Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PINNED Black Friday 2018

PINNED Este Black Friday țeapa? Dis...

peugeot 407

VICTRIX ZEUS Superior 32
 Alegere set boxe

Ciclul de dezvoltare - delivrabil...

televizor star-light sau nei

De ce toate telefoanele mobile mu...
 Se redefineste Kilogramul

Amenda gresita CNAIR pod Fetesti

De ce performantele procesoarelor...

Placa de mdf
 Procesor Ryzen incompatibil cu Wi...

Cutie viteze automata cu 6 rapoar...

Emil Boc presedinte!

Recapitulare seriale
 

HDD defect-se mai poate face ceva?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
badboy1985ro

badboy1985ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 19.08.2010
Salut
Am un Hdd WD de 500GB care are baduri, e lent si caraie si tiuie in draci.
L-am folosit ca un hdd extern aveam o carcasa luata de pe ebay, l-am formatat cu Gparted pe linux (avea aceleasi simptome). A durat 1-2 ore dar s-a formatat
Nu am pierdut date dupa el deloc doar ca e lent si tiuie.
Incerc de 24 de ore sa il formatez pe windows 10 si e blocat la 87%
Am citit ca se poate taia capacitatea , umbli la HPA cu hdat2
Am citit ca se poate reseta smart si apoi sa tai capacitatea hdd-ului adica resetezi smart si tai capacitatea  in idea in care izolelzi total sectoarele bad (P_list si G_list), daca sunt in rangiul capacitatii izolate, gen sa zicem 50%  din capacitate taiata sau o iei babeste in idea in care tai mai putin, stiu ca hpa e folosit pentru partitii speciale gen win recovery etc da pf, poate?
Ide e, daca sectoarele defecte sunt in cei x% care ii izolez iar controlerul nu trebuie sa mai caute  in listelete P si G?
Dca da peste sectoare defecte el cauta sa vada daca sunt marcate, sau asa am inteles.
Se poate face ceva?
Vreau sa il pun pe un pc vechi core 2 duo si nu ma indur sa il arunc si nu merita nici sa dau banii pe unul nou la ce vreau sa il folosesc

Edited by badboy1985ro, 08 November 2018 - 21:30.


#2
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,898
  • Înscris: 19.09.2005
hdd-urile actuale nu mai au badudi ci sectoare realocate. in general limita e de 200 si cand incep sa apara hdd-ul e pe duca, daca ai noroc copiezi tot pe alt hdd si pe cel vechi il arunci intr-un sertar.

Edited by arg, 08 November 2018 - 21:42.


#3
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,384
  • Înscris: 28.10.2006
Poti sa te joci si cu mama softurilor de "revitalizare" si izolare.
Daca a luat-o la vale, nu poti sa sti niciodata cand crapa definitiv. Peste un an, o luna sau chiar maine.
Poti sa inchizi seara PC-ul bine merci si dimineata nu mai porneste.
Mai bine cauta un HDD pe la prieteni daca chiar vrei sa faci functional un PC antic.

#4
badboy1985ro

badboy1985ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 19.08.2010
Acu verificam cu data lifeguard tools, smart fail raporteaza

Haideti baieti, ii tai capacitatea la jumate trebuie sa fie o solutie
Daca resetezi smartul ca are un flag din cate stiu, sunt dude care inca le ai dar faci un scan nou si ar trebui sa identifice teoretic defectele iar, dar ma gandesc ca ca acel flag apare in timp si nu stiu cum ar reactiona logica hdd-ul daca ar gasi tot odata

Intrebare
A acesat cineva firmwarul la vre-un hdd din forumul asta, unele merg prin seriala iar la altele ai nevoie de hardware special?
Sau a facut cineva vre-odata o actualizare de fw la un hdd de aici?

Edited by badboy1985ro, 08 November 2018 - 21:56.


#5
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,898
  • Înscris: 19.09.2005
solutia e simpla, dar nu vrei sa o accepti.
"mortul de la groapa nu se mai intoarce".

#6
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,681
  • Înscris: 14.04.2016

View Postbadboy1985ro, on 08 noiembrie 2018 - 21:24, said:

Salut
Am un Hdd WD de 500GB care are baduri, e lent si caraie si tiuie in draci.
Se poate face ceva?
Vreau sa il pun pe un pc vechi core 2 duo si nu ma indur sa il arunc si nu merita nici sa dau banii pe unul nou la ce vreau sa il folosesc
Cand un Hdd e defect nu mai ai ce-i face ! ori cumperi altu' ori astepti pana nu mai poti face nimic la calculator din lipsa de Hdd.
Daca nu te induri sa cumperi Hdd nou din magazin, gasesti unul la ocazie pe olx.
Desi eu cred ca merita sa cumperi un SSD la 200 Lei sa-l folosesti pt. PC-ul vechi Core 2 Duo  Posted Image

#7
maccip

maccip

    40 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,699
  • Înscris: 06.01.2007
bad post, sory!
:)

Edited by maccip, 08 November 2018 - 21:50.


#8
hightech-sys

hightech-sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 23.06.2009
incerca sa-l partitionezi, partitiile bune sa se lasi active iar tot ce e cu probleme lasi unallocated space

solutia e doar provizorie existand oricand riscul sa crape de tot la orice ora

inainte de toate trebuie sa-l scanezi cu un program specializat ca sa stii exact unde sunt problemele pentru crearea partitiilor

Edited by hightech-sys, 08 November 2018 - 22:04.


#9
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,384
  • Înscris: 28.10.2006
Dupa cum a explicat initiatorul, HDD-ul scarmana singur in bad-uri la acest moment.
Partitie pe zona OK, dar performantele, care acum nu mai exista, performantele, ce facem cu ele?
Ca de atata scarmanat HDD-ul se incinge si crapa. Singur! Si SIGUR!

@initiator:
Ce vrei tu sa faci la un HDD de 500, pesemne mai vechi de 5 ani, la o firma care cu asta se ocupa, costa cat 5 discuri noi. Si se face doar sa recuperezi date pretioase. Altfel, nici nu se uita la tine.

#10
badboy1985ro

badboy1985ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 19.08.2010

View Postviceroy56, on 08 noiembrie 2018 - 22:15, said:

Dupa cum a explicat initiatorul, HDD-ul scarmana singur in bad-uri la acest moment.
Partitie pe zona OK, dar performantele, care acum nu mai exista, performantele, ce facem cu ele?
Ca de atata scarmanat HDD-ul se incinge si crapa. Singur! Si SIGUR!

@initiator:
Ce vrei tu sa faci la un HDD de 500, pesemne mai vechi de 5 ani, la o firma care cu asta se ocupa, costa cat 5 discuri noi. Si se face doar sa recuperezi date pretioase. Altfel, nici nu se uita la tine.
DA nu e vorba de date, voiam doar sa il refolosesc, din ce imi spuneti poate scoat doar magnetii de la controler sa ii refolosesc

#11
Petran_Marius

Petran_Marius

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,426
  • Înscris: 09.12.2012
Un HDD uzat si vechi,nu mai ai ce sa ii faci,decat sa cumperi altu nou,ca nu sunt scumpe.

#12
bluesnake

bluesnake

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 22.11.2006
un ssd nou de black Friday e perfect, parerea mea!

#13
badboy1985ro

badboy1985ro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 19.08.2010
Ce e frumos aici e ca toata lumea isi da cu parerea dar am o simpla intrebare:
Dintre toti care au raspuns care aveti experienta cu partea de embeded in it?

Edited by badboy1985ro, 08 November 2018 - 23:30.


#14
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,898
  • Înscris: 19.09.2005
tu crezi ca el are n sectoare defecte, si daca le izolezi ai rezolvat probema, ca la o pana de cauciuc.
ei bine nu este asa, hdd-ul a face baduri constant... e in faza in care e ca o strecuratoare, astupi o gaura dar apar alte doua noi.

ultimul hdd cu care am avut probleme (si care acum e in sertar) de la o cadere de curent a facut cateva sectoare realocate si mi-a strict cam 5poze. a mai mers ok vreo 3ani dupa care facea constant cca 5realocari/saptamana pana cand a ajuns la 200 si gata.

Edited by arg, 08 November 2018 - 23:49.


#15
myceran

myceran

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 31.07.2017
Discutia comporta mai multe directii:
1. bad-uri din cauza problemelor hardware (capete defecte, discuri uzate etc)
2. bad-uri logice
3. bad-uri cauzate de defectiuni firmware

Pentru defectele de hardware, poti refolosi discurile legate la parbriz, pe post de antiradar! Glumesc.
Al doilea tip de defect se rezolva printr-o simpla formatare.
Pentru ultimul tip de defect  iti trebuie un soft specializat, gen PC3000 de la: https://www.acelaboratory.com/catalog/
In principiu, se da hardului o comanda de "selftest" si-l lasi conectat la o sursa de alimentare timp de mai multe ore.
Controlerul sterge toate defectele din P-list si G-list, reseteaza smart, si scaneaza toate sectoarele de mai multe ori.
Daca va gasi multe erori pe suprafata, iti va declasa hardul automat la o valoare standard inferioara (320Gb, 250Gb)
dar hardul va functiona impecabil. Daca erorile sunt inconsistente (capete afectate, probleme mecanice la moror sau actuator)
se va opri si-ti va spune sa-l arunci, ca nu mai este bun de nimic.
Eu am o versiune veche, cu care am reparat odată harduri Maxtor, WD etc.
Daca esti pasionat cu adevarat, exista documentatie suficienta pe Net, insa nu cred ca merita sa pierzi atat de mult timp.
Numai bine.

#16
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,626
  • Înscris: 17.05.2004
La 120 de lei cât e un SSD hardul ăsta merită reparat cu zeamă de ciocan. Și montat după aia la coșul de gunoi.
Lol

#17
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,626
  • Înscris: 17.05.2004

View Postbadboy1985ro, on 08 noiembrie 2018 - 23:23, said:

Ce e frumos aici e ca toata lumea isi da cu parerea dar am o simpla intrebare:
Dintre toti care au raspuns care aveti experienta cu partea de embeded in it?
Ce treabă are embeded cu hardul ăla copt ?

#18
Petran_Marius

Petran_Marius

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,426
  • Înscris: 09.12.2012
HDD-ul e green ? sau Blue ?
Eu am un HDD WDC Blue din 2013,merge bine mersi si acum,dar nu a fost supus la scrieri intense,acu il folosec ca HDD secundar,si pentru pagefile,inca isi face treaba bine.
Mai poti sa incerci sa ii dai un secure erase & write to zero,cu Western Digital LifeGuard Data Tool,eu cu softul ala mi-am formatat ambele HDD-uri la inceputul lui Ianuarie.
Pe cel de 1TB mi-a luat 1h si 45 de minute sa il scriu la zero,pe cel de 500GB 50 de minute,cred ca daca il pui pe al tau la un Write to zero,ori iti da eroare,ori astepti o saptamana pana ce iti completeaza operatiunea.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate