Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Cazane PELETI, porumb, deseuri agricole.. (2018+)

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
6527 replies to this topic

#5419
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

 gushpi, on 19 ianuarie 2022 - 09:44, said:


...aici ești cam rău(tăcios) intenționat.... Posted Image

când apare o problemă ascunsă (ori tehnică, ori de automatizare), nu mai contează producătorul
de asemenea contează, ca instalator, să fii acolo și să observi fenomenul, să-ți dai seama ce șchioapătă

faptul că pe forum nu găsește soluția, nu are nicio legătură cu producătorul...
Chiar nu am vrut sa fiu deloc rautacios, am dorit doar sa informez lumea de aceste lucruri care sunt reale, nu le-am inventat eu!Repet faptul ca au fost o multime de persoane la fata locului si nu i-au dat de cap, alte detalii ascunse eu nu am!

#5420
DamielTM83

DamielTM83

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 01.06.2020
Din cate am observat la clienții de-a lungul timpului, cei care utilizează cereale sunt agricultorii, iar aici am văzut ca sunt mulți ce folosesc sămânță tratata rămasă din primăvară sau cereale sparte, mucarite, care le usuca și le baga în centrala.
Ca sa cumperi anume porumb ca sa-l bagi la centrala nu a rentat și nici nu o sa renteze, deoarece pretul porumbului este mai mare de cat un pelete de floarea soarelui sau un pelete de lemn categoria a doua.


#5421
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009

 parintele, on 19 ianuarie 2022 - 10:25, said:

Întrebare intrebatoare:

Au aparut/exista cazane capabile sa arda bine și porumb (amestec de porumb și peleti)?

De ceva ani tot aud amenințări ba ca sunt, ba ca alea care sunt ar fi discutabile însă modelul nou de anul viitor va fi mult mai bine optimizat în acest sens, știu ca erau demult unele. Despre care se spunea ca sunt ok dar erau suc pe însă "anul asta" apar unele mai accesibile ca preț șamd....

Nu am mai întrebat demult pe aici însă azi mi-a adus aminte un prieten cuc are am discutat acum ceva vreme, auzise de unele dwr nu știa numele, acum și-a amintit, cica ar fi Kenda....

Deci sunt sau și iarna următoare ma omor tot cu viadrus ul?
De alte marci nu pot sa-ti spun prea multe privind arderea porumbului ca nu stiu, insa pot spune ca am utilizatori de centrale Seg-Bio sau SD-DUO-BIO care merg cu porumb in amestec cu peleti 70-30% , unii de cel putin 5 -6 ani, arzator de tip jgheab curatare manuala, timpul in care sta in standby este de 255 min, daca in acest timp casa cere caldura atunci intra direct in detectare flacara, stabilizare, mod de lucru, evitand intrarea in fire-up-aprindere !

#5422
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,040
  • Înscris: 17.03.2005
Treaba cu porumbul dpmdv e puțin diferita decât pare în sensul ca nu e în niciun caz 1500 lei.
L-am putut lua cu 6-7000, acum e 1200 tu tot cu tva...
Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, calitatea este mereu aceeași, dacă are aceeași umiditate. Calitatea peletilor din câte știam eu poate sa difere suficient de mult încât sa fie nevoie de reajustari ale setărilor centralei, ceea ce pt mine e un mic dezavantaj.

Despre disponibilitatea peletilor iarăși e de discutat, atât disponibilitatea în sine cât mai ales prețul în anumite perioade.
Normal ca e bine sa iei combustibil din vreme însă nu știi cum evoluează sau va evolua piața, asta toamna spre exemplu a cam fost dezordine în piață, e drept ca au și fost tulburi apele în ge eral cu prețul energiei.... Cert este ca poate fi o Problema.

În schimb, porumbul e disponibil oricand, nu mai spun de preț...
Daca prețul energiei este și va fi în continuare destul de volatil, cu fluctuații mari, poate și cu siguranță va co ți ua sa urce interdependent de diverse surse(adică dacă taie rusul gazul imediat te poți trezi cu dublarea prețului la. Toți combustibilii clasici), prețul cerealelor este relativ mult mai stabil.... Adică e relativ ca pot fi creșteri dar nu e direct dependent de energie, exista oricum o inerție care ajuta mult în cazul fluctuațiilor rapide din piata energiei, oricum prețul cerealelor nu va creste proporțional niciodată pentru ca discutam de hrana și întotdeauna în acest domeniu politicile sunt ceva mai atente în opinia mea.

Nu în ultimul rand, dacă nu cumva îmi scăpa mie anumite detalii tehnice de genul randamentul /calitatea arderii, diverse neajunsuri tehnice sau costuri suplimentare cu întreținerea centralei când mergi și pe cereale(de genul revizii mai dese, curățare care implica nunstiu ce probleme, piese schimbate mai des de genul nu stiu cărui grătar șamd) știu ca puterea calorifica teoretica a porumbului este mai mare decât cea a peletilor.

Combinat cu faptul ca porumbul ala e, tot ala, adică cifrele sale rămân aceleași, în vreme ce în cazul peletilor puterea calorifica teoretica poate fi pracric mai mica dacă alegi o sursa de peleti de.mainslaba calitate, per total as îndrăzni sa presupun, atenție, nu știu doar pesupun, ca și la același preț per tona cu porumbul ieși mult mai ieftin....


Deci având reședință la tara, putând sa cumpăr porumbul la prețul corect, de regula destul de mult sub prețul peletilor indiferent csnd ii cumperi pe aceștia, pt ca prețul porumbului e mai putin influențat de fluctuațiile prețului energiei și. Per total e mai stabil, pentru ca porumbul nu va fi niciodată indisponibil, deci am flexibilitatea sa nu fac provizii exagerate, dacă iarna se lungește nu stau sa alerg de nebun după peleti șamd.... Sunt hotărât ca atunci când trec de la cărbuni sa merg pe 9 centrala capabila sa funcționeze bine și cu cereale.

Ideea mea e simpla, probabil cam cu 4 tone trec iarna.
Iau cei mai buni peleti, costul deja e irelevant pt ca iau  doar o parte din cantitatea totala... 1500 kg sa zice.....
3 tone de porumb le am disponibile aici în localitate, pot lua mult mai mult și la jumătate din preț peletilor.
În cazul în care mai am nevoie de combustibil pot oricând completa, nu stau sa caut pe final iernii peleti, nu stau sa caut transport șamd... O cantitate mica iarăși e irelevant cât costa și o pot cară și singur.
Dacă vine vara și nu mai am nevoie de combustibil, în cazul în care am exces, nu stau sa depozite peleti și sa. Ii mut de colo colo... Prin anexe... Îmi rămâne o tona de porumb, foarte simplu iau 30 de pui în plus, oricum mi+i cresc anual, în 2 luni am topit porumbul și am terminat bâlciul...


Pentru asta însă trebuie să mă documentez și sa vad exact ce model de centrala îmi satisface nevoile,. Nu ar fi neapărat vorba de preț, câteva sute de. Euro în plus sau în minus ju sunt un capăt de tara mai degrabă fiabilitatea și flexibilitatea ei în exploatare ar fi criteriile relevante, evident atata timp cat diferența de preț nu 3.foarte mare(adică între 13k și 16k lei nu 3 mare brânză, deja între 15 și 25 e alta poveste).




#5423
TudorMihai63

TudorMihai63

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 01.11.2020
Vezi că e pe youtube un filmuleț  pus de un tip..Georgescu..în care se vede o centrală mareli mixtă cu arzător de 40kw iar omul foloseste fără probleme porumb si peleți juma-juma. Explică el peacolo ..mai multe..cred că merită să-l vezi.

#5424
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,040
  • Înscris: 17.03.2005
Merci, o sa ma uit.

#5425
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Ideal ar fi sa se poata merge cu un minim de 70% porumb. 50-50 nu mi se pare(mie, cel putin) foarte convenabil.

Citisem insa ca arderea dedicata a boabelor produce mult clincher/depuneri/whatever. Deci banuiesc ca asta ar fi unul din motive pentru care niciun producator nu a scos ceva dedicat doar pe porumb.
Adica, tehnologia ar fi la fel, cu toate astea nu e ceva usor de gasit. De aici trag concluzia ca exista totusi o problema cu arderea numai pe porumb.

#5426
TudorMihai63

TudorMihai63

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 01.11.2020
Fără peleți nu se aprinde porumbul. Chiar ieri discutau pe un grup facebook despre asta. Erau mulți,unii foloseau  de 2-3ani fără probleme porumb bine uscat. Ziceau că trebuie curățată zilnic,umblat pe la setări fiindcă degajă temp.mare..dar pertotal..se merită. Din comentarii am înțeles că era vb de centrale simple,obișnuite..multe cu curățare manuală. La alea cu autocurățare..se blochează grătarul datorită zgurei...Personal bănuiesc că și creuzetul trebuie schimbat mai des dacă nu e din fontă sau inox..treaba lor..

#5427
Desertor

Desertor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 21.04.2016
Am folosit si eu in trecut porumb in proportie de 1/3, nu trebuie schimbat nimic doar modificat anumite setari, de curatat am curatat la fel foarte rar. Am folosit ovaz parca in proportie de 100% modificand doar setarile defapt le a modificat domnul Liviu, mergea perfect doar ca trebuia golita zilnic tavita de cenusa ca ramane mai multa cenusa.

#5428
TudorMihai63

TudorMihai63

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 01.11.2020
Cică pleacă schweightofer..(sper că am scris bine) ăia cu peleții din dedeman..sau..mă rog își restrâng activitatea..O fi bine!..🤔..o fi rău!?!🤔. Peleții lor erau de referință..toată lumea îi recomanda..

#5429
CAZANE

CAZANE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,584
  • Înscris: 24.07.2009
NU pleaca nicaieri! Au spus clar ca fabrica de la Radauti nu o sa mai produca peleti! Dar mai au cel putin 4 fabrici unde produc la greu, care le stiu eu..Si daca prin absurd n-or mai fi, care-i problema?? Romanul gaseste solutii si se pot aduce peleti la fel de buni din afara la preturi mai bune, daca suntem uniti si ne cuplam mai multi la cate un TIR!

Edited by CAZANE, 20 January 2022 - 18:06.


#5430
Desertor

Desertor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 21.04.2016
La noi a ajuns sacul de peleti la 34,5 lei, asta daca il gasesti. In vara o sa incerc si peleti de floarea soarelui cu toate ca nu sunt incantat. Probabil ne strangem mai multi si aducem peleti de afara. Daca nu reusesc nici cum sa ma inteleg cu vecinii pana in vara ma pot gandi si la ovaz😁

Edited by Desertor, 20 January 2022 - 22:17.


#5431
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,961
  • Înscris: 19.05.2006

 CAZANE, on 20 ianuarie 2022 - 18:03, said:

Romanul gaseste solutii si se pot aduce peleti la fel de buni din afara la preturi mai bune, daca suntem uniti si ne cuplam mai multi la cate un TIR!
suna mai mult a Heirupism, nu a solutie fezabila pentru populatie, respectiv pentru consumatorii de peleti. Sa fim realisti, zic.

Sau sa organizam cate o caravana TIR in fiecare judet -propun sub coordonarea Prefecturii. Sau a lui Raed A. mai bine ! Posted Image

P.S. Cine aduna banii si cine-i tine si plateste (sau nu) ? Propuneri ?

Edited by doinastela, 20 January 2022 - 23:03.


#5432
ag19tol

ag19tol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 08.12.2009
Eu am centrala Thermostahl eco bio 25kw. Merg pe peleti floarea soarelui și boabe porumb. Cost boabe 1000 lei tona. Peleti i am luat cu 850 acum sunt 1100. Amestec la 15 kg peleti cu o găleată boabe. Merge și mai mult dar nu vreau, boabele nu întrețin arderea, centrala nu are bujie pt aprindere. Nu e nimic special la setări, cenușă multă de la peleti, curățare la 3 - 4 zile.

#5433
TudorMihai63

TudorMihai63

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 01.11.2020

 ag19tol, on 21 ianuarie 2022 - 06:39, said:

Eu am centrala Thermostahl eco bio 25kw. Merg pe peleti floarea soarelui și boabe porumb. Cost boabe 1000 lei tona. Peleti i am luat cu 850 acum sunt 1100. Amestec la 15 kg peleti cu o găleată boabe. Merge și mai mult dar nu vreau, boabele nu întrețin arderea, centrala nu are bujie pt aprindere. Nu e nimic special la setări, cenușă multă de la peleti, curățare la 3 - 4 zile.

Centrala ta..( e românească?.parcă ??) nu are bujie,dar are rezistență de aprindere. Și noi avem rezistențe de aprindere dar folosim termenul bujie fiindcă e mai la îndemână..mai simplu de spus și lumea înțelege.

#5434
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 18.01.2010

 TudorMihai63, on 21 ianuarie 2022 - 06:54, said:



Centrala ta..( e românească?.parcă ??) nu are bujie,dar are rezistență de aprindere.
N-are. Deloc.



#5435
TudorMihai63

TudorMihai63

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 01.11.2020
La nr.9 e rezistență de aprindere cristalică. Imaginea e de pe site-ul lor.

Arzătorul o fi arătând altfel..dar are aceleași piese esențiale:șneck,ventilator?bujie..pardon..rezistență de aprindere. Fără astea..nu e flacără

Attached Files



#5436
noxious30

noxious30

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 18.01.2010

 TudorMihai63, on 21 ianuarie 2022 - 09:34, said:

La nr.9 e rezistență de aprindere cristalică. Imaginea e de pe site-ul lor.

Arzătorul o fi arătând altfel..dar are aceleași piese esențiale:șneck,ventilator?bujie..pardon..rezistență de aprindere. Fără astea..nu e flacără
Bujia este opțională, se achiziționează separat, dacă dorești.
"Cazan otel peleti-biomasa-lemn THERMOSTAHL ECO BIO 25 kW cu aprindere manuala   Cazane din oțel - ECO BIO - pornire manuala si functionare automata"

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate