Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.
 Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 

Casa langa Timisoara

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
LFibonacci

LFibonacci

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.11.2018
Am inceput cam acum 8-10 ani sa citesc jurnalele de aici, sa caut teren, sa fac calcule si schite, sa notez idei. (citeam jurnalele lui Astrul, inginerulbv, etc)
Toate astea in etape, cand ma apuca entuziasmul, apoi renuntam, reluam peste cateva luni sau ani. Am pierdut si notitele intre timp c-am schimbat vreo 3 laptopuri de atunci, asa ca am inceput sa fac altele.
N-am gasit terenul ideal si ca pret, si ca locatie,  asa ca n-am avansat cu nimic si totul ramas la stadiul de idee.
Anul asta m-a apucat iarasi harnicia asa ca am decis sa iau un teren cat mai repede, pentru ca altfel n-o sa se intample nimic, eu ma urnesc destul de greu. Indiferent ce teren gaseam, nu-mi convenea ceva la el, incepand cu pret (mi se parea si inca imi pare absurd sa ceri 20+ euro pe mp2 undeva in camp, indiferent la ce distanta esti de oras, cand ai de mers sute de metri pe drum de pamant iar utilitatile sunt "in zona"). Iar balivernele cu "urmeaza sa se asfalteze, urmeaza sa se faca" nu mai tin la mine de cam multicel.

Pana la urma am restrans aria la vreo 3 zone din jurul orasului de unde sa am acces relativ facil la zona centrala si unde sa gasesc si aer de "sat".
Locatia unde am luat teren pana la urma nu era prima pe lista, dar e foarte greu sa gasesti exact unde vrei, asa ca am facut un compromis. M-a convins faptul ca parcela are deja 2 vecini care n-au constructii cu etaj. Cum tin foarte mult la intimitatea mea, am ignorat restul neajunsurilor ca de exemplu ca e la o strada care tinde sa devina oarecum mai principala intr-un viitor indepartat, daca zona se va mai dezvolta (e in capatul satului, intrun PUZ nou, iar locuri de case mai exista dupa noi). Sau temerea mea principala: pozitionarea fata de punctele cardinale. N-am facut studiu geo, stiu ca e o imprudenta sa nu faci inainte sa cumperi terenul, dar daca mai asteptam si dupa el, sigur intre timp gaseam ceva ce sa nu-mi convina si nu-l mai luam deloc. Pamantul e argilos, planuiesc sa aduc pamant negru si sa pun un strat de 20-30 cm, in felul asta o sa-l si ridic putin peste nivelul drumului. Ma gandesc sa-i fac si drenaj si tot ce trebuie (desi nu stiu cum si cand momentan), nu vreau sa se scurga apa la vecini sau sa-i deranjez in vreun fel.

In Timisoara e groaznic de cald vara, terenul are "spatele" spre sud, iar eu suport foarte greu caldura (desi imi place soarele, dar numai cand aleg eu sa-l am) si nu-mi place foarte tare ideea de aer conditionat, daca poate fi evitat cumva cu costuri acceptabile. Asa ca am de gand sa fiu foarte atent la compartimentare, umbrire si izolare.

Bun, de ajuns cu povestile, acum despre ideile vagi ale casei in sine:
- va fi locuita de consoarta, de doi catei, si de mine. Deocamdata. Posibil ca numarul cateilor sa creasca Posted Image
- suprafata utila undeva la 120-125 mp. Locuiesc la casa fara etaj, stiu ce inseamna viata la casa. Si 120 mi se pare mult, dar vreau etaj pentru liniste sus indiferent ce se intampla jos. Am somnul destul de fragil, de-asta e un "neajuns" faptul ca terenul e la o strada potential pricipala. (cat de principala poate fi o strada care o sa deserveasca cateva zeci de case, dar cu pietris, nu asfalt, ceea ce e totusi galagios)
- casa va fi cel mai probabil construita apropiata de limita din din stanga, unde nu este constuctie inca, tot din cauze de intimitate. regimul deinaltime e P+2 daca nu ma insel, deci in teorie poate sa-mi apara un mic bloc langa. Fara geamuri pe partea aceea. Retragerile obligatorii sunt de 1m (sau 1.5 daca vrei geamuri), 3.5m obligatoriu intr-o parte, 6 m fata de limita dinspre drum.
- P+E. dupa indelungi consultari cu mine insumi si cu forumul, am ajuns la concluzia ca etajul e o varianta mai buna decat mansarda - izolare termica si fonica mai buna, lipsa constrangerilor la pereti (gen dulapuri, cabina dus, etc) + pod pentru depozitat valize si altele asemanatoare de care ai nevoie de 4-5 ori pe an. Am inteles ca diferenta nu e foarte mare intre mansarda si etaj ca si costul constructiei, ce economisesti pe mere, dai pe pere, adica pe izolatie. Oricum in planul initial peretii mansardei erau inalti de 1.70.
- terasa va fi inevitabil si spre sud, indiferent de planul casei. aprox 20 mp o am eu in minte, evident, ca orice plan, e deschisa la modificari
- am multe schite cu compartimentarea, asta din cauza ca am cateva fixuri: gen baia de sus sa nu fie deasupra intrarii sau a bucatariei, dormitorul sa nu fie spre SV. In rest sus: doua bai, 2 dormitoare principale (aprox 12-15) mp2, preferabil cu dressing ambele + un dormitor secundar/birou; in timp ce jos am nevoie de hol maricel (avem si doi catei care stau in casa), living aprox 20 mp + zona de luat masa mai micuta, baie 4-4,5 mp (am acum de 4 si e suficienta), CT pentru masina de spalat, centrala, si ce-o mai fi pe-acolo, debara direct din bucatarie (inca negociez suprafetele minime pentru astea doua), bucatarie 8-10 mp2. O sa atasez si planurile mele rudimentare cand o sa fie mai clare si cand o sa ma decid daca vreau forma casei patrat sau dreptunghi.
- buget putin flexibil, dar sper sa ma incadrez in 60.000 euro fara mobila. Vedem pe parcurs ce inseamna flexibil ala, sper sa fie flexibil in jos Posted Image)). Am gasit deja si o potentiala echipa pentru constructie, la momentul potrivit o sa merg s vad ce-au construit, desi nu ma pricep, dar o sa fac poze si apoi ma bazez pe voi Posted Image)))
- gaz si curent la parcela
- doua imprejmuiri deja realizate, o sa mai am nevoie de gard pe o latura si in fata.

Nelamuririle mele de pana acum si poate ca cei care au asa ceva pot sa ma ajute cu sfaturi:
- cat de cald o sa fie pe terasa daca o sa fie orientata spre sud? cat ar trebui sa aiba lungimea si inaltimea ca sa fie confortabila vara? ma gandesc la tigla ceramica.
- cat e de cald la etaj in incaperea dinspre SV? eu planuiesc sa pun acolo ori scara, ori baia, ori ambele. e posibil ca aici sa am eu ceva sechele, parintii mei au sufrageria de la bloc spre est si e incalificabil de cald.
- incalzirea in podea e ceva ce am refuzat initial, acum inca mai stau pe ganduri. Am inteles ca e mult mai confortabil si mult mai rentabil ca si costuri de exploatare, desi initial investitia e usor mai mare. Frica mea, posibil neintemeiata, e ca avand catei in casa, care inevitabil fac mizerie orice ai face, o sa fie mult mai mult praf. caldura venind de jos in sus o sa-l ridice mai usor. Am discutat si cu un instalator chestiunea, care mi-a spus ca circulatia aerului in cazul caloriferelor e si mai mare. Eu inca tind sa cred ca iarna nu prea circula aerul asa de jos incat sa ridice praful de pe parchet cum ar face-o un aer care se ridica de la nivelul lui. Orice parere profesionista e acceptata aici. Mai ales c-am citit o postare de-a lui andreilesan in care spunea ca tot la calorifere a ajuns pana la urma.
- cat e de nasol iarna sa ai iesirea pe terasa din living din punct de vedere termic? tinand cont ca acolo o sa ne petrecem majoritatea timpului, iar livingul n-o sa fie foarte mare. e comparabila cu geamurile sau e mai rau? eu nu tin neaparat sa fie asa, m-ar multumi si o singura intrare/iesire din casa tinand cont ca suprafata casei nu e mare, dar pentru consoarta e obligatoriu si nu mai pot sa negociez.
- ma tenteaza tare si ideea de ceva panouri solare, pentru ACM si aport la incalzire, nu stiu inca cat e de rentabil. dar tinand cont ca o sa am deschideri spre sud generoase, sigur se poate profita de ele in vreun fel. Am inclinatii eco, dar le am doar daca-mi permit finantele. Adica n-am sa investesc 5.000 euro ca sa am o reducere la gaz de 50 de lei pe luna 4 luni pe an O sa mai studiez problema.

Sschita cu terenul, urmeaza sa scot CF-ul si sa caut pe cineva sa-mi faca studiul geo. Planuiesc sa incep constructia la primavara. Planuiesc. Posted Image)

Attached Files

  • Attached File  casa.PNG   71.17K   109 downloads

Edited by LFibonacci, 16 November 2018 - 12:33.


#2
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Si eu am pornit la drum cu un buget de 60.000 EUR.
Am facut o casa in Timisoara, P + 1E, suprafata utila aprox. 125 mp, cu pretentii "eco" peste medie.
Cu toate imprejmuirile, toate utilitatile, toate taxele la stat, toate bacsisurile, toate sculele pe care le-am cumparat pe parcurs, am ajuns la 100.000 EUR.
Mai am de amenajat curtea (~ 5000 EUR) si de cumparat mobila si electrocasnice.

#3
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 30.07.2007
Bine te-ai inscris pe forum si succes!
O singura sugestie, acum: NU duce arhitectului niciun fel de schita personala. Mergi numai cu lista de camere si suprafete, asa cum ai prezentat-o aici.

#4
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Din experienta mea nu as mai opta pt casa cu etaj in vecii vecilor ! Casa parter e sfanta si cu delimitare spatiu zi si spatiu noapte ( odihna ) . M-apuc de inca o casa curand dar parter only ! Binenteles daca terenul permite altfel n-ai incotro .
Dpmdv daca faci cu etaj uita de tip mansarda si fa in asa fel sa ai placa de beton armat deasupra nu direct acoperisul ( daca vrei liniste cum ai zis ) .Nu te zgarci la termoizolatie sau daca nu ai banuti, macar spatiu sa ai ca ulterior sa poti completa , La materiale nu ma bag ca e alegerea fiecaruia dupa buget sau fixuri .
Bafta sa ai timp si chef daca pui si tu osul , daca nu , bafta sa gasesti echipa serioasa  pe care s-o platesti pe etape dupa fiecare etapa si nu inainte !!! Oricum trebuie sa scrii negru pe alb tot ce implica o etapa si sa-i pui sa semneze sa nu existe discutii ulterioare ca nu ai nevoie de rromeli , crede-ma !

#5
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,408
  • Înscris: 29.04.2008
Cred ca va trebui sa te apuci de gimnastica: va trebui sa fii foarte flexibil Posted Image

Dincolo de gluma: 125 mp utili sau construiti? Daca sunt utili, atunci ajungi la vreo 150 mp construiti si o sa cam sari peste bugetul propus. Daca sunt construiti vei avea cam multe restrictii la aranjarea camerelor, dat fiind faptul ca vei avea o constructive undeva la 8x8 m.

Iesirea spre terasa: hmmmmm. E o usa deschisa. Spre caldura vara si spre frig iarna. Se simte, crede-ma ca stiu cum e. Eu am 2 pisici si ceea ce imi doresc cel mai mult acum este sa vina primavara, sa scot geamul de la usa de la teresa si sa-l trimit la Madrugada sa-i puna usita de pisici.

Pe terasa spre sud va fi cald. Punct. Va trebui sa gasesti o solutie de izolare, sau sa folosesti perdea de apa.

Pentru incalzirea cu calorifere va trebui sa iei in considerare faptul ca e mai scumpa in exploatare decat cea in pardoseala. Partea cu praful ridicat e poveste.

Multa bafta!

Edited by iladi, 16 November 2018 - 14:05.


#6
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,187
  • Înscris: 23.02.2007
Succes! Kolf e in Plavat 2 si eu in Chisoda. Citeste jurnalul lui.

#7
LFibonacci

LFibonacci

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.11.2018
Multumesc de primire.

Kolf, sunt la pagina 50 si ceva a jurnalului tau, citesc vreo 3 in paralel de vreo doua saptamani. Sper sa nu ajung prea repede la sumele tale :)) Dupa ce-am citit de pe tel mesajul tau am avut nevoie sa vad si extrema celalalta, ca sa nu ma demoralizez :))) asa ca tocmai vin de la un prieten care s-a mutat in casa noua de vreun an-doi, a iesit undeva la 50k euro, putin sub, 117 mp utili, adevarat, nu e lux, izolatie slabuta, 10 cm, caramida de 25 daca nu ma insel, mansarda inaltata. Probabil materialele au fost cele mai ieftine. Mai are ceva maruntisuri de facut, vopsit exterior, amenajat curte, gazon, etc. Dar se poate si ieftin. El chiar a tras de fiecare leu, facut cu vecini, muncit si el, socrul, fara graba, etc. M-am mai linistit si cu caldura, in conditiile in care el are izolatia destul de slaba s-a plans de caldura dintr-o singur camera, de la mansarda, care are un perete spre vest, iar celalalt spre sud.

@crocko.dilul mersi de sfat, desi sunt greu de multumit, asa am sa fac.

@Baxon ar manca prea mult din teren, cateii ar face galagie ca si pana acum (la etaj n-o sa aiba voie) si am inteles ca oricum bagi la betoane in fundatie de numa`. Da, si eu as prefera fara etaj, dar conditiile il cer. Izolatia planuiesc sa fie buna. Nu cea mai buna, dar buna. Inca nu stiu exact cifrele, dar la mine in note e trecut ca 30-35 cm carmida, 15-20 polistiren. deci una din combinatiile astea as vrea sa fie. La acoperis nu stiu inca, o sa astept pana ajung si la arhitect, dar acolo o sa fie si mai puternica, sa scap de fobia mea.
Cat despre echipa, ori o sa fie localnici care o sa-mi fie si vecini - cunoscuti de curand-, ori prieten din copilarie, daca se intoarce din strainataturi in timp util. Da, stiu ca cea mai mare problema sunt oamenii. Avertizarea asta am primit-o si la un prieten care are firma de constructii. Din pacate n-are si timp sa lucreze el, are nu stiu ce contracte continue, n-am inteles prea bine detaliile.

@iladi utili. 8 pe 8 e mai greu de scos la ce vreau eu, desi nu m-ar deranja. Probabil ar trebui sa scot in afara camera tehnica, ceea ce ar strica geometria. iar eu o vreau simpla. Dar mai vedem asta.

@bobitzaaa multumesc! am reluat cititul de o vreme. iau notite constiincios.

#8
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,508
  • Înscris: 11.03.2006
Bine ai venit si multa bafta!
Cainii mei se aseaza unde e mai rece, asa ca in principal din cauza lor nu am facut incalzire in pardoseala. Al doilea motiv a fost ca imi plac foarte mult covoarele moi si groase...

#9
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Initiator, bine ai venit si sa fie intr-un ceas bun!
Daca suporti si sfatul unuia mutat in Dumbravita, acum 11 ani...
Prietenul constructor, daca ti-e prieten bun, nu doarme noaptea si te va ajuta cumva, cu toate contractele lui. Daca nu, uita-l ca prieten( aici poate sunt taliban, recunosc)
Nu face ieftin, vei regreta crunt!
Nu pune polistiren, pune bazaltica sau altceva ce a mai aparut nou.
Baga bani in curte, nu vei regreta.
Fa incalzire in pardoseala.
Fa camera tehnica.
Bafta!

#10
Iliev20

Iliev20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.02.2008

 denky, on 16 noiembrie 2018 - 20:07, said:

Initiator, bine ai venit si sa fie intr-un ceas bun!
Daca suporti si sfatul unuia mutat in Dumbravita, acum 11 ani...
Prietenul constructor, daca ti-e prieten bun, nu doarme noaptea si te va ajuta cumva, cu toate contractele lui. Daca nu, uita-l ca prieten( aici poate sunt taliban, recunosc)
Nu face ieftin, vei regreta crunt!
Nu pune polistiren, pune bazaltica sau altceva ce a mai aparut nou.
Baga bani in curte, nu vei regreta.
Fa incalzire in pardoseala.
Fa camera tehnica.
Bafta!
Pentru mine, desigur asta il va ajuta si pe initiator....
@Nu pune polistiren, pune bazaltica sau altceva ce a mai aparut nou.
De ce? merita sa platesti dublu pentru aprox acelasi performante?care este economia si in cati ani recuperzi investitia?
Nu face ieftin, vei regreta crunt!
Ce anume mai exact? ca daca dai o gramada de bani la constructor si face o treaba proasta degeaba...
Baga bani in curte, nu vei regreta.
Iarasi ce inseamna?
Fa incalzire in pardoseala.
Pentru ca? iti place tie?sau exista si alt motiv...poate utilizatorul doreste ca in casa sa aiba 23 de grade intr-o ora(nu ii trebuie incalzire in pardoseala pentru asta)!

Pe parcursul constructiei va veni Dorel aka denky(care este platit bine nu?ca asa s-a zis pe forum, baga bani si nu vei regreta)
Sigur...Dorel nu da argumente el face asa, ca a facut el nspe mii de case si asa se face...

#11
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,464
  • Înscris: 06.01.2014
Nu am înțeles mare lucru, poate ne dai și traducerea.

 Iliev20, on 18 noiembrie 2018 - 00:08, said:

...
@Nu pune polistiren, pune bazaltica sau altceva ce a mai aparut nou.
De ce? merita sa platesti dublu pentru aprox acelasi performante?care este economia si in cati ani recuperzi investitia?
Un vecin , constructor și el și tatăl lui, a ridicat o casa frumoasa cu mai putini bani pe mp  decât noi astia,  neconstructorii.  A pus vata . A ieșit mai ieftin decât mine , cu polistiren .
Deci , sunt cazuri și ... necazuri.

 Iliev20, on 18 noiembrie 2018 - 00:08, said:

...
Nu face ieftin, vei regreta crunt!
Ce anume mai exact? ca daca dai o gramada de bani la constructor si face o treaba proasta degeaba...
...
De ce te legi DOAR de manopera. Da, are o valoare importanta, dar important este ca materialele bune, deci semnificativ mai scumpe, sa fie folosite de la început.  Vrei ca după o perioada scurta sa vezi ca nu se închide bine geamul? Sau ca-ți sare gresia de pe terasa ca ai folosit cel mai ieftin adeziv, și ăla nepotrivit ? Etc. ..etc...
.

 Iliev20, on 18 noiembrie 2018 - 00:08, said:

...
Baga bani in curte, nu vei regreta.
Iarasi ce inseamna?
...
Înseamnă ca te muți la casa, ce plm sa însemne?  Ca de aia e casa , sa ai curte și sa-ți placa sa stai în curte și sa te simți bine în/la casa ta.

 Iliev20, on 18 noiembrie 2018 - 00:08, said:

...
Fa incalzire in pardoseala.
Pentru ca? iti place tie?sau exista si alt motiv...poate utilizatorul doreste ca in casa sa aiba 23 de grade intr-o ora(nu ii trebuie incalzire in pardoseala pentru asta)!
...
Poate utilizatorul vrea sa fie informat corect. Poți sa faci ăsta?  Ai montat, adică folosești un astfel de sistem ? De ce are nevoie sa încălzească o casa pana la 23 de grade, ținând cont ca au existat/exista diferențe de 15-20 de grade intre zi și noapte?

Dar cum spune des un mare guru, care cică a ajuns la calorifere , probabil nu avea bani de încălzire în pardoseala, " mă opresc aici".

#12
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

 Iliev20, on 18 noiembrie 2018 - 00:08, said:


Pentru mine, desigur asta il va ajuta si pe initiator....
@Nu pune polistiren, pune bazaltica sau altceva ce a mai aparut nou.
De ce? merita sa platesti dublu pentru aprox acelasi performante?care este economia si in cati ani recuperzi investitia?
Nu face ieftin, vei regreta crunt!
Ce anume mai exact? ca daca dai o gramada de bani la constructor si face o treaba proasta degeaba...
Baga bani in curte, nu vei regreta.
Iarasi ce inseamna?
Fa incalzire in pardoseala.
Pentru ca? iti place tie?sau exista si alt motiv...poate utilizatorul doreste ca in casa sa aiba 23 de grade intr-o ora(nu ii trebuie incalzire in pardoseala pentru asta)!

Pe parcursul constructiei va veni Dorel aka denky(care este platit bine nu?ca asa s-a zis pe forum, baga bani si nu vei regreta)
Sigur...Dorel nu da argumente el face asa, ca a facut el nspe mii de case si asa se face...

Nu imi placi deloc. Dar deloc.

#13
Iliev20

Iliev20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.02.2008
Desi in mod normal nu as raspunde, o sa o fac, de data asta...
@cristobob
Se vede ca nu ai inteles mare lucru(de fapt nimic)...
De ce, de ce...ai un prieten care este constructor si construieste pentru EL mult mai ieftin decat petru noi...hahaha(eu am inteles-o pe asta)
poate mai ai un prieten care produce caramida(si el o cumpara mult mai ieftin decat ''noi'' nu?)
De ce ma leg de manopera?....poate pentru ca semnifica minim 35% din valoarea casei la "rosu".

@denky
Poate modul meu de exprimare direct nu a fost tocmai "fericit"
Eu admir oamenii cu "experienta" de la care poti invata ceva...
Dar atunci cand vii cu propuneri, fara sa le sustii cu vreun argument(in afara de experienta)...

@LFibonacci
Daca esti dispus sa aloci ceva mai mult de 35% pentru constructor din bugetul casei la "rosu", poate o sa iti iei o durere de pe cap cu constructorii(eu sunt echipa nr 3, pur si simplu oameni astia sunt incorigibili). Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut si prin ce inca trec....
Iarasi, eu nu am  pus MSR in camera tehnica pentru ca este la parter. Eu avand dormitoarele la etaj nu ma vad urcand cu rufele de la parter la etaj si invers... am ales sa fac o mica incapere(uscatoria) la etaj unde am masina de spalat si pot usca rufele.

#14
LFibonacci

LFibonacci

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.11.2018
@cristobob cum a reusit sa iasa mai ieftin cu vata bazaltica?

@denky camera tehnica e in plan, am scris in prima postare.

@Iliev20 n-am contactat inca constructori, dar cred (sper) ca o sa fiu acoperit pe zona asta. Cel putin la inceput Posted Image)))).  Am primit pe langa ce am eu deja ca discutie de intentie, niste contacte, recomandari, ingineri care sa ma ajute intr-un fel sau altul, etc. Discutii de principiu. N-am contactat pe nimeni la modul direct. Prietenul constructor despre care ziceam ca mi-ar placea sa lucreze, n-o s-o faca, din pacate, mai are de tras in strainataturi. A ras de mine cand i-am povestit ce probleme au altii cu "meseriasii" pe-aici si mi-a zis "stiu ce-i acolo, de-aia am plecat".

@kolf ti-am terminat jurnalul zilele astea, ai avut un mare ghinion chiar de cand ai luat terenul. Cred ca au avut o gramada de cheltuieli neprevazute in neprevazut, ca sa zic asa (gen teava vecinului, etc)

Deocamdata inca ma lupt cu ideile. M-au pus pe ganduri cateva din celelalte jurnale in privinta costurilor si am inceput sa iau in considerare si varianta cu doar parter si o reducere a suprafetei utile undeva la 95-105 mp, care ar fi suficient daca ar fi compartimentat foarte bine. Ultimul lucru pe care il vreau e sa contribui si eu la peisaj cu o casa abandonata la rosu/gri acolo in zona, in asteptarea castigului la loto sau a unei crize financiare mondiale. Deci in momentul asta singurele variante excluse sunt mansarda si..."semi-demisolul", c-am primit si sugestia de a-mi face un nivel semi-ingropat. Ideea nu e rea din mai multe motive, dar nu mi se pare atractiv la campie, mai ales intr-o zona unde panza freatica e la 1.5m.
Comoditatea, cateii, obisnuinta locuirii la casa fara etaj m-au facut sa iau in considerare acum si doar parter. Ma cam ia groaza cand ma gandesc ca-mi uit telefonul in dormitor (cum patesc foarte des) si c-ar trebui sa urc dupa el.
Dar cred ca toti ati trecut prin faza asta de "idei si temeri". Cel mai probabil am sa cer doua "schite" proiectantului atunci cand am sa ajung la el, asta daca reusesc sa primesc si acceptul consoartei care-i destul de vehementa in privinta etajului. Adica il vrea neaparat. Bine, si asta se poate rezolva, am vazut casute de gradina la hornbach, o asamblez in pod, pun scara de franghie si asta este. Posted Image

#15
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

 Iliev20, on 20 noiembrie 2018 - 22:24, said:

Desi in mod normal nu as raspunde, o sa o fac, de data asta...
@cristobob
Se vede ca nu ai inteles mare lucru(de fapt nimic)...
De ce, de ce...ai un prieten care este constructor si construieste pentru EL mult mai ieftin decat petru noi...hahaha(eu am inteles-o pe asta)
poate mai ai un prieten care produce caramida(si el o cumpara mult mai ieftin decat ''noi'' nu?)
De ce ma leg de manopera?....poate pentru ca semnifica minim 35% din valoarea casei la "rosu".

@denky
Poate modul meu de exprimare direct nu a fost tocmai "fericit"
Eu admir oamenii cu "experienta" de la care poti invata ceva...
Dar atunci cand vii cu propuneri, fara sa le sustii cu vreun argument(in afara de experienta)...

@LFibonacci
Daca esti dispus sa aloci ceva mai mult de 35% pentru constructor din bugetul casei la "rosu", poate o sa iti iei o durere de pe cap cu constructorii(eu sunt echipa nr 3, pur si simplu oameni astia sunt incorigibili). Nici nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut si prin ce inca trec....
Iarasi, eu nu am  pus MSR in camera tehnica pentru ca este la parter. Eu avand dormitoarele la etaj nu ma vad urcand cu rufele de la parter la etaj si invers... am ales sa fac o mica incapere(uscatoria) la etaj unde am masina de spalat si pot usca rufele.

Pentru ca ai adaptat tonul, fac si eu o exceptie... nu am decat experienta construirii propriei case, intre 2005-2007. Sunt medic, nu dorel constructor cum banuiai tu.
Un documentar vazut pe discovery m-a facut sa renunt la incalzirea in pardoseala. Dupa ce au aparut copiii, am regretat, nu mai intru in amanunte.
Nu am avut spatiu tehnic, centrala pusa in camara etc. Acum, cand finisez apartamentul de la etaj, primul lucru am facut uscatorie.
Dressing nu a mai incaput. Fac acum, nevasta'mea a stiut sa repete cuvantul destul de des in anii astia.
I-am spus initiatorului sa nu faca ieftin pt ca e posibil sa te saturi rapid de chestii de 2 lei pe care le folosesti zilnic (obiecte sanitare, baterii, intrerupatoare, lampi, sau mai rau, gresie, faianta, parchet)
Terenul inteleg ca e luat, tot ce pot spera e ca initiatorul e multumit de locul unde e amplasat si utilitatile de pe el, asta mi se pare de departe prima conditie a unei locuiri de succes.

#16
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,464
  • Înscris: 06.01.2014

 LFibonacci, on 21 noiembrie 2018 - 01:37, said:

@cristobob cum a reusit sa iasa mai ieftin cu vata bazaltica?
...
In cel mai simplu mod cu putinta: au lucrat ei insisi, cu bagare de seama si simt de raspundere, mininizand pierderile. Spre deosebire de meseriasii "mei" (ba231trl;@34tgjklgvkrtl, sa-i fkl;wefo1234op234189u349034, mordsfhkweqkfjk)  care si-au luat banii si eu am ramas cu reparatiile dupa ei, ceea ce inseamna alti bani.
Asa ca , recomandarea mea, daca prietenul nu poate sa faca, macar sa te ajute cu sfaturi  si indicatii.

 Iliev20, on 20 noiembrie 2018 - 22:24, said:

Desi in mod normal nu as raspunde, o sa o fac, de data asta...
@cristobob
Se vede ca nu ai inteles mare lucru(de fapt nimic)...

che sai faci, asa ie unele mai grei de capi.

Dar, totusi, daca vrei sa ajuti, lamureste pertinent, la obiect, justificat si documentat.  Multumesc.

#17
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Cu riscul de a ma repeta, ca o moara stricata, pune urcatul la etaj in contextul actual - al omului modern foarte sedentar si poate nu mai pare asa de rau.

#18
rue_baree

rue_baree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 18.03.2007
E gata casa?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate