Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Recomandari Cuptoarele Electrice incorporabile

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
692 replies to this topic

#73
anelise

anelise

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 643
  • Înscris: 13.05.2003

 bucsie, on 02 septembrie 2020 - 16:01, said:

Salut,

As lua un cuptor nou, electric, incorporabil. M-am uitat si piata e muuuult mai bogata fata de cum era acu multi ani cand am ales modelul actual.

Acum am un Bosch, dar nu e cel mai stralucit. Nu coace uniform, coltul stanga vesnic arde, chiar daca ventilez... ma rog... As vrea un cuptor BUN-BUN, asa, ca de gospodine care fac pita in casa pe vremea covidului.
Am vazut ca mai nou Grundig ofera 7 ani garantie, chestie care ma face un pic sa ii iau in considerare. Stiti ceva de marca asta, sunt bune de ceva?

Ce alte branduri mai fac treaba buna?

Cuptoarele cu aburi, fac treaba? Sunt bune de ceva, sau e doar treaba de marketing? Aburul ala unde se duce, e sursa de mucegai ulterior in bucatarie?
Apreciez orice raspunsuri pricepute, si multumesc!

Cunosc marca Grundig, am auzit de ea, nimic de cuptoarele facute de ei. 7 garantie nu e rau, depinde ce intra.

Eu am un Electrolux cu aburi si nu suntem impresionati de functie. Si cu si fara ... Nu vedem, nici eu nici sotul,amandoi gatim, nici o diferenta. Aburul/apa se evapora pur si simplu in timpul coacerii. Functia se foloseste in general la panificatie si cateva feluri de prajituri. Atat. Pe asta am dat in jur de 299 euro acum vreo 2 ani. Mai mult nici nu vroiam sa investesc.

Ai auzit de Brandt? Heiner fac niste cuptoare electrice bune. Inoveaza destul de mult si bine de ceva timp incoace.

Sincer pe mine ma incanta de mult unul de la Artic. Pret in jur de 800 lei. Este un blogger pe YT care tot prezinta retete si are acest cuptor si cand vad ce minunatii scoate din el...prost nu poate fi.

Din proprie experienta...scump sau ieftin, un cuptor cand coace bine, coace bine. Punct. Pana la urma le cumparam pentru uz casnic nu profesional.

#74
raduku4all3

raduku4all3

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 97
  • Înscris: 09.11.2017
Salut, doresc sa cumpar un cuptor electric si unul cu microunde. Buget maxim 3000 ron cuptorul electric si 2000 microunde, ambele incorporabile. Ce parere aveti de aceste doua modele: https://www.flanco.r...-l-clasa-a.html
https://www.flanco.r...nxoCu5wQAvD_BwE

Ma intereseaza cuptorul electric sa aiba si senzor de temperatura pt carne. In rest nu ma pricep.

#75
Whiky

Whiky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 11.02.2010
Salut! As vea o intrebare referitoare la accesorii. In manualul cuptorului meu Gorenje scrie ca nu este recomandata folosirea vaselor de gatit din otel inoxidabil pentru ca acestea reflecta caldura. Recomanda in schimb tavi/oale de culoare inchisa. Ati folosit vreodata tavi de inox in cuptorul electric, este vreo problema?

#76
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007

View Postcrisstonne, on 07 decembrie 2022 - 03:05, said:

Dacă ai cuptor electric încorporat, să zici cum funcționează.
Mă interesează dacă ai măsurat temperatura din interior, și dacă se corelează cu ce scrie pe buton, plus, dacă are/ nu are fluctuații mari de temperatură.
Mulțumesc.
E o intrebare foarte dificila. Teoretic temperatura nici macar nu e definita decat la echilibru termic, care nu are cum sa existe in cazul unui cuptor.
Temperatura masurata cu un aparat cu infrarosu, va fi foarte diferita dintr-un loc in altul al cuptorului Iar un aparat cu infrarosu va masura temperatura tablei, nu a aerului. Sa zic un plus-minus 40 de grade, poate chiar mai mult, chiar daca ai convectia pornita.
Daca o masori insa cu un termometru de cuptor, cu bimetal, o sa ai variatii mai mici pentru ca va masura temperatura aerului, dar tot o sa difere functie de inaltimea la care e pus termometrul fata de tabla si functie de locul in care se afla in fluxul de aer din interior. Temperatura va fi mai mare in locul unde vartejul de aer "intoarce", adica in zona usii. Daca nu ai convectia pornita, temperatura mai mare va fi sus.
Mai conteaza si tipul elementului de incalzire. Unele elemente de incalzire, care au ceramica multa in ele, emit multa radiatie termica, Asta va face ca temperatura cea mai mare sa fie aproape de elementul de incalzire datorata acestei radiatii.
E destul de greu de spus precis care-i temperatura reala intr-un cuptor. E ca si cum ai incerca sa masori aria unei franzele. Depinde mult de modul de masurare, nu e o marime caracteristica a obiectului masurat ci mai degraba a metodei de masurare.

Termostatul se afla si el intr-o anumita pozitie in cuptor si va masura marimea specifica acelei pozitii si metode de masurare. La ce cuptoare am desfacut eu, cu termostat cu capilar, niciunul nu avea elemente de reglare a termostatului, insa se gasesc termostate perfect compatibile, care au element de ajustare si ti-l reglezi cum vrei. Eu am schimbat termostatul la cuptor cu unul de tipul asta. Nu mi-am batut capul cu reglajul "stiintific precis", dar nevasta-mea il foloseste cu butonul setat ca in retete si-i ies mancarurile cum trebuie.  Pana la urma, asta conteaza.

View PostBursul, on 25 decembrie 2022 - 11:57, said:

Au luat un Candy. Game over!
Deci maica-ta nu e nationalista.  Se uita cumva la serialele turcesti?
:D

#77
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,735
  • Înscris: 13.11.2006

View Postmaccip, on 25 decembrie 2022 - 12:14, said:

E o intrebare foarte dificila. Teoretic temperatura nici macar nu e definita decat la echilibru termic, care nu are cum sa existe in cazul unui cuptor.
Temperatura masurata cu un aparat cu infrarosu, va fi foarte diferita dintr-un loc in altul al cuptorului Iar un aparat cu infrarosu va masura temperatura tablei, nu a aerului. Sa zic un plus-minus 40 de grade, poate chiar mai mult, chiar daca ai convectia pornita.
Daca o masori insa cu un termometru de cuptor, cu bimetal, o sa ai variatii mai mici pentru ca va masura temperatura aerului, dar tot o sa difere functie de inaltimea la care e pus termometrul fata de tabla si functie de locul in care se afla in fluxul de aer din interior.
In mare ai dreptate, dar depinde si de tipul aparatului de masura, in cazul meu, este un aparat Bosch, precizia este destul de ridicata, are nivel de masura multipunct, cu raza destul de mare, iar eroarea dupa mai multe masurari in diferite locuri din cuptor nu a depasit 6 grade.
In schimb cu termometrul cuptorului iar ai dreptate, dupa montare, diferenta fata de afisajul cuptorului a fost de 4 grade.
Cred ca i-am si rasspuns cu o poza colegului.
Oricum, variatiile interne de temperatura, pe langa cele enumerate de tine, au ca obiect garnitura usii si sistemul de inchidere al acesteia, cuptoarele ieftine apasa garnitura usii mult mai puternic in zona balamalelor si mai usor in partea superioara langa maner, rezultatul fiind de cele mai multe ori o pierdere semnificativa de caldura.

#78
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Emisia de spectru a unui corp cald e cu mult mai mare decat a celui rece.
Ca atare, cand masori pe o suprafata mai mare, termometrul va prelua temperatura cea mai ridicata. Variind acea suprafata prin baleere, punctul cel mai cald ramane in zona de baleere, de aia pare ca temperatura variaza mai putin.
Puterea emisa de un corp creste cu la puterea a 4a cu temperatura. E o crestere foarte mare. Desigur, puterea emisa, are si spectrul deplasat, insa cu mult mai putin, liniar de fapt (legea lui Wien).
Ca atare, ce va receptiona receptorul, va fi cu preponderenta spectrul punctului cel mai fierbinte din apertura senzorului, niveland in mod artificial variatiile de temperatura.
O camera termica cu infrarosu ar produce un rezultat mai bun, insa si aia are o limitare in rezolutie, tot din acest motiv.Dar sa zicem ca nu ne-ar incurca acest aspect, nu-l mai luam in seama. Chiar si asa, o camera cu infrarosu va detecta mult mai bine diferentele de temperatura care-s destul de mari si enorm de mari in preajma unui corp care emite mai mult decat receptioneaza.

PEntru ca, din perspectiva radiativa, corpurile ajung la echilibru termic intre ele, excluzand convectia, tot prin schimbul de radiatie pe care-l emit. Corpul rece emite mai putin, cel cald mult mai mult si diferentele sunt mari. Ca atare, analizand temperatura pe rezolutie spatiala din ce in ce mai buna, vei gasi diferente din ce in ce mai mari.
4 grade e o diferenta mult prea mica. E de fapt limita unui aparat simplu de masura cu infrarosu, care nu tine seama decat de gradul de reflexivitate (de 95% in general), nu si de alte proprietati ale materialului care emite.
Un aparat cu infrarosu cu precizie de 1 grad e aproape imposibil de facut, (cred), daca nu stii in prealabil natura materialului emisiv. Culoarea, dar mai ales "pseudoculoarea" pe care o are acel material in infrarosu. Si motivul e dat tot de rata de crestere a puterii emise cu T^4 simultan cu faptul ca spectrele sunt puternic intrepatrunse, deci greu de distins.
Ca si contraexemplu... alea medicale pot masura cu 0.1 grade, insa doar pe piele. Daca masori pe orice alta suprafata, iti va da eronat cu minim un ordin de marime.
Pe piele insa e studiata si cunoscuta curba de raspuns, in intervalul 35-45 de grade, si analiza e una comparativa, simpla, facand abstractie de posibilele variabile. Dar si acolo vei vedea diferente de ordinul a 0.3-0.5 grade intre centimetri diferiti de piele, daca compari o zona sub care trece o vena cu alta pe sub care nu trece nimic. Asta desi, in realitate temperatura e aproape aceiasi, aparatul gaseste un gradient mult mai mare.

Deci.. ce sa mai.. e complicat cu temperatura asta intr-un spatiu care nu-i la echilibru termic.

#79
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011

View Postmaccip, on 25 decembrie 2022 - 12:14, said:

E o intrebare foarte dificila. Teoretic temperatura...
Cum complici tu lucrurile, aproape tot timpul!  😂
Am fost mai edificat de răspunsul colegului de mai înapoi, cu poza cu acel AEG.

Totuși, să nu uităm că sîntem pe subiectul despre mașinile de spălat  :fear:

#80
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Simplificam atunci. E irelevant (si ireal) 5 grade difrerenta de temperatura. Si 10 e irelevant si 15 chiar. Relevant e cantitatea totala de caldura, sau temperatura medie, nu diferenta.
20-30-40 grade devine relevant si din pacate e si real. Mai mult de atat .. e nasol si unele cuptoare chiar incalzesc neuniform.

Ai un grill de fonta groasa? Ar trebui ca temperatura sa fie distribuita uniform, cat de cat, ca-i goasa fonta, dar vei gasi si 40 de grade intre centru si locul unde atinge flacara.
Efectul? Daca pui o bucata de hartie, vei vedea ca se arde neuniform. Daca pui o friptura, se va face uniform. Pentru ca apa e cea care echilibreaza toata treaba si face sa para ca nu-i asa de mare diferenta de temperatura.

View Postcrisstonne, on 26 decembrie 2022 - 00:16, said:

Totuși, să nu uităm că sîntem pe subiectul despre mașinile de spălat  Posted Image
Credeam ca suntem pe cuptoare.
:D

#81
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,735
  • Înscris: 13.11.2006
Poate muta cineva ultimele discutii pe aria de cuptoare :P
Tocmai scriam mai sus ca termometrul din poza are mai multe puncte de control la o masurare si face media, nicidecum cea mai mare temperatura masurata in acel moment, are chiar mai multe moduri de masurare, iar cuptorul a fost oprit in momentul masurarii, ba mai mult am facut mult mai multe masuratori si nu au fost nicidecum diferente de 40 grade, nici cand cuptorul a ajuns la 30 grade nu am avut temperaturi de 0 grade in interiorul cuptorului, asta nu exclude calculul tau, doar il face imprecis.
Diferenta de 4 grade a fost intre termometrul cuptorului (cel cu fir ce se introduce in carne) si afisajul digital al cuptorului, iar cuptorul nu este chiar de cea mai proasta calitate.
Mai mult, am si placa de grill din fonta, o sa fac si pe ea niste masuratori.
Sper ca acum chiar ne mutam cu dilemele pe alta arie dedicata, asa cum i-am cerut lui @crisstonne de la inceput...

#82
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011

View Postdydysoft, on 26 decembrie 2022 - 12:21, said:

... @crisstonne de la inceput...
Și a fost lumină!  😂
A fost mutată discuția aici.
De ce întrebam...
Am un cuptor, care în timp a pățit ceva, o decalibrare, bănuiesc eu.
Nou, apoi încă o perioadă, a copt bine, apoi a început să ardă și nu a mai copt bine.
După un timp, am luat un aparat de măsură cu sondă, am măsurat șiii... nu, nu am avut nici o surpriză, că deja știam, exact ce arăta și aparatul, o decalibrare gravă.

Practic, eu setam din buton o temperatură, iar cuptorul făcea dublu în interior, sau mai mult.
Nu trebuie să mai explic, sper, că dacă se întîmplă așa ceva cu coca de pîine, sau cu niște aluat de brioșe, rezultatul este dezastruos 🙄

Așa că, trebuie să schimb cuptorul actual, ca să pot să coc o gamă mai largă de alimente, la modul corect.

Dacă tot caut, mai și întreb.
Pentru moment am pus geana pe Electrolux 😍

Edited by crisstonne, 27 December 2022 - 14:14.


#83
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,947
  • Înscris: 25.04.2016

View Postcrisstonne, on 27 decembrie 2022 - 14:11, said:

Am un cuptor, care în timp a pățit ceva, o decalibrare, bănuiesc eu.
Ce marca, model ? De cat timp il ai ?

View Postcrisstonne, on 27 decembrie 2022 - 14:11, said:

am pus geana pe Electrolux
Nu e rau.

#84
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011
@Mike, nu are nici o relevanță, ce cuptor am acum.
Nu doresc să deschid cutia Pandorei, și să avem o discuție lungă și inutilă  :naughty:

Altceva, din poza colegului, cea cu AEG, pare ok temperatura din cuptor.
Pun pe listă și AEG.

#85
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,947
  • Înscris: 25.04.2016
Pai eu nu o vad lunga ci doar o info utila ca sa nu ne luam acel model. Doar puneai modelu si atat. Nu trebuie sa dai si explicatii.

Sunt unele modele bune de la Electrolux.

#86
kvlq

kvlq

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,807
  • Înscris: 20.12.2010
Electrolux am si eu si sunt foarte multumit.
Daca ai buget mai mare, m-as uite la NEFF, Miele, AEG... in ordinea asta.

#87
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011

View Postkvlq, on 25 ianuarie 2023 - 23:19, said:

NEFF...
Păi da, dar unde le văd, să îmi fac o părere.
Am văzut că sînt produse în Germania.

#88
kvlq

kvlq

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,807
  • Înscris: 20.12.2010
https://www.neff-hom...e-incorporabile

In Cluj stiu ca sunt la Kuiba. Probabil si in alte locuri. In alte orase nu stiu, dar daca in Cluj sunt, si in Bucuresti sunt sigur ca le poti vedea.

#89
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011
Apropo de cuptoare...
Există cu funcția de oprire automată?
Adică, setez temperatura, timpul de gătit, iar cînd timpul setat a expirat, să se oprească automat, ca o mașină de spălat.

Nu doar să piuie pentru atenționare.

Edited by crisstonne, 26 January 2023 - 23:16.


#90
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,735
  • Înscris: 13.11.2006

View Postcrisstonne, on 27 decembrie 2022 - 17:05, said:

@Mike, nu are nici o relevanță, ce cuptor am acum.
Nu doresc să deschid cutia Pandorei, și să avem o discuție lungă și inutilă  Posted Image

Altceva, din poza colegului, cea cu AEG, pare ok temperatura din cuptor.
Pun pe listă și AEG.
Daca vrei si insisti, o sa iti fac teste cu o camera cu termoviziune multipunct, sa iti faci o idee cum sunt imprastiate temperaturile prin cuptor.
Sper ca esti constient de faptul ca niciun cuptor nu o sa iti faca aceeasi temperatura in orice punct din interiorul lui, decat atunci cand este oprit si rece :D
Din punctul meu de vedere, AEG sau echivalentul lui mai ieftin Electrolux, dar sa ai grija la inchiderea usii sa ermetizeze cat mai bine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate