Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

JS- problema de incepator

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Pocahontas76

Pocahontas76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2010
Mi se cere sa creez 3 campuri in care user-ul sa puna 3 numere a, b, c iar alert-ul sa afiseze numarul maxim. Daca nu se introduce nici un nr, alert-ul va cere o valoare, dar daca user-ul a introdus cel putin 1 din 3 valori, vom calcula maximul.

Ce anume este gresit in codul meu?

  <body>
<hr/>
<input id="a" type="text" />
<input id="b" type="text" />
<input id="c" type="text" />
<input type="button" value="Max" onclick="max"; />
<span id="max"> </span>

<script>
var a = document.getElementById("a").value;
var b = document.getElementById("b").value;
var c = document.getElementById("c").value;

doument.getElementById('max').innerHTML=Math.max(a,b,c);

if (a=="" && b=="" & c==""){
  alert("Please insert a value");
}
else alert("Your maximum value is" + Max);
</script>
</body>

Attached Files



#2
sftpdt

sftpdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,664
  • Înscris: 29.08.2013
Pai valorile introduse ar trebui sa le iei cand apasa pe un buton, caz in care faci un listener pe acel buton (onclick) in care faci alert cu maximul din cele 3 numere introduse.

#3
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
Dar o idee, ce-i valoarea atributului: "onclick"? (nu-mi raspunde, doar cauta sa intelegi tu despre ce-i vorba)
Adica:
onclick="max"; 

Care-i diferenta dintre: && si & (la fel, nu-mi raspunde Posted Image )
if (a=="" && b=="" & c==""){

Sfat, pentru formatarea frumoasa a codului, foloseste tag-ul: (am pus un spatiu inainte ultimei paranteze patrate ])
[code][/code ]

Sfatul meu e sa urmaresti un curs de JS, de la inceput, sa intelegi despre ce-i vorba, poti incepe cu: Javascript Fundamentals si apoi poti aprofunda si sa ajungi la: HTML onclick Event Attribute

Edited by Ciubex, 23 November 2018 - 10:09.


#4
Pocahontas76

Pocahontas76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 05.05.2010

View PostCiubex, on 23 noiembrie 2018 - 09:26, said:

Dar o idee, ce-i valoarea atributului: "onclick"? (nu-mi raspunde, doar cauta sa intelegi tu despre ce-i vorba)
Adica:
onclick="max"; 

Care-i diferenta dintre: && si & (la fel, nu-mi raspunde Posted Image )
if (a=="" && b=="" & c==""){

Sfat, pentru formatarea frumoasa a codului, foloseste tag-ul: (am pus un spatiu inainte ultimei paranteze patrate ])
[code][/code ]

Sfatul meu e sa urmaresti un curs de JS, de la inceput, sa intelegi despre ce-i vorba, poti incepe cu: Javascript Fundamentals si apoi poti aprofunda si sa ajungi la: HTML onclick Event Attribute
Uite, problema este ca sunt la un curs de introducere in IT, si in cateva saptamani ne trece prin front end programming, back end programming, testare si baze de date pentru a ne da o idee despre ce ne-ar tenta, in caz ca vrem sa mergem mai departe. Deci pe JS am petrecut 2 ore, sincer. Temele sunt putin cam prea mult pentru 2 ore de "zgariat suprafata", dar trebuie facute.
Multumesc de ajutor, este binevenit. Posted Image

Edited by Pocahontas76, 23 November 2018 - 10:11.


#5
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
Am corectat link-urile din postarea mea anterioara.
Nu-mi dau seama daca-i un curs de universitate sau e de la un SRL care promite ca te face programator.
Oricum, sunt multe asemenea cursuri "pe repede inainte" :) din care daca te iei strict dupa ele, nu intelegi nimic.
Din pacate trebuie sa fii foarte disciplinat si sa studiezi acasa cat mai mult posibil, pentru a intelege logica din spate.

Mult succes!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate