Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recomandari Seminee 2018+

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
921 replies to this topic

#739
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008
Departe de a fi eu specialistul care sa-ti recomande asta..pt ca depinde de multi factori, volume de aer necesare in fiecare camera, schimbul de aer intre camere (daca pompezi niste aer cald..atunci aerul existent trebuie sa poate migra spre un hol de ex..la fel si cu aerul din camera unde e focarul: aerul ce pleaca din zona..trebuie sa poate fi adus inapoi usor..fara curenti sezizabili de aer)..temp standard in camera, temp pana la care vrei s-o ridici..daca e ventilatie naturala sau fortata prin ventilatoare..etc.

Eu de ex voi merge pe tubulatura rectangulara 5/15 pt ca distanta dintre hota focarului si camerele deservite e mica (un dormitor perete in perete cu hota, iar celelalte 2 sunt exact deasupra..la etaj).

Probabil poza de mai jos ai gasit-o deja pe goagle..

Cat priveste tipul automatizarilor poti face nenumarate scenarii. Daca e cu ventilatie fortata atunci poti controla exact cand si cat si spre care camera.. sa mearga ventilatia aerului cald de la semineu. Nu am cautat, dar exista si grile de ventiatie/anemostate controlate motorizat? Stiu ca exista clapete circulare care pot fi actionate motorizat; pe scenariul, daca in camera x sunt sub 22 grade..sa deschida clapeta ce duce aerul cald spre camera aia..pana ajunge temp la 24 sa zicem..apoi s-o inchida. E o tema buna de research si pt mine..pt viitoarea tubulatura ce am de gand s-o proiectez si pun in practica.

In felul asta eviti scenariile in care mori de cald in camerele spre care duci aerul cald..sau momentele in care stai si inchizi / deschizi manual grilele/anemostatele ..

Attached Files


Edited by manghels, 04 May 2022 - 11:25.


#740
Raduionescustefan81

Raduionescustefan81

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.01.2022
Bunã ziua. Ma numesc Radu, am un focar din fontã cãptușit cu argilã refractara,160 evacuarea apoi burlane darco pe 200 si cos fum leier triplu strat pe 200 .am fãcut în el niște modificãri, aer secundar si 3 deflectoare din vermiculita am camera de fum înaltã 35cm. Am 110 la 150 grade, la intrare in cos,200 la 270 grade maxim la ieșirea din focar si pe rama sticlei am 320 la 370 grade . Are cineva idee cam ce temperatura am in focar ? Il meșteresc de 3 luni dupã ce am vãzut o grãmadã de porcarii pe net dar și lucruri bune. Se poate mai bine ? Eu visam un nordpeis n25 su jotul i18 dar nu am avut buget.
Mulțumesc.

#741
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
Salutare!

Dupa o absenta de cativa ani, revin cu multumiri celor ce inca imi urmeaza sfaturile si fac alegeri intelepte in vederea alegerii semineului, dar si a cosului de fum. Am surpriza sa aflu ca acest forum atrage oameni de calitate in cautare de sfaturi si solutii optime si ma simt obligat sa fac cateva rectificari cu privire la cateva produse care in urma cu cativa ani erau optime si bune (din punctul meu de vedere), dar, intre timp au facut pasi inapoi sau diferiti si au modificat atat produsul, dar si atitudinea fata de clientul final. Criza energetica si Pandemia au propulsat nesperat toti producatorii de seminee, sobe si cosuri de fum foarte departe, toti si-au dublat/triplat cifrele si, din punctul meu de vedere, toata aceasta nebunie, venita pe fuga si in graba mare, a cam compromis (din pacate) calitatea, dar si relatiile dintre oameni si companii.

Am crezut foarte mult in produse ca Hajduk (seminee si termoseminee) si Metaloterm Eontop (sisteme de cosuri profesionale din inox) si colaborarea mea cu aceste branduri era una foarte buna, fara cusur. Toti cei care mi-au urmat sfatul nu am dat gres, produsele erau impecabile si nu au existat probleme, cel putin din cate stiu eu. In urma cu ceva timp, cei de la Hajduk au marit gama de produse, au lansat modele noi si au tot schimbat tehnologii (otel diferit, samota inlocuita cu alt material, sticla diferita), dar au si marit preturi (exagerat. cu +30  40% mai mult decat ar fi fost normal), acestea devenind apropiate cu bradurile de renume, mult mai calitative (Nordpeis-Kalfire-Brunner)

De ce NU mai recomand focarele Hajduk :  au inlocuit samota si au lansat un produs economic, doar din considerent comercial (produs cu care NU sunt deloc confortabil) si au inlocuit sticla folosita. nemultumirile mele si ale multora nu au fost rezolvate si costurile inlocuirii sticlelor le-am suportat eu sau cei care le foloseau. Au aparut probleme si la sistemul de culisare, probleme rezolvate de mine, dar nesustinute de producator. Termenul de livrare a atins cote inimaginabile si schimbarea frecventa a oamenilor de contact au facut de asemenea ca relatia sa se piarda si sa devina strict comerciala si rece (fara sa primim sustinere la problemele aparute-partea aceea trista in care clientul este de vina mereu...). Hajduk din 2022 nu are nimic in comun cu  Hajduk din 2012 sau 2017, din pacate.
Semineele Defro Home au devenit lider de piata in Romania in domenul semineelor/focarelor de calitate, folosesc un otel termic de foarte buna calitate, folosesc termota de cea mai buna calitate la interior (alba sau neagra), au sistem de culisare de cea mai buna calitate(tip Brunner. pe tija) , sistem de culisare mult mai durabil si stabil, au stut de evacuarea reglabil din fonta masiva, au termen de livrare rapid si detin stocuri consistente in Romania. Din punctul meu de vedere, semineele/focarele Defro Home vor deveni lider in piata Europeana in maxim 3 ani. Le consider chiar mai reusite decat brandurile de renume pe care multi le promoveaza ca premium. Pretul Defro Home este cu mult sub Hajduk si calitatea este incomparabila.

Metaloterm Eontop a schimbat foarte multe, a devenit o parte a unui trust( Schiedel), care la randul lui a devenit parte a altui trust...... produsul se numeste acum altfel si am decis inlocuirea acestuia cu un sistem de cos din inox garantat 25 ani, cu densitate dubla a vatei minerale bazaltice si distanta fata de materialele combustibile mult mai mica : Convesa-Spania. Am facut acesta rocada doar datorita calitatii superioare a cosurilor de fum Convesa.

Am tinut sa fac aceste clarificari doar pentru faptul ca am fost contactat de catre foarte multi oameni de aici pentru sfaturi cu privire la alegerea focarelor de seminee si cosuri de fum. Multi au ales deja doar din cele citite in  istoricul acestui forum si cred ca este cel mai corect ca oamenii sa stie ca lucrurile s-au mai schimbat si piata se dezvolta, chiar daca si alte sensuri decat ne dorim.

Toate cele bune si alegeri inspirate!

Edited by mmtsdc, 11 July 2022 - 09:50.


#742
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Deci sa inteleg ca Defro - Prima (Intra) este calitativ peste Kratky - Lucy si asta la un pret cu putin mai mare?
Daca e asa asa fi multumit de vezi attash.
Voi ce pareri aveti?
Mentionez ca nu as vrea sa depasesc 2000e pe focar care va fi folosit doar in weekend sau in caz de urgente...Dar nici nu vreu sa iau ceva de calitate slaba sa am probleme cu afumatul sticlei sau altele...

Attached Files


Edited by livyu_s, 05 August 2022 - 11:42.


#743
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Am mai observat ca cei de la Defro nu pomenesc nimic de "dubla combustie" , cu ce ar afecta daca lipseste aceasta "dubla combustie" ?

#744
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,189
  • Înscris: 09.01.2008
Pai aceasta a doua combustie mareste eficienta arderii, curata focarul si sticla de depuneri, face ca depunerile de pe cos sa fie reduse si este o incantare pentru privitor. Cam asta am priceput si vazut eu.

#745
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
Toate focarele Defro au dubla combustie si ardere curata. Sunt focare foarte robuste, placate la interior cu o termota de foarte buna calitate (similara cu Nordpeis). Au stut de evacuare din fonta masiva (stut reglabil).  Cele cu deschidere verticala le consider cu mult si peste cateva branduri de renume, au culisare similara cu Brunner, pe bara/filet, inchidere catre interior in ultima parte (sunt perfect etanse). O consider cea mai silentioasa si usoara culisare verticala din piata, in aces moment! Eficienta declarata ( in teste si Certificari) de +80%. Din punct de vedere al arderii, focarele mici sunt langa Nordpeis si Jotull. Cele mari sunt controlate mai greu, dar acest lucru este valabil pentru price producator cu focare generoase, este si logic. Din acest motiv Nordpeis si Jotull nu au facut pasul catre dimensiuni mari, pentru dificultate de a controla arderea.

Consider Defro noul premium la nivel European, au optiunea de a le "imbraca" cu thermoblock, samota acumulatoare. Arata foarte bine, au ardere curata, dubla combustie, sunt robuste, perfect etanse si multe avantaje fata de ofera piata in acest moment. Pretul este unul foarte corect,in comparatie cu ceea ce ofera piata premium.

Avem un focar Defro functional, il testam si ne jucam cu el zilnic (iarna si toamna-evident). I-am adaptat si o automatizare performanta tocmai pentru a fi transparenti cu temperatura gazelor de evacuare si pentru a arata ce insemana dubla combustie si arderea curata. Practic, focarul este reglat automat, singur, fara a mari sau micsora aportul de aer extern. Il alimentam corect (lemn esenta tare si umiditate scazuta) si nu dezamageste, este si ofera ceea ce scrie in certificari.





 livyu_s, on 05 august 2022 - 12:17, said:

Am mai observat ca cei de la Defro nu pomenesc nimic de "dubla combustie" , cu ce ar afecta daca lipseste aceasta "dubla combustie" ?


#746
gabiffff

gabiffff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.05.2005
Buna ziua,

Doresc sa imi fac un semineu  pe lemne si inainte sa incep construirea as vrea sa va intreb daca alegerile pe caer vreau sa le fac sunt potrivite.

1.  focar - oscilez intre Defro - Focar samota cu geam drept Prima (Intra) ME (1920 euro) si  Kobok Chopok L LD (2500 euro) (atasez o imagine cu cele 2 focare). Inclin spre Defro pentru ca e mai ieftin si pentru ca de Kobok nu am auzit/gasit nimic
comparare focare.png

2. doresc sa pun focarul la 50 cm de perete, deci teava pentru fum de la focar la horn ar avea aproximativ 100cm. Credeti ca e vreo problema? Ce inclinatie e necesar sa fie data?

semineu.PNG

3. doresc sa imbrac focarul in placi de samota si binenteles o sa se puna si grile de ventilatie. Motivele: samota ar radia mai caldula dupa stingerea focului si ar fi o alegere mai sanatoasa decat placile de silicat de calciu (am inteles ca sunt ceva mai noi si personal tind sa merg spre ceva care a fost incercat mai mult timp)

4. Hornul o sa fie ceramic, pe exterior, diametrul 200 mm , inaltime 8m Schiedel Rondo. Cum ar trebui sa fie montat pe o fatada care e izolata cu polistiren? La ce trebuie sa fiu atent din punct de vedere al securitatii la incendiu?

Multumesc!

Attached Files



#747
cheluIS

cheluIS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 07.01.2012
4. Pe fatada cu termosistem se decupeaza polistirenul, cosul se monteaza lipit de zidarie. Se decupeaza astfel incat sa ramana 3-4 cm. pe lateralele cosului si golul dintre cos si polistiren se umple cu mortar de zidarie. La sfarsit se amorseaza si se aplica tencuiala decorativa

Attached File  20220607_170219.jpg   540.64K   51 downloads

Attached File  20220606_130200.jpg   642.23K   54 downloads

Attached File  20220603_161709.jpg   851.79K   50 downloads

#748
mcforum

mcforum

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.08.2022
Doamne, ajută!

Apelez la dvs. cu o rugăminte: îmi puteți recomanda un specialist care ne-ar putea ajuta cu alegerea și instalarea unui șemineu eficient (sau a unei sobe, poate; nu știm încă ce ar fi mai potrivit), în județul Botoșani, sat Orășeni Deal?

Suntem o familie ce urmează să facă trecerea de la oraș la țară, construcția casei va fi finalizată în următoarea săptămână, locul șemineului/sobei este deja pregătit și nu găsim pe cineva - om de încredere și de omenie - care să ne ajute în acest pas, atât de important.

Vă mulțumesc!
Mihai

P.S. Dacă topicul nu este cel mai potrivit pentru acest gen de mesaj, spuneți-mi, vă rog, unde ar trebui să mut postarea.

#749
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
1-Defro e placat cu termota la interior, are caracteristici pentru adaptarea lui ca semineu frontal, stut din fonta masiva, bandou negru la sticla, eficienta +80%
Kobok e placat cu samota galbuie-mai putin fina si se autocurata greu, este semineu cu spatele tesit(pentru adaptare pe colt-e focar cu gabarit mai mic), stut din otel, rama metalica la sticla, 77% eficienta.

2-In principiu, nu e niciun fel de problema, totul despinde de inaltimea utila.

3-Defro are optiunea de adaptare Themoblock, samota acumulatoate fabricata tot de ei , nu e nevoie sa il placati cu ceva extra sau ceva neconform si nerecomandat. Cautati Defro+Theroblock. Ajuta mult!

4-Decupati polistirenul, dar, cel mai bine, apelati la un profesionist din zona dumneavoastra.

Cele bune!


View Postgabiffff, on 27 august 2022 - 08:24, said:

Buna ziua,

Doresc sa imi fac un semineu  pe lemne si inainte sa incep construirea as vrea sa va intreb daca alegerile pe caer vreau sa le fac sunt potrivite.

1.  focar - oscilez intre Defro - Focar samota cu geam drept Prima (Intra) ME (1920 euro) si  Kobok Chopok L LD (2500 euro) (atasez o imagine cu cele 2 focare). Inclin spre Defro pentru ca e mai ieftin si pentru ca de Kobok nu am auzit/gasit nimic


2. doresc sa pun focarul la 50 cm de perete, deci teava pentru fum de la focar la horn ar avea aproximativ 100cm. Credeti ca e vreo problema? Ce inclinatie e necesar sa fie data?



3. doresc sa imbrac focarul in placi de samota si binenteles o sa se puna si grile de ventilatie. Motivele: samota ar radia mai caldula dupa stingerea focului si ar fi o alegere mai sanatoasa decat placile de silicat de calciu (am inteles ca sunt ceva mai noi si personal tind sa merg spre ceva care a fost incercat mai mult timp)

4. Hornul o sa fie ceramic, pe exterior, diametrul 200 mm , inaltime 8m Schiedel Rondo. Cum ar trebui sa fie montat pe o fatada care e izolata cu polistiren? La ce trebuie sa fiu atent din punct de vedere al securitatii la incendiu?

Multumesc!

Cam asa arata Themoblock Defro Home.

Attached Files


Edited by mmtsdc, 30 August 2022 - 14:26.


#750
gabiffff

gabiffff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.05.2005
Multumesc pentru sfaturi!

M-am hotarat sa merg pe deffro + thermoblock si placat cu placi de silicat de calciu. Inca sunt putin reticent cu privire la placile acestea, dar sper sa fie o alegere buna (in sensul sa nu descopere ceva cercetator englez ca provoaca cine stie ce boli - vezi problema cu azbestul din placile de azbociment folosite la acoperisuri).

Legat de montarea hornului. Am vorbit cu cel care o sa monteze hornul si am convenit sa punem 3cm vata bazaltica cu foita de aluminiu (https://www.dedeman....30-mm/p/6022626) intre horn si polistiren.

Sper sa fie alegerile corecte!

#751
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,189
  • Înscris: 09.01.2008
M-am uitat pe siteul producatorului de cos si acolo arata ca ai deja cosul izolat fata de elementul exterior. Asta ar trebui sa fie suficient. Vezi in fisa tehnica ce spune de distanta fata de materiale inflamabile.

Edited by camsonat, 30 August 2022 - 21:42.


#752
gabiffff

gabiffff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.05.2005

View Postcamsonat, on 30 august 2022 - 21:36, said:

M-am uitat pe siteul producatorului de cos si acolo arata ca ai deja cosul izolat fata de elementul exterior. Asta ar trebui sa fie suficient. Vezi in fisa tehnica ce spune de distanta fata de materiale inflamabile.

Am verificat si se specifica ca distanta minima fata de elementele combustibile trebuie sa fie de 5 cm. Avand in vedere acest lucru o sa pun vata bazaltica de 5cm.

Multumesc!

#753
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013
Atentie la silicatul de calciu, exista firme care, din motive comerciale si lipsa de scrupule, comercializeaza Ceramic Super Isol ( pe vremuri era SUPER ISOL). Acesta este din clasa A2 si este recomandat doar pentru domeniul industrial.
Silicatul de calciu trebuie sa fie din Clasa A1 si sa fie recomandat pentru partile decorative ale semineelor. Atentie si la silicatul de calciu care are nevoie de tratament special la interior.

Solicitati documente celui care va procura silicatul de calciu!

Cele bune!



View Postgabiffff, on 30 august 2022 - 21:33, said:

Multumesc pentru sfaturi!

M-am hotarat sa merg pe deffro + thermoblock si placat cu placi de silicat de calciu. Inca sunt putin reticent cu privire la placile acestea, dar sper sa fie o alegere buna (in sensul sa nu descopere ceva cercetator englez ca provoaca cine stie ce boli - vezi problema cu azbestul din placile de azbociment folosite la acoperisuri).

Legat de montarea hornului. Am vorbit cu cel care o sa monteze hornul si am convenit sa punem 3cm vata bazaltica cu foita de aluminiu (https://www.dedeman....30-mm/p/6022626) intre horn si polistiren.

Sper sa fie alegerile corecte!


#754
gabiffff

gabiffff

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 12.05.2005

 mmtsdc, on 31 august 2022 - 10:50, said:

Atentie la silicatul de calciu, exista firme care, din motive comerciale si lipsa de scrupule, comercializeaza Ceramic Super Isol ( pe vremuri era SUPER ISOL). Acesta este din clasa A2 si este recomandat doar pentru domeniul industrial.
Silicatul de calciu trebuie sa fie din Clasa A1 si sa fie recomandat pentru partile decorative ale semineelor. Atentie si la silicatul de calciu care are nevoie de tratament special la interior.

Solicitati documente celui care va procura silicatul de calciu!

Cele bune!

Altfel cum pot sa imi dau seama daca e silicat de calciu clasa A1 sau SUPER ISOL sau silicat de calciu care are nevoie de tratament special? Intreb pentru ca poate sa imi prezinte un document in care sunt specificatiile la care ma astept, dar sa aduca alt produs cand vine la montaj...

Multumesc!

Edited by gabiffff, 01 September 2022 - 12:38.


#755
mmtsdc

mmtsdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 689
  • Înscris: 06.05.2013

 gabiffff, on 01 septembrie 2022 - 12:38, said:

Altfel cum pot sa imi dau seama daca e silicat de calciu clasa A1 sau SUPER ISOL sau silicat de calciu care are nevoie de tratament special? Intreb pentru ca poate sa imi prezinte un document in care sunt specificatiile la care ma astept, dar sa aduca alt produs cand vine la montaj...

Multumesc!


Se cam practica asta, am transmis problema si producatorilor. In principiu, ar cam trebui sa fie obligati sa scrie in factura codul produsului si in contract sa fie atasata fisa tehnica. Din pacate, in domeniul nostru, comerciantii au cam luat locul specilistilor si se tot intampla chesiuni de genul. Sau, o chesiune si mai grava, multi dintre cei care vand online, habar nu au de diferentele dintre produse. Sau nu le pasa!

#756
cheluIS

cheluIS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 07.01.2012
Asta e bun?

Attached File  20220901_140013.jpg   233.37K   51 downloads

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate