Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Ziua Armistitiului - a trecut un secol

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
187 replies to this topic

#1
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Astazi comemoram 100 de ani de la incetarea Primului Razboi Mondial. A unsprezecea ora a unsprezecei zi din unsprezecea luna- pacea revenea in Europa. Pentru scurt timp, din nefericire.

Astazi, la Paris, s-au adunat peste 70 de sefi de state(invinse sau castigatoare). Astazi in Europa este pace. Insa continentul nostru a adunat de-a lungul vremii o sumedenie de cicatrici cauzate de o sumedenie de conflicte. Continentul nostru a fost devastat de doua razboaie mondiale. Ciclul acesta devastator s-a sfarsit insa datorita Uniunii Europene.

Astazi intre Germania si Franta, intre tarile Europei, exista freundschaft, amitié.

Dar pacea nu este un dat. Pacea trebuie pastrata. Iar astazi, in Uniunea noastra, apar iarasi fetele hade ale nationalismului si ale populismului iliberal. Apar iarasi indivizi care vor sa ridice bariere intre tarile Europei. Apar iarasi indivizi care vor sa divida popoarele Europei Unite. Apar iarasi indivizi care uita prin ce au trecut tarile Europei de-a lungul vremii.

Unde a fost razboi, acum este pace.
[ https://fm.cnbc.com/applications/cnbc.com/resources/img/editorial/2018/11/10/105566894-1541883635425gettyimages-1059979748.530x298.jpeg?v=1541883694 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wjL0nTyeR4o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Astazi trebuie sa ne amintim. Fiindca numai asa greselile trecutului nu vor fi repetate. Astazi Europa este unita. S-avem grija sa ramana asa.

Edited by Alecsandru010, 11 November 2018 - 13:03.


#2
programmer08

programmer08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 30.10.2018
Imi place ca Trump le-a dat-o nerecunoscatorilor de frantuzi.

#3
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017
Armistutiu pe care Trump s-a cam pisat:

https://www.hotnews....cauza-ploii.htm

#4
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
ce le-a dat? nu, serios, ce le-a dat?
a aratat ca-l supara faptul ca UE vrea sa termine tandemul cu sua?
ce a aratat? vorbeste ca un barbat, spune concret.

Edited by morenno, 11 November 2018 - 13:10.


#5
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:05, said:


Da. SUA sub administratia lui Trump nu mai este un partener loial al Uniunii Europene. Dar limbricul asta va pleca la fel cum a venit.. Europa insa va trebui sa-si ia soarta in propriile maini, dupa cum bine spunea Merkel. Fiindca e f. posibil ca americanii sa aleaga alta abominatie..

Edited by Alecsandru010, 11 November 2018 - 13:12.


#6
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017

View PostAlecsandru010, on 11 noiembrie 2018 - 13:09, said:

Da. SUA sub administratia lui Trump nu mai este un partener loial al Uniunii Europene. Dar limbricul asta va pleca la fel cum a venit.. Europa insa va trebui sa-si ia soarta in propriile maini, dupa cum bine spunea Merkel.

Cine stie ce retardat vor mai vota dupa Trump.
Un popor format in mare parte de retardati nu poate vota decat unul asemenea lor

#7
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

Quote

Români Împreună 1 min ·

La ora 11, în a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului 1918, încetează focul și armatele încep să se retragă, astfel începând sfârșitul Primului Război Mondial. Războiul Națiunilor, a fost un război global declanșat în Europa, care a durat de la 28 iulie 1914 pană pe 11 noiembrie 1918, la el participând peste 70 de milioane de militari, inclusiv 60 de milioane de europeni.

Cauza principală a Primului Război Mondial a fost refuzul imperiilor de a acorda populațiilor lor dreptul la auto-determinare. A fost unul dintre cele mai mortale conflicte din istorie, peste nouă milioane de combatanți și șapte milioane de civili au murit ca urmare a războiului.

„Istoria își bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se”, spunea Nicolae Iorga.

Se împlinesc astăzi, 100 de ani de la semnarea armistițiului și, pare că nu reușim să învățam din lecțiile istoriei! Trăim într-o lume în care orgoliile, goana după putere și bani , duc în continuare la pierderea de vieți omenești în conflicte armate ce nu se mai încheie. Suntem din ce în ce mai divizați și riscăm să ne îndreptăm din nou către o ruptură între națiuni care poate duce la repetarea istoriei.

Trebuie să găsim calea dialogului, a diplomației, cale care să ducă cu adevărat la o lume în care toate națiunile trăiesc în pace și înțelegere. Stă doar în puterea noastră să ne educăm, să fim toleranți unii cu ceilalți, să punem accentul pe ceea ce ne unește și nu pe ceea ce ne dezbină. Avem datoria, fiecare dintre noi, să învățam din lecțiile trecutului și să facem tot ce ne stă în putință pentru a opri pierderea de vieți omenești. Trebuie să creem punți unii către ceilalți și să dărâmăm orice zid care ne desparte.

Fiecare ființă de pe acest pământ are dreptul la libertate, la aceleași oportunități, la o viață frumoasă și normală, toate acestea trebuind obținute fără a mai fi nevoie ca un singur foc de armă să fie tras vreodata. Atunci când vom înțelege cu adevărat asta, lecțiile istoriei vor fi cu adevărat învațate și memoria celor ce și-au dat viața pentru aceste idealuri va fi cu adevărat onorată.

Veșnică pomenire a celor care și-au pierdut viața în toate conflictele armate.

View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:12, said:


Sa-i lasam in pace. Azi este despre Europa. Despre aducere aminte.

Edited by Alecsandru010, 11 November 2018 - 13:14.


#8
programmer08

programmer08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 30.10.2018

View Postmorenno, on 11 noiembrie 2018 - 13:09, said:

ce le-a dat? nu, serios, ce le-a dat?
a arata ca-l supara faptul ca UE vrea sa termine tandemul cu sua?
ce a aratat? vorbeste ca un barbat, spune concret.
Daca se termina tandemul cu SUA,   UE se va duce de rapa.
Nu doar ca amenintarea Rusiei si altor state regionale ca Turcia, Iran si gruparilor teroriste vor lua amploare in caz ca SUA isi va lua jucariile si va pleca acasa.
Dar va veni si un val mare de saracie daca UE va trebui sa creasca bugetul pentru aparare si sa  micsoreze.............ghici...............bugetul pentru invatamant, sanatate, munca, finante, sport, infrastructura, protectia mediului,  cultura,   ministerul pentru respectarea drepturilor minoritatilor  ca in mod siguri exista si asta.  
Asta inseamna ca vor micsora birocratia si aparatul bugetar, vor taia din fonduri pentru muzee si evenimente cultura, se vor face concedieri la greu,  vor taia inclusiv fondurile pentru ONG-uri de stat, pa pa invatamant universitar gratuit,  pa pa asigurari medicale si consultatii ieftine, la revedere joburi inutile pentur ca va fi mai ieftin sa pui niste roboti, pa pa ajutoare sociale pentru putori si bolnavi, pa pa pensii.
Europenii, fiind culcati pe ureche de 70 de ani, nu mai au habar cum functioneaza administrarea unui  stat.
Si ca sa sustina economia actuala, fie vor creste taxele si preturile de vom ajunge la hiperinflatie , fie vor taia bugetul alocat pentru chestii inutile. Se vor face privatizari peste tot.  
SARACIE va fi in orice caz, e inevitabila.
Va veni perioada cand europenii vor vota extremisti nationalisti si economia europeana va adopta capitalismul salbatic dupa model chinez pentru a face fata concurentei.
Se va termina si cu produsele cumparate ieftin de pe Alibaba si Aliexpress.
Tot ce era accesibil va redeveni  obiect de  lux. Se va reveni la calitate si autonomie. Nu vom mai cumpara cacaturile chinezilor.  
O sa revina perioada cand nu o sa mai fie misto sa fii sarac si o sa trebuiasca sa lupti, sa muncesti si sa te iimbogatesti sa traiesti bine, ceea ce mi se pare corect.  

O sa vedeti, viata in UE in anii urmatori o sa fie naspa rau,  o sa fie de nelocuit pentru multi comozi.
Europenii destepti  deja isi fac vize prin Japonia, Australia, Canada, SUA.


Asa ca sa aiba grija europenii ce comenteaza ca Trump se poate retrage din tratatul nord-atlantic in orice clipa sau sa blocheze furnizarea apararii pentru cazuri de urgenta, chit ca democratii au castigat o camera in Congres.



View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:05, said:

Armistutiu pe care Trump s-a cam pisat:

https://www.hotnews....cauza-ploii.htm
Normal pentru ca in fond, americanii au intervenit sa-i scoata pe europeni de doua ori din rahat, rahatul creat evident tot de europeni.
Politicienii  europeni  nu doar ca-si dau cu tesla-n oua din nou, dar mai si comenteaza ca nesimtitii ca de ce americanii isi iau jucariile si pleaca, de parca ar fi un drept garantat prin constitutie ca americanul trebuie sa-l apere pe european, nu un tratat de alianta care presupune obligatii.  

Nu o sa mai existe o a treia oara.  
Tembelii  de politicieni europeni  care primeau refugiati musulmani de-a valma si cresteau bugetul alocat ca sa sustina toate putorile, sarantocii si minoritarii care se cred prea speciali   credeau ca Obama o sa ramana vesnic presedinte  nu s-au gandit ca SUA isi va schimba pozitia peste noapte.
Politicienii europeni sa o suga acum.
Si din pacate, toata populatia va avea de suferit in modul corect politic cel mai posibil.

Edited by programmer08, 11 November 2018 - 13:29.


#9
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yYkIWMetZn8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote

În Europa este pace de 73 de ani. Este pace pentru că vrem să fie pace, pentru că Germania şi Franţa vor să fie pace, le-a spus Macron unor tineri, în timp ce Merkel îl însoţea, referindu-se la starea de pace care a început cu sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, din 1945.

Aşadar, mesajul, dacă vrem să merităm sacrificiul acelor soldaţi care au spus << Niciodată nu se va mai repeta!>>, este să nu cedăm celor mai slabe instincte ale noastre, şi nici eforturilor de a ne dezbina.

Într-o puternică demonstraţie de unitate, Macron şi Merkel au stat în interiorul vagonului reconstruit, în care documentul de pace a fost semnat şi au citit din cartea de comemorare. După ce fiecare dintre ei au semnat cartea, cei doi s-au ţinut de mână încă o data.  

Ultima data când delegaţiile franceză şi germană au stat în acelaşi loc a fost când Adolf Hitler a forţat predarea autorităţilor franceze, după invazia din 1940.

Edited by Alecsandru010, 11 November 2018 - 13:23.


#10
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,111
  • Înscris: 03.07.2008

View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:12, said:



Cine stie ce retardat vor mai vota dupa Trump.
Un popor format in mare parte de retardati nu poate vota decat unul asemenea lor

Retardatii sunt cei care au ajutat Europa in WWI, WWII, cu Planul Marshall, caderea comunimului?

Iar europenii neretardati sunt cei care s-au macelarit intre ei in cele 2 razboaie mondiale, care si-au exterminat semenii prin gulaguri si lagare de concentrare?

#11
geostorm

geostorm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,115
  • Înscris: 03.12.2017

View PostAlecsandru010, on 11 noiembrie 2018 - 13:22, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yYkIWMetZn8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Frumoase imagini

View PostImperathor, on 11 noiembrie 2018 - 13:25, said:


Iar europenii neretardati sunt cei care s-au macelarit intre ei in cele 2 razboaie mondiale, care si-au exterminat semenii prin gulaguri si lagare de concentrare?

Dar europenii au invatat din greseli.
Amercianii sunt un popor tanar, imatur, infantil ce mai are mult pana la a ajunge la intelepciunea europenilor.

#12
programmer08

programmer08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 30.10.2018
Europenii ar trebui sa-si aminteasca ca singurii invingatori al acestui razboi au fost americanii, nu francezii si nu britanicii care pierdeau rusinos in fata germanilor.
Inclusiv germanii nu stiu de ce comemoreaza evenimentul cu fast cand ar trebui sa realizeze ca razboiul declansat de ei si austrieci a dus la distrugere si tot ei l-au pierdut catastrofal.
De romani nu mai zic....ei au pierdut in totalitate acest razboi.  

Daca nu erau americanii sa finalizeze  razboiul, anglo-francezii mai stateau niste ani buni in razboiul asta si l-ar fi pierdut mizerabil daca germanii apucau sa inoveze ceva sau Europa devenea depopulata de armele chimice.
Si ar fi fost mai multe  batalii din astea cu infrangeri, sute de mii de morti,   avans lent si pe distanta scurta,  rezultate neoncludente.

Battle of the Somme - Wikipedia
Battle of Verdun - Wikipedia
Gallipoli Campaign - Wikipedia


Cum au inceput sa apara steagurile americane, cum au inceput aliatii sa inainteze spre Germania si sa aiba victorie dupa victorie.
Battle of Amiens (1918) - Wikipedia
Battle of Saint-Mihiel - Wikipedia
Fifth Battle of Ypres - Wikipedia

Edited by programmer08, 11 November 2018 - 13:42.


#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ceremonia a fost frumoasă. Dar mincinoasă. Nu le pasă liderilor lumii că au murit nevinovați. Tocmai acum când suntem în pragul celui de al treilea război mondial!

#14
programmer08

programmer08

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 30.10.2018

View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:27, said:



Dar europenii au invatat din greseli.
Amercianii sunt un popor tanar, imatur, infantil ce mai are mult pana la a ajunge la intelepciunea europenilor.

Posted Image Posted Image

Mai ai din astea?
Ca sa stiu cat popcorn o sa iau pentru astazi.

Edited by programmer08, 11 November 2018 - 13:41.


#15
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,111
  • Înscris: 03.07.2008

View Postgeostorm, on 11 noiembrie 2018 - 13:27, said:



Frumoase imagini



Dar europenii au invatat din greseli.
Amercianii sunt un popor tanar, imatur, infantil ce mai are mult pana la a ajunge la intelepciunea europenilor.

Mie nu mi se pare ca au invatat ceva.
Cand Europa isi ataca prietenii (americanii) si pupa in fund dusmanii (extremismul islamic si putinismul) este involutie clara.

#16
flyinsane

flyinsane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 31.08.2009
Si solutia ca sa pastram pacea si concordia in Europa este sa importam populatii din zone de obicei lipsite de pace si concordie.

Edited by flyinsane, 11 November 2018 - 13:55.


#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostImperathor, on 11 noiembrie 2018 - 13:25, said:

Retardatii sunt cei care au ajutat Europa in WWI, WWII, cu Planul Marshall, caderea comunimului?

Nu are legătură Trompetă cu oamenii ăia.
Să fim corecți.

Edited by ericmario, 11 November 2018 - 14:01.


#18
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,111
  • Înscris: 03.07.2008

View Postericmario, on 11 noiembrie 2018 - 14:00, said:


Nu are legătură Trompetă cu oamenii ăia.
Să fim corecți.

Tocmai ca sa fim corecti trebuie sa mentionam un "amanunt": antiamericanismul europenilor nu a inceput cu venirea la Casa Alba a lui Trump!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate