Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Combina Frigorifica / Frigider partea a II-a

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1630 replies to this topic

#55
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Dupa aproape 4 ani a murit "Frigider cu 1 usa Hotpoint SDS 1722 J, 346 l, Clasa A+, H 175 cm, Inox" . Pierde freon prin nu stiu ce zona nedemontabila si neinlocuibila. I-am facurt reumplere si intr-o saptamana am ajuns de unde am plecat.

Caut inlocuitor, musai sa fie frigider. Lada am separat deci nu intra in discutie combinele sau side-by-side.
M-am oprit la cateva:
SAMSUNG RT46K6200S9 - No Frost. E un frigider cu 2 usi si pare-se ca numai Samsung stie sa faca si congelatorul sa functioneze pe mod frigider deci toata capacitatea de 450l poate fi valorificata ca frigider. Nu-mi place ca n-are etajerele flexibile (sunt fixe), garantie doar 2 ani.
Electrolux ERF4116AOX - Nu stiu ce compresor are. Am sanse sa fie Danfoss sau derivat ?

Observ ca toate frigiderele cu o usa sunt cu racire clasica, nimic No Frost.
Toate frigiderele cu o usa au garantie 2 ani.

Desi pare ca ai de unde alege practic piata e destul de limitata.

Edited by kpk1, 20 May 2019 - 22:38.


#56
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,848
  • Înscris: 12.05.2006
Mai ai AEG,  LIEBHERR,  BOSCH, probabil si Miele. Daca nu ai bani suficienti de cele de mai sus,  ar trebui sa gasesti la Whirpool ceva,  sau daca nu,  vitrina frigorifica Arctic...  In zi de salariu sa fii.  Liebherr parca avea 6 ani garantie,  Bosch vad ca a reluat 5 ani.

#57
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Pe nisa asta, frigider cu o usa sau frigider cu 2 usi cu congelator reversibil in frigider, optiunile sunt limitate.
Nu stiu daca sa creditez atat de mult optiunea No Frost. Observ ca majoritatea, in zona mea de interes, nu sunt No Frost.
Liebherr mi-au atras atentia dar ar fi meritat daca inca mai foloseau compresoarele lor. Se zice ca in zona sub medie au trecut pe chinezarii.

#58
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 03.04.2005
Bună seara,
Aș vrea să folosesc voucherul de la electrocasnice și să îmi cumpăr un frigider LG, modelul gtb583pzhzd, ca să înlocuiesc vechiul beko. De fapt nu este așa de vechi dar am eu problema mea cu consumul de energie și sper ca acesta nou să fie mult mai eficient. Nu am găsit multe reviewuri sau păreri despre acest model, am văzut că are compresor liniar, a++, 406 l, ce părere aveți, este un frigider fiabil? Îmi doream mult ceva cu mai mulți ani garanție, dar beko nu aș mai lua. Samsung găsesc în bugetul meu de 2000 de lei doar clasa a+ și oricum nu aș putea folosi voucherul.

#59
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Daca stie cineva cum e cu garnitura usii de la Beko DEN477WD? As vrea s-o înlocuiesc si nu stiu daca se pune direct sau e nevoie de kit dublu adeziv?

#60
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
No frost vs Static vs Dinamic, care e cea mai indicata combina frigorifica si de ce?

#61
marianos67

marianos67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.05.2011
Frigider no frost

Congelatorul îngheață, dar frigiderul nu răcește

#62
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010

 Freddy12, on 13 iunie 2019 - 08:51, said:

Daca stie cineva cum e cu garnitura usii de la Beko DEN477WD? As vrea s-o ĂŽnlocuiesc si nu stiu daca se pune direct sau e nevoie de kit dublu adeziv?
Am aflat trimițând un mail la beko. Mi s-a raspuns in jumatate de ora, am dat detalii si peste un sfert de ora m-a sunat un domn de la tehnic care m-a lămurit. Nota 10 pentru Beko.

#63
vasidaniel

vasidaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 29.09.2010
Bună ziua, combinele frigorifice care au răcire independenta frigider și congelator, exemplu :duo cooling de la liebher, ;twin cooling de la samsung, neo frost dual cooling de la beko, sunt full no frost sau au no frost doar pe o singura parte, frigider sau congelator? Eu am cumparat o combina LG, încă nu a sosit, dar nu are nici o tehnologie  ca cele de mai sus, iar prețul depășește cu mult celelalte tipuri de combina menționate. Încă nu aflasem de acest sistem de răcire independent, se lauda ca nu se amesteca mirosurile, sau este doar marketing?  Logic ar fi că orice combina la care se poate regla independent temperatura în frigider și congelator sa nu aibă jet de aer comun. Știe cineva mai multe despre acest subiect? Combinele cu racire independenta care nu se amesteca mirosurile? Au tehnologie nofrost în ambele compartimente? Se simte vreo diferenta? ( nu se usucă alimentele,  nu se amesteca mirosurile?)

Edited by vasidaniel, 16 June 2019 - 15:06.


#64
evisceratum

evisceratum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 10.04.2006
vasidaniel:
dupa ce treci de marketing vei descoperi cu greu adevarul. Impartirea e mai complexa. Imediat dupa ce Samsung a scos frigiderele nofrost integral care imprumutau de fapt tehnologia de la cele profesionale cu un singur radiator de racire la interior in congelator si flux de aer variabil intre comaprtimentul de congelator si frigider, ceilalti care nu aveau pregatita tehnologia au scos conceptul la care te referi. Desi cei de la Samsung nu aveau tehnologia respectiva sedimentata corect, ceea ce insemna ca subansamblele electronice erau lowcost si picau intr-o veselie, aceasta a fost un motiv pentru care multe detalii referitoare la tehnica frigului au ajuns la suprafata, vezi multitudinea de video pe youtube referitor la "combine samsung  care nu racesc" si care se rezolvau magic prin schimbarea unui banal senzor de temperatura NTC. De fapt toata aceasta problema specifica a plecat de la detaliul ca Samsung nu aveau retea de service.
In principiu, trecind de introducerea de mai sus, frigiderele side-by-side aveau racirea cu flux de aer controlat de o clapeta manevrata electric, care trimitea aer rece (si uscat) in compartimentul frigider din zona de congelator, unde era combinatia de racitor nofrost cu condensor si senzor de gheata care comanda la intervale de timp rezistenta de degivrare pentru topirea ghetii, ceea ce acum toate congelatoarele nofrost au.
Evident ca asta genera unele minore probleme de transmitere a mirosului in unele cazuri intre congelator si frigider si invers. Sistemul insa e eficient, nu avem condensare pe peretele din spate a frigiderului(acoperit sa nu de un panou cu fante pe care sta scris cu litere de-o schioapa nofrost), nu avem colectie de bacterii si nu avem inca o scurgere de apa condensata pe tava de deasupra motorului.
Celalalt sistem este de fapt cu radiator de racire si ventilator in congelator(+ degivrare, etc), si panou rece in spate in frigider, cu sau fara ventilator interior in frigider pozitionat sus care sa amestece aerul si sa mentina o temperatura cit de cit constanta.  Comutarea intre cele 2 panouri de racire  se face cu o electrovalva, functie de necesar. Nu mai avem de mult in vinzare combine cu 2 motoare. In frigider avem de fapt vechiul sistem de decongelare automata cu scurgerea apei de condens de pe panoul din spate catre tavita de peste motor, unde ajunge si cea din congelator. E si normal deoarece in frigider nu mai avem temperaturi mult negative care sa necesite congelare.
Prin urmare marele cistig la tehnologia Nofrost e in congelator, unde nu se mai acumuleaza gheata niciodata. La frigider e nofrost doar in solutia cu amestecul de aer in cele 2 compartimente. Altfel ar trebui sa se numeasca cu decongelare automata. Asa a aparut lowfrost, neofrost, etc.
In ideea cintaririi unei achizitii, trebuie specificat si gradul ridicat de zgomot care vine cu racirea nofrost, care are 1..3 ventilatoare in plus fata de cea statica, deoarece multe dintre aceste combine nu mai au registrul de tevi cu radiator in spatele frigiderului, ci un radiator mai mic sub frigider care are ventilatie activa, care trage aer din fata combinei printr-o grila si il scoate in spate sus intre frigider si perete, de aici necesitatea unei grile de aerisire sus la cele incorporabile (vezi de ex liebherr blue performance). Succes!

Edited by evisceratum, 17 June 2019 - 12:46.


#65
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
In final l-am luat pe asta https://www.emag.ro/...a/pd/EVFBNBBBM/ ,nu era in magazin, asa ca-mi ajunge joi, maxim vineri

#66
vasidaniel

vasidaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 29.09.2010
Mulțumesc evisceratum pt. explicații și mai ales pt. timpul acordat  ( Timpul este cel mai prețios dar pe care-l poți da cuiva, pentru că, dacă dai cuiva timpul tău, este o parte din viața ta pe care nu o mai recapeți niciodată./citat din T.F. Hodg).

https://www.lg.com/r...e/lg-GBB92STAXP

Se pare ca în afară de compresor si cei mai putini db. (36) nu are ceva în plus. A cântărit mult eficienta energetica,( bonus tichet rabla). Cred ca mi-ar fi placut mai mult răcirea independenta, filtru antibacterian. Evisceratum, merita totusi acea combina din link?

#67
vasidaniel

vasidaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 29.09.2010
Acum nu știu dacă m-am orientat bine.  Principiul meu de căutare a fost : clic pe producător,  vezi câte produse au cu eficienta energetica cât mai mare. Majoritatea producătorilor aveau unul, maxim 2 produse cu A+++( producători cunoscuti gen bosh, beko, arctic,etc, adică nu noname-uri. ) Consider ca dacă nu sunt capabili sa facă un produs de calitate înaltă  ( tehnologia  sistemului de racire și calitatea materialului izolator sunt totuși cele care fac ca un produs sa aibă eficienta energetica inalta) înseamnă ca mai bine mă orientez spre alt producator. Acum cei care invocați prețul ridicat, chiar dacă nu îl cumpăr eu,  măcar produsul respectiv sa existe în portofoliul producătorului,  poate sunt alti oameni cu bani ( exclus eu), care doresc sa îl cumpere.

#68
vasidaniel

vasidaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 29.09.2010
Ca o concluzie ( de ajutor pt cei care vor sa-și cumpere o combina frogorifica și care nu găsesc informațiile necesare, așa cum am fost și eu în situația asta,  și crede-mă ca am cautat), stric
la cele doua tipuri de răcire full nofrost și no frost doar în congelator, ( as dori sa elimin răcirea statica în amândouă compartimentele), plusuri si minusuri pt. full nofrost ar fi: .., iar pt. Cel cu no frost doar în congelator ar fi.. ( dacă as completa eu ar fi putine lucruri după preaputinele mele cunoștințe în acest domeniu, și este posibil sa scriu și o prostie iar altii sa o ia de buna) . Așa ca tot pe cineva care este în tema rog sa completeze ( consider ca ar fi de ajutor pt. unii . Când te duci sa cumperi toți vânzătorii te întreabă care iți este bugetul și încearcă sa vândă doar produsele existente la ei în magazin, (dacă se poate sa excludă cele online), fără a da prea multe detalii tehnice.

#69
kvlq

kvlq

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,788
  • Înscris: 20.12.2010
Mai intrebasem o data pe aici cam aceeasi intrebare, insa acum a venit momentul sa dau si eu comanda...credeti ca as putea gasi ceva mai bun in banii astia decat modelul asta ( https://altex.ro/com...CBFBRB260030WW/ )?

Cerinte: sa fie incorporabila si sa fie full nofrost(m-am saturat de gheata depusa pe spate, decongelare, curatare etc.). Volumul nu e prea relevant dar cu toate astea, cu cat mai mare cu atat mai bine(desi la cele incorporabile volumul este clar mai mic decat la cele normale)

Edited by kvlq, 18 June 2019 - 00:19.


#70
vasidaniel

vasidaniel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 29.09.2010
Ca o concluzie ( de ajutor pt cei care vor sa-și cumpere o combina frogorifica și care nu găsesc informațiile necesare, așa cum am fost și eu în situația asta,  și crede-mă ca am cautat), stric
la cele doua tipuri de răcire full nofrost și no frost doar în congelator, ( as dori sa elimin răcirea statica în amândouă compartimentele), plusuri si minusuri pt. full nofrost ar fi: .., iar pt. Cel cu no frost doar în congelator ar fi.. ( dacă as completa eu ar fi putine lucruri după preaputinele mele cunoștințe în acest domeniu, și este posibil sa scriu și o prostie iar altii sa o ia de buna) . Așa ca tot pe cineva care este în tema rog sa completeze ( consider ca ar fi de ajutor pt. unii . Când te duci sa cumperi toți vânzătorii te întreabă care iți este bugetul și încearcă sa vândă doar produsele existente la ei în magazin, (dacă se poate sa excludă cele online), fără a da prea multe detalii tehnice.

#71
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
Salutare !

M-a rugat un prieten bun sa intreb "in stanga si-n dreapta" ce Combina Frigorifica sa isi cumpare.

Buget disponibil in urma creditului la banca, 3.000, maxim 3.500 Lei.
Achizitia o face de la eMag.
Produsul sa fie vandut de eMag !
Doreste Combina Frigorifica fiabila sa nu se strice imediat ce iese din garantie dupa doi ani.
Spunea ca doreste sa aiba motor cu tehnologie inverter (habar nu am ce e asta !).
Sa fie Full No Frost Posted Image
Si sa fie incapator, nu mic.

Eu ma gandesc ca unul din astea >>https://www.emag.ro/...JBBM,D7MYQ3BBM/<< indeplineste cerintele lui.
Dupa cum vedeti, doua depasesc bugetul lui.
Asadar care sunt recomandarile voastre ? LG-ul sau Bosh-ul sub 3.500 ?
Sau ce alt brand / model credeti ca e mai bun ?
multumesc frumos.

#72
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 19.11.2008
Salut! Am probleme cu un frigider Arctic de 240 l, in sensul ca după operațiunea de curățenie periodica nu mai funcționează/răcește!  la introducerea ștecherului in priza, compresorul pornește pentru 6-7 secunde, apoi de decuplează și rămâne așa. Dacă îl scot din priza și-l reintroduc, procesul se reia, cuplează motorul/compresorul pornește pentru 6-7 secunde apoi, ia pauza....
CE SĂ FIE?
Frigiderul e la țară, la distanță relativ mare de oraș.... pot să-l transport la orizontală?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate