Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

DTH-ul Focus Sat, vândut către M7 Group

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
Retragere totală: După ce a renunțat la UPC România, Liberty Global pregătește și vânzarea Focus Sat. RCS&RDS și Orange România - potențiali cumpărători

La câteva luni după ce a ajuns la un acord cu Vodafone pentru vânzarea mai multor subsidiare europene, inclusiv a UPC România, compania americană Liberty Global se pregătește să renunțe și la divizia de televiziune prin satelit de pe continent, prin care furnizează servicii clienților din România, Ungaria, Cehia și Slovacia.

Printre cumpărătorii potențiali ai diviziei de televiziune prin satelit s-ar afla RCS&RDS și Orange România, după cum au indicat anterior analiștii grupului Kagan din cadrul S&P Global Market Intelligence. În mai, Liberty Global a ajuns la un acord cu Vodafone privind vânzarea operațiunilor prin cablu din Germania, România, Ungaria și Cehia în schimbul sumei de 18,4 miliarde de euro, tranzacție pentru care se așteaptă în prezent aprobarea Comisiei Europene. Comisia poate aproba tranzacția cu ori fără condiții suplimentare sau poate declanșa o investigație dacă va considera că operațiunea ridică îngrijorări de natură concurențială, care nu sunt abordate suficient de către cele două companii. UPC România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații prin cablu și satelit de pe piața locală, având 1,338 milioane de clienți, din care 356.500 abonați Focus Sat.

Sursa: https://www.profit.r...ratori-18652175

Focus Sat va fi vândut?

Liberty Global Plc se pregătește să-și vândă afacerile DTH (televiziune prin satelit) din Europa de Est, potrivit cunoscutei publicații Bloomberg, care a citat o persoană familiară afacerii. Aceasta ar fi explicat că Liberty Global intenționează să se concentreze pe rețelele de cablu de pe piețele occidentale.

Informațiile nu au fost confirmate de Liberty Global Plc și nici de către alte surse diferite de Bloomberg, deci deocamdată această intenție de vânzare a DTH-urilor din România (Focus Sat), Ungaria, Cehia și Slovacia va rămâne pe HD Satelit în categoria Zvonuri.

UPC DTH (Direct-to-Home) are 826.900 de abonați în cele patru țări menționate. Analiștii de la HSBC au evaluat afacerea la 114 milioane de dolari, reprezentând de șase ori veniturile acesteia în ultimul an.

Vânzarea UPC DTH de către compania europeană de cablu a lui John Malone ar marca o retragere suplimentară din regiune, care ar ajuta pe miliardarul american să se concentreze asupra serviciilor oferite în Regatul Unit. UPC DTH nu a fost inclusă în achiziția de 18,4 miliarde de euro, prin care Vodafone Group Plc a cumpărat majoritatea activelor Liberty Global din Germania și Europa de Est.

Nu există nicio certitudine că procesul de vânzare a UPC DTH va fi finalizat, a precizat persoana anonimă citată de Bloomberg. Un reprezentant al Liberty Global din Londra a refuzat să comenteze și nu a precizat nici intențiile companiei pentru celelalte active est-europene din Polonia și Slovacia. Divizia de cablu poloneză UPC Polska a suferit o lovitură în luna martie, când autoritatea de reglementare locală a blocat o încercare de a cumpăra un rival local.
Vânzarea activelor către Vodafone este încă în așteptarea aprobării de către autoritățile de reglementare ale Comisiei Europene. După aprobare, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va furniza mai mult de jumătate din veniturile Liberty Global. Compania a renunțat și la afacerile sale din America Latină, la sfârșitul anului trecut.

Sursa: https://www.hdsateli...-fi-vandut.html

Edited by _-KALMAN-_, 09 November 2018 - 13:17.


#2
KENSINGTON

KENSINGTON

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,513
  • Înscris: 30.03.2005
Parca incepe sa se facă lumină de ce a reînceput Digi sa reinvestească in satelit și să colaboreze atât de bine cu Focus pentru symulcript:
https://www.profit.r...ratori-18652175

Edited by KENSINGTON, 09 November 2018 - 08:34.


#3
david1980

david1980

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,899
  • Înscris: 21.01.2014

 KENSINGTON, on 09 noiembrie 2018 - 08:34, said:

Parca incepe sa se facă lumină de ce a reînceput Digi sa reinvestească in satelit și să colaboreze atât de bine cu Focus pentru symulcript:
https://www.profit.r...ratori-18652175
Nu cred ca  cei de la Digi vor scoate 100 de milioane de euro ca să cumpere de la Liberty Global platforma Dth mai ales că aici vorbim de dth din cele patru țări unde operează Liberty Global. Cehia,Slovacia,Ungaria,Romania.Spun asta deoarece Digi deși a operat în cehia,slovacia a decis să nu mai investească urmând să vândă Dth-ul din cele două țări.Sa zicem ca dacă ar cumpăra de la Liberty Global platforma Dth pentru noi abonați ar fi un plus mai ales că ar fi mai usor sa îmbunătățească grila semnificativ introducând posturi ce sunt disponibile pe Thor6 însă asta pentru ei inseamna o investitie semnificativă cea ce e greu de crezut chiar dacă asta ar insemna sa aiba in plus peste un milion de  abonați care trec de la Freesat,Upc Direct,Focussat in ograda lor .Abonați de la care ar lua câteva milioane de euro anual bani ce ar putea reinvestit ulterior in imbunatatirea grilei .Ramane de văzut dacă Liberty Global va vinde sau nu platforma Dth și dacă da cine va cumpăra. Oricum nu cred ca odată ce Orange tv are platforma Dth și oferă mai multe posturi în HD să cumpere platforma Dth de la Liberty Global.

#4
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,145
  • Înscris: 15.05.2008
multa lume,maj.rural+in afara tarii

#5
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
cica potentialii cumparatori ar fi digi si orange, daca ne luam dupa ce ragaie aia de-au scris articolul.
gluma zilei!!

orange a spart deja la capitolul clienti, mai ales pe rural, cu preturile. ii vin clientii singuri, de ce ar mai
da bani pe ei? la focussat e 33 de lei cotizatia minima pe un pachet destul de saracacios, care aproape
e comparabil cu ala de la Digi daca fortam un pic lucrurile, ceea ce e putin cam catastrofal pentru zona
rurala. nici daca se mai naste odata FocusSat si tot nu se compara cu ce arunca orange in grila, oricat
ar vrea fanii lu' Focus sa spuna ca nu-i adevarat. iar lu' Digi i se cam rupe de satelit de cativa ani, cu
succes chiar. in loc sa dea cu milioanele pe servicii de uplink si inchirieri de TP-uri, prefera sa bage banii
aia in reteaua de fibra, unde castigul clar e muuult mai mare.

asa...ce-a mai ramas? aaa, vodafone! vreo surpriza? nope...desi nu stiu sa existe retele DTH operate de
batutii astia in cap, nu m-ar mira. si a mai ramas si telekom, recunoscut ca e vanator de asa ceva. corect
spus ar fi vanator de starvuri si la fel de corect spus ar fi si ca de fapt nu e chiar practica lor, era a alora
de dinaintea lor, Romtelecom. a se vedea intamplarile cu BoomTV (dupa modelul carora si-au copiat la
vremea respectiva toata sandramaua) si cu MaxTV sau cum naiba le spunea...in fine, AKTA satelit. slabe
sperante totusi sa fie telekom, la ce foame e la ei si la cat de tare se clatina si astia.

Edited by dygey, 09 November 2018 - 11:05.


#6
marius664

marius664

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 13.08.2017
Orange poate sa fie interesat de aceasta achizitie, Vodafone nu cred ca se mai baga din cauza Comisiei Europene...Sau daca se baga ar putea fi chiar o intelegere si cu Telekom  si astfel si-ar retrage si plangerea care au facut-o in Germania in care acestia atrag atentia asupra monopolului care ar urma sa fie in urma tranzactiei de preluare a Liberty Global de Vodafone...Oricum ei asteapta 2019 si preluarea efectiva de Vodafone, platforma Dth oricum avea soarta pecetluita , ca doar nu ramaneau in tara pentru cativa zeci de mii de abonati, abonati care pot fi gestionati ca si pana acum de diversi colaboratori.Liberty Global si-a luat oricum cascavalul, vanzarea platformei Dth este un mizilic, cred ca o vor da pe bani putini, grosul l-au luat deja

 david1980, on 09 noiembrie 2018 - 09:26, said:

. Oricum nu cred ca odată ce Orange tv are platforma Dth și oferă mai multe posturi în HD să cumpere platforma Dth de la Liberty Global.
Pai cumperi practic clientii si apoi le oferi grila ta si echipamentele tale.Exact cum s-a intamplat cu Boom si Romtelecom(pe atunci) clientii care au ramas au avut la dispozitie cateva luni sa-si inlocuie receiverele si sa semneze contract cu Romtelecom...care au vrut bneinteles

Edited by marius664, 09 November 2018 - 10:50.


#7
maistoru

maistoru

    ex

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,752
  • Înscris: 10.05.2008
focus nu prea are ce abonati sa vanda
ci doar o baza de date cu cartele prepay
ai carui clienti pot sau nu sa accepte semnarea unui contract cu noul operator

#8
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,029
  • Înscris: 20.12.2007
FocusSat sunt singurii care nu au imperecheat cartelele cu receptoarele/stb.
Acesta este unul dintre motivele pentru care inca mai au ceva clienti.
Ar mai fi si faptul ca poti plati doar cand vrei sa vizionezi...una sau mai multe luni pe an,  pentru casele de vacanța este o varianta ieftina.
Ca si pachete de programe sunt scumpi : pe grila full(inclusiv HBO) + 4 stb-uri platesc la telekom 32 lei. La focus este aproape dublu pretul si nu accepta mai mult de 2 stb-uri.
Au cateva canale prezente doar in grila lor ...AMC, Film Cafe....

Edited by bog4u, 09 November 2018 - 11:59.


#9
niggaru

niggaru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 05.05.2005
nu e asa, nu poti plati cand vrei. am avut eu ptr casa de vacanta, au trimis somatii de plata, apoi amenintat cu executarea daca nu platesc....

#10
AidenIrish

AidenIrish

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,741
  • Înscris: 08.08.2018
Eu când am avut Focus Sat cumpăram cartelă pe o anumită perioadă, sunam în CC să o activez și apoi TV-ul funcționa fix cât am plătit, fără zile în plus sau în minus. Bine, mai erau zile în minus din cauza vremii.

#11
ALINN29

ALINN29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 25.06.2018

 bog4u, on 09 noiembrie 2018 - 11:58, said:

FocusSat sunt singurii care nu au imperecheat cartelele cu receptoarele/stb.
Acesta este unul dintre motivele pentru care inca mai au ceva clienti.
Ar mai fi si faptul ca poti plati doar cand vrei sa vizionezi...una sau mai multe luni pe an,  pentru casele de vacanța este o varianta ieftina.
Ca si pachete de programe sunt scumpi : pe grila full(inclusiv HBO) + 4 stb-uri platesc la telekom 32 lei. La focus este aproape dublu pretul si nu accepta mai mult de 2 stb-uri.
Au cateva canale prezente doar in grila lor ...AMC, Film Cafe....
Film Cafe este prezent si in grila dthului Digi TV

#12
dic_star79

dic_star79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,600
  • Înscris: 09.01.2008
Slabe șanse să fie cumpărat de un operator local, Digi investește în fibră optică, Telekom nu are buget pentru investiții noi in zona DTH, Orange cu abonamentul ăla la 23 de lei fură la greu abonați in zona rurală.

#13
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,827
  • Înscris: 07.07.2009
Compania de cablu UPC România a transferat acţiunile pe care le deţinea la furnizorul de servicii de televiziune prin satelit Focus Sat către alte societăţi parte din grupul american Liberty Global, ca parte a operaţiunilor de pregătire pentru fuziunea cu subsidiara locală a Vodafone şi pentru o posibilă vânzare a operaţiunilor de televiziune prin satelit din întreaga regiune.
Companiile care au preluat acţiunile sunt UPC DTH şi UPC DTH Leasing, am­bele cu sediul în Luxemburg, conform unui docu­ment publicat în Monitorul Oficial.

https://www.zf.ro/bu...omania-17702398

#14
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,841
  • Înscris: 13.07.2010

 bog4u, on 09 noiembrie 2018 - 11:58, said:

FocusSat sunt singurii care nu au imperecheat cartelele cu receptoarele/stb.
Acesta este unul dintre motivele pentru care inca mai au ceva clienti.
Ar mai fi si faptul ca poti plati doar cand vrei sa vizionezi...una sau mai multe luni pe an,  pentru casele de vacanța este o varianta ieftina.
Ca si pachete de programe sunt scumpi : pe grila full(inclusiv HBO) + 4 stb-uri platesc la telekom 32 lei. La focus este aproape dublu pretul si nu accepta mai mult de 2 stb-uri.
Au cateva canale prezente doar in grila lor ...AMC, Film Cafe....
Și Orange DTH are AMC și Film Cafe în grilă!

#15
mariusica2012

mariusica2012

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 04.07.2012
Deci pana la urma a fost vandut catre catre M7 Group.

#16
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,253
  • Înscris: 05.12.2010

 mariusica2012, on 21 decembrie 2018 - 12:26, said:

Deci pana la urma a fost vandut catre catre M7 Group.
Asta este o veste buna.
https://www.m7group....liberty-global/

Edited by crursu, 21 December 2018 - 12:41.


#17
Fly_85

Fly_85

    #5

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,263
  • Înscris: 15.06.2014
Poate fi mutat de la zvonuri !

Si da, consider si eu ca un nou jucator pe piata e bine venit. de fapt vom avea 2 noi, Vodafone si M7 Group!

#18
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,827
  • Înscris: 07.07.2009

DTH-ul Focus Sat, vândut către M7 Group


Liberty Global a ajuns la un acord pentru a vinde operațiunile sale de televiziune prin satelit DTH care deservesc în prezent patru piețe din Europa de Est (inclusiv Focus Sat din România) către Grupul M7.

Attached File  Focus Sat vandut catre M7 Group.jpg   45.21K   3 downloads

În prezent, afacerea DTH a Liberty Global deservește clienți din Ungaria sub brandul UPC Direct, din Republica Cehă și Slovacia sub brandul freeSAT, și din România sub marca FocusSat. Contractul are o valoare totală de aproximativ 180 milioane euro. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de reglementare, care este așteptată în prima jumătate a anului 2019.

Operatorul de televiziune cu plată din Luxemburg, M7 Group, oferă în prezent servicii pentru peste trei milioane de abonați din șase țări: Olanda, Belgia, Germania, Austria, Republica Cehă și Slovacia (Canal Digitaal, Online.nl, TV VLAANDEREN, TéléSAT, HD Austria, Skylink și Diveo).

CEO-ul grupului M7, Hans Troelstra, a precizat: "Aceasta este o achiziție foarte logică pentru noi, permițându-ne să consolidăm activitățile de televiziune prin satelit ale Skylink pe piețele din Cehia și Slovacia, dar și diversificând în continuare amprenta noastră europeană pe două noi piețe. În plus, vom putea să lansăm platforma noastră hibrid (prin satelit și OTT TV) pe aceste două noi piețe. În piețele noastre deja existente, platforma OTT este deja utilizată de aproximativ 15-20% din clienți".

Sursa: https://www.hdsateli...e-m7-group.html

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate