![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Zgârietură senzor D7100
Last Updated: Apr 07 2019 21:05, Started by
Remicade
, Nov 18 2018 21:03
·
0

Posted 18 November 2018 - 21:03

In pozele de test făcute la f32 pe fundal cerul albastru apare o mica zgârietură, la diafragme mai deschise nu apare, m-am uitat cu o lanterna pe senzor și este ceva pe suprafața lui, nu ar trebui să apară și la diafragme gen f8?
|
Posted 18 November 2018 - 22:22

Nu neaparat! Si punctele de praf de vad doar peste f/16 si doar pe fundal monocolor deschis.
Totusi de unde ai tras concluzia ca e zgarietura? Ai incercat sa sufli cu o pompita dedicata? Poate e doar un fir de praf/par. Edited by DannyMC, 18 November 2018 - 22:24. |
Posted 19 November 2018 - 06:22

A apărut după ce am curățat senzorul, consider că am făcut exact cum trebuie, suflat înainte cu pompita, spatula umeda apoi uscata. Așa văzuta cu lanterna pare a fi o zgârietură.
Asta e mergem mai departe. Dar aveam impresia că dacă e zgârietură pe senzor trebuie sa se vadă la orice diafragma spre deosebire de praf sau ulei. |
Posted 19 November 2018 - 10:39

Aha, inteleg! Daca esti norocos poate fi doar o scama desprinsa din spatule.
Incearca o pensula cu cap de carbon pentru senzori, gen LensPen. Mie mi s-a parut ca face treaba mai buna decat mult laudatele spatule green clean. |
Posted 20 November 2018 - 20:12

Cam asa arata senzorul murdar cu chestia aia care seamana a zgarietura sus, am folosit dehaze ca sa accentuez mizeria.
Attached Files |
Posted 07 April 2019 - 21:05

1. Poate fi un fir de ceva, da' sincer mi se pare mai degrabă zgârietură la cât de drept e.
2. Încearcă să cureți senzorul „cum scrie la carte” – suflat bine, pensulă pentru senzori, cum zicea DannyMC, spatulă etc. Dacă nu se duce nici după o curățare bună... Zici că că-ți apare la f/32, dar la diafragme mai deschise nu? Atunci nu-i chiar așa mare baiul. Mai ales că pe un senzor crop ca ăla e contraproductiv să mergi pe apertură foarte mică – deja de pe la f/16 (ba poate mai devreme cu unele obiective) ți se „moaie” imaginea din cauza difracției și ce câștigi în profunzime de câmp pierzi în rezoluție (sharpness). Edited by Krrypton, 07 April 2019 - 21:09. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users