Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
caut un restaurant anume
Last Updated: Nov 11 2018 06:06, Started by
doSstep
, Nov 05 2018 22:22
·
0
#19
Posted 07 November 2018 - 18:17
#20
Posted 07 November 2018 - 18:45
Daca aveti vreo treaba prin Brăila si va place pestele, treceti prin piata. Azi a fost fiu-meu in interes de serviciu si la întoarcere s-a dus in piata unde erau vreo 7-8 tarabe cu peste de Dunăre. Aveau de toate: lin, biban, crap, caras, știuca, somn, șalău si plătica. Mi-a cumparat somn, șalău si plătica. Maine fac o ciorba mare cu capetele de pesti, acum prăjesc somnul ca vin nepoții de la scoala. Salaul e scump de tot in schimb plătica la 8lei/ kilu e chiar convenabil.
|
#21
Posted 10 November 2018 - 15:55
O reteta de la chef Florin Dumitrescu
File de șalău, 700 g • Lămâi, 3 bucăți • Unt, 200 g Sparanghel verde, 1 borcan • Cimbru proaspăt, 15 g Ulei de măsline extravirgin cu rozmarin și piper roșu, 80 ml Într-o crăticioară topim untul și așezăm în unt fileurile de pește. Lăsăm să fiarbă până când peștele este gătit, apoi punem sare și piper doar pe pește. Tăiem coaja de la lămâi și apoi tăiem câte un file din fiecare felie, evitând pielița. Încingem uleiul de măsline aromat, punem fileurile de lămâie și amestecăm, oprim focul și adăugăm sparanghelul tăiat mărunt. Punem sare și piper și servim sosul peste peștele poșat în unt. Servim alături de orice garnitură ne place: piure de cartofi, legume sote sau orez. |
#22
Posted 10 November 2018 - 19:35
Freddy12, on 07 noiembrie 2018 - 18:45, said:
Daca aveti vreo treaba prin Brăila si va place pestele, treceti prin piata. Azi a fost fiu-meu in interes de serviciu si la întoarcere s-a dus in piata unde erau vreo 7-8 tarabe cu peste de Dunăre. Aveau de toate: lin, biban, crap, caras, știuca, somn, șalău si plătica. Mi-a cumparat somn, șalău si plătica. Maine fac o ciorba mare cu capetele de pesti, acum prăjesc somnul ca vin nepoții de la scoala. Salaul e scump de tot in schimb plătica la 8lei/ kilu e chiar convenabil. Cel mai mult dintre toti pestii mi-a placut linul, dulce si gustos. Si stiuca a fost de senzatie. Era peste proaspat de la pescarii din zona si gatit la ceaun in curte cum numai ei stiu. Edited by nniki, 10 November 2018 - 19:37. |
#23
Posted 11 November 2018 - 05:50
Aranzazu, on 06 noiembrie 2018 - 11:01, said:
Pe vremuri pestele nu prea facea parte din hrana oamenilor ca azi si multi au murit fara sa guste, asa si mama mea, parintii ei, fratele cu sotia iar copiii sint verisorii mei care la fel se mandresc ca n-au gustat inca peste, etc., nu sint sigur de copiii lor. M-ai facut curios, despre ce regiune a Romaniei e vorba? |
#24
Posted 11 November 2018 - 06:06
Piscopescu, on 11 noiembrie 2018 - 05:50, said: M-ai facut curios, despre ce regiune a Romaniei e vorba? Secuime sau HarCov cum sint amintit mai nou de non_ardeleni dar nici in Maramures nu auzeam nici in restaurante sa fi fost pe menu pestele. In alimentari doar conserva se gasea. Cine mergea la pescuit precis il manca in familie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users