Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ce masina de tocat carne electrica recomandati?
#19
Posted 07 November 2018 - 12:27
argonaut, on 07 noiembrie 2018 - 12:13, said: metalic total, o bijuterie argonaut, on 07 noiembrie 2018 - 12:13, said: la primul zgarci intrat in valturi si-a dat obstescul sfarsit argonaut, on 07 noiembrie 2018 - 12:13, said:
Ca sa-ti dau un sfat, cauta una a care angrenajele sa nu fie din plastic, oricat de dur se lauda producatorul ca l-a facut ! |
#20
Posted 07 November 2018 - 12:28
Domnule, sita se ascute acasa, incet si cu grija, o sticla de geam si smirghel, depinde de uzura, are grad? incepi cu 80, scoti gradul si ajungi la 400.
Daca esti pretentios chiar 800. Pierzi cu folos 1-2 h din viata. In esenta cel mai bine se lepuieste, oglinda! Edited by Ion_Bumbu, 07 November 2018 - 12:29. |
#21
Posted 07 November 2018 - 12:30
primuministru, on 07 noiembrie 2018 - 12:18, said: Asa m-am gandit si eu, ca e vorba de un porc aflat la tara. Crede-ma ca stiu ce-ti recomand. Mai buna decat aia nu exista. E din fonta, deci nu are piese care sa se strice.Cutitul si sita se pot ascuti, motorul il poti inlocui cu un altul de putere mai mica, daca e nevoie. Dar te tine cel putin 5-6 ani garantat. Per ansamblu e o investitie buna, o masina de tocat garanatata pe viata Ca sa nu mai spun ca o poti folosi si la facut uruiala la vecini si mai scoti si un ban in plus. |
#22
Posted 07 November 2018 - 12:33
primuministru, on 07 noiembrie 2018 - 11:44, said:
Mai buna decat asta nu exista ! Domnule, este 500 lei, se incadreaza perfect ca pret, estetica lasa de dorit dar ca functionalitate este peste orice Bors, Zass, si alte marci de renume mondial. Vechi, simplu, fonta si mai ales zdravan! |
#23
Posted 07 November 2018 - 12:40
Ion_Bumbu, on 07 noiembrie 2018 - 12:28, said:
Domnule, sita se ascute acasa, incet si cu grija, o sticla de geam si smirghel, depinde de uzura, are grad? incepi cu 80, scoti gradul si ajungi la 400. Daca esti pretentios chiar 800. Pierzi cu folos 1-2 h din viata. In esenta cel mai bine se lepuieste, oglinda! Edited by Fane, 07 November 2018 - 12:40. |
#24
Posted 07 November 2018 - 12:43
Fane, on 07 noiembrie 2018 - 12:24, said:
unde ascuti sita? ca pt asta iti trebuie masina de rectificat daca vrei s-o faci bine. tehnics, on 07 noiembrie 2018 - 12:30, said:
Mai mult de atat, dai jos masina si poti monta abric, circular, compresor...ce vrea muschii tai pe motorul ala. Domnul meu... |
#25
Posted 07 November 2018 - 13:01
#26
Posted 07 November 2018 - 14:18
Fane, on 07 noiembrie 2018 - 12:40, said:
Domnul meu, nu prea are planeitatea care trebuie dar decat tocita e mai buna asa. aia de care vorbesc eu se tocise bine. trebuia sa dau jos macar vreo 0,5mm si sa-l dai jos la mana pe smirghel trebuie sa ai ceva rabdare. eu nu ma bag. La 0,5mm merge cu rabdare incepind pe smirghel de 60 apoi incepi sa urci in finetea abrazivului. Culmea ca planeitatea se face la...mina la cele mai precise scule si masini de prelucrat metale cu: granit, pasta de tusat, sabar, rabdare si mult, mult exercitiu. La dumneata acei 0,5mm se scot usor numai sa stii cum slefuiesti si cum sa rotesti piesa. Sticla este suficient de plana pentru o masina de tocat., vorbesc pe incercat nu din bibliografie. |
#27
Posted 07 November 2018 - 14:53
La mana o sa-ti iasa usor convexa. Nu ma convingi sa ascut sita aia. Tata a fost sculer matritier in tineretile lui si chiar daca ulterior s-a reprofilat tot cu pila si sublerul se juca cand avea timp liber. Asa ca nu mi-e straina prelucrarea metalelor. Dar prefer sa le uzez pe toate si la urma sa schimb masina, ca sunt ieftine.
|
#28
Posted 07 November 2018 - 15:05
Fane, on 07 noiembrie 2018 - 14:53, said:
La mana o sa-ti iasa usor convexa. Nu ma convingi sa ascut sita aia. Tata a fost sculer matritier in tineretile lui si chiar daca ulterior s-a reprofilat tot cu pila si sublerul se juca cand avea timp liber. Asa ca nu mi-e straina prelucrarea metalelor. Dar prefer sa le uzez pe toate si la urma sa schimb masina, ca sunt ieftine. Iei un smirghel foaie, pentru lucru in mediu umed, cum se folosesc la auto. Granulatii de la 800 si pana la 2000. Il pui pe o foaie de sticla, pui sita si, apasand pe centrul ei, incepi operatiunea "cerculete". Se ascute garantat, dar cu multa rabdare si apa |
|
#31
Posted 07 November 2018 - 17:05
Fane, on 07 noiembrie 2018 - 15:08, said:
Stiu si eu ce am de facut. Da-i prea multa munca... Duamne ce uameni... Edited by tehnics, 07 November 2018 - 17:07. |
#32
Posted 07 November 2018 - 17:05
#33
Posted 07 November 2018 - 18:38
tehnics, on 07 noiembrie 2018 - 17:05, said:
Ba, voi nu ati auzit de scule ? PLM sa stai acum sa ascuti o sita la mana...cand poti face simplu un dispozitiv de prindere in bormasina dintr-un surub si o piulita si apoi invarti sita montata in mandrina bormasinei si tii smirghelul sau pila pe loc. Acelasi principiu ca la strung Duamne ce uameni... Domnule, principiul este, dar nu si rigiditatea spindelului si a universalului. Si nici in acest caz nu as proceda asa cum propuneti, as inveli bine ghidajele si caruciorul, as prinde biaxul in portcutit si cu o freza de carbura as face prima trecere de debavurare. Dupa asta cu o piatra de rectificat as reveni iar la final tot la mina...un smirghel de 400 pe sticla! |
|
#34
Posted 07 November 2018 - 20:34
Eu am una Zelmer de 1500W cu toate acareturile pentru cârnați, biscuiți cât și pentru bulioane, a costat inițial vreo 550 lei, dar deși merge ok. de vreo 3 ani, am fost la o cumnată de-a mea când a sacrificat porcu” de Crăciun și am zis că o ajut cu mașina mea să-i toc carnea și să-i fac cârnații, dar ea tocmai își adusese din Italia o mașină de tocat carne Kenwood, pe care am zis să o testez să văd ce știe în comparație cu Zelmer !
Păi am intrat în pământ de rușine cu Zelmer-ul meu pentru că asta Kenwood englezească avea turația dublă la ax, ieșeau cârnații pe bandă rulantă și mașina nu se chinuia deloc la tocat și nu strivea carnea, față de a mea care parcă își dădea duhul și nu făcea față când întâlnea pielițe s-au carne mai fibroasă că trebuia să o opresc, deși puterea de pe etichetă era cam egală pentru ambele mașini doar un plus de 100W pentru Kenwood ! Deci luați în considerare mașinile de tocat englezești Kenwood, eu după ce am testat și Bosch-ul la cineva, tot englezeasca Kenwood mi-a căzut cu tronc că are putere, toacă foarte bine și viteză foarte mare, parcă-i din altă clasă al mașinilor de tocat electrice și din câte am înțeles transmisia și roțile dințate la reductor sunt metalice ! Edited by Viorelsolar, 07 November 2018 - 20:44. |
#35
Posted 08 November 2018 - 00:17
Din Tefal au mai ramas doua bucati. Nu ca zic, dar vreau sa spun ca nu mai apuc Black Friday in ritmul asta.
|
#36
Posted 08 November 2018 - 20:35
Mda, nu mai e pe stoc. In chimb e resigilata la 490 de lei.
La Evomag am gasit Zass ZMG 07 la 300 de lei (cu accesorii de rosii si carnati). As putea lua separat accesorii razatoare si suc de fructe pentru alti 130 de lei. Sa iau Tefalul resigilat sau Zass nou? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users