Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

cum si daca se poate realiza?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postbusiness11, on 15 noiembrie 2018 - 18:17, said:

asta cu Dedeman este doar partial corecta. Au avut noroc de un market in dezvoltare cu niste concurenti slabi pe marketul romanesc care in perioada de aur se specializau doar pe Bucuresti pentru ca in Moldova spuneau ca puterea de cumparare este mult prea mica. Asa ca Dedeman in Moldova nu a avut concurenta ani de zile si cand s-au ridicat au intrat in Ardeal si dupaia in Bucuresti. Avand un Know-How mai ridicat pe plan de business in Romania au mancat incet incet restul grupelor mari de magazine straine care erau in Romania doar prin Bucuresti si cateva orase mai mari prezente. Una peste alta Dedeman a oferit si servici de calitate si diversificate.

Referitor la intrebarea initiatorului: in general cu inovatie castigi in fata celor mari. Daca ai un produs care sa aiba ceva in plus fata de concurenta, indiferent daca vorbim de un serviciu excelent, de angajati excelenti si asa mai departe. Exista multe companii mici care au reusit sa se dezvolte si sa se lupte cu gigantii.
Chiar si asa uneori trebuie sa acceptam faptul ca unele companii (daca vorbim de mancare spre exemplu cum este Carrefour, Auchan, etc), au pur si simplu mult prea mare putere si influenta astfel ca au posibilitatea sa puna presiune pe distribuitori.
deci teoretic imi convine sa am propria mea inventie din care sa fac miliarde decat sa imi dea sa zicem facebook doar 10 milioane pe creatia mea....bine si asa insa ce te faci cand facebook iti pune in brate miliardul de $? si te cumpara de la inceput...

#20
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011
daca ai o inventie atat de revolutionara incat Facebook-ul sa fie interesat de produsul tau, atunci vinzi produsul cand ajungi la un nivel ridicat si nu de la inceput. Daca ei au interese atunci inventia este atractica, de acum tine doar de tine sa o dezvolti in asa fel incat sa ajunga mare. Exista multe exemple de companii mari care au avut oferte de vanzare si nu au vandut si peste 10 ani erau falimentati.

#21
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
si uite asa niste unii mari raman mereu mari...evident cand facebook imi pune 1 miliard in brate eu pot lua miliardul ala si sa fac altceva pe care sa il vand tot pe 1 miliard tot la facebook sau poate la twitter sau altcineva... astfel numarul de bogati creste insa cum raman mereu aceeasi care inventeaza chestii numarul lor de obicei se reduce...si asa nu mai e loc pentru astia tineri sa faca fata.... ce sa mai inventezi astazi in materie de site-uri de internet? sa zicem ca exemplu....
ca toate chestiile sunt deja inventate...oare generatiile viitoare sunt condamnate la saracie si somerie? oare visul american de exemplu e o minciuna?

View Postbusiness11, on 15 noiembrie 2018 - 20:08, said:

daca ai o inventie atat de revolutionara incat Facebook-ul sa fie interesat de produsul tau, atunci vinzi produsul cand ajungi la un nivel ridicat si nu de la inceput. Daca ei au interese atunci inventia este atractica, de acum tine doar de tine sa o dezvolti in asa fel incat sa ajunga mare. Exista multe exemple de companii mari care au avut oferte de vanzare si nu au vandut si peste 10 ani erau falimentati.
evident exista si riscul asta...e ca la pariuri...poti astepta doar nitel si iei prima oferta si sa ai ceva bani in buzunar, dar poate nu sunt multi...poti sa astepti cativa ani si sa te vinzi pe mai mult....
cel mai bine e poate sa faci o analiza a pietii si sa stabilesti rata ta de crestere ...astfel dupa ce se dovedeste ca poti ajunge cineva te hotarasti ca merita sa mai astepti...si vinzi la momentul culminant...

#22
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View PostNaijax, on 15 noiembrie 2018 - 16:47, said:

DEDEMAN
Au inceput cu un butic prapadit iar astazi cam detin monopolul in Romania.
Secretul ?
Fondatorii - fratii Pavăl - sunt matematicieni si au reinvestit aproape tot profitul.
Nu au facut afaceri cu statul si nu au avut legaturi cu fosta Securitate.

Te poti bate cu aia mari daca ai creier ?

DEDEMAN este un exemplu ca - DA
Ba chiar poti sa-i invingi
mai sunt doua exemple?
daca nu....tind sa nu te cred
...cu toate ca 3 exemple pe plan national....tot cu gandul la monopol ma duce...iar acel unic ''realizat'' este doar o momeala a marilor jucatori pe piata fraierilor...vedeti baaaa...se poate! dar nu vreti voi...

Edited by sarac.lipit, 16 November 2018 - 08:25.


#23
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017

View Posteiffel, on 15 noiembrie 2018 - 18:37, said:

Mai vezi tu Posted Image
Nu mai e demult acelasi patron. Acum e o multinationala din Africa de Sud care i-a cumparat cu ceva ani in urma. Se folosesc de brand.
Si deja au cam acaparat piata online cumparand aproape pe toti.

Naspers
Dar ideea era - te duce capul, deschizi o afacere, merge al dracu de bine, "deranjeaza" o multinationala care ... o cumpara
Studiu de caz - eMAG

View Posteiffel, on 15 noiembrie 2018 - 16:53, said:

Nu e nevoie sa-l ajungi. Doar sa-l deranjezi suficient cat sa te cumpere cu totul.
Cam asa se afc afacerile in ziua de azi. Care are o idee buna o dezvolta pana atrage atentia la o multiantionala care vien cu banul si-l cumpara.
Dupa care omul poate decide - ramane ca director la multinationala aia - dar va putea fi dat ulterior afara, sau cu banii primiti mai face de o idee si deschide alta firma.

View Posteiffel, on 15 noiembrie 2018 - 18:37, said:

Se pare ca esti cu multi ani in urma.
Brico Depot nu este Franta. A fost Bricostore Franta, dar au fost cumparati de King Fisher - Anglia. Atunci au devenit si Brico Depot.
Doar magazinele de la noi si parca inca 1-2 tari est europene.

Yup
Stiu asta dar, tot creier de francez e acolo

#24
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
un colos are niste probleme inerente, unele dintre ele in puncte vitale.
speculeaza-le corect si fara ezitare si nu doar ca reusesti sa inaintezi si sa cresti, daca esti bun in atac poti sa si lovesti punctual pana esti destul de mare sa o faci decisiv. dusmanii mamutilor sunt si ei niste giganti, poti sa cauti si acolo sprijin si sa nu uitam nici de cei ca tine, cei mici care cauta si ei un loc sub soare. cauta putere in numere! mici da´ multi se vor transforma in ceva mare si atunci, la primul nivel, lupta incepe din nou. de fapt nu se termina niciodata, doar se schimba figurantii, rolurile raman la fel.
au tot cazut colosi in istoria economica, cativa chiar au facut implozie din lipsa de competitie, asa ca oportunitati sunt si daca nu le gasesti...iti faci tu unele.

Quote

toate chestiile sunt deja inventate...oare generatiile viitoare sunt condamnate la saracie si somerie?

asa au zis si niste unii, ca un obiect mai greu decat aerul nu va putea niciodata sa zboare, sau ca moare sapiensu´ daca merge masina cu viteza mare, si cate si mai cate, idei si frici una mai mare ca alta.
google( alphabet) nu a fost un gigant pana nu demult, in fapt nici nu exista de prea multa vreme. facebook? si ca astia mai sunt si altii.
nu exista condamnare, exista doar abandon - sigur, nu vorbim de cazurile exceptionale.
educatia, inteligenta si curajul vor fi intotdeauna ingredientele principale ale succesului. oamenii care privesc peste multime, spre viitor, vor inventa si vor produce noi si noi produse si surse de bani. infinitul s-a nascut in capul omului si odata cu el a aparut si o sursa inepuizabila de creatie. intotdeauna cautam noul, imbunatatim vechiul, vrem sa valorificam resursa mintii. nu vom apuca sa inventam tot ce poate mintea omului sa imagineze, vom disparea noi inainte sa se termine inventiile.

daca cineva crede suficient de mult intr-o idee si gaseste resursele necesare pentru a face din ea un etalon sau o dorinta, nici macar nu trebuie sa fie revolutionara si va fi un succes. dar credinta asta nu se materializeaza instant din neant, ea se cultiva in timp, in ani, prin studiu, prin curaj si experiente si atunci cand vine momentul, cand esti pregatit...pur si simplu stii! fara dubiu, fara stres...doar stii!
sau esti super talentat si norocos si nimeresti calea scurta a povestii. dar astia sunt putini si au parte si ei de greutatile lor.
nu exista cale usoara spre succes, dar exista multe!

Edited by morenno, 16 November 2018 - 09:54.


#25
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
care sunt alea?

#26
antiqque

antiqque

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.07.2013

View Postkarax, on 15 noiembrie 2018 - 17:37, said:

ok dar iata ce vedem pe wiki
Compania PepsiCo a fost fondată în 1965 prin fuziunea companiei Pepsi-Cola cu Frito-Lay. Compania Tropicana a fost cumpărată în 1998, iar în 2001, PepsiCo a fuzionat cu The Quaker Oats Company[1].
deci exemplu clar despre cum merg lucrurile...

iata aici
Portofoliul Coca-Cola România cuprinde băuturile răcoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta, sucurile Cappy, ceaiurile Nestea, băutura energizantă Burn și apa minerală Dorna[7].
ai impresia ca alte  companii produc astea? nope....

check this out
The Coca-Cola formula and brand were bought in 1894 by Asa Griggs Candler (December 30, 1851 – March 12, 1929), who incorporated The Coca-Cola Company.

Si care e legatura? din ce ai scris tu aici nu au nici cea mai mica legatura.
E un mit urban faptul ca sunt detinute de aceeasi companie, treci peste.

Edited by antiqque, 16 November 2018 - 09:58.


#27
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,721
  • Înscris: 13.07.2011
acum reusesc sa citesc asta cu Pepsi si Cola, cine a spus asa o tampenie?

Exista si asa numitul Cola-War (https://en.wikipedia.../wiki/Cola_wars).

Pepsi, Pepsi-Cola pe numele original, este produsa de PepsiCo Inc. Coca, Coca-Cola pe numele original, este produsa de The Coca-Cola Company. Pe cand PepsiCo are sediul in statul New York, Coca Cola este in Atlanta.

#28
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
Probabil ca ceva ceva stia. Furnizorul de concentrate ptr ambele companii e acelasi.
Dar atat.

#29
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postantiqque, on 16 noiembrie 2018 - 09:56, said:

Si care e legatura? din ce ai scris tu aici nu au nici cea mai mica legatura.
E un mit urban faptul ca sunt detinute de aceeasi companie, treci peste.
legatura e ca asa se intampla , pestele cel mare il cumpara pe ala mic pana devine un gigant...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate