Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Distribuția si vanzarea presei pe...

Traseu electric din perete peste ...

Revuenon 1:4,5 / 240 mm din piata...

ACEA solicita UE scoaterea din tr...
 Sistem home cinema samsung ht x20

Dinar sarbesc

USSD prin IMS la Digi

Tranzacție neautorizata (BT ...
 cutie S23 ultra

Windows 11 tinyos lite

Reparatie experimentala Oura Ring

Posibil cancer san femeie in vars...
 Cappuccino Jacobs Choco Milka la ...

Aflare numar telefon cartela Tele...

Windows 10 - Cumulative Update er...

Iese la polish așa ceva ?
 

Legăturile duble de sulf(disulfidice) ale Anionilor de Sulf pot fi splitate chimic?

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010
salutare,


Legături duble de sulf(disulfidice) ale Anionilor de Sulf cu pot fi splitate chimic?

( cumva Na-ul face opusul ? ajuta la creearea legaturilor duble de sulf(disulfidice) ? )


multumesc

Edited by July02, 07 November 2018 - 06:31.


#2
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,628
  • Înscris: 31.03.2003
https://bodygeek.ro/...egaturi-de-sulf

Cheratina este o componenta a firului de par, se depune pe marginea interioara a firelor de par si are un rol in structura acestuia si determina sectiunea transversala a acestuia (simetrica sau asimetrica). Proteinele din firele de par au atomi de sulf. Structura elicoidala a modului de aranjare a cheratiei pe marginea firelor de par se datoreaza legaturilor disulfide formate din atomi de sulf. Cei care au cat mai multe astfel de legatuiri disulfide in firele de par, vor avea o podoaba capilara mai incretita sau mai ondulata. Daca astfel de legaturi sunt rare, parul va fi drept, structura sa va fi simetrica, iar sectiunea circulara (daca este studiata transversal la microscop).

#3
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010

 oaspetele, on 07 noiembrie 2018 - 06:26, said:

asta e cam ca la emisiunea aia am intrebat 100 de romani...., eu intrebam din punct de vedere chimic nu enciclopedic,biologic,fizic,mecanic sau cine mai stie ce....
asa sunt  imlicate multe altele impachetarea protinelor,in Imunoglobuline etc.... nu asta era discutia....

Edited by July02, 07 November 2018 - 07:57.


#4
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,628
  • Înscris: 31.03.2003
Da si tu un exemplu.

[ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oxidarea tiolilor
Sistemul redox tiol-sulfura este important in special in sistemele biologice. Multe peptide, proteine contin gruparea -SH libera si pot realiza punti disulfidice in lantul lor:
[ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 July02, on 07 noiembrie 2018 - 07:55, said:

asta e cam ca la emisiunea aia am intrebat 100 de romani...., eu intrebam din punct de vedere chimic nu enciclopedic,biologic,fizic,mecanic sau cine mai stie ce....
asa sunt  imlicate multe altele impachetarea protinelor,in Imunoglobuline etc.... nu asta era discutia....
Adica din plictiseal, ti-ai etalat cunostintelel in materie de cuvinte pompoase. E bine.

#6
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
probabil ca numai tovarasa elena ceusescu ar fi putut raspunde la intrebarea asta. acuma, daca a murit dansa, poate a mai ramas cineva priceput la chimie.
cand este vorba de legaturi covalente, astea de desfac foarte greu, sunt cele mai stabile legaturi.

#7
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010
ma gandeam ca legaturile ionice se formeaza mai usor se desfac greu...
legaturile acestea covalente nepolare , chimic se pot desface doar prin oxidari? sau mai exista si alte mijloace,metode ...
mai sunt si H-H,C-C,N-N,Cl-Cl etc...care se mai separa...

Edited by July02, 07 November 2018 - 09:21.


#8
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
in lumea biologica, sunt desfacute de catre enzime. dar emzima aia e o chestie atat de complicata, incat nu se prea cunoaste mecanismul exact. vezi dumneata: enzimele fac la 37 de grade si la presiunea atmosferica ce noi nu putem face dacat la temperaturi si presiuni foarte mari.

#9
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

 rich1974, on 07 noiembrie 2018 - 08:46, said:

probabil ca numai tovarasa elena ceusescu ar fi putut raspunde la intrebarea asta. acuma, daca a murit dansa, poate a mai ramas cineva priceput la chimie.
cand este vorba de legaturi covalente, astea de desfac foarte greu, sunt cele mai stabile legaturi.
Ar mai fi karax.

#10
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010
ca veni vorba de eznime,e o vorba fiecarei molecule ai corespune o enzima...., nu stiu in cazul S-S ce enzima i-ar corespunde....
sau vreo reactie cu Co,Mn...

Edited by July02, 07 November 2018 - 09:40.


#11
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
de fapt, enzimele au rolul de a regla reactiile chimice. fiecare etapa a unei reactii este controlata de o enzima.

#12
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010
anionilor de Sulf S-S cine poate sa le dea electroni?

Edited by July02, 07 November 2018 - 10:24.


#13
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,628
  • Înscris: 31.03.2003
Te rog sa-ti recitesti titlul topicului
Legăturile duble de sulf

#14
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010

 oaspetele, on 07 noiembrie 2018 - 12:16, said:

nu citi doar prima parte,intereseaza modalitatile de splitare chimica a Anionilor de Sulf S-S prin diverse proceduri chimice intra/interamoleculare

Edited by July02, 08 November 2018 - 00:53.


#15
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 19.11.2010

 oaspetele, on 07 noiembrie 2018 - 12:16, said:

oricum am apreciat ca ai incercat sa ajuti cu ce ai putut, sti e o vorba nu sti de unde sare iepurele...

#16
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,628
  • Înscris: 31.03.2003
Eu citesc incepand cu prima parte, nu am cum sa sar peste ea.

Quote

Proteoliza mai este influentata de temperatura si continutul de sare a aluatului. Cu cresterea temperaturii aluatului proteoliza se accelereaza, in timp ce prezenta sarii o diminueaza, efectul ei fiind explicat prin actiunea de intarire a glutenului. De asemenea, este influentata de reducatori si oxidanti.
Reducatorii au proprietatea de a trece proteazele aflate in stare legata inactiva in stare activa. Aceste enzime sunt fixate pe o proteina (E-S-S-Pr) si in prezenta reducatorilor legatura enzima /proteina se rupe eliberand enzima activa (E-SH).
De asemenea, reducatorii trec proteinele din starea greu atacabila (Pr-S-S-Pr) in stare usor atacabila (Pr-SH). Astfel reducatorii (glutationul, cisteina) sunt activatori ai proteolizei.
Oxidantii au actiune inversa si de aceea ei reduc proteoliza in aluat, sunt inactivatori ai proteolizei.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate