placinta cu dovleac
Last Updated: Mar 29 2020 08:01, Started by
altuser09
, Nov 13 2018 11:23
·
0
#19
Posted 13 November 2018 - 13:50
altuser09, on 13 noiembrie 2018 - 13:03, said:
Irina, ce poze? Ce patanii ai cu aceasta placinta. Daca ar fi Matoi prin preajma, nu cred ca ai mai manca-o singur Desi e cam pretentios MM. Chiar, Matoi, pe unde esti, ce faci?! eu vreau sa o incerc pe asta, dar cu bezea italiana peste , nu cu frisca: http://www.foodnetwo...medium=domestic dar pana ma mobilizez eu, trece sezonul dovlecilor ) |
#20
Posted 13 November 2018 - 15:08
Pune si nuca măcinată in pesmet pentru un gust mai aparte.
|
#21
Posted 13 November 2018 - 15:45
Freddy, asta cu nuca am mai auzit-o.
Sunt curios, cred ca o voi incerca. Acum fata de reteta obisnuita la mine, am pus pesmet calit in unt cu zahar si ceva scortisoara. Am mai scris ca pesmetul a fost pregatit pentru galuste cu prune. Am scapat de zeama prea multa rezultata din dovleac, m-am linistit. Si inca o data, forumul mi-a fost de ajutor. |
#22
Posted 13 November 2018 - 17:11
Uite aici o reteta. Nucile ar fi fost bune ca sa mascheze pesmetul in caz ca ar scârțâi intre dinti.
https://lecturisiaro...ovleac-si-nuca/ |
#23
Posted 13 November 2018 - 17:12
Ca il pomenirati pe matoi, ma gandesc ca merge sa adaugi si o jumatate de plic de budinca de vanilie in compozitie daca este prea apoasa.
Rau n,are cum sa iasa |
#24
Posted 13 November 2018 - 17:30
Freddy12, on 13 noiembrie 2018 - 15:08, said:
Pune si nuca măcinată in pesmet pentru un gust mai aparte. argentum, on 13 noiembrie 2018 - 17:12, said:
Ca il pomenirati pe matoi, ma gandesc ca merge sa adaugi si o jumatate de plic de budinca de vanilie in compozitie daca este prea apoasa. Rau n,are cum sa iasa |
#25
Posted 13 November 2018 - 20:34
#26
Posted 13 November 2018 - 20:44
Imi pare rau ca aman momentul dar o sa o bag la cuptor maine. Am ajuns mai tarziu decat credeam acasa si nu mai am chef de treaba. Nu-mi place iarna, se intuneca repede si parca nu mai am chef de treaba. Am cumparat foi de placinta morarita, ultima data am facut din astea si au fost bune. Nu s-au rupt, le-am manevrat destul de usor desi nu prea am rabdare.
Probabil o sa incerc si cu nuca la placinta viitoare. Mai am 2 dovleci mai mici in balcon, m-am repezit ca nemancatu' sa iau cativa de la carrefour, au fost ieftini acum vreo 2 saptamani. Am zis sa-mi fac rezerva pentru iarna. Acum desi inca nu am facut-o pe cea cu dovleac, deja ma gandesc la o placinta cu branza dulce si stafide. Edited by altuser09, 13 November 2018 - 20:45. |
#27
Posted 13 November 2018 - 20:57
Mie mi se par mai bune foile Linco. Am luat asta vara niste foi Morarita si au fost amărui. La fel am patit cu foile Bella. Foarte bune sunt foile de la Lidl dar sunt prea subțiri pentru placinta cu dovleac.
|
#28
Posted 13 November 2018 - 20:59
Am retinut linkul cu reteta de placinta de dovleac cu nuca, multumesc. Eu foi nu fac, folosesc doar cumparate. Cum mi-o fi norocul!
|
|
#29
Posted 13 November 2018 - 21:02
#30
Posted 14 November 2018 - 10:35
Am reusit sa pun tava cu placinta in cuptor. Acum, rabdare. Am noroc cu cuptorul, este electric. Sotia si l-a dorit atunci cand am reutilat bucataria. Din cauza lipsei de spatiu, e bucatarie de bloc, am renuntat la incorporabile, amandoi le doream. Am facut un compromis, aparent aragazul este incorporat in mobilierul de pe peretele respectiv dar nu e incorporabiil. Este un aragaz combinat:plita pe gaz, cuptor electric. De copt, coace faorte bine, are diferite combinatii de incalzit, sus/jos, ventilat/neventilat.
Acum ce sa zic, conteaza cuptorul dar mai mult conteaza cum a fost facut ceea ce pui la copt. Mi-a ramas compozitie de dovleac, a fost prea multa. Am pus-o intr-o cutie de sticla, sa o pun la rece. Inainte sa-i pun capacul, am gustat, iar am gustat....am terminat-o! Gustul e bun, mai putin dulce decat la placinta precedenta. Am pus deliberat mai putin zahar, nu-mi place sa fie foarte dulce. Se simte pesmetul, in sensul ca e pasta de dovleac e mai legata, nu se mai topeste in gura. Sa vedem cum o sa fie placinta. |
#31
Posted 14 November 2018 - 11:20
Da.
Daca am bagat-o (in cuptor), trebuia sa o si scot (tot de acolo). Asa cum mi s-a sugerat, o sa pun si fotografie cu ce a iesit. Scuze, nu e facuta artistic, nu am veleitati de artist!. Am pozat si m-am grabit sa o acopar cu un stergar ud, sa o pun la racit. Dupa ce am taiat-o, am presarat deasupra putin zahar vanilat, scortisoara. Am uitat sa pun in compozitie niste ghimbir ras, nu stiu daca mergea la reteta asta dar am citit ca se adauga ghimbir la mancaruri si la prajituri. Am ghimbir proaspat, neras. Daca se poate simti gustul doar privind, sa-mi spuneti daca v-a placut! Attached FilesEdited by altuser09, 14 November 2018 - 11:24. |
#33
Posted 14 November 2018 - 11:39
Gustul cel mai probabil e bun, însă aspectul.....
Sfat: rulează-le ca pe ștrudel, vei avea un aspect mult mai plăcut.. |
|
#34
Posted 14 November 2018 - 14:05
Ideea cu rulatul mi-a trecut si mie prin cap ieri, azi am uitat, am facut ca de obicei. Este al 4-lea sezon cand fac placinta cu dovleac, pana acum nu am facut decat asa cum e in foto.
deja pentru urmatoarea placinta sunt planuri mari: sa adaug nuca in compozitie sa fac sub forma rulata, parca se numeste strudel. Apropos: in catalogul Kaufland (incepanad cu ziua de azi) am vazut dovleac placintar la 99 bani/kg. |
#35
Posted 14 November 2018 - 15:31
Plănuiesc să fac o plăcintă de dovleac în seara asta.
Dar o să fie o plăcintă sărată, voi căli dovleacul cu ceapă și voi pune un pic de sare și nici un pic de zahăr. E o premieră, vedem ce iese. |
#36
Posted 14 November 2018 - 17:01
Eu am facut de cateva ori tarta si a iesit intr-un mare fel:
Aluat fraged dulce Dovleacul taiat cuburi de aprox 2cm calit cu zahar brun si vin de Marsala/Porto/Lacrima lui Ovidiu, etc Vanilie si nucsoara, putin ghimbir. Liaison din 500ml smantana pt gatit si 4 oua. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users