Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Cazane PELETI, porumb, deseuri agricole.. (2018+)

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
6513 replies to this topic

#55
grifonul_alb

grifonul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 976
  • Înscris: 27.07.2007
@Mihai1970
UPS-ul este cu AVR? Adica stie sa ridice tensiunea de retea cand nu are valoarea corecta? De ex. la retea avem 215 V si UPS-ul ridica la 230 V.

#56
gico04

gico04

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 12.01.2016

 zuzake, on 13 decembrie 2018 - 11:45, said:


Cei de la ferroli au niste cazane din otel cu 3 drumuri de fum care se numesc Fsb Pro pe care poti monta arzatorul de peleti. Cazanul de 30KW am vazut ca e in jur de 3500 de lei pe net.
Asta daca mai vrei sa mai ai de-a face cu Ferroli ca cel mai probabil nu esti multumit de ei.

#57
zuzake

zuzake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.08.2008

 gico04, on 13 decembrie 2018 - 13:47, said:


..Asta daca mai vrei sa mai ai de-a face cu Ferroli ca cel mai probabil nu esti multumit de ei.


Cam asa... as schimba-o definitiv, dar pe de alta parte ma doare sufletul, nu mai zic de buzunar...la un FSB m-am uitat si eu, dar am vazut niste review-uri care nu ziceau de bine. Multzam.

#58
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,009
  • Înscris: 01.05.2004

 zuzake, on 13 decembrie 2018 - 11:45, said:

Salut.

As avea nevoie de un sfat ...  poate s-a mai lovit cineva de o problema asemanatoare .. .sau nu.

Am o centrala Ferroli SFL4 ce functioneaza cu peleti, instalata in martie 2016. Aseara cand am ajuns acasa presiunea era 0... am constatat ca i s-a spart ultimul element  din spate (fonta), cel de la imbinarea cu cosul.
Dupa 'jde de telefoane la diverse firme de service, concluzia a fost ca teoretic se poate repara, dar practic: 1. cei din serivce-urile la care am sunat nu prea se pricep (majoritatea covarsitoare sunt specializati pe centrale cu gaz), 2. poate sa dureze si o luna (toata lumea este superaglomerata in aceasta perioada) si 3. costul element plus manopera sunt comparabile cu valoarea unui cazan nou.
Asa ca, desi mi se pare aberant ca dupa doar doua ierni de functionare, sa schimb cazanul, se pare ca aceasta este cea mai buna optiune.
Ce parere aveti?
Cazanul SFL este un cazan destul de bun, chiar foarte bun ínsă combinațioa SFL4 cu arzator de peleți nu este chiar OK, tunul ajungând foarte aproape de fundul cazanului. Acest lucru nu duce la deteriorarea cazanului ci a arzătorului :) Fonta la acest cazan nu se poate sparge decât prin șocuri termice (ai încărcat cu apa rece cu cazanul fierbinte sau a venit apa rece pe retur când cazanul era încins) sau îngheț. Niciunul dintre cele cazuri nu poate fi imputat producătorului.

Costul unui element spate si manopera este cam 2500 - 3000 lei (depinde de urgență :) ) si da, este o perioada foarte aglomerată.

#59
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

 mihail1970, on 13 decembrie 2018 - 12:14, said:

Aseară am găsit centrală din nou in avari ( lipsa Flacăra) credeam ca după montarea UPS și a stabilizatorului am rezolvat problema, dar se pare ca nu.

atunci trebe să o urmărești să vezi de ce apare respectiva avarie:
-ori nu alimentează bine șnecul (dar asta nu cred să fie, pt că ți-a mers bine câteva zile)
-eroarea mai apare dacă temp gazelor de ardere nu ajunge la temp setată, în timpul necesar (setat și el!)
(ex: nu ajunge la 90*C în 180 de secunde...)
(uneori io am mesajul de flacără slabă destul de mult timp, dar am băgat de seamă că în acel moment vine mult rumeguș pe șnec..., deci dacă se-ntâmplă asta la pornire e nașpa, dar dacă e-n timpul funționării, nu-i nik!)

deci, în funcție de ce observi în acest weekend, acționezi: ori cureți bunkerul de rumeguș, ori modifici un piculeț parametrii ăia!

PS: ia cronometru, agendă, pix, ochelari, semințe șiii... răbdare!

#60
slego1

slego1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 09.11.2017
Erori la aprindere pot aparea din mai multe motive:
1. nu s-a curatat nicodata buncarul astfel incat s-a adunat mult praf astfel ajung mai putini peleti in snek astfel cu acelasi nr. de rotatii snekul aduce mai putini peleti.
2. Peleti prea lungi care se pot intepeni si optura circulatia peletilor in sistemul de alimentare.
3. peleti cu densitate foarte mare, adica presati foarte puternic. Aprinderea e mai lenta ceea ce duce la depasirea timpului setat pentru aprindere.
4. cos infundat astfel incat amestecul combustibil - aer nu permite aprinderea.
5. bujia de aprindere pe terminate sau chiar defecta. am avut o experienta in cest sens: tot la a 3-a sau a 4-a aprindere eroare. Am scos bujia am eliminat o seiba ca sa ajunga mai aproape bujia de peleti si a functionat inca 6 luni asa, dupa care s-a ars. Deci o bujie pe terminate poate cauza din cand in cand erori la aprindere.
6. caltatea peletilor si esenta lemnului din care sunt facuti: timpi de aprindere pot fi foarte diferiti in fuctie de calitate si in functie de esenta lemnului. trebuie ajustat timpul de aprindere, de obicei trebuie prelungit.

cam astea sunt defectiunile care pot fii gasite si remediate fara specialisti daca stii sa tii o perie in mana, o cheie si o surubelnita :)

#61
mihail1970

mihail1970

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 23.11.2018
Problema sta cam asa. Centrală este noua, PIF făcut in Septembrie, in arzător vin numai peleți întregi, nu praf.Peletii sunt cumpărați de la Brico, înainte am avut de la Romstal și au fost aceleași probleme, deci eu zic ca rezistența e buna , coșul de fum are diametrul de 180mm la 3,5 m înălțime, peleți vin in arzător , doar ca-i găsesc întregi, adică nearsi.Arzatorul este curat, nu are zgură, îl aspir mereu cad curat cenușă.Problema apare rar, eu tind sa cred ca de vina sunt peletii. E doar părerea mea.

#62
zuzake

zuzake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.08.2008

 dcr, on 13 decembrie 2018 - 17:16, said:

Fonta la acest cazan nu se poate sparge decât prin șocuri termice (ai încărcat cu apa rece cu cazanul fierbinte sau a venit apa rece pe retur când cazanul era încins) sau îngheț. Niciunul dintre cele cazuri nu poate fi imputat producătorului.



Nu zic ca nu a fost soc termic, dar imi vine greu sa cred ca asta a fost totusi cauza. Centrala a functionat foarte bine din octombrie, cu amestec de apa ionizata si antigel. Singurul lucru la care ma pot gandi in sensul asta ar fi un calorifer inchis, pe care l-am pornit recent (de vreo saptamana, doua), dar tot mi se pare putin probabil ca din cauza asta sa se fi intamplat.
Inghet... n-as crede nici asta. Centrala este instalata intr-o anexa (constructie caramida, izolata cu expandat de 5). Cand centrala porneste, caldura degajata creste temperatura ....cred ca sunt 15 grade in mod obisnuit. Au fost si temperaturi de -25 si nu am avut probelme...
In ceea ce priveste arzatorul (SUN P7) eu nu am avut niciodata vreo problema cu el, desi am auzit multi plangandu-se de acest model.  
Oricum, am sfarsit prin a lua un cazan identic... ma tenta FSB-ul desi are randamentul mai slab, dar s-a intamplat sa nu aiba pe stoc...a fost necesar sa ma misc repede, nu putem lasa odraslele in frig prea mult timp. :) Ma gandesc ca la vara, cand nu va mai fi nici urgenta mare, nici aglomerat :D sa incerc o reparatie.

#63
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008
Apa ionizata? E o denumire generica daca nu ne spui despre ce ioni e vorba. Poti sa detaliezi cum ai obtinut-o? Oricum, daca e adevarat, e cea mai buna solutie pentru a garanta coroziuni in instalatie.

#64
Desertor

Desertor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,027
  • Înscris: 21.04.2016
Buna seara, eu nu va inteleg, de ani de zile de cand urmaresc forumul  toata lumea se plange de feroli si biodom si alte cazane facute pe vapor si voi le tot cumparati si va asteptati sa mearga si ele nu merg si apoi cereti sfaturi. Stiti vorba aia: ,, sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine,,. Daca tot vreti sa va luati o centrala urmariti forumul ca s au oferit sfaturi cu duiumul intrati in legatura cu cei care va ofera sfaturi ca poate va pot ajuta si pe voi sa nu aveti probleme😊. Eu asa am facut,
am urmarit forumul am intrat in legatura  cu cei care ofera sfaturi si am achizitionat o centrala la care nu fac prea multe decat sa ii scot cenusa sa o curat la 2 saptamani si sa ii pun peleti cand vad in aplicatiepe celular ca s au terminat peletii. In rest confort ca la gaz😎

Edited by Desertor, 14 December 2018 - 22:13.


#65
Miusick

Miusick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 10.12.2018

 Desertor, on 14 decembrie 2018 - 22:06, said:

Buna seara, eu nu va inteleg, de ani de zile de cand urmaresc forumul  toata lumea se plange de feroli si biodom si alte cazane facute pe vapor si voi le tot cumparati si va asteptati sa mearga si ele nu merg si apoi cereti sfaturi. Stiti vorba aia: ,, sunt prea sarac ca sa imi cumpar lucruri ieftine,,. Daca tot vreti sa va luati o centrala urmariti forumul ca s au oferit sfaturi cu duiumul intrati in legatura cu cei care va ofera sfaturi ca poate va pot ajuta si pe voi sa nu aveti probleme��. Eu asa am facut,
am urmarit forumul am intrat in legatura  cu cei care ofera sfaturi si am achizitionat o centrala la care nu fac prea multe decat sa ii scot cenusa sa o curat la 2 saptamani si sa ii pun peleti cand vad in aplicatiepe celular ca s au terminat peletii. In rest confort ca la gaz��
Îmi place modul SUBLIMINAL în care faci reclama

#66
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

 Miusick, on 16 decembrie 2018 - 09:31, said:

Îmi place modul SUBLIMINAL în care faci reclama

nicidecum frățioare..., spune cu cuvintele lui ce ar trebui să facă nește uameni care au la dispoziție un topic plin cu de toate...
chestia e că concluzia duce acolo unde zice el: 'geaba cetim!!!

#67
zuzake

zuzake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.08.2008

 gmartau, on 14 decembrie 2018 - 14:13, said:

Apa ionizata? E o denumire generica daca nu ne spui despre ce ioni e vorba. Poti sa detaliezi cum ai obtinut-o? Oricum, daca e adevarat, e cea mai buna solutie pentru a garanta coroziuni in instalatie.

De fapt este vorba de apa deionizata... am gresit din cauza vitezei. Am obtinut-o de la cineva care lucreaza intr-un laborator. Practic, este o apa demineralizata care nu favorizeaza coroziunea.

 gushpi, on 17 decembrie 2018 - 11:43, said:


nicidecum frățioare..., spune cu cuvintele lui ce ar trebui să facă nește uameni care au la dispoziție un topic plin cu de toate...
chestia e că concluzia duce acolo unde zice el: 'geaba cetim!!!

Atunci cand neste uameni isi cumpara acum centrala, da. Dar daca o are mai demult si este limitati de restul componentelor care este inca functionale ... e mai complicat.
Ca sa nu mai spun ca fiecare isi are propriile probleme si limitari.
Ma abtin de la mai multe comentarii si zic asa: " de Craciuun, fii mai buun...." ;)

#68
slego1

slego1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 09.11.2017
mihail1970: e clar ca in general peletii de calitate proasta dau probleme de tot felu printre care cel mai des intalnite sunt problemele de aprindere. Schimba pe peleti de calitate si vezi daca mai persista problema de aprindere. Daca persista e clar, trebuie verificata centrala (setari, bujie etc.)

#69
Desertor

Desertor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,027
  • Înscris: 21.04.2016
Nu fac reclama. Eu ma refeream la cazurile in care achizitionam o centrala noua,ma gandesc ca avem toti cam aceeasi problema banii sau mai bine spus lipsa lor.

#70
Miusick

Miusick

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 10.12.2018

 Desertor, on 17 decembrie 2018 - 13:14, said:

Nu fac reclama. Eu ma refeream la cazurile in care achizitionam o centrala noua,ma gandesc ca avem toti cam aceeasi problema banii sau mai bine spus lipsa lor.
Nu te critic....era doar o observație. Și dacă tot ai făcut trimitere la centrale rele (tot reclama e, numa ca negativa), de ce nu-ți asumi responsabilitatea de a ne-o prezenta pe cea mai buna cumpărată de tine? Doar asa poți fi de ajutor și pt cei ce stau rău cu banii dar vor totuși calitate. Posted Image

#71
hair

hair

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 14.06.2006

 Desertor, on 17 decembrie 2018 - 13:14, said:

Nu fac reclama. Eu ma refeream la cazurile in care achizitionam o centrala noua,ma gandesc ca avem toti cam aceeasi problema banii sau mai bine spus lipsa lor.

Printre alte generalizari ai inclus biodomul ca fiind o alegere proasta. Daca iti spun ca merge de ani buni fara nici cea mai mica problema si cu un consum mai mult decat decent, ce spun eu si ce spui tu nu se pupa. Doar ca eu am centrala respectiva acasa si in afara de umplere buncar si curatare cenusa saptamanal, nu exista alte operatiuni. A, plus intretinerea anuala. Si peleti corecti.

Postul tau ar trebui sters sau editat.

#72
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

 hair, on 17 decembrie 2018 - 14:53, said:


Printre alte generalizari ai inclus biodomul ca fiind o alegere proasta. Daca iti spun ca merge de ani buni fara nici cea mai mica problema si cu un consum mai mult decat decent, ce spun eu si ce spui tu nu se pupa. Doar ca eu am centrala respectiva acasa si in afara de umplere buncar si curatare cenusa saptamanal, nu exista alte operatiuni. A, plus intretinerea anuala. Si peleti corecti.

Postul tau ar trebui sters sau editat.

hai să ne certăm... :P
de fapt el a subliniat o chestie statistică: mult mai mulți s-au plâns, decât cei care s-au lăudat!
cel mai bun exemplu ești tu: io tot mă frec de 4 ani p-acilea, dar doar acum te remarc!
hai, du-ne spre postările tale de bine..., te rog!

@zuzake: păi chiar încercăm să fim buni, și nu doar de crăciun, ci tot timpul când știm răspunsul la o problemă. pe topicul ista sunt extrem de rare certurile, tocmai pt că răspundem la subiect(e).

PS: nici io n-am o rachetă, ba chiar m-au zeflemisit unii pt „termosoba” mea, dar am scris despre ea tot ce am pățit, tot ce a fost bun, astfel încât de mai vrea cineva să poată alege în cunoștință de cauză!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate