Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Nasterea din nou - invatatura secreta a Bibliei

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
68 replies to this topic

#19
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 15:00, said:

Nicodim a înțeles o naștere din nou, o repetare a nașterii carnale (v4), nu o naștere de sus.
A, daca crezi asa ceva, vorbim degeaba.
Cred ca il crezi prea prost pe Nicodim.
Nu uita ca Nicodim era un rabin, unul din varfurile intelectualitatii vremii.
In Ioan 3 ne este prezentata discutia dintre doi rabini, frate Logic.

Normal ca Nicodim a inteles ceea ce-i spunea Isus. Si normal ca nu era asa prost incat sa creada ca Isus se refera la nasterea fizica. Cand Nicodim i-a pus intrebarea cu "sa intre din nou in pantecele maicii sale si sa se nasca", Nicodim folosea un limbaj figurat, folosit deseori de rabini. El, Nicodim, intreba: "adica Isus, tu vrei sa spui ca ar trebui sa parasim tot ce ne invata religia noastra iudaica si sa primim altceva, nou?". Pe undeva pe aici e sensul intrebarii lui Nicodim. Eu cred ca ar trebui sa-i acordam macat atata credit incat sa nu sustinem ca Nicodim era asa de prostovan incat sa creada ca un om poate intra a doua oara in burta mamei.

#20
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008
Așa o fi cu rabinii, filozofi mari, dar Nicodim întreabă de două ori ”Cum se poate face asta”. O dată chiar foarte copilărește. Isus i-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?” (v10). Cam în multe situații în Ioan iudeii nu pricep ce spune Isus sau interpretează literal...

#21
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014
Iti dai seama ca Isus l-a numit "invatatorul". Cu articol hotărât.

#22
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

 penticostalul, on 25 noiembrie 2018 - 17:25, said:

Iti dai seama ca Isus l-a numit "invatatorul". Cu articol hotărât.
Da, dar nu ale celor ceresti. I-a si spus, daca cele pamantesti nu le intelege , cele ceresti vor fi enigma continua pentru unii. Vorba ortodocsilor: "e o taina " .

Pentru multi asta e findca nu reusesc sa inteleaga. Vorba initiatorului " invatatura secreta a bibliei" . Pai de ce ar trebui sa fie secreta ? Plus ca i se pune in "carca" lui isus cum ca nu prea dorea ca multi sa inteleaga ca nu cumva sa se intoarca si sa i se ierte pacatele.
Nu aducea isus lumina ? Nu era el invatatorul cel BUN ? Eu nu stiu ca menirea unui invatator sa fie acea de a nu dori sa intelegi.

#23
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008
Scopul scriitorului este să scoată în evidență prin multele dialoguri cu iudeii înțelepciunea superioară a lui Isus și ucenicilor, ca unii născuți de sus, din duh, pe care nu-i poți înțelege, nu le poți primi cuvintele, dacă nu ești născut la fel...

8 Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”
9 Nicodim I-a zis: „Cum se poate face aşa ceva?”
10 Isus i-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?
11 Adevărat, adevărat îţi spun că Noi vorbim ce ştim şi mărturisim ce am văzut; şi voi nu primiţi mărturia Noastră.
12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pământeşti, şi nu credeţi, cum veţi crede când vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?



#24
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 logic1, on 24 noiembrie 2018 - 23:35, said:

Nașterea din nou este învățătura secretă sau neînțeleasă a Bibliei, pentru că este nașterea ”de sus”, adică din Dumnezeu.

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou (anothen), nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu”.

anothen - from above; by analogy, from the first; by implication, anew.


Anothen înseamnă ”de sus” sau ”din nou”. Nicodim a înțeles în mod greșit ”din nou”.



Berean Literal Bible
Jesus answered and said to him, "Truly, truly, I say to you, except anyone be born from above, he is not able to see the kingdom of God."


1 Ioan

5:1 Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu.

3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.


Comparația cu vântul a celui născut din duh arată că, deși se cunoaște de unde vine și unde merge după carne, nu se cunoaște după duh. Este o cu totul altă creație sau făptură, una nouă.

2 Corinteni 5
16 Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta.

17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.


Isus de exemplu, după carne a fost fiul lui David, dar după duh fiul lui Dumnezeu (Romani 1:2-4). De la botezul în apă când a venit duhul peste el și l-a uns/declarat fiul lui Dumnezeu.

In momentul cand Iisus este botezat si Duhul Sfant coboara asupra Lui, atunci ii zice Dumnezeu ”Fiul meu esti Tu, eu astazi te-am nascut”. Adica, daca pana atunci fusese nascut din Fecioara, din acel moment era nascut si din Dumnezeu. Aceasta este nasterea din nou. Dar asa cum cel ce se naste din apa are nevoie mereu sa bea apa, ca sa nu moara, tot asa si cel nascut din nou, fiind nascut din Duhul Sfant, are nevoie sa ”bea” mereu Duh Sfant, ca sa nu moara. Dar imediat dupa ce a fost botezat, Hristos ”a fost dus de Duhul in pustie”. Adica Hristos nu mai facea ce voia El, ci facea ce voia Duhul. De aceea, cine zice ca s-a nascut din Duhul dar face propria voie sau inca mai este supus legii poruncilor, acela sa stie ca nu-i nascut din nou, doar se amageste. Ca sunt unii protestanti care se boteaza si incep sa respecte cu mai multa rigoare Legea si isi inchipuie ca, daca au devenit mari ”respectatori” de Lege, atunci s-au nascut din nou. Dar, de fapt, au cazut din Har sub Lege si sunt si mai blestemati si mai rai ca inainte!
Pe ortodocsi, insa, Diavolul ii pacaleste altfel. Ca unii din ei primesc cate un duh necurat care incepe sa le spuna ce sa faca si ei fac, crezand ca este Duhul lui Dumnezeu care le vorbeste. Cam cum a facut Oliver, nebunul care a amenintat ca detoneaza o bomba intr-o facultate, la Iasi, cu ani in urma.
Deci, la nasterea din nou, nu mai faci ce vrei si cand vrei, ci Duhul, cand vrea El, chiar te duce unde vrea si cum vrea si cat vrea si tu nu te poti impotrivi... Asa cum Iona s-a dus sa propovaduiasca in Ninive chiar daca s-a impotrivit, asa cum Ilie s-a lasat rapit la cer, chiar daca nu a vrut, asa cum Hristos s-a lasat dus in pustie si rastignit pe cruce, chiar daca a plans cu lacrimi de sange sperand sa nu se intample.

#25
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 18:05, said:

11 Adevărat, adevărat Ăźți spun că Noi vorbim ce știm și mărturisim ce am văzut; și voi nu primiți mărturia Noastră.
12 Dacă v-am vorbit despre lucruri pămĂąntești, și nu credeți, cum veți crede cĂąnd vă voi vorbi despre lucrurile cerești?[/indent]

De ce folosește Isus persoana I, plural?! Se referea cumva la Sfânta Treime?!

#26
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 11:13, said:

Isus nu a avut impresia că Nicodim a înțeles foarte bine, pentru că i-a spus: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?”
În ce sens a greșit am spus mai sus, dar este bine să cauți singur un răspuns.

Wiki: Born Again
The Greek phrase in the text is ambiguous, resulting in a wordplay in which "born again" is rendered as "born from above" in some translations such as the NET[4] and the NRSV.[5] ...John's Gospel was written in Greek, and the word translated as again is ἄνωθεν (ánōtʰen), which could mean again, or from above. The New Revised Standard Version prefers this latter translation,[6] and both the King James Version and the Revised Version give it as an alternative in the margins. Hoskyns argues that it is to be preferred as the fundamental meaning and he drew attention to phrases such as "birth of the Spirit (v.5)", "birth from God (cf. Jn 1:12-13; 1Jn 2:29, 3:9, 4:7, 5:18)" but maintains that this necessarily carries with it an emphasis upon the newness of the life as given by God himself.[7]

De fapt, ca sa ajungi la sensul corect, trebuie sa imbini cele doua intelesuri. Deci, nasterea din nou inseamna ”din nou, de sus”.

Edited by Dorel666, 25 November 2018 - 20:22.


#27
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 Dorel666, on 25 noiembrie 2018 - 20:20, said:

De fapt, ca sa ajungi la sensul corect, trebuie sa imbini cele doua intelesuri. Deci, nasterea din nou inseamna ”din nou si de sus”.

Nu se poate cum spui tu! Pentru că din nou implică ceva ce a mai avut loc înainte (naștere fizică), însă de sus implică o renaștere spirituală în sensul de aprobare divină, care n-are nicio legătură cu nașterea fizică! :)

Edited by heart_of_ice, 25 November 2018 - 20:27.


#28
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,088
  • Înscris: 10.09.2008

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 20:18, said:

De ce folosește Isus persoana I, plural?! Se referea cumva la Sfânta Treime?!

Se referea la el și ucenici ca născuți de sus, astfel cunoscători și în acest sens veniți din cer.

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 20:25, said:

Nu se poate cum spui tu! Pentru că din nou implică ceva ce a mai avut loc înainte (naștere fizică), însă de sus implică o renaștere spirituală în sensul de aprobare divină, care n-are nicio legătură cu nașterea fizică! Posted Image

Nașterea ”de sus” este și o naștere cu totul nouă, un nou început complet diferit de cel carnal. În acest înțeles este și ”din nou”.

#29
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 penticostalul, on 25 noiembrie 2018 - 15:15, said:

A, daca crezi asa ceva, vorbim degeaba.
Cred ca il crezi prea prost pe Nicodim.
Nu uita ca Nicodim era un rabin, unul din varfurile intelectualitatii vremii.
In Ioan 3 ne este prezentata discutia dintre doi rabini, frate Logic.

Normal ca Nicodim a inteles ceea ce-i spunea Isus. Si normal ca nu era asa prost incat sa creada ca Isus se refera la nasterea fizica. Cand Nicodim i-a pus intrebarea cu "sa intre din nou in pantecele maicii sale si sa se nasca", Nicodim folosea un limbaj figurat, folosit deseori de rabini. El, Nicodim, intreba: "adica Isus, tu vrei sa spui ca ar trebui sa parasim tot ce ne invata religia noastra iudaica si sa primim altceva, nou?". Pe undeva pe aici e sensul intrebarii lui Nicodim. Eu cred ca ar trebui sa-i acordam macat atata credit incat sa nu sustinem ca Nicodim era asa de prostovan incat sa creada ca un om poate intra a doua oara in burta mamei.

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 16:12, said:

Așa o fi cu rabinii, filozofi mari, dar Nicodim întreabă de două ori ”Cum se poate face asta”. O dată chiar foarte copilărește. Isus i-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel şi nu pricepi aceste lucruri?” (v10). Cam în multe situații în Ioan iudeii nu pricep ce spune Isus sau interpretează literal...

 penticostalul, on 25 noiembrie 2018 - 17:25, said:

Iti dai seama ca Isus l-a numit "invatatorul". Cu articol hotărât.

1 Corinteni 14:26 Ce este de făcut atunci, fraţilor? Când vă adunaţi laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învăţătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească.

1 Corinteni 14:30 Şi dacă este făcută o descoperire unuia care şade jos, cel dintâi să tacă.


Urmand cele de mai sus, imi permit sa intervin in discutia voastra. Astfel, referitor la discutia dintre Hristos si Nicodim, sa tinem cont de faptul ca toate pildele date de Hristos erau luate din viata reala. De data aceasta insa, pilda parea sa nu mai fie luata din viata reala, ci sa fie o fabulatie, o imaginatie. De aceea intreaba Nicodim, care evident ca nu era prost si pricepea multe, ”cum este posibil sa intre un om batran a doua oara in pantecele mamei”. Adica ”ai dat o pilda, Nazarinene, dar nu se potriveste cu realitatea”. Si atunci Hristos, vazand unde este problema de intelegere a lui Nicodim, ii aduce aminte ca orice copil se naste de doua ori, adica prima oara ”din apa”, adica din pantecele mamei, dar a doua  nastere este ”din duh”, adica din invatatura pe care i-o dau mama, tata si invatatorii lui. Doar ca de data aceasta Hristos il atentioneaza ca invatatorii care te nasc din nou nu sunt cei de pe pamant, pentru ca ”mama, tata si invatorii din carne” sunt pamantesti si ce este pamantesc naste pentru pamant. Deci, Hristos il invata pe Nicodim ca duhurile nevazute nu sunt doar cele necurate, venite din Gheena si care nasc pentru Gheena, ci sunt si duhuri curate, ceresti,  care nasc spre curatenie si spre cer. Amin

Sper ca am fost destul de clar... Daca nu, reformulez.

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 20:25, said:

Nu se poate cum spui tu! Pentru că din nou implică ceva ce a mai avut loc înainte (naștere fizică), însă de sus implică o renaștere spirituală în sensul de aprobare divină, care n-are nicio legătură cu nașterea fizică! Posted Image

Vezi, mai intai, ce am scris mai sus si anume: orice om se naste de fapt de doua ori, prima oara ”din apa”, adica din lichidul amniotic, iar a doua oara ”din duh”, adica din invatatura. Iar acel ”din nou” nu se refera la a te mai naste inca o data din pantecele  mamei, ci a te mai naste inca o data din cuvant, asa cum te-ai mai nascut o data, incepand cu ”cei sapte ani de acasa” si continuand cu anii de scoala si experienta vietii.

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 20:18, said:

De ce folosește Isus persoana I, plural?! Se referea cumva la Sfânta Treime?!

As zice ca da.

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 20:37, said:


Nașterea ”de sus” este și o naștere cu totul nouă, un nou început complet diferit de cel carnal. În acest înțeles este și ”din nou”.

Ma repet, dar nu ma deranjeaza sa o fac acum, ca am inteles exact ce inseamna acel ”din nou”. Adica o noua nastere din duh. Nasterea din duh, care a fost facuta pana atunci de catre oameni, prin invatatura data, trebuie sa se faca inca o data, dar de data aceasta nu de catre oameni, ci de catre duhuri, dar nu orice duh, ci Duhul Sfant.

Edited by Dorel666, 25 November 2018 - 20:51.


#30
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 logic1, on 25 noiembrie 2018 - 20:37, said:

1. Se referea la el și ucenici ca născuți de sus, astfel cunoscători și Ăźn acest sens veniți din cer.



2. Nașterea ”de sus” este și o naștere cu totul nouă, un nou Ăźnceput complet diferit de cel carnal. În acest Ăźnțeles este și ”din nou”.

1. Din context reiese că cei doi erau singuri, ce sens avea să folosească pluralul când el era singur acolo cu Nicodim?

2. Naștere nu e totuna cu început! Ori acceptăm că nașterea e de sus, ori acceptăm că nașterea e din nou! Dacă e de sus, e renaștere spirituală, dacă e din nou, atunci e renaștere fizică, adică reîntrupare fizică!

#31
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 20:58, said:

1. Din context reiese că cei doi erau singuri, ce sens avea să folosească pluralul când el era singur acolo cu Nicodim?

2. Naștere nu e totuna cu început! Ori acceptăm că nașterea e de sus, ori acceptăm că nașterea e din nou! Dacă e de sus, e renaștere spirituală, dacă e din nou, atunci e renaștere fizică, adică reîntrupare fizică!

Nu exista om care sa nu se nasca atat din apa, cat si din duh. Ori Hristos ii specifica lui Nicodim ca  nu nasterea fizica, din apa, trebuie sa se mai faca inca o data, ci  nasterea din duh trebuie sa se faca din nou.

#32
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 Dorel666, on 25 noiembrie 2018 - 21:03, said:

ci  nasterea din duh trebuie sa se faca din nou.

Adică, noi am mai fost născuți din duh și înainte?! :)

#33
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 21:06, said:

Adică, noi am mai fost născuți din duh și înainte?! Posted Image

Tu inveti pe altii Scriptura si nu pricepi asta?! Faptul ca mama dumitale te-a scapat afara din vaginul d-ei, nu te-a facut om, dar faptul ca te-a educat si ti-a dat din duhul ei, te-a facut! Da, repet, orice om se naste din apa si din duh! Ca, daca te-ar fi crescut lupii, urlai ca ei. Dar te-a nascut o femeie, un duh de om, si vorbesti ca oamenii. Tot nu pricepi?
Daca omul nu s-ar mai fi nascut o data din duh, cum ar mai fi zis Hristos ca omul trebuie sa se nasca din nou, de vreme ce toti stim ca din vaginul mamei nu te mai poti naste o data!

#34
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 Dorel666, on 25 noiembrie 2018 - 21:22, said:

1. Tu inveti pe altii Scriptura si nu pricepi asta?!

2. Faptul ca mama dumitale te-a scapat afara din vaginul d-ei, nu te-a facut om, dar faptul ca te-a educat si ti-a dat din duhul ei, te-a facut! Da, repet, orice om se naste din apa si din duh! Ca, daca te-ar fi crescut lupii, urlai ca ei. Dar te-a nascut o femeie, un duh de om, si vorbesti ca oamenii. Tot nu pricepi?

3. Daca omul nu s-ar mai fi nascut o data din duh, cum ar mai fi zis Hristos ca omul trebuie sa se nasca din nou, de vreme ce toti stim ca din vaginul mamei nu te mai poti naste o data!

1. Pe cine am învățat eu din Scriptură?
Aaa, că mă mai contrazic cu unii pe marginea ei, e altă mâncare de cartofi!

2. Când o mamă își scapă fătul din vagin, se numește avort spontan! Eu nu am fost avortat, poate domnia ta! Ce înțelegi matale prin duh, și cum poate o mamă să-i dea din duhul ei copilului? Dacă m-ar fi crescut lupii, aș fi urlat ca ei, adică matale vrei să spui că mi-ar fi dat din duhul lor?! :)
Păi pot să urlu și acum ca lupu', fără să am duh de lup! :D
Nu m-a născut un duh de om, ci un om care avea duh în el, ce nu pricepi!

3. Din vaginul mamei ăsteia nu (care te-a născut în lumea asta), ci din vaginul altei mame (întro altă viață)! Ce nu pricepi? :)

Edited by heart_of_ice, 25 November 2018 - 21:47.


#35
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 heart_of_ice, on 25 noiembrie 2018 - 21:45, said:

1. Pe cine am învățat eu din Scriptură?
Aaa, că mă mai contrazic cu unii pe marginea ei, e altă mâncare de cartofi!

2. Când o mamă își scapă fătul din vagin, se numește avort spontan! Eu nu am fost avortat, poate domnia ta! Ce înțelegi matale prin duh, și cum poate o mamă să-i dea din duhul ei copilului? Dacă m-ar fi crescut lupii, aș fi urlat ca ei, adică matale vrei să spui că mi-ar fi dat din duhul lor?! Posted Image
Păi pot să urlu și acum ca lupu', fără să am duh de lup! Posted Image
Nu m-a născut un duh de om, ci un om care avea duh în el, ce nu pricepi!

3. Din vaginul mamei ăsteia nu (care te-a născut în lumea asta), ci din vaginul altei mame (întro altă viață)! Ce nu pricepi? Posted Image

M-am aprins nitel, dar n-am vrut sa te jignesc. Intelege ca cuvantul este duh si nasterea din cuvant este nastere din duh. Ar trebui sa fie foarte simplu, nu pricep de ce te-ai poticnit. Orice om se naste atat trupeste, din trupul mamei, cat si duhovniceste, ca intelect adica, din cuvintele mamei. Nici acum nu intelegi?

#36
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 Dorel666, on 25 noiembrie 2018 - 22:00, said:

1. M-am aprins nitel, dar n-am vrut sa te jignesc.

2. Intelege ca cuvantul este duh si nasterea din cuvant este nastere din duh. Ar trebui sa fie foarte simplu, nu pricep de ce te-ai poticnit.

3. Orice om se naste atat trupeste, din trupul mamei, cat si duhovniceste, ca intelect adica, din cuvintele mamei. Nici acum nu intelegi?

1. OK!

2. Adică, cuvânt = duh = informație?
Asta ai vrut sa spui? Păi conform limbii ebraice, duh = vânt, suflare, adică însuflețit! Nu văd legătură cu nașterea din nou/de sus a duhului!
Cu cuvântul, da, văd o legătură, în sensul în care cuvântul = informație!

3. Păi aici văd legatura dintre naștere = un nou început și cuvânt = informație în sensul de intelect! Nici vorbă de duh! :)

Edited by heart_of_ice, 25 November 2018 - 22:26.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate