![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Sisteme de panouri solare pentru preparare ACM si aport la incalzire
Last Updated: Nov 28 2023 11:28, Started by
Daco_Get
, Nov 23 2018 09:21
·
83

Posted 06 September 2023 - 12:24

Multumesc theionutzradu1991 . Acum am inteles . Inca ceva : Ce credeti ca ar fi mai eficient pentru a face apa calda menajera : Panouri solare care incalzesc apa sau panouri fotovoltaice care sa incalzeasca apa din boiler ?Nu vorbim de pret , vorbim de eficienta si suprafata ocupata . Adica la 1 M patrat de panouri termice versus 1 M patrat panouri fotovoltaice . Orice tehnologie de colector alegi e in general mai eficienta per m2 decat PV , singura problema e ca nu iti poate aduce ACM 100% din timp (365 zile) oricat l-ai supradimensiona . |
Posted 06 September 2023 - 14:17

de ce ești rău?
doar de 2x? ![]() oare nu e cum s-a scris: 20% randament la PV și 90% la tuburi? |
Posted 06 September 2023 - 15:10

de ce ești rău? doar de 2x? ![]() oare nu e cum s-a scris: 20% randament la PV și 90% la tuburi? 90% randament? da ce e gaura neagra? eu cam asa am observat la ale mele , nu cred ca il intereseaza pe om cifre exacte , esential e sa functioneze ca vad ca exista sceptici si la apa calda . |
Posted 06 September 2023 - 16:39

Daca e sa ne luam dupa nenea google
"Solar water heating systems have a high efficiency in the summer, converting up to 80 per cent of the energy that contacts the system into heat. In the winter, around 20 – 25 per cent of the energy is converted." Vara, caldura le ajuta, pe langa radiatia solara, iarna e invers la panouri fotovoltaice, le place mai mult pe frig. Vorbind de "putere instanta" , nu productie! |
Posted 10 September 2023 - 14:14

Ce automatizare/controller de tuburi solare pentru ACM recomandati ? Un amic de-al meu a avut RESOL DeltaSol SLL dar i s-a stricat .
Ceva fiabil si la pret decent ( cat mai ieftin ) SR868C9 e vechi deja . Automatizarea nouă Consol SR91 (înlocuiește vechiul SR868C8)(SR81) controller cum ar fi SR91 si SR609C, SR208C, SR288, SR568, SR1568, SR609 Automatizare solara SR208C WIFI https://panosol.ro/automatizare-solara-sr208c-wifi/ Edited by luk2011, 10 September 2023 - 14:23. |
Posted 10 September 2023 - 19:37

Si eu astept un raspuns de acest fel . Ceva fiabil si sa nu se strice dupa cei 2 ani de garantie .
O recomandare in acest sens , dar cu un controler de centrala mi sa propus Eurostel 11Z de catre Florin ( nu mai stiu ce pseudonim are ) . O MIZERIE , dupa care a venit cu o alta recomandare mai scumpa . Pai omul asta ( vorbeste lumea ca s-ar ocupa cu domeniul instalatiilor) merge mai mult pe ghicite si fara sa cunoasca aceste aparate . |
Posted 10 September 2023 - 20:09

Discuțiile și recomandările de pe un forum trebuie sa le bagi prin filtrul gândirii. Dacă nu îți place ce ți-a recomandat, ia altceva.
Discuția aici este despre panouri ACM, nu despre impresiile tale despre cineva care ți-a dat sfaturi. |
Posted 10 September 2023 - 20:25

Nu sunt impresi ,sunt realitati !
Oricum sunt si eu interesat de un controler solar fiabil |
Posted 11 September 2023 - 03:42

Salut.
Hai sa o luam altfel. Dece sa stricat primul? Eu am un controler si are peste 2 ani. Si am avut altul inainte care are si mai mult. Schimbul l-am facut pentru ca ala vechi nu stia sa moduleze puterea pompei. Cumnatul care este langa mine are unu si mai vechi recuperat de pe la o lucrare. Toate merg foarte bine. Poate problema nu este la controler ci la montaj sau alte componente sau nu sunt adecvate pentru tipul de instalatie. Spor. Edited by st3fan19, 11 September 2023 - 03:42. |
Posted 11 September 2023 - 06:38

N-are rost sa mai deschid aceasta discutie aici . Toata treaba este prezentata aici . https://forum.softpe...t__6570Â Â Daca vreti sa stiti cum sta treaba cititi incepind cu aceasta pagina
|
|
Posted 11 September 2023 - 09:46

Nu sunt impresi ,sunt realitati ! Oricum sunt si eu interesat de un controler solar fiabil realitatea e ca publicul nu stie ce controler e mai fiabil , iar instalatorii cunosc doar ce vand ei . de ex eu am un SR nu stiu de care, functioneaza neintrerupt din 2017 , daca-ti zic ia dála ca e blana ,al tau se poate arde in prima zi, prima luna sau prima suta de ani ! ia un controller specific instalatiei tale pe care ti-l permiti , am vazut controlere de la 20 la 500 euro , toate functioneaza un timp si toate se pot strica oricand. |
Posted 11 September 2023 - 10:22

Posted 18 September 2023 - 16:53

Am un panou solar presurizat care începând cu sfârșitul lui septembrie nu mai face fata.. pot sa leg un panou plan presurizat să-l ajute? Partea rece sa o leg la intrarea de apă rece...și partea calda mă gândeam să o leg la stutul pt rezistenta electrica ( nu are montata) . Panoul plan mă gândeam să-l pun mai jos de cel actual să meargă prin termosifonare. Ar merge sau dau banii degeaba?
|
Posted 18 September 2023 - 17:40

Daca te referi la presurizat cu apa atunci nu e o idee buna montarea unei rezistente si folosirea lui si iarna.E cum ai avea boilerul electric din baie montat afara in frig.
Cam degeaba pui 2 unul dupa altul. Daca totusi vrei economie pana se pune frigul poti varsa apa aia calaie din panou intr-un boiler electric. Are mai putin de muncit! |
|
Posted 18 September 2023 - 19:47

Nu vreau să-i montez rezistenta.
Vreau sa ii măresc suprafață de captare...sa incalzeasca suficient de tare apa și în perioada sept-oct până încep a face focul. Un panou plan e 800 lei de aprox 2 mp la o primă căutare pe Google.. |
Posted 18 September 2023 - 21:14

Nu stiu unde ai gasit la 800 lei
Nu se prea intelege ce vrei si ce sistem ai. |
Posted 19 September 2023 - 07:29

Panou plan folosit la sistemele cu antigel, de au boilerul in casa probabil.
Alea sunt facute sa se plimbe antigelul (apa) aproape nonstop. Faza cu termosifonarea nu o sa mearga. Boiler electric pus la iesirea panoului actual o sa mearga lejer. Trebuie golit iarna, nu are ce ii face. Faza cu "nu trebuie golit iarna" e teapa mare! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users