Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cuptor electric sau cu gaz ?
Last Updated: Nov 17 2018 11:31, Started by
ivalii
, Nov 05 2018 20:34
·
0
#37
Posted 05 November 2018 - 22:04
Probabil ca daca stiam ca exista si pe caz cuptoare cu reglaj temperatura, dinala cumparam. Asa am luat aragaz cu cuptor electric si nu-mi pare rau. Este dintr-o bucata si arata ca orice aragaz normal. Exista si varianta modulara, insa-mi trebuia alta mobila.
Sa nu uit. Am cumparat unul "de inox". Nu mai vreau asa ceva. Eu fac multi cartofi prajiti si multe "gratare" si se muradareste ca naiba. De cind am aragazul asta, am redus consumul de cartofi prajiti, deoarece nu am chef sa-l curat zilnic. Inainte aveam unul emeilat de pe vremea lui ceasca, pe care nu se vedea mizeria. Pe asta nou se vede orice (ca-i cica de "inox"). |
#38
Posted 05 November 2018 - 22:08
Pune niste folie de Al si dupa aia il "cureti" mai usor.
|
#39
Posted 05 November 2018 - 22:10
La mine, ca nu exista retea de gaz metan, e mai ieftin pe electric decat pe butelie.
De performante, nu mai zic, nu prea ai cum sa nu iti iasa reteta. Si mi se pare mult mai sanatos cuptorul electric. Consum, modelul meu are puterea de 2kW, dar daca il pui pe ~180 grade C, intr-o ora consuma cam 0,6 kWh, daca il dai la maxim, adica 230 grade, fix 1 kWh. Deci recomand din toata inima electric. Cu convectie. |
#40
Posted 05 November 2018 - 22:12
myshyk, on 05 noiembrie 2018 - 22:03, said:
.... Nu tin ca batut in cuie consumul de 2mc/h, (l-am asimilat cu o centrala termica)... |
#41
Posted 05 November 2018 - 22:14
florin71_skoda, on 05 noiembrie 2018 - 22:04, said:
Probabil ca daca stiam ca exista si pe caz cuptoare cu reglaj temperatura, dinala cumparam. Asa am luat aragaz cu cuptor electric si nu-mi pare rau. Este dintr-o bucata si arata ca orice aragaz normal. Exista si varianta modulara, insa-mi trebuia alta mobila. Sa nu uit. Am cumparat unul "de inox". Nu mai vreau asa ceva. Eu fac multi cartofi prajiti si multe "gratare" si se muradareste ca naiba. De cind am aragazul asta, am redus consumul de cartofi prajiti, deoarece nu am chef sa-l curat zilnic. Inainte aveam unul emeilat de pe vremea lui ceasca, pe care nu se vedea mizeria. Pe asta nou se vede orice (ca-i cica de "inox"). |
#42
Posted 05 November 2018 - 22:14
#44
Posted 05 November 2018 - 22:16
#45
Posted 05 November 2018 - 22:17
myshyk, on 05 noiembrie 2018 - 22:14, said:
Folia de Al e sfanta! sau nevasta. La alegere. Poate ca la tine La mine eu trag ponoasele, ca eu vreau toata ziua cartofi prajiti si ceafa prajita Nevasta maninca ce gasete, daca nu sint eu acasa, ca sa vreau prajeli La partea asta cu aragazul, este clar ca sint sub papuc si nu pot comenta nimic. |
#46
Posted 05 November 2018 - 22:18
|
#47
Posted 05 November 2018 - 22:26
Nu e costisitoare, doar ca obligatiile asumate in contrapartida sunt inegale fata de cerere.
Dar adevarul e ca inoxul in bucatarie, e jale. Indiferent ca e aragaz, ca e oale, ca ulcele, ca prajitor de paine,..... Edited by myshyk, 05 November 2018 - 22:28. |
#48
Posted 05 November 2018 - 22:26
Eu am cuptor pe gaz cu termostat capilar care face modulatie liniara , l-am izolat suplimentar cu fibra ceramica si calibrat astfel incat respecta pozitia setata in grade celsius .
Dupa izolare inertia termica se pastreaza foarte bine , se pierde 20grade la 5 minute 50grade in 10min, daca nu se deschde usa. Dupa ce se atinge relativ foarte repede temperatura setata flacara se micsoreaza la minim , deci consumul este extrem de mic, mult mai mic decit electric , care nu a fost o optiune din cauza instalatiei electrice limitate la 5kw |
#49
Posted 05 November 2018 - 22:30
edy_wheazel, on 05 noiembrie 2018 - 22:15, said:
Nu folosesc folie. In general curat dupa folosire. ciine, on 05 noiembrie 2018 - 22:26, said:
Eu am cuptor pe gaz cu termostat capilar care face modulatie liniara , l-am izolat suplimentar cu fibra ceramica si calibrat astfel incat respecta pozitia setata in grade celsius . Dupa izolare inertia termica se pastreaza foarte bine , se pierde 20grade la 5 minute 50grade in 10min, daca nu se deschde usa. Dupa ce se atinge relativ foarte repede temperatura setata flacara se micsoreaza la minim , deci consumul este extrem de mic, mult mai mic decit electric , care nu a fost o optiune din cauza instalatiei electrice limitate la 5kw |
#50
Posted 05 November 2018 - 22:30
florin71_skoda, on 05 noiembrie 2018 - 22:17, said:
La mine eu trag ponoasele, ca eu vreau toata ziua cartofi prajiti si ceafa prajita Nevasta maninca ce gasete, daca nu sint eu acasa, ca sa vreau prajeli Stiu cum ii, am acasa un wok pe care numa' io il folosesc, problema ii ca zboara chestiile din el ca paiele dupa combina cand gatesc cu el. Intotdeauna curat dupa, daca ar vedea ce ramane pe aragaz si (Doamne fereste!) ar apuca chestiile sa se intareasca, n-ar fi amuzanta discutia! |
#51
Posted 05 November 2018 - 22:34
edy_wheazel, on 05 noiembrie 2018 - 22:30, said:
... problema ii ca zboara chestiile din el ca paiele dupa combina cand gatesc cu el. (combina mi se pare mai usor de spalat, fata de geam si jaluzele ) Edited by florin71_skoda, 05 November 2018 - 22:35. |
|
#53
Posted 05 November 2018 - 22:39
myshyk, on 05 noiembrie 2018 - 22:30, said:
Si costul initial, raportat la unul electric? Intreb doar de curiozitate, nu de labareala... Foarte putin , extrem de putin . Am stiut exact ce vreau , am studiat inainte , am luat cu 300 ron sh cuptorul si plia cu 4 ochiuri produse de Dominox , l-am demontat bucati , scufundate si fierte in soda caustica , au iesit ca noi . Ce-l mai scump a fost vata ceramica ,samota tabla de aluminiu cu care am captusit baza cuptorului. Stratul de izolatie este dublu fata de cel initial si mult mai bine executat dublat cu tabla de aluminiu la exterior . Mi-a iesit un cuptor pe cinnste , nevasta foarte multumita dupa ce i-am facut instructajul , iar pitza este excelenta , ca la un cuptor pe vatra |
#54
Posted 05 November 2018 - 22:40
,,Cum e mai ieftin sa gatesti ?"
,,Ieftin " inseamna comfort, lipsă stres, instalare mai sigură si fără complicatii. Practic... electric. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users