost la Sud. Pana se va clarifica treaba cu locatiile se pare ca putem vorbi d einca o explicatie stiintifica asupra unor evenimente biblice.

Ma rog, nu tin neaparat sa devina o dezbatere religioasa dar ar fi interesanta e explicatie stiintifica ale unor astfel de evenimente...

SURSA

#2
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
si asta ce a fost?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/dpmXyJrs7iU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by arg, 29 November 2018 - 11:37.


#3
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018
Alte teorii sustin ca au fost ceva explozie de gaze subterane la Sodoma, iar Gomora a fost devastata de un cutremur.
Faza aia cand sotia lui Lot se opreste , se uita catre oras si  se transforma in stana de piatra  sau descrierea unei ploi cu foc   seamana mai degraba  a efectele unor eruptii vulcanice cand iese fum piroclastic. Desi la Marea Moarta nu sunt vulcani.  
Nu stiu daca un meteorit poate sa acopere oamenii cu cenusa.

Erau totusi niste orase foarte dezvoltate  si prospere comercial pentru epoca bronzului, contrar a ce scrie prin Biblie ca erau niste vagauni erotice.

Edited by hero3, 29 November 2018 - 11:46.


#4
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,088
  • Înscris: 29.01.2016
Pe mine altceva ma fascineaza. Faptul ca, acele "pedepse divine", vin prin niste fenomene naturale, adica nimic supranatural sau uau.
Dar, dovada acelor fenomene, nu poate scoate din calcul "de unde a venit comanda". Nu putem decat sa ne intrebam daca a fost "comandat", sau, acel eveniment a fost unul doar natural si atat, adica, pura coincidenta.

Edited by Magicwisewolf, 29 November 2018 - 11:49.


#5
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018
Iti dai seama cat s-au bucurat unii   cand Pompeiul a fost distrus de eruptia vulcanului Vezuviu si au spus ca e pedeapsa divina?

Crestinii de atunci au si descris evenimentul in Apocalipsa lui Ioan. Fix la 30 de ani dupa eruptia Vezuviului si distrugerea Pompeiului   apare si Cartea Apocalipsei.
The Destruction of Pompeii and the New Testament Book of Revelation – TaborBlog

Aici clar se vorbeste despre o eruptie vulcanica si efectele de dupa:

Quote

12. Cand a rupt Mielul pecetea a sasea, m-am uitat si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant. Soarele s-a facut negru ca un sac de par, luna s-a facut toata ca sangele,
13. si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic.
14. Cerul s-a strans ca o carte de piele pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.
15. Imparatii pamantului, domnitorii, capitanii ostilor, cei bogati si cei puternici, toti robii si toti oamenii slobozi s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor.
16. Si ziceau muntilor si stancilor: "Cadeti peste noi si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului;
17. caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?"




Si aici o descrie, numai ca dupa aia autorul o da in fantasmagorii si zice ca ies lacuste,  demoni si scorpioni din adanc:  

Quote

7. Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa.
8. Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange,
9. si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit.
..........
12. Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea.
13. M-am uitat si am auzit un vultur care zbura prin mijlocul cerului si zicea cu glas tare: "Vai, vai, vai de locuitorii pamantului din pricina celorlalte sunete de trambita ale celor trei ingeri care au sa mai sune."
1. Ingerul al cincilea a sunat din trambita. Si am vazut o stea care cazuse din cer pe pamant. I s-a dat cheia fantanii Adancului
2. si a deschis fantana Adancului. Din fantana s-a ridicat un fum, ca fumul unui cuptor mare. Si soarele si vazduhul s-au intunecat de fumul fantanii.







Aici vorbeste despre un meteorit care a cazut in vremurile antice sau despre cometa vazuta prin anul 30 i.e.n., fie se refereau la meteoritii cazuti prin anul 99 i.en. sau 216 i.en.

Quote



10. Al treilea inger a sunat din trambita. Si a cazut din cer o stea mare, care ardea ca o faclie; a cazut peste a treia parte din rauri si peste izvoarele apelor.
11. Steaua se chema "Pelin"; si a treia parte din ape s-au prefacut in pelin. Si multi oameni au murit din pricina apelor, pentru ca fusesera facute amare.


S-a scris multe si despre meteoritul cazut prin 410-450 care a coincis cu caderea Imperiului Roman de Apus:
A asteroid may have coincided with the fall of Rome | Education | The Guardian

Iar potopul biblic e inspirat dupa marile inundatii din Sumer  din anii 2900 i.e.n:
Flood myth - Wikipedia

Quote

Excavations in Iraq have revealed evidence of localized flooding at Shuruppak (modern Tell Fara, Iraq) and various other Sumerian cities. A layer of riverine sediments, radiocarbon dated to about 2900 BC, interrupts the continuity of settlement, extending as far north as the city of Kish, which took over hegemony after the flood. Polychrome pottery from the Jemdet Nasr period (3000–2900 BC) was discovered immediately below the Shuruppak flood stratum. Other sites, such as Ur, Kish, Uruk, Lagash, and Ninevah, all present evidence of flooding. However, this evidence comes from different time periods.[13] The Shuruppak flood seems to have been a localised event caused through the damming of the Karun River through the spread of dunes, flooding into the Tigris, and simultaneous heavy rainfall in the Nineveh region, spilling across into the Euphrates. In Israel, there is no such evidence of a widespread flood.[14] Given the similarities in the Mesopotamian flood story and the Biblical account, it would seem that they have a common origin in the memories of the Shuruppak account.[15]

Floods in the wake of the last glacial period may have inspired myths that survive to this day.[16] It has been postulated that the deluge myth in North America may be based on a sudden rise in sea levels caused by the rapid draining of prehistoric Lake Agassiz at the end of the last Ice Age, about 8,400 years ago.[17]
The geography of the Mesopotamian area was considerably changed by the filling of the Persian Gulf after sea waters rose following the last glacial period. Global sea levels were about 120 m (390 ft) lower around 18,000 BP and rose until 8,000 BP when they reached current levels, which are now an average 40 m (130 ft) above the floor of the Gulf, which was a huge (800 km × 200 km (500 mi × 120 mi)) low-lying and fertile region in Mesopotamia, in which human habitation is thought to have been strong around the Gulf Oasis for 100,000 years. A sudden increase in settlements above the present water level is recorded at around 7,500 BP.[18][19]

Edited by hero3, 29 November 2018 - 12:11.


#6
onlyviu

onlyviu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 07.10.2008

View PostMagicwisewolf, on 29 noiembrie 2018 - 11:48, said:

Pe mine altceva ma fascineaza. Faptul ca, acele "pedepse divine", vin prin niste fenomene naturale, adica nimic supranatural sau uau.
Dar, dovada acelor fenomene, nu poate scoate din calcul "de unde a venit comanda". Nu putem decat sa ne intrebam daca a fost "comandat", sau, acel eveniment a fost unul doar natural si atat, adica, pura coincidenta.
Asa, si cum ar trebui sa arate o "pedeapsa divina" dupa tine ca sa nu o poti asocia cu fenomene naturale? Sa ninga cu flacari, sa ploua cu aer sau sa ingheti instant in timp ce esti aruncat pe un foc aprins?

#7
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,328
  • Înscris: 14.04.2010

View Postonlyviu, on 29 noiembrie 2018 - 12:15, said:

Asa, si cum ar trebui sa arate o "pedeapsa divina" dupa tine ca sa nu o poti asocia cu fenomene naturale? Sa ninga cu flacari, sa ploua cu aer sau sa ingheti instant in timp ce esti aruncat pe un foc aprins?
Pai daca e vorba de forte supranaturale atunci de ce trebuie neaparat sa abata un meteorit sau inundatii sau mai stiu eu ce fenomen fizic cand ar putea foarte simplu, ca prin magie, sa faca oamenii "rai" sa dispara pur si simplu...

View Postarg, on 29 noiembrie 2018 - 11:37, said:

si asta ce a fost?

......
Si care e legatura?

#8
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,680
  • Înscris: 22.01.2015
Inginere,like ca stii de Tunguska.  Fenomen natural(extrapamantean),supus la interpretari . Fiind aproape contemporan, nimeni nu se hazardeaza in definirea cauzei intamplarii/faptului.

#9
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Si voi credeti ca daca maine are loc o eruptie sau un cutremur major , capii bisericilor nu vor specula asta in favoarea lor ?
Evenimente similare cu Tunguska au tot avut loc si vor mai avea . Este o chestiune de timp . Inca gandim la scara mica . Ne raportam la perioada/durata  vietilor noastre care nu inseamna mare lucru ( desi pentru noi inseamna totul ) . Probabil ca civilizatia va sfarsi in urma unui astfel de eveniment . Poate nici nu ar fi rau sa se dea un restart . Mai putini oameni , mai putin consum , conducatori mai intelepti , cine stie ? Eu cred ca ar disparea ideea de politica . Nu stiu daca ar reaparea in viitor dar sunt sigur ca politica actuala ( la nivel mondial ) nu ar rezista. Personal mi-as face datoria de supravietuitor si as crapa capetele la cateva zeci de politicieni . Cred ca ar fi datoria fiecarui om care a scapat de cataclism sa elimine cat poate din plaga asta buboasa si plina de puroi numita "politica " .

Edited by JurasikMan, 29 November 2018 - 13:03.


#10
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,851
  • Înscris: 06.01.2008

View Posthero3, on 29 noiembrie 2018 - 11:43, said:

Erau totusi niste orase foarte dezvoltate  si prospere comercial pentru epoca bronzului, contrar a ce scrie prin Biblie ca erau niste vagauni erotice.
Nu scrie niciunde ca nu erau dezvoltate.
Sau crezi ca daca in Sodoma si Gomora actele sexuale in vazul tuturor, orgiile sexuale si alte activitati erau la ordinea zilei inseamna ca automat se presupune ca erau inapoiate dpdv tehnologic?

#11
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,088
  • Înscris: 29.01.2016

View Postonlyviu, on 29 noiembrie 2018 - 12:15, said:

Asa, si cum ar trebui sa arate o "pedeapsa divina" dupa tine ca sa nu o poti asocia cu fenomene naturale? Sa ninga cu flacari, sa ploua cu aer sau sa ingheti instant in timp ce esti aruncat pe un foc aprins?
Pai nu stiu. Gen esti in mijlocul desertului si sa mori intr-o inundatie de la o furtuna violenta iscata din senin, fenomen care nu a mai existat nici cu mii de ani inainte si nici de atunci incolo multe mii / zeci de mii de ani. Sa-l numim fenomen singular.
Sau, un exemplu mai pamantean. E 3 dimineata si constati ca nu ai tigari. Pleci din casa spre un non stop, pe jos, si pe drum te loveste o masina in plin, in timp de mergeai pe trotuarul unui bulevard cu 3 benzi pe sens. Si sa fie singura masina care circula pe acolo la acea ora. In rest nici tipenie de om sau masina. Cam asa...
Adica din asta cu probabilitati de intamplare spre imposibil sau care sa fie mai putin probabile decat sa castigi la loto.

Edited by Magicwisewolf, 29 November 2018 - 14:08.


#12
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010

View PostMagicwisewolf, on 29 noiembrie 2018 - 14:04, said:

Vezi ca au fost zilele astea, inundații in nu știu ce desert. Exista Dumnezeu si aia erau niște păcătoșii dracului.

Daca niste smecheri mari fac accident pe Pamant, indiferent cat de mare este, ori nu aflam niciodata, ori nu mai conteaza.

#13
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018

View PostHider141, on 29 noiembrie 2018 - 14:04, said:

Nu scrie niciunde ca nu erau dezvoltate.
Sau crezi ca daca in Sodoma si Gomora actele sexuale in vazul tuturor, orgiile sexuale si alte activitati erau la ordinea zilei inseamna ca automat se presupune ca erau inapoiate dpdv tehnologic?
O spun arheologii...in regiune erau multe centre urbane dezvoltate de pe urma comertului.  Erau un fel de Geneva-Milano-Venetia al epocii bronzului.

Aceasta este "Sodoma":
Bab edh-Dhra - Wikipedia


Asa arata orasul :
[ https://i.ytimg.com/vi/6NtroMhu-Ps/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]













La cum arata ruinele, e clar ca ceva catastrofal s-a intamplat acolo, posibil un cutremur si ceva explozii de gaze subterane.  




[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Bab_edh-Dhra_EB_mudbrick_view_to_NW.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/Bab_edh-Dhra_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://c8.alamy.com/comp/H3YXFB/collection-of-funerary-pottery-found-in-bab-edh-dhra-an-early-bronze-H3YXFB.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://3.bp.blogspot.com/--N664I0T5gQ/UjMVDP8WdqI/AAAAAAAAATU/H5YI6g7Q_G8/s1600/DeadSeaBitumen.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/72/Bab_edh-Dhra_western_gate_view_to_NW.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Bab_edh-Dhra_02.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by hero3, 29 November 2018 - 18:31.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate