Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Coliva, face cineva coliva?
Last Updated: Feb 02 2019 02:11, Started by
Tsunamii
, Nov 22 2018 07:37
·
0
#19
Posted 22 November 2018 - 12:37
#22
Posted 22 November 2018 - 15:51
scaiba, on 22 noiembrie 2018 - 09:07, said:
Fiertul în lapte schimbă iarăși mult din gust, la fel și nuca nemăcinată, ci doar zdrobită. Dezvolta? Il lasi in apa sa se umfle? Il fierbi in apa apoi il pui in lapte? Sau il fierbi in lapte? Banuiesc ca trebuie mestecat tot timpul Pololica, on 22 noiembrie 2018 - 09:27, said:
Rich zice bine. Coliva trebuie sa respecte ceva canoane, nu e un desert (totusi). Eu il vreau desert si business richelieu, on 22 noiembrie 2018 - 12:32, said:
Dacă ma mai puneți sa va șterg rahaturile politice, va pun pe tușa și va dau Canon sa scrieți de 1000 de ori fiecare: “Pe Gastronomicus nu se face politica” |
#23
Posted 22 November 2018 - 15:54
#24
Posted 22 November 2018 - 16:12
#25
Posted 22 November 2018 - 16:14
mmm, ce mi place coliva.., trebuie să fac coliva neapărat.
|
#26
Posted 22 November 2018 - 16:24
#29
Posted 22 November 2018 - 17:18
@Tsunnnami
uite o reteta , ar trebui sa iasa buna (ingredientele le gasesti la Lidl). Daca coliva o faci ca iti e pofta si nu in memoria cuiva, te sfatuiesc sa mergi sambata la biserica si ti da lumea coliva dupa parastas. Daca nu-ti da, ceri! (nu e nici o rusine) ca de asta au facut-o (ca sa o imparta celorlalti), nu sa se duca cu ea inapoi acasa. Edited by stlk, 22 November 2018 - 17:22. |
#31
Posted 22 November 2018 - 18:23
#32
Posted 22 November 2018 - 18:34
unde ai vazut tu om normal la cap sa ceara coliva.. si cum sa faca asta americanul..!, nu se cade asa ceva.
|
#33
Posted 22 November 2018 - 19:03
silesax, on 22 noiembrie 2018 - 17:27, said:
)), cum sa ceri coliva..! In principiu nu e nevoie, fiind parastas...doar te duci și te învârti pe acolo și este imposibil sa nu ti se ofere. Dar chiar dacă ceri, ti se da din tot sufletul, pentru ca se oferă pentru pomenirea unor adormiți, deci cu cât mai multă lume o mănâncă și se roagă pentru ei, cu atât mai bine. |
|
#34
Posted 22 November 2018 - 19:24
Hm, si ai avea curaj sa mananci coliva impartita la biserica, facuta de o persoana oarecare, despre care habar nu ai cat de curata ii este bucataria sau cum sta cu igiena si curatenia ? Eu una nu m-as incumeta...multa lume primeste coliva sau pomana, la biserica sau cand impart vecinele de bloc/cartier, dar majoritatea nu se ating de ce primesc, cu exceptia fructelor sau a produselor ambalate gen napolitana de post sau pachetel cu biscuiti...
|
#35
Posted 22 November 2018 - 19:48
Bineînțeles ca da.
Nu stau cu drobul de sare deasupra capului. Și in plus mai sunt și alte argumente, dar țin de religie și nu vreau sa le aduc in discuție aici Și sa nu ma apuc sa povestesc despre condițiile in care am gătit și mâncat in anumite momente ale vieții mele, pentru ca...dacă doar gândul ca e posibil ca persoana care a făcut coliva sa fie murdara....poveștile mele te-ar face sa te hrănești doar prin perfuzie 😂😂😂. Sunt imun la foarte multe, inclusiv luat gandacul de bucatarie de pe masa, aruncat pe geam și continuat masa. |
#36
Posted 22 November 2018 - 20:33
si eu am facut si a iesit destul de buna [desi sunt barbat =)]
reteta: INGREDIENTE • 500 g arpacas • 350 g zahar • 350 g nuca • 6 pliculete zahar vanilat • 5 lingurite coaja de lamaie • 100 g stafide • 1 pachet zahar pudra pentru ornat MOD DE PREPARARE Coliva tradiţională – mâncarea-simbol al ceremoniilor religioase închinate celor trecuți în neființă, ea reprezentând trupul celui dispărut, deoarece hrana principală a trupului omenesc este grâul (din care se fac și pâinea și coliva). Mod de preparare: Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă decât arpacaş). Se fierbe încet, la foc foarte mic, circa o oră, până ce bobul de arpacaş crapă, sau „înfloreşte”. Adaugă zahărul şi un praf de sare şi se amestecă mereu, ca să nu se lipească de fundul vasului. Dă deoparte şi se lasă la răcit, eventual cu un prosop curat umezit, ca să nu prindă coajă foarte groasă. Se lasă peste noapte şi dimineaţa se amestecă cu nuca, zahărul vanilat[si zahar cu rom,sau altele], coaja de lămâie, stafide,[merg si curmale,smochine] etc. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users