Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
rezolutie mare pentru laptop

TOAKA

Anna Birchall- interimar la justi...

Adidași din afara
 Cat consuma un CF cu RX580 Strix?...

Imprumut prin notariat catre o pe...

Comanda la Cora online, atentie&#...

Achizitie masina prin programul r...
 PDF in word

Huawei P20 lite la abonament de 1...

Sfat asamblare NAS dintr-un laptop

Incarcare optima baterie %?
 O problema pe iesirea de casti

Problema cu sistem 2.1 !

De ce sunt atrasi fotonii de gaur...

Balconul, termopanul, alternative
 

wecast pe macbook

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
altuser09

altuser09

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,096
  • Înscris: 25.08.2009
Salut,
Sunt utilizator ocazional de mac os, in viata de zi cu zi folosesc windows.
Am cumparat din China wecast, un dispozitiv asemanator chromecast, o chinezarie ieftina de 8$, la noi costau cel putin dublu, am zis sa incerc. Am vazut ca acum a crescut pretul dar eu am platit fix 8$. Sunt tentat sa consider ca problemele mele sunt create de calitatea slaba a dispozitivului wecast dar nu exclud posibilitatea sa gresesc undeva.
https://www.aliexpre....44024c4d4Rjl2g
Am reusit sa fac conexiunea intre televizor si:
-telefon (xiaomi redmi 3s/prime cu android 6, de fapt MIUI), conexiune slaba calitativ, instabila.
-laptop asus transformerbook cu windows10, imagine de calitate.
Nu am reusit sa conectez:
-tableta lenovo tab-3 8 (android 6), detecteaza wecast-ul ca ecran wifi dar se deconecteaza imediat
-tableta vonino pluri Q8(android 6), se manifesta la fel ca lenovo
-telefon allview X3 soul style (android 7), la fel.
Mai adaug ca sunt conectat la RDS prin FO, reteaua wifi a modem-routerului lor nu o folosesc desi e activata. Folosesc un router tp-link Archer C2, modelul mai vechi, cel cu 2 antene. E conectat la modemul de FO prin cablu. Are 2 retele pe 2,4 GHz si una pe 5 GHz. Wecast merge doar pe 2,4.
Ce ma deranjeaza este ca nu am reusit sa conectez macbook-ul la televizor, detecteaza reteaua wifi a wecast, se conecteaza dar imi "omoara" routerul wifi. Daca conectez wecast la reteaua wifi a modemului RDS(huawei), nu imi mai blocheaza routerul tp-link, merge dar nu pot vizualiza nimic pe tv. Pe fereastra deschisa a youtube pe macbook apare butonul suplimentar de vizualizare dar nu apare ceva pe tv. Pe macbook am High Sierra cu ultimul update de securitate (2 noiembrie) instalat.
Wecast are buton de comutare retea wifi/DLNA. Cu laptopul windows ma conectez pe wifi (nu vede altceva) iar cu macbok ma conectez pe DLNA (tot asa, nu vede decat DLNA).

Edited by altuser09, 08 November 2018 - 07:42.


#2
ro_explorer

ro_explorer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,875
  • Înscris: 15.12.2009
Când lucrezi cu chinezării peste tot și te zgarcesti la hardware asta e calitatea pe care o obții. Arunca naibii rahatul ala de wecast și ia-ți un chromecast decent.

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 15,437
  • Înscris: 22.05.2003
E o porcarie, iar inainte aceeasi firma vindeau EZ-Cast, acelasi format cu Chromecast 1.

Pe scurt, e o porcarie!

#4
altuser09

altuser09

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,096
  • Înscris: 25.08.2009
Sunt de aceeasi parere, eram pregatit pentru rateuri cand am cumparat.
Wecastul este destinat in final unui monitor hd. Dupa ce imi vine si comanda pentru switch HDMI 3 la 1, vreau sa il pun pe o intrare a swich-ului la care sa conectez macbook-ul. Switch-ul are telecomanda si imi va usura comutarea intre sursele de semnal.
Ma putei ajuta totusi cu un sfat? Am urmat instructiunile din manualul atasat, e nevoie de microscop pentru a-l citi in intregime. Nu e nimic complicat. Am incercat in mesajul anterior sa descriu situatia cat mai detaliat, posibil sa fi dat si informatii inutile, de fapt conexiunile la macbook ma intereseaza cu adevarat. Ma gandesc ca e posibil sa fie o problema cu DLNA? Pe wifi am vazut ca in windows merge. Sau e ceva legat de mac?
Ei spun ca e compatibil cu ios (nu e cazul la mine), macos, android, windows. La mine a mers numai windows pe un laptop compatibil miracast. Pe altul mai vechi, nu merge, nu e compatibil desi are tot windows10.

Edited by altuser09, 08 November 2018 - 08:26.


#5
victor_a

victor_a

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 13.06.2013
Ambele device-uri trebuie sa fie in aceeasi retea.

#6
altuser09

altuser09

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,096
  • Înscris: 25.08.2009
Daca aleg aceeasi retea, imi pica routerul. Nu ma mai pot conecta prin wifi nici cu alt device. Nu am verificat (routerul cu reteaua wireless se afla in alta camera si nu m-am uitat la LED-uri) dar cred ca routerul se reseteaza, reteaua e disponibila dupa cateva minute.

#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 15,437
  • Înscris: 22.05.2003
Dispozitivul creaza o retea proprie WIFi 2.4 Ghz, care bruiaza celelalte retele.
Cum spuneam, e o porcarie.

Chromecast merge cu totul altfel, si preia direct streamingul de pe Youtube sau Plex.

Chromecast 2 este 180 de lei.

#8
Cris007

Cris007

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,508
  • Înscris: 06.08.2004
Banuiesc ca nu exista niciun fel de problema cu chromecast-urile in macos, o sa-mi iau un mini din asta nou si am o gramada de chromecast-uri prin casa..

#9
Ahasverus

Ahasverus

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,413
  • Înscris: 22.10.2006
Merg fara probleme, dar trebuie sa intelegi ca Chromecast nu face screen mirroring, face mirroring doar din aplicatiile ce suporta Casting (ex Google Chrome sau Plex).

Daca vrei sa faci screen mirroring de la ecranul macbook, ai nevoie de AppleTV.

#10
ro_explorer

ro_explorer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,875
  • Înscris: 15.12.2009
Merge și mirror cu chromecast. Din extensia de chrome (browser) dai "cast desktop". Merge marfa pe chromecastul 4k prin 5GHz.

#11
altuser09

altuser09

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,096
  • Înscris: 25.08.2009
Va multumesc pentru raspunsuri, le-am citit abia azi. Acum am in macbook instalat w10 care... nu stie miracast.
O sa mai incerc cand revin la High Sierra, dupa ce-mi repar dell-ul cu windows.
Ma bate gandul sa iau o tableta ipad sh pentru vizionare filme online pe monitor sau televizor. MI-e frica sa nu patesc acelasi lucru, ipad-ul nu cred ca l-as folosi la altceva, am deja o tableta cu android care nici ea nu se conecteaza.

#12
Cris007

Cris007

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,508
  • Înscris: 06.08.2004
Atata timp cat la televizor nu ai conectat un chomecast original (care se gasesc foarte ieftine la momentul asta, sau poti sa iei un xiaomi tv box daca vrei sa faca mai multe, are si chromecast inclus) nu o sa faci mare branza, indiferent ca ai Windows, Macbook sau Ipad. Cand "castezi" nu faci decat sa dai comanda la chromecast de pe telefon, macbook, windows, sau ipad, dar nu aceastea proceseaza imaginea sau sunetul, ci chromecast-ul. De-aia e important sa ai un chromecast original sau ceva care include chromecast original, licentiat de la google, nu imitatii.

Nu merita sa investesti in miracast. Ramai la chestii utilizate si probate, pe parcurs o sa mai tot adaugi si o sa fie nasol sa ai intr-o camera miracast, intr-o camera chromecast, in alta wecast sau mai stiu eu ce. Alege una buna si ramai cu aia, iti va fi mai usor mai tarziu, zic eu.

Edited by Cris007, 02 December 2018 - 12:50.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate