Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achiziție laptop 2 in 1...

Problema generator benzina

Sfat achizitie tractor McCormick/...
 Spalarea hainelor care nu au fost...

Renault Laguna

Recomandarea vacanta in Romania

Comarnic-bombardament cu pietre
 Cat de lung sa fie biroul meu?

Scutire impozit angajati industri...

Citire schema instant apa calda

Tv vs Consola
 dobandire licenta de taxi

Solutii incarcare telefon ce vine...

Intrebare op anaf

Redirectionare apeluri... de iesi...
 

Termostate, Cronotermostate controlabile de pe internet

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#1
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,943
  • Înscris: 22.05.2003
Nest a fost deschizator de drumuri in ceea ce priveste controlul de pe internet am termostatului, dar timid si treptat a aparut si concurenta.
A existat un topic vechi,  dar consider ca e nevoie de informatii mai "la zi".

Problema este ca aproape toti pleaca de pe la 200 EUR in sus pentru aceste termostate controlate de pe internet, pret pe care il consider foarte umflat + pare o adevarata fratie a preturilor.

Traditional, exista doua tipuri de implementari fizice:

1. O baza care se leaga la vechiul termostat + o componenta mobila (au legatura radio)
2. Doar o baza care se leaga in locul vechiului termoastat.

Facilitati:
In functie de centrala voastra si facilitatile termistatului + prezenta/absenta senzorului de temperatura externa, aceste termostate pot lucra in modul simplu: ON/OFF sau pot lucra digital, pe BUS si vor incerca sa moduleze puterea centralei in functie de niste curbe ce tine cond de temperatura exterioara => teoretic cea mai amre eficienta.

Produse:

1. Nest (v1-3) + noul Nest E (mai ieftin si mai plasticos) - ATENTIE - trebuie modelul de UE, cel de US nu merge la noi!
Avem si un topic dedicatpentru el.
2. Tado  - vedeti ca aveti nevoie de starter kit, ce contine SI Internet Bridge. De vazut compatibilitatea digitala (BUS)
3. Net-At-Mo- proaspat cumparati de Legrand
4. Salus IT500 - se vinde si din Romania
5. BeOK - alternative noua si ieftina de la chinezi ~50$. Sunt doua modele: simplu/+ controler de pompa si senzor de pardoseala.

Eu o sa cumpar un BeOK TGT70WIFI pentru a il monta intr-un apartament de bloc, intr-o doza.

#2
cristiandrei

cristiandrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,661
  • Înscris: 19.05.2005
Dar daca faci cu module Sonoff?
Un modul ce poate citi temperatura si un modul on/off montat pe centrala, asta ca sa nu tragi cablu de la modulul ce citeste temperatura pana la centrala.

#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
De ce sa te complici?
ON/OFF sa faca la ce pe centrala, la 220v?

#4
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014

 Courage, on 20 noiembrie 2018 - 12:23, said:

De ce sa te complici?
ON/OFF sa faca la ce pe centrala, la 220v?
Pai nu sa opreasca/porneasca centrala de la alimentare, ci sa faca acelasi lucru ca un termostat. Cred ca la asta se referea.

Edited by A-d-r-i-a-n, 20 November 2018 - 12:28.


#5
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,440
  • Înscris: 11.03.2006
Ceva similar ca si pret cu BeOK-ul dar pe baterii (nu am doza si nici nu vreau sa mai sparg peretii), numai pentru centrala, imi poate recomanda cineva?

#6
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,155
  • Înscris: 22.11.2003
nu iti trebuie priza separata pentru receptor, il alimentezi de la conexiunea centralei


o alta optiune ar mai fi si Cloudwarm, cu protocolul Opentherm: https://cloudwarm.ro...wifi-cloudwarm/

#7
angus_young

angus_young

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 30.09.2007
BEOK e interesant , numai ca daca se ia curentul , nu cred ca stie sa se reconecteze la router automat ...POER insa stie ca are gateway , de aici si diferenta de pret ( chiar si asa fake dupa o chinezarie Posted Image  )
s-o fi inventat vre-un termostat smart care sa dea singur reset ( sau sa poti sa dai din aplicatie ) daca ai probleme cu flacara sau senzorul de gaz ?

Edited by angus_young, 20 November 2018 - 19:21.


#8
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,943
  • Înscris: 22.05.2003

 cumparator, on 20 noiembrie 2018 - 13:20, said:

Ceva similar ca si pret cu BeOK-ul dar pe baterii (nu am doza si nici nu vreau sa mai sparg peretii), numai pentru centrala, imi poate recomanda cineva?
Problema este alta: ca sa fie conectat la net, are nevoie de 220v, pt ca bateriile nu ii dau autonomie mare pt WIFi.

De ce crezi ca daca se ia curentul isi pierde setarile sau nu se reconecteaza automat la WIFI?
Ar fi aberant...

Vezi manualul

- Power-off memory function.

#9
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,440
  • Înscris: 11.03.2006
Asta vad ca se atarna pe perete, nu ii trebuie doza. Din pacate nu are nici un review.
https://www.aliexpre....5bd02e0eTtZwhm

Edited by cumparator, 20 November 2018 - 21:44.


#10
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Ala e pe modelul Nest ca functionalitate, dar vezi in descriere, ca si Nest, are nevoie de alimentare pe USB.

Daca cineva vrea tot in doza, vad ca exista si pe format Nest

Vedeti exact ce model va trebuie (atasat)

Attached Files


Edited by Courage, 20 November 2018 - 22:44.


#11
leomagic44

leomagic44

    Eu, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,783
  • Înscris: 06.02.2012
Eu am mers pe iT 500, si vad ca merita toti banii (714 ron) imi controleaza doua zone.

Edited by Adm, 21 November 2018 - 08:00.
imi, nu i-mi


#12
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Iata ca are si PNI un model, iar pretul e foarte ok.

https://www.mo.ro/te...le-termice.html

[ https://www.mo.ro/media/catalog/product/cache/ecd051e9670bd57df35c8f0b122d8aea/P/N/PNI-WT01_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Courage, 21 November 2018 - 12:09.


#13
leomagic44

leomagic44

    Eu, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,783
  • Înscris: 06.02.2012
De ieri dimineata nu mai pot vedea, din aplicatie, temperaturile curente pe cele doua zone, arata o temperatura fixa 21,4 si 21,1  altele fata de realitate.
Setarile merg, manual auto.

Edited by leomagic44, 23 November 2018 - 06:53.


#14
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,943
  • Înscris: 22.05.2003
1. Sunt reduceri la Nest, de BF la Amazon - 140 GBP

2. O mare problema a dispozitivelor IOT este ca setarea usoara vine adesea cu o mare problema: centralizarea, adica daca a cazut serverul vanzatorului, jucaria nu mai e accesibila de pe net, iar asta creaza probleme de suport pe termen lung, pt ca s-ar putea ca serverele chinezesti sa nu mai mearga intr-o zi.

#15
relu11051

relu11051

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 02.05.2008
S-a intamplat ieri la Netatmo, au picat cateva ore serverele, totusi termostatul si capetele au pastrat programul de incalzire memorat pe ore, singura problema a fost ca nu aveai acces de pe telefon, PC ... sa modifici temperatura daca se dorea alta fata de cea memorata, in schimb modificarea manuala fizic mergea bine mersi

Sunt reduceri si la Netatmo pe site-ul oficial 25% cu livrare gratuita in Romania

#16
cristiandrei

cristiandrei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,661
  • Înscris: 19.05.2005
Unele IOT-uri se interconecteaza cu softuri de home automation care pot rula pe un server local.
Cam asta incerc eu sa fac cu Sonoff si HP microserver dar din pacate timpul este un lux.

#17
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Da, e clar ca se pot incropi tot felul de sisteme, dar nu sunt pentru oricine.
Si la alea mai crapa cateceva, iar utilizatorul final sfarseste tot ca boul uitandu-se la poarta noua, cu deosebirea ca cele industriale, functioneaza chiar si fara internet (local).

pe aceasta idee merg pe Nest, pt ca teoretic Google nu va scoate serverul din priza f curand.

Edited by Courage, 23 November 2018 - 10:56.


#18
liviudami13

liviudami13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 02.02.2013
Mi-am instalat un Motan Optimus 24 ERP insa nu am putut conecta centrala wireless la internet cu un Beretta BeSmart. Mi s-a spus ca nu se poate. Firele au fost legate la TA. Aveti habar daca se poate rezolva ceva?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate