Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Salarii bugetari vs privat

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
122 replies to this topic

#37
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Crez ca dintai si dintai ar trebui sa ne intrebam ce fel de salariati sunt la buget si ce fel de salariati la privat .....
Deci oare cati insi plateste statul sa aranjeze marfa in rafturi? Da cati salahori?!
Insa la Auchan sau Carrefour cati profesori de mate-fizica sau medici pediatri lucreaza?!
AUD?
Ce ? Nu stii ce aia "salahor" ?!

Ma rog , ma rog glumesc io insa asta este adevarul : la Stat se cer mai multe calificari superioare decat la privat. De acord ca sunt chelneri si la restaurantul Plavaramentului insa cate restuarante are Staul si cate are mediul privat?
A se observa ca  exsita si zone in privat cu lefuri bababane. La Microsoft, la IBM,  la BitDefender...
Sa nu mai zic ca sectorul bancar e privat si au nene! AU!

Deci prima-ntai Statu foloseste (procentual) mai multa mana de munca calificata decat sectorul [privat.
Acdu daca voi credeti ca este cazul sa platesti medicul sub nivelul ;a care palteste Auchan maturatorul ....  sau ca copilu vostru ar trebui sa primeasca lectii de engleza de la unu care este platait cat femeia de serviciu de la blocu meu ....

Apoi articolasu ala de la Digi24 ... e sigur de la unu care a avut profesori de 2 surcele...
La 1 ianj 2018 cu un minim brut de 413 euro (1.900 de lei) pe lună, adică 252 de euro net, România se afla în continuare pe penultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. Bulgaria era pe ultimul loc cu un salariu minim net de 226 de euro pe lună.
Restul?
Dacă un angajat român câştiga net 252 de euro, ca salariu minim, un salariat din Ungaria avea cu 40 de euro mai mult, în timp ce unul din Cehia aavea  cu 165 de euro peste nivelul de pe piaţa locală. Prin comparaţie, un salariat plonez câştiga cu 113 euro mai mult decât un român plătit cu minimul pe economie.
Deci stam ca dracu' . Adica NORMAL . Normalu nostru...
Referintele la impzoitare sumt cam de ras.. Nu de lata dar a fopts tranbfersul ala de impozit care a facut ca niste bani dintr-un cont sa foie vorsati din alt cont. Soldu' final fiind acelasi

Imi place cum se termina partea vorbita "pentru ca in Romania referinat este netul". Bone-ntels ca in Nemtia te doiciul de rand se duce la piata cu brutu' da?!

#38
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
In orasele mai mici de provincie un job la stat platit 2000-2500 lei este o optiune foarte buna, in conditia in care aceste orase nu au o economie dezvoltata. Ai avantajele oferite de un job la stat, stabil, salariu decent si cheltuieli mai mici plus nervi si stres mai putin decat daca ai alege sa te muti intr-un oras mare ca Bucurestiul unde poti castiga de 4 ori mai mult dar platesti o chirie mare ai parte de toata nebunia cu traficul si aglomeratia.

Nu in ultima masura, nivelul de trai si banii pe care ii ai reprezinta o diferenta intre venituri si cheltuieli. Degeaba ai un salariu decent daca tu trebuie neaparat sa ai o masina mai bengoasa decat a vecinului de la etajul 3 si telefon mai jmecher ca al amicului de bere. Degeaba ai salariu decent daca fumezi doua pachete de tigari pe zi si seara mai bagi la bord si juma' de kil de ceafa de porc asezonata cu 6 beri ca sa-ti mentii suta de kilograme. Si degeaba ai salariu decent daca nu ai folosit anticonceptionalele la timp si acum ai 3 boraci care urla prin casa apoi cresc si urla ca vor telefoane iar tu urlii ca nu ai bani de meditatii cu un profesor care castiga 2000 de lei pe luna si da meditatii ca sa-si suplimenteze binisor venitul.

Edited by spooky51, 14 November 2018 - 11:02.


#39
gabrolio

gabrolio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,247
  • Înscris: 01.07.2007
O sa mai mearga si in 2019 cu salariile marite la bugetari, din 2020 o sa dea din gard in gard ca nu mai au bani de salarii si ori incep disponibilizari, ori scad salariile. De pensii nu o sa se atinga, ca e mare problema electorala daca fac asta. O sa vedeti pe la stiri ca multe institutii nu o sa mai aiba cu cine sa-si faca treaba dupa ce scad salariile si pleaca lumea.

Cat priveste mediul privat, cea mai mare problema sunt cazurile de salarii la gri (minim legal si restul la negru). Stiu si eu un caz intr-un oras mare de provincie: patron cu relatii in oras (inclusiv la finante), 5-6 angajati, toti cu salariile la gri, nici o problema cu controalele de la itm, incet-incet in decurs de 6 ani au plecat toti angajatii la salarii mai bune sau macar tot pe cartea de munca, iar acum a ramas cu 2 angajati, ce credeti... tot cu salariile la gri, motivand ca nu-si permite sa dea tot salariul (sub 2500 lei) legal. Astfel, acum e nevoit cu sotia sa munceasca cot la cot cu angajatii.
Si omul e considerat un bun profesionist in domeniul lui, elita locala cum s-ar zice si face evaziune, ce sa mai vorbim de alti amarati cu un magazinas, atelier ceva?!

#40
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006

 Platon, on 14 noiembrie 2018 - 09:49, said:

DEBUTANTII ABIA ATING 2000 DE LEI in timp ce la privat sunt oameni cu 40 de ani de experienta si abia ating 1500, vai, suntem oripilati ca la stat aia care intra in paine iau 2000 de lei....

E si vina angajatilor ca accepta astfel de sume, s-avem pardon.

 Slick0r, on 14 noiembrie 2018 - 09:52, said:

Omule, firmele private nu pot trai din credite nerambursabile asa cum o face statul falimentar Romania.
Marja de profit overall a firmelor din Ro am auzit la radio ca e 6%.

Cat despre firmele cu capital strain, dupa tine, asa, de ce ar mai veni in lumea a treia daca ar plati salarii ca-n tara de bastina?! Salariile sunt cum sunt pt ca vin oameni sa se angajeze. Eu zic mersi si pe un salariu de 5 ori mai mic decat am acum. Daca nu iti convine si ASA usor crezi ca e, fa-ti baiete afacere si umple-te de bani.

Ce spui tu acolo, cred ca nu e produs la care sa ma fi uitat pe piata romaneasca si sa nu-l gasesc mai ieftin pe piata UK.

Dimineata m-am uitat la o camera de bord pentru masina, o Motorola MDC100, 299 de lei la noi, 45 de lire in UK la Argos (cam 245 de lei).
Ia ghici tu unde e diferenta.

Ma uitasem la un telefon mobil G5S Plus, 899 de lei la noi, 165 de euro pe Amazon UK.

Un sapun Dove in Londra 2 lei si un pic, la noi 3 lei.

Mai zic?

Sunteti naivi, voi cum credeti ca au facut retailerii de la noi pwla mare, de-alde Emag, Pisi Garage, Altex si altii?????
Cu angajati platiti ca-n Est si cu preturi mai mari ca-n Vest.

Eu le-as da foc la sandramale, sincer.

E drept, UK e o piata mult mai consumerista decat a noastra si volumele de marfa se doreste a fi rulate mult mai repede, de unde si reducerile multe, dese si mai ales reale.

Si vorbim de un TVA mai mare in UK ca la noi!!!

Edited by cattavencu, 14 November 2018 - 11:22.


#41
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007

 cattavencu, on 14 noiembrie 2018 - 11:17, said:



E si vina angajatilor ca accepta astfel de sume, s-avem pardon.

Adevarul e undeva la mijloc, cazuistica e mult mai complexa.
Intr-un oras de provincie unde majoritatea angajatilor la privat(vanzatori la cofetarii, magazine mci si medii, casieri la supermarketuri, muncitori la fabrica etc... Adica oameni de 50 de ani cu liceu sau facultate no name) au salarii nete de 1500 de lei, e foarte greu sa nu accepti situatia. Pleci de la patronul X si ajungi la patronul Y exact pe acelasi salariu. Varianta de a pleca in alt oras sau in alta tara de obicei cade dupa o varsta. Asa ca bagi ca sclavul pe salarii proaste. Asa ca ne invartim intr-un cerc vicios care pare fara iesire.
Pe de alta parte, autoritatile in loc sa inteleaga faptul ca atragerea investitiilor straine in orase, ar fi de importanta nationala, ei prefera sa-si creasca lor salariile fara vreo acoperire reala.
Situatia asta e in majoritatea oraselor sub 50 000 de locuitori din Romania.
Bineinteles xa intr-un oras mare nu-si permite nici un patron sa jigneasca pe careva cu 1500 de lei. Dar restul?

Edited by dan1980_25, 14 November 2018 - 11:32.


#42
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,024
  • Înscris: 06.09.2008

 dan1980_25, on 14 noiembrie 2018 - 11:30, said:

...
Bineinteles xa intr-un oras mare nu-si permite nici un patron sa jigneasca pe careva cu 1500 de lei. Dar restul?
Și în orase mari ești 'jignit' ( Posted Image ) cu asemenea salarii, eventual 1600-1700 în mână ca să-i zică "salariu motivant" Posted Image
Suma asta include prime, bonuri de masa, tot.

De acord ca cei care au invatat patronul roman sa dea salarii mici au fost (in special) cei mai in varsta.
Patronii vor face totul ca sa tina salariile mici, vor aduce asiatici daca trebuie, dar impresia mea e ca asiaticii ii vor costa mai mult decat romanii Posted Image

Edited by sirgoofy, 14 November 2018 - 12:14.


#43
Fjell

Fjell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 932
  • Înscris: 21.08.2012

 sirgoofy, on 14 noiembrie 2018 - 09:54, said:

Tocmai deaia e criză de forță de muncă la privat, csf cu 1500/ luna ?
Minim 2000lei în mana și să vezi cum apar oamenii.
2000 de lei pe luna si apar sarmanii care vor da batalii veritabile pentru a ocupa locul de munca, nu ? Fratele meu si-a primit ultimul salariu cu 400 de lei mai putin. A doua zi ,dis de dimineata, a plecat sa-si caute de lucru. A gasit in aceeasi zi, foarte usor, simplu si bine platit. Este electrician, nu inginer IT sau bugetar de nu stiu care. L-au sunat de la firma sa il intrebe de ce nu a venit la munca. A explicat problema si...''s-a facut o greseala''. Bine ! Ramaneti cu greseala voastra, eu mi-am gasit altceva de lucru ! Sunt luni de zile de cand firma aia incerca sa gaseasca electrician bun, asta dupa ce-l mai f..e din cand in cand cu ''Nu vrei sa te intorci ? Iti marim salariul, etc...''. Ah, castiga 2800 de lei pe luna si l-au smecherit cu 400. Acum a gasit cu 3300 !

#44
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

 ce10, on 14 noiembrie 2018 - 09:23, said:

Daca luam in calcul rezultatul muncii profesorilor din timpurile noastre, cred ca profesorii ar trebui sa fie platiti strict la nivelul salariului minim. Nu exista justificare pentru mai mult.
Cum ai măsurat tu acest rezultat?
Pe de altă parte, chiar dacă ar fi așa (într-o anumită măsură chiar așa este), în baza raționamentului tău, se intră într-un cerc vicios al cărui rezultat este că rezultatul muncii profesorilor tinde către zero.
Asta datează din anii '90, când salariile profesorilor erau de mizerie, mai mici decât ale femeilor de serviciu de la Renel. Asta a făcut ca marea majoritate a celor bine pregătiți să fugă mâncând pământul de învățământ, unde au ajuns, vorba unuia, CTP, „doar loazele”. Așa că, dacă vrem ca rezultatul muncii profesorilor să fie unul pozitiv, trebuie să începem prin ruperea cercului vicios în care s-a intrat. Cum? Simplu: mărind salariile profesorilor; astfel, vor fi interesați de acest sector și cei mai bine pregătiți.
Ar fi un proces greu revenirea la nivelul de calitate al corpului profesoral din anii '80 (care, oricum, nu era grozav, deci, în principiu, ușor de atins), pentru că obiceiurile proaste sunt greu de înlăturat, dar mai sunt încă speranțe ...

#45
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

 danpet, on 14 noiembrie 2018 - 08:33, said:

De ce credeti ca e o lipsa acuta de profesori,medici,etc? Foarte multi profesori,daca n-au plecat (inca) din tara,si-au gasit alte job-uri,din cauza salariilor mici din invatamant...Faptul ca patronii nu vor sa mareasca salariile,e...alta problema:evident ca le-ar scadea por profitul. V-ati intrebat de ce angajatii unor companii straine (si sunt o gramada in Ro),sunt platiti in Ro cu salarii mult mai mici decat in tarile occidentale...pentru aceeasi treaba?!!!

M-am uitat la declaratia de avere a unei foste profesoare de-a mea de geografie,femeia are 4400 net pe luna iar sotul ei care lucreaza in jandarmerie are 4000,deci mai usor cu salariile mici

#46
a_user

a_user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,333
  • Înscris: 22.04.2017

 irulan_corrino, on 14 noiembrie 2018 - 08:47, said:

La ce economie avem, abia daca ne putem numi țară manufacturieră, e cumva firesc că salariile din sectorul bugetar sa fie mai mari decât cele din privat, în medie, pt că și nivelul de calificare e mai înalt.
Ar trebui că un profesor sa fie plătit cu același salariu ca un casier sau manipulant de la supermarket ?
R u for fuckin' real??!! Spune-mi ca ai scris asta din greseala.

Vezi ca jumate din bugetari abia gasesc butonul de pornit calculatorul.

#47
FallenAngel

FallenAngel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 08.12.2006
Stii ca asta e o aberatie grava.
Faptul ca omul nu stie sa foloseasca calculatorul ca nivel mediu, nu inseamna ca nu poate fi as in programul pe care il foloseste pentru a-si desfasura productia.
Da, aia de la posta se uita stramb cand se blocheaza, insa cand merge, e... flash Posted Image. Bine, poate am dat un exemplu prost, dar intelegi tu Posted Image

Probabil in functie de tehnologii, si noi o sa ne adaptam greu pe viitor.
Orice tanar angajat la stat, stie sa foloseasca calclatorul, stie o limba straina, si are, mai mult sau mai putin, studii superioare.
Probabil odata cu generatiile, se schimba si calitatea personalului de la stat.

Edited by FallenAngel, 14 November 2018 - 12:44.


#48
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

 maxxmedia1999, on 14 noiembrie 2018 - 12:33, said:

M-am uitat la declaratia de avere a unei foste profesoare de-a mea de geografie,femeia are 4400 net pe luna iar sotul ei care lucreaza in jandarmerie are 4000,deci mai usor cu salariile mici
Fosta ta profesoară este, cu siguranță, în prag de pensie; a atins nivelul maxim de salarizare pentru postul ocupat. Uită-te însă și pe declarațiile de avere anterioare, să vezi de când are acest salariu și cât avea anterior.
Sau ai uitat când colegele tale de clasă (poate chiar tu), uitându-se la ea, chicoteau zicând: Uite și la amărâta asta, vine îmbrăcată de la SH... ?

======

 FallenAngel, on 14 noiembrie 2018 - 12:43, said:

Da, aia de la posta se uita stramb cand se blocheaza, insa cand merge, e... flash Posted Image. Bine, poate am dat un exemplu prost, dar intelegi tu Posted Image
Poșta Română este o companie națională, organizată ca societate comercială!
Salariații ei nu sunt plătiți de la buget. Dimpotrivă, ei sunt salariați în mediul privat (al statului, care este acționarul majoritar; un sfert din acțiuni este deținut de Fondul Proprietatea, deci de privați).
În altă ordine de idei, nu cred că știi ce salarii de mizerie au lucrătorii Poștei Române ...

Edited by stancosty, 14 November 2018 - 12:52.


#49
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 stancosty, on 14 noiembrie 2018 - 12:51, said:

Poșta Română este o companie națională, organizată ca societate comercială!
Patrimoniul ei a fost constituit din bani publici. E ca si Hidroelectrica o extensie a statului ineficient,  nimic mai mult.

Edited by AMDG, 14 November 2018 - 12:54.


#50
maxxmedia1999

maxxmedia1999

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,326
  • Înscris: 15.08.2015

 stancosty, on 14 noiembrie 2018 - 12:51, said:

Fosta ta profesoară este, cu siguranță, în prag de pensie; a atins nivelul maxim de salarizare pentru postul ocupat. Uită-te însă și pe declarațiile de avere anterioare, să vezi de când are acest salariu și cât avea anterior.
Sau ai uitat când colegele tale de clasă (poate chiar tu), uitându-se la ea, chicoteau zicând: Uite și la amărâta asta, vine îmbrăcată de la SH... ?

======

Are cam 45 de ani si e la o scoala mica de cartier,clase putine,ore putine

#51
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 argonaut, on 14 noiembrie 2018 - 10:21, said:

Asa ?!
O sa ma duc sa-i intreb pe toti gardienii publici, militienii, soldatii, soferii de pe ambulante ( 4.000 net !!!!), asistentele, etc., ce facultati au terminat.


Pe de alta parte:

Se pune, de fapt, presiune mare pe firmele mici și mijlocii. Vor fi confruntate cu costuri mai mari, iar patronii care nu au bani de scos din buzunar se vor vedea nevoiți să concedieze din personal. Sau să-i plătească la negru.

Creșterea salariului minim fără ca economia să o ceară, adică fără să existe creșteri de productivitate, frânează dezvoltarea companiilor cu bugete mici și le condamnă, în multe cazuri, la faliment.

Dar statul urmărește, de fapt, să adune mai mulți bani la buget.
Potrivit unei analize Deloitte, România are cea mai ridicată rată efectivă de taxare, în raport cu țări precum Bulgaria, Serbia, Croația, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Estonia, Lituania și Letonia.

Din brutul salariului minim, statul încasează aproape 42%, în condițiile în care media regiunii e de doar 21%. Dublu, așadar. Asta înseamnă că salariatul primește procentual mai puțin din rezultatul muncii sale decât în alte state din regiune. Rămâne cu mai puțini bani în mână.

Pe hârtie, un salariat român plătit cu salariul minim pe economie încasează mai mult cu 50% decât colegul său din Bulgaria, dar după plata contribuțiilor, acest avans se reduce la mai puțin de jumătate.

În teorie, dacă statul încasează mai mulți bani de pe urma taxării muncii, acest lucru ar trebuie să se reflecte într-o calitate a vieții mai crescută, adică servicii publice de educație, sănătate și infrastructură la standarde ridicate.
Numai că în România nu este deloc așa, iar cheltuielile publice sunt ineficiente.

SalaRII minime "
Polonia 480,20 EUR

Cehia 468,87 EUR

Ungaria 418,47 EUR

https://www.google.c...1.0.mxSibz_TMdE


In citatul tai se strecoara , sa zicem, o inadvertenta : Din brutul salariului minim, statul încasează aproape 42%, în condițiile în care media regiunii e de doar 21%.

Inexact . Sau exact dar gresit ..
Din salalariul minum 1900 se retin urmatoarele
CAS 25 %  : 475
Asigurări de sănătate 10 %  : 190
Impozit pe salariu  : 73

Salariul net  1162 .

Obsrva insa ca direct la buget se duc doar 73 de lei.
Acesta este impozitul efectiv - din care se platesc si justitia (inclus salriile babane ale lu taica Lazar, a Codrutei), politia, parlamentul, administratia si rachetel Patriot si se vor plati si corvetele.

Largind hora (nu fiti hoti sa intre..) este cel mai mic impozit platit cf   https://www.digi24.r...os-insa-1030965
Insa artocolul ala are un titlu mincinos : Radiografie Deloitte: Salariul brut peste cel din cinci țări UE. Fără folos însă . Arer totusi un tabel f interesanta

[ https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTgl/MkYxMSUyRjEyJTJGMTAwNDMzOV8xMDA0/MzM5X1NhbGFyaXUtbWluaW0tYnJ1dF8x/XzAwMC1kZS1ldXJvLmpwZyZ3PTgwMCZo/YXNoPWNkMDYzYTU5ODdjOWFlMDg3YzJhNDhiMGY4OGFmMTli.thumb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


A se observa : contributiile sociale in sarcina angajatorului sunt cele mai reduse in Romania!
La un venit teoretic (salar, retributie, remuneratie) de 1000 euroi contributiile sociale cumulate (salarita + angajator)  sunt de 373 euroi ... in Bulgaria sunt de 378, in Ungaria 395.
Pentru acelasi venit net  costul salarial complet platit de angajator este de 1023 euroi in Romania fata de 1179 in Bulgaria , 1210 in Ungaria.

Deci că cam așa :

1) Desi  guita ca scroafa la castrare in sistem curte * ca "productivitatea muncii" - in Romania cheltuielile cu salariul (salariu brut + contributii sociale ale patronului) sunt cele mai mici din Ioropa .... Poa prin Asia, Bolivia sau Africa mai gasesc patronii asa o pleasca ....

2) numa in Romania se vrea sa se faca din c....at bici, sa pleneasc si sa nu stropeascva ...
De unde dracu oti vrea voi "perofmante" ca cand se platewsc cele maimici impozite, celoe mai mici contributii ?! De unde servicii publice de educație, sănătate și infrastructură la standarde ridicate. cand au cele mai mici resurse bugetare ?
Atentie : contributi8iloe la Casa de santate sunt numai ptr sanatate .. cele de asigiraeri socilae sunt numai ptr p0ensiile celor care cotizeaza!
Soseele, scolile, invatamantul samd trebuiesc platite din impozit! Cea mai mica suma dintre toate!!!!

3) Aporpos de facut bici .
Sistemul de taxe, din 1990 încoace, are două mari probleme. Prima: s-a mizat pe atractivitate prin taxe reduse. A doua este o incapacitate cronică de colectare chiar și a acestor taxe reduse
Romania strange la buget cca 30% din PIB . Ungaria  48%, Polonia și Cehia 40%, iar Bulgaria 35%.
Frauda la TVA este URIASA. Si nnu ma refer neaprat la pita "taraneasca"(de pe care cumpr .. ei da tuica. Pe pariu ca neacczizata)
Mai rau si aici ... putini (max 30%) fac peste 50% din PIB .  Insa grisuyl de plati la buget - cca 60% il fac ceilalti - aia micii !
România a încercat să fie atractivă pentru investitorii străini și autohtoni practicând taxe mici. Prin urmare, bugetul nici nu poate să facă venituri prea înalte și aceasta este o problemă care va trebui discutată deschis, pentru că a fost prea multă vreme amânată. Pentru că nu poți avea, în aceeași vreme, taxe mici și o infrastructură socială dezvoltată ca în vest și, pe deasupra, și investiții, atât de necesare de atlfel, în autostrăzi, drumuri, spitale și școli. În România, chiar dacă s-ar îmbunătăți colectarea – și aici trebuie să se facă rapid ceva, pentru că este mult spațiu pentru îmbunătățire – tot nu am ajunge cu gradul de colectare măcar aproape de nivelul Uniunii, pentru că este vorba des­pre structura impozitelor

Concluzie finala : la noi sunt prea multi smecheri.
Si din aceasta cauza impozitele sunt platite de cvei mai saraci - cu urmarea ca serviciile nu sunt cine stie ce . Concluzia? Platim prea multe impozite!
Insa in acealsi timp vrem servici de sanante , imnfrastrictura, , invatamant de calitate ...

NU SE POATE!!!

A dfa. Si prea multi se reped sa traga concluzii fara sa citesca datele ...
Asta fiindca nu ionteleg o cestie simpla : UNII catiga f bine pastrand lucrurile asa cum sunt.

Si nu neaprata PSD. De ex si Delottie asia catiga bine. Ar castiga poate m,ai putin daca sitiatia Romaniei s-ar imbunatati.
Asa cu mai sunt si latii care ar da de dracu daca lefurile ar creste. De exemplu ""companiile de recrutare” specializate în muncă necalificată și slab-calificată.



*se gata scoafa poe scara cu fustei, bine legata si apoi se opereaza. Pe viu!!!! Pe o raza de 300 metri ori pui radiuil TARE ori te apuca durerea de cap!!!

#52
Slick0r

Slick0r

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,014
  • Înscris: 17.12.2005

 cattavencu, on 14 noiembrie 2018 - 11:17, said:



E si vina angajatilor ca accepta astfel de sume, s-avem pardon.



Ce spui tu acolo, cred ca nu e produs la care sa ma fi uitat pe piata romaneasca si sa nu-l gasesc mai ieftin pe piata UK.

Dimineata m-am uitat la o camera de bord pentru masina, o Motorola MDC100, 299 de lei la noi, 45 de lire in UK la Argos (cam 245 de lei).
Ia ghici tu unde e diferenta.

Ma uitasem la un telefon mobil G5S Plus, 899 de lei la noi, 165 de euro pe Amazon UK.

Un sapun Dove in Londra 2 lei si un pic, la noi 3 lei.

Mai zic?

Sunteti naivi, voi cum credeti ca au facut retailerii de la noi pwla mare, de-alde Emag, Pisi Garage, Altex si altii?????
Cu angajati platiti ca-n Est si cu preturi mai mari ca-n Vest.

Eu le-as da foc la sandramale, sincer.

E drept, UK e o piata mult mai consumerista decat a noastra si volumele de marfa se doreste a fi rulate mult mai repede, de unde si reducerile multe, dese si mai ales reale.

Si vorbim de un TVA mai mare in UK ca la noi!!!

Fenomenal. Si de ce nu iti deschizi magazin?

#53
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Daca luam in calcul rezultatul muncii profesorilor din timpurile noastre, cred ca profesorii ar trebui sa fie platiti strict la nivelul salariului minim. Nu exista justificare pentru mai mult.

Corect. Atunci sa nu ne mai miram de ce suntem o tara de analfabeti, cine crezi ca isi da interesul pentru un salariu de kakat? Ia sa vezi ca daca mareai la 1000 de Euroi la profesor, sa vezi dupa cum toti copii ieseau spirt de destepti!

Asta nu intelegeti voi, ca preturile sunt mult prea mari si salariile mult prea mici, nu isi mai da nimeni interesul atata timp cat preturile sunt ca in occident. E asa greu de inteles? Inainte sa dati voi 1000-2000-3000 de lei salariu, uitati-va cat costa chiria in Euro. 200-300 de Euro chiria aia cea mai praf! Nu merge asa, trebuie sa existe un echilibru, nu mergem pe principiu unii au prea mult si unii prea putin! Este inadmisibil ca unul sa fie milionar in Euro de la 25-30 de ani, si altul la 90 de ani sa nu aiba bani de pastile. Intr-un astfel de sistem corupt eu zic sa ne bagam picioarele....

Edited by hwplanet, 14 November 2018 - 13:34.


#54
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 gabrolio, on 14 noiembrie 2018 - 10:55, said:

O sa vedeti pe la stiri ca multe institutii nu o sa mai aiba cu cine sa-si faca treaba dupa ce scad salariile si pleaca lumea.

care treaba?

imi plac toate povestile care incep cu "o sa vedeti", asa ziceau si de pe vremea lu ponta

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate