Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cat valoreaza aceste monede?
 ce parere au fetele despre barbat...

Prima comanda pe aliexpress

Temperaturi mari in idle rtx 3060

Schema Statie amplificare Electro...
 MBP de pe OLX

Vrei sa lucrezi la stat? Creaza-t...

Cum se inmulteste Caprifoiul?

Cum reciclați ambalajele Tet...
 Probleme cuptor aragaz Beko

Toaletare/taiere cais batran

Reparatie garaj

Retete simple slow cooker
 

Termostate, Cronotermostate controlabile de pe internet

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#19
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,063
  • Înscris: 08.12.2006
M ar interesa un sistem comandat prin internet, baza wireless ce comunica cu comanda legata la centrala, baza alimentata de baterii sau acumulatori AA, sau transformator, nicidecum in duza in perete

Am gasit veriunea asta de Honeywell Evohome smart Zoning...dar e cam scump si foarte avansat in sensul ca poate sa comande mai multe cazane. As fi vrut ceva de genul dar simplu ,pt un cazan, dar independent de sursa de curent [deci nu integrat intr o duza de perete), neaparat wireless cu ckmanda.legata la centrala.

Edited by cuculea, 23 November 2018 - 17:00.


#20
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postliviudami13, on 23 noiembrie 2018 - 16:09, said:

Nu ai legat bine firele.  Fa citeva poze.

View Postcuculea, on 23 noiembrie 2018 - 16:54, said:


Ai facut o "varza" in cerinte. :D

Baza intodeauna trebuie bagata in priza si comunica cu centrala prin fire. Indiferent ca-i cu net sau fara net.
Telecomanda (emitatorul) poate fi cu baterii si comunica wireless cu baza. (asta este componenta ce o plimbi cu tine prin casa si o pui in ce camera doresti sa controlezi temperatura)

Ce intelegi prin "duza in perete" ?

Un exemplu de "simplu" ar fi Salus RT310i . Colegi o sa-ti mai recomande si altceva, dupa ce o sa explici mai bine ce vrei de fapt. :P

#21
skilefido

skilefido

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.07.2005
Nu prea gasesc informatii despre Division Gas, au cateva termostate pe piata dar imi facea cu ochiul DG19 Wi-Fi. Ati vazut sau folosit asa ceva? Alternam intre asta si Salus IT500 si tind spre cel de-al doilea, doar pentru ca nu reusesc sa aflu mai multe despre DG.

#22
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,063
  • Înscris: 08.12.2006
ceva de genul asta, sincer am mai multa incredre in Honeywell decat in alte mici brandulete ce fac asa ceva

florin71_skoda, duza in perete...tu ce ai intelege prin DUZA...si in perete? O scobitura, ca la priza., in care sa intre partea din spate unde se leaga firele..ce naiba, suntem la gradinita? sa fim seriosi.

Attached Files


Edited by cuculea, 27 November 2018 - 19:14.


#23
liviudami13

liviudami13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 02.02.2013
Revin cu problema mea cu un scurt rezumat: cel care mi-a autorizat instalarea mi-a spus ca centrala Motan Optimus nu e compatibila cu termostatul Beretta BeSmart si ca nu-i poate porni functia de conectare la internet. Firele au fost legate pe TA si nu pe OT Bus. Eu stiam ca gama Optimus merge cu un asemenea termostat, ca este OpenTherm. In cele din urma m-am putut conecta doar la termostat insa nu si la centrala. Oare de ce?



#24
leomagic44

leomagic44

    Eu, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,781
  • Înscris: 06.02.2012

View Postcuculea, on 27 noiembrie 2018 - 19:12, said:

ceva de genul asta, sincer am mai multa incredre in Honeywell decat in alte mici brandulete ce fac asa ceva

florin71_skoda, duza in perete...tu ce ai intelege prin DUZA...si in perete? O scobitura, ca la priza., in care sa intre partea din spate unde se leaga firele..ce naiba, suntem la gradinita? sa fim seriosi.
Cred ca e vorba de doza nu duza , sincer nici eu nu am inteles ce vrei.
Si mai cred ca matale te exprimi ca la......... gradinita,   s-o lasam asa.

Edited by leomagic44, 28 November 2018 - 07:15.


#25
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,063
  • Înscris: 08.12.2006
Mai prin partile mele,de pe la tara de unde sunt eu, lumea zice Duza, doza zice la cu totul altceva.

#26
HausMeisterBv

HausMeisterBv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 04.03.2013
LOL
Fiecare cu dreptatea lui
dóză1 Cantitate determinată dintr-o substanță, dintr-un material etc. care produce un anumit efect sau care formează împreună cu altele un amestec, un tot. 2 Cutie metalică în care se află o băutură răcoritoare sau bere.

dóză2 1 Cutie metalică izolată în interior, care servește la protecția unor elemente din instalațiile electrice.

Si eu am instalat azi un Salus RT310i. E simplu, isi face treaba. Daca vrei sa-l programezi poti sa o faci din aplicatia de pe telefon. Mi s-a parut decent ca si pret. Si se gaseste in bricolaje, deci nu mai pierzi timp sa-l comanzi. Legi la centrala unitatea care primeste comanda wifi de la termostat care primeste comanda printr-un gateway legat la router (inca o priza necesara in plus...). E usor de instalat.
Ce mi s-a parut ciudat e ca aveam deja un Computherm Q7RF si unul langa altul aveau o diferenta de mai mult de 1 grad la afisare (17,9 Comp si 19 Salus)! Acum care arata corect?

Edited by HausMeisterBv, 03 December 2018 - 22:07.


#27
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,745
  • Înscris: 29.04.2008
Eu am să merg pe un Danfoss Link

5 termostate wifi

1 controller

1 controler pentru încălzire hidraulică cu 5 ieșiri + control pompă + centrală

#28
Stifman

Stifman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 414
  • Înscris: 15.12.2009
Buna ziua.

Sunt interesat de un Netatmo dar pe site-ul lor de compatibilitate centrala mea apare cu "not compatible". Detin centrala Buderus GB062.
Puteti va rog sa imi recomandati un termostat cu functionalitati similare (wi-fi, programabil pe 5-2 zile, smart ) ?

Sau si mai bine, poate confirma cineva ca functioneaza Netatmo + GB062 ?

Multumesc.

#29
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 09.04.2008
Știe careva dacă există termostat smart care să nu folosească histerezis ci reglaj PID pentru temperatură? Acum câțiva ani am luat un siemens rev24 din uk, dar începe să cedeze din oarecare motive. Dar după ăsta nu mai suport cele cu histerezis, la ăsta dacă pun 23 de grade, nu trece de 23. La cele cu histerezis merge la cât e pragul și de acolo mai pune inerția termică încă 2-3 grade. Fluctuațiile sunt prea mari. Ce mai e important ca să aibă 2 module, una care se leagă la centrală cu fir și una wireless.

Hmm, cred că am găsit unul:
Honeywell Lyric T6R
. Are cineva din ăsta?

Edited by blotunga, 06 December 2018 - 22:45.


#30
relu11051

relu11051

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,079
  • Înscris: 02.05.2008
Netatmo are posibilitate de histerzis sau de PID, autoadapt ....

#31
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,063
  • Înscris: 08.12.2006

View Postblotunga, on 06 decembrie 2018 - 22:32, said:

Știe careva dacă există termostat smart care să nu folosească histerezis ci reglaj PID pentru temperatură? Acum câțiva ani am luat un siemens rev24 din uk, dar începe să cedeze din oarecare motive. Dar după ăsta nu mai suport cele cu histerezis, la ăsta dacă pun 23 de grade, nu trece de 23. La cele cu histerezis merge la cât e pragul și de acolo mai pune inerția termică încă 2-3 grade. Fluctuațiile sunt prea mari. Ce mai e important ca să aibă 2 module, una care se leagă la centrală cu fir și una wireless.

Hmm, cred că am găsit unul:
Honeywell Lyric T6R
. Are cineva din ăsta?
Da, il am eu, doar ce mi a sosit si l am montat .tot de pe anazon uk l am luat , dar am prins reducerea si l am luat cu 129, a ajuns in 4 zile cu Ups.

PID...sa inteleg ca e optiunea de offset temperature? Ce ai vrea sa stii despre el?

Neavand Histerezis, fata de vechiul si simplul termostat pe care l am avut pana acum, acest Honeywell porneste si opreste centrala foarte des, practic mentine temperatura exact cat o setezi.  U am folosit inca optiunea de offset temp. Dar nu cred ca sa rezolve problema histerezisului.

Intrebarea mea este....aceste porniri si opriri, mai ales porniri, ale centralei, nu sunt daunatoare acesteia? Nu cumva uzura pompei cel putin, va fi mai accentuata. Centrala e un Visemman

Attached Files


Edited by cuculea, 09 December 2018 - 08:14.


#32
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Va trebui sa te inveti cum sa-l reglezi (cum sa-i reglezi timpi).
Pe topicul de termostate normale, sint citiva utilizatori care folosesc Honeywell cu PID si au explicat ce si cum si cum ar fi mai ok sa fie setat un termostat dinasta.

Intradevar, centrala se uzeaza mai repede, insa depinde cum privesti lucrurile, deoarece si la o centrala apare si uzura morala si nu neaparat aia fizica (ca la orice aparat electrocasnic).
In loc sa te tina centrala 15-20 ani, o sa te tina doar 10-15 ani. Te tine mai putin, dar ai alt confort. Dar oricum, te tine suficient de mult. Si poate ca peste 10 ani oricum o sa cam vrei sa o schimbi, ca apare alta tehnologie si nu astepti pina ce se strica total.

#33
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,745
  • Înscris: 29.04.2008
Aș vrea să-mi fac automatizarea cu un controler de actuatoare Danfoss http://products.danf...ler/014g0100/#/

Intrebare: se pot monta mai multe (2, max 3) actuatoare, în paralel, pe o singură ieșire?

#34
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Da, se poate.
Un actuator de regula consuma 2-5W. Asa ca poti pune mult mai multe in paralel, fara nici o problema. Va fi destul de greu sa ajungi la consumul maxim suportat de siguranta fuzibila a controlerului. Pompele moderne nu mai consuma asa de mult, iar consumul actuatoarelor si a electronici este neglijabil.

In link zice ca ar duce 16A / 3600W, adica enorm de mult. Ciudata specificatie, deoarece fuzibilele in general sint de 2A sau hai sa admiem ca 3A. Asa ca nu stiu cine duce puterea aia imensa Posted Image . Probabil ca releul pompei, sau poate ca un termostat de camera.

Edited by florin71_skoda, 09 December 2018 - 12:00.


#35
Stifman

Stifman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 414
  • Înscris: 15.12.2009

View PostStifman, on 06 decembrie 2018 - 11:15, said:

Buna ziua.

Sunt interesat de un Netatmo dar pe site-ul lor de compatibilitate centrala mea apare cu "not compatible". Detin centrala Buderus GB062.
Puteti va rog sa imi recomandati un termostat cu functionalitati similare (wi-fi, programabil pe 5-2 zile, smart ) ?

Sau si mai bine, poate confirma cineva ca functioneaza Netatmo + GB062 ?

Multumesc.

Am aflat raspunsul. Am contactat Netatmo si au zis ca nu este compatibil.

Puteti va rog recomanda un (crono)termostat programabil la care in viitor pot adauga capuri termostatice la radiatoare si sa fie controlate din aceiasi aplicatie (practic programabile si acestea)
La Salus it500 pot adauga capuri termostatice la radiatoare?

Edited by Stifman, 10 December 2018 - 10:34.


#36
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Citeste despre Salus IT 600

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate