Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat glaf exterior Aluminiu

Pompa fantana alimentata cu panou...

Lamai pierdut?
 Pareri Combina frigorifica Candy

Cum se poate propune o lege noua ...

Vreau sa devin programator, insa ...

Zvon: TVA 19% din nou pentru locu...
 Samsung Galaxy Tab S7+ lag

Ventilator

UPB- Facultatea de Inginerie Indu...

achizitionare anvelope de vara ca...
 Pompa fantana alimentata cu panou...

Decizie grea

Cum a dat Kia Romania teapa la su...

Recomandare Cuptor Electric (Mini)
 

Termostate, Cronotermostate controlabile de pe internet

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#379
SwatKat

SwatKat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,623
  • Înscris: 01.12.2005

View PostSwatKat, on 25 noiembrie 2021 - 13:57, said:

Eu vin cu o intrebare pentru o centrala mai veche, Ariston GENUS (simpla, tiraj fortat) la care am un termostat pe fir Computherm. As vrea un alt termostat care sa poata fi legat in Apple HomeKit, pe care centrala sa il suporte. Imi puteti recomanda vreun model? Multumesc

Mai revin cu intrebarea ca am citit si am nelamuriri: deci ce termostat clasic NO NC COM ar merge montat pe o centrala mai veche? Multumesc.
PS. Vreau neaparat Homekit, daca nu este posibil inteleg si abandonez cautarile :)

#380
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,468
  • Înscris: 27.02.2008

View PostUdisteanuMarian, on 10 decembrie 2021 - 06:58, said:

Cu salus merge împerecheat. Găsești integrarea pe HACS. Eu am reușit, e chiar simplu.
Si eu folosesc HA pt automatizarea IPAT..dar nu cu termostate de pe piata..scumpe etc..ci 'construite' in HA folosind swtich'uri smart (sonoff/shelly), termometre smart si relee control pompe pt IPAT, actuatoare si centrala. Toata automatizarea e facuta 'la mana' in functie de situatia din casa mea, dispunerea camerelor fata de punctele cardinale, boost de temp din cand in cand pt cateva min, chiar daca temp ambientala e atinsa pentru a tine pardoseala calduta, alerte audio (pe google mini si/sau tablete) si pe tel cand scade brusc temp dintr-o camera (geam uitat deschis)..etc. Display-ul il am pe tablete sau telefoane...accesibil de oriunde si in afara retelei interne. Oricum nu stau in fiecare camera sa butonez temperatura, iar cu acele tablete pot controla tot din casa si de afara..inclusiv access porti, camere video, sistem de alarma, alimentare hidrofor si electrovalve apa, iluminat, ventilatoare bai ,detectie miscare cu activare diferite scenarii de zi/noapte..etc.

Edited by manghels, 17 December 2021 - 12:14.


#381
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 17.11.2003
@swatkat: vezi posturile de mai inainte...

#382
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 19.05.2006

View PostSwatKat, on 12 decembrie 2021 - 20:17, said:

PS. Vreau neaparat Homekit,
Honeywell Lyric T6, Tado, Netatmo, Nest

#383
SwatKat

SwatKat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,623
  • Înscris: 01.12.2005
@doinastela: multumesc, am intrebat deoarece citisem de exemplu de Nest ca nu e compatibil cu centralele mai "vechi", fara BUS (daca am inteles bine) si fara furnizare alimentare din centrala catre termostat.

Centrala mea e Ariston Genus, model mai vechi, termostatul e de tip on/off, NO-NC-COM, cu baterii, si din descrierile produselor eu nu am inteles daca astea noi se pot conecta sau nu - de aia am si intrebat.

@cdan: M-am uitat si la POER insa am vazut ca nu suporta Homekit.

#384
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,966
  • Înscris: 29.04.2008

View PostSwatKat, on 17 decembrie 2021 - 23:39, said:

@doinastela: multumesc, am intrebat deoarece citisem de exemplu de Nest ca nu e compatibil cu centralele mai "vechi", fara BUS (daca am inteles bine) si fara furnizare alimentare din centrala catre termostat.

Nu știu unde ai citi, dar nu e adevărat. Nest, versiunea europeană, functioneaza și în regim ON/OFF, Și nici nu își face alimentarea din centrala.

#385
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006

View Postiladi, on 18 decembrie 2021 - 07:47, said:



Nu știu unde ai citi, dar nu e adevărat. Nest, versiunea europeană, functioneaza și în regim ON/OFF, Și nici nu își face alimentarea din centrala.
Chiar eu am montat ieri un Nest gen3 , doar pe on/of, alimentat extern de la priza. Comanda On off e pe bornele 2-3 la nest

View Postdoinastela, on 17 decembrie 2021 - 23:12, said:

Honeywell Lyric T6
L am avut (inca il mai am si ma gandesc sa il pun pe olx, dar nu mai e montat). Nu il recomand, are o prostie de algoritm , nu e Histeresisul clasic, ci tine centrala sa mearga fix cat sa me tina temperatura, nici mai mult nici mai putin. In stilul lui, ce trala porneste si se opreste foarte des, fara pauze mai lungi, in continuu merge. Am platit la gaze iarna trecute de m a usturat un dos, din cauza acestuil termostat. L am inlocuit cu un Nest care si cer, e la un alt nivel. Am Hiserezis clasic .

Lyric are o optiune la un moment dat cu plus minus x grade, dar nu l am inteles , ce face de fapt, ca de functionat tot asa functionaza…on/off la greu, fara intrerupere mai lunga.

View PostSwatKat, on 12 decembrie 2021 - 20:17, said:


PS. Vreau neaparat Homekit, daca nu este posibil inteleg si abandonez cautarile :)

Ce e ala homekit? La ce te referi?

#386
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 19.05.2006

View Postcuculea, on 18 decembrie 2021 - 08:39, said:

Ce e ala homekit? La ce te referi?
Apple

#387
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006

View Postdoinastela, on 18 decembrie 2021 - 15:19, said:

Apple
da, se poate integra si cu Apple , eu personal nu l am probat cu toate ca folosesc un Iphone , ci folosesc Google Home . Dar exista pe youtube o gramada de review uri cu Nest care se integreaza cu aplicatia de la Apple.

#388
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 17.11.2003
Corect: in sistemul Apple poate fi utilizat Google Home. Asta rezolva problema vizavi de Applekit.

#389
SwatKat

SwatKat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,623
  • Înscris: 01.12.2005
OK, multumesc, caut Nest.
De Netatmo citisem numai de rau, ca la 2-3 ani "pica" displayul si la cat costa mi se pare o mare magarie. Ca am un "rahat" de Computherm de 10 ani si n-are nimic.
Plus ca, la fel cum a spus @cuculea, cu Honeywell iar as fi avut o "problema", vreau hiserezis clasic, si nu neaparat din cauza de consum marit (desi e si asta un criteriu extrem de important) ci pentru ca nu vreau sa mearga "in suturi" centrala. Nu e neaparat o problema cu termostatul, insa instalatia si configuratia casei nu se "pupa" cu un astfel de mod de functionare.

Multumesc tuturor, ma uit (din nou, cu mai multa atentie, mai ales ca am si o confirmare ca merge) la Nest.

#390
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006
@SwetCat…iti recomand sa il iei de pe olx….e undeva la 750-800 ron, aduse din Uk, asa am luat si eu , atentie sa fie sigilat.

Pe emag e undeva la 1200 ron plus transport , aceeasi marfa, diferenta nejustificata. Sunt cativa baieti seriosi care chiar le dau sigilate. Oricum garantia e data de google, il inregistrezi pe site la google. E putin probabil sa ai probleme cu el, au am 3 (doua ale mele si unul. Montat la un cunsoscut)…toate 3 de Uk, fara probleme, merg brici.

E cam ciudata aplicatia aia nest…daca o si cronizezi cu Google Home, se cam “incaleca’. Eu folosesc google gome pentru pornit /oprit si modificare temperatura si aplicatia Nest pentru a vedea diferite statistici, cat a mers centrala, schedule etc.

Edited by cuculea, 18 December 2021 - 20:02.


#391
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 17.11.2003
@cuculea: intreb si eu, retoric, daca ai intr-o singura aplicatie si statistici si on/off si PID daca vrei si 3 ani garantie si pret mai mic si Google Home... de ce te-ai scarpina la ceafa cu mana stanga?!

Edited by cdan, 18 December 2021 - 20:34.


#392
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006

View Postcdan, on 18 decembrie 2021 - 20:34, said:

@cuculea: intreb si eu, retoric, daca ai intr-o singura aplicatie si statistici si on/off si PID daca vrei si 3 ani garantie si pret mai mic si Google Home... de ce te-ai scarpina la ceafa cu mana stanga?!
Pentru ca…cu google home controlez mai multe in casa…niste intrerupatoare cu comanda de la distanta, niste camere de luat vederi, google cast, si inca cateva chestii care le am toate frumos puse pe caprarii, doua locatii. Intr adevar, m a cam mancat in dos sa sincronizez si aplicati nest . Dar…google home are prioritate, adica, daca in nest am setat o temperatura sa zicem de 22 de grade, iar in google home am setat 23 de grade, automat in nest va sari pe 23 , adica cele douanaplicarii aunt cumva legata dar decizional e google home. Nu ma intreba de ce fsce asa. Orice fac in gh se propaga in aplicatia nest, dar nu ai invers. In achimb, in gh nunpot vedea schedule, nu pot vedea rapoarte de functionare, consum, timpi etc. Ci dosr in nest. De aceea, dupa cum bine spui, m am cam scarpinat cu degetul de l picior, in nas.

Nu am stiut de acest comportament cand am instalat si sincornizat  gh, de atunci asa a ramas. Plus ca are si sotia acces la aceleasi termostate din gh, nu stiu daca din nest se pot accesa acelasi termostat de mai multe perosane fara sa faca probleme, nu am incercst aplicatia nest la acest capitol.

Oricum, l urmatorul reset al ios ului, stiu ce am de fscut…o sa fac totul din apple home , si nu din google home, problema va fi cu google cast care merge dosr cu gh.

In fine, e mult de povestit, e o combinatie intre fsptul ca nu am stiut cum se comporta aplicatiile, mai multe device uri gestionate de aceeasi aplicatie si…hi sa ii zicem comodittatea de moment

Crede ma…la mine , telefonul, iphone 12 pro max…e uzina. Poate ca nu foarte bine optimizata, lucrez la asta, dar toata lumea mea e in acest telefon….device uri comandate de la distanta, banca, biroul cu email, office  , teams, meeting uri si tot ce insemana comunicare, urmarire copii…televiziune, telefonie…si multe multe altele

Edited by cuculea, 18 December 2021 - 22:29.


#393
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,966
  • Înscris: 29.04.2008
Extraordinar, stai și te întrebi cum de nu se sinucid cei cu Android

#394
doinastela

doinastela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 19.05.2006

View Postiladi, on 18 decembrie 2021 - 23:05, said:

Extraordinar, stai și te întrebi cum de nu se sinucid cei cu Android
ultima moda e sa-ti iei telefon apple si sa folosesti servicii google, ce comanda device-uri ..google Posted Image
Nu mai zic ca toti cu iphone folosesc Google Maps.

View PostSwatKat, on 18 decembrie 2021 - 16:21, said:

ci pentru ca nu vreau sa mearga "in suturi" centrala.
Honeywell T6 merge si opentherm -dar centrala ta accepta acest protocol ?
Exista si nest opentherm, exista si tado opentherm, parca si Netatmo. Dar ce folos, daca centrala e Ariston..

Netatmo au un renume foarte bun, iar achizitionarea companiei de catre Legrand le va mari piata substantial, nu cred ca se strica display la 2 ani.

#395
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,168
  • Înscris: 08.12.2006

View Postdoinastela, on 19 decembrie 2021 - 03:25, said:

ultima moda e sa-ti iei telefon apple si sa folosesti servicii google, ce comanda device-uri ..google Posted Image
Nu mai zic ca toti cu iphone folosesc Google Maps.

Nu vorbi daca nu stii…adica, cu alte cuvinte, vorbesti ca sa nu taci…

De unde stii tu , un utilizator de iphone  ce nevoi de aplicatii are? Te ai gandit ca poate, chiar daca foloseste iphone, device urile pe care le are de comandat-supravegheat se pot manageria doar cu aplicatii facute de google?
Pentru tine, care pesemne ca telefonul mobil e doar pentru a face alo alo si a viziualiza clipuri pe tik tok….aplicatia ti-o alegi in functie de necesitati si nu de sistemul de operare pe care il ai pe telefon.

#396
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 17.11.2003
E mai greu cu Androidul, are mai multe setari ca iPhone-le si multi sunt derutati. La iPhone setarile vin facute deja, doar apesi pe butonul de on/off.

Edited by cdan, 22 December 2021 - 16:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate