Substituenti sanatosi - Cartofi prajiti la cuptor
#37
Posted 04 November 2018 - 23:21
pasilla, on 04 noiembrie 2018 - 21:14, said:
Si din ce iti iei grasimile ? Totuși, nu este atât de simplu, trebuie căutate cele într-adevăr crude, nu pasteurizate, iradiate. După care hidratate pentru inactivarea antinutrienților. pasilla, on 04 noiembrie 2018 - 22:03, said:
Acum si painea este cancerigena ? MembruAnonim, on 04 noiembrie 2018 - 22:47, said:
Si deci, care varianta e mai buna in cazul painii:cea alba, cea integrala/neagra sau deloc? Totuși, dacă cineva preferă să consume pâine, poate încerca pâine Einkorn cu maia, aia categoric este mult mai puțin nocivă. Probabil că mulți celiaci ar putea sa tolereze cantități scăzute. Edited by NelsonMandela, 04 November 2018 - 23:42. |
#38
Posted 04 November 2018 - 23:42
republicall, on 04 noiembrie 2018 - 20:13, said:
O problema ar fi ca gustul si textura nu sunt inca ca la cartofii prajiti MembruAnonim, on 04 noiembrie 2018 - 22:07, said:
Cauta pe net... Plin de rezultate cum ca "painea alba cauzeaza cancer". La astia orice provoaca cancer!! Ce naiba e aici? Edited by andreic, 04 November 2018 - 23:40. |
#39
Posted 05 November 2018 - 00:17
Daca vrei o viata sanatoasa mananca de toate... organismu are nevoie si de grasimi, lipsa unei alimentati adevate duce la boli.
|
#40
Posted 05 November 2018 - 01:53
NelsonMandela, on 04 noiembrie 2018 - 23:21, said:
Din semințele de unde au fost de fapt extrase uleiurile, asigurând în schimb minerale, vitamine, fibre etc. Totuși, nu este atât de simplu, trebuie căutate cele într-adevăr crude, nu pasteurizate, iradiate. După care hidratate pentru inactivarea antinutrienților. Reacția Maillard poate avea un rol important în cancer. Deloc, glutenul și lectinele au efectele lor specifice. Totuși, dacă cineva preferă să consume pâine, poate încerca pâine Einkorn cu maia, aia categoric este mult mai puțin nocivă. Probabil că mulți celiaci ar putea sa tolereze cantități scăzute. |
#41
Posted 05 November 2018 - 02:38
#43
Posted 05 November 2018 - 06:22
@AndrewMickelson, tinand cont de problemele tale de sanatate cauzate cel mai probabil de alegerile tale alimentare, suplimente si alte prostii, crezi ca esti in masura sa dai sfaturi cuiva?
Edited by LensFlare, 05 November 2018 - 06:23. |
#44
Posted 05 November 2018 - 06:27
Cartoful sub orice forma pregatit devine gustos daca este mancat langa ceva cu care face o pereche buna!
Hamburger sau oua ochiuri cu cartofi prajiti Langa Curcan Umplut, piure de cartofi, legume cu sos de ciuperci sau Sauce Béarnaise Cartofi fierti in apa sarata langa snitel si salata verde sau carne afumata fiarta la perfectie si un compot de afine alb-rosii Salata de Cartofi langa mici sau carnati si altele de pe gratar |
#45
Posted 05 November 2018 - 06:29
Nu am zis ca sunt neaparat in măsură sa dau sfaturi, imi spuneam doar o parere.
Legat de alegerile alimentare din trecut, adica faptul ca am incercat regimul VEGan, asta chiar imi pare rau. Dar, acum corectez ce am gresit, sa vedem daca MAI accepta organismul treaba asta sau e prea tarziu deja. Edited by MembruAnonim, 05 November 2018 - 06:29. |
#46
Posted 05 November 2018 - 06:30
Da' de unde le scoti domnule, asa, cu noaptea in cap?
Aranzazu, on 05 noiembrie 2018 - 06:27, said:
Cartoful sub orice forma pregatit devine gustos daca este mancat langa ceva cu care face o pereche buna! Hamburger sau oua ochiuri cu cartofi prajiti Langa Curcan Umplut, piure de cartofi, legume cu sos de ciuperci sau Sauce Béarnaise Cartofi fierti in apa sarata langa snitel si salata verde sau carne afumata fiarta la perfectie si un compot de afine alb-rosii Salata de Cartofi langa mici sau carnati si altele de pe gratar Edited by Laberta, 05 November 2018 - 06:30. |
|
#47
Posted 05 November 2018 - 06:32
Legat de suplimentele alimentare pe care le-am luat pe termen lung, nu ma pot pronunta daca am gresit sau nu..
|
#48
Posted 05 November 2018 - 06:58
eu pun carnea la cuptor cu ulei de rapita sau de avocado. au grasimi bune, cele mai mari temperaturi si cel mai putin probabil de procesare naspa.
exista si cartofii pt microunde, mai putin ulei dar cam scumpi. sau cei la caserola, cu unt, tot pt microunde. si de cele mai multe ori o mananc (carnea) cu oua(eco) facute la microunde, fara ulei, in loc de cartofi Edited by 41ex, 05 November 2018 - 07:00. |
#49
Posted 05 November 2018 - 09:27
Eu mi-am luat o friteuza pe baza de aer cald. Fac cartofi prajiti, mici, chiftelute, pui la gratar, papanasi, peste. Fara ulei sau doar putin ulei intins pe preparat.
Edited by bai3tzash, 05 November 2018 - 09:38. |
#50
Posted 05 November 2018 - 09:58
EXIT, on 04 noiembrie 2018 - 21:59, said:
Din orice amidon tratat termic (cu sau fără ulei) la peste 120° rezultă (și) acrilamida care este o substanță carcinogenică. DAR majoritatea studiilor nu arată o creștere a riscului de cancer din cauza acrilamidei din mâncare. Deci ceva anihilează nocivitatea acrilamidei care rezultă din tratarea termică a cerealelor, legumelor. S-a mai scris pe forum. Rămâne "pericolul" caloriilor. Dacă ai grijă de calorii poți să mănânci și cartofi prăjiți. Alternative găsești în supermarket - cartofii sunt înlocuiți cu alte legume - dar atenție la tabelul nutrițional că s-ar putea să nu fie o diferență foarte mare de calorii. Totuși, obezitatea crește riscul de cancer și alte boli. Fane, on 04 noiembrie 2018 - 23:19, said:
asa ceva iti trebuie ca sa gatesti cartofi ca la cuptor mai comod. cartofii ies ok. daca ii ungi cu mai mult ulei ies mai aproape de cartofii pai, daca pui mai putin mai spre cartofii la cuptor. bai3tzash, on 05 noiembrie 2018 - 09:27, said:
Eu mi-am luat o friteuza pe baza de aer cald. Fac cartofi prajiti, mici, chiftelute, pui la gratar, papanasi, peste. Fara ulei sau doar putin ulei intins pe preparat. |
#51
Posted 05 November 2018 - 10:10
E am luat Rohnson R2800 Magic Fryer XL, a fost vreo 240 lei cand am luat-o eu. Sunt si mai scumpe, dar pentru mine isi face treaba. Atunci mi-am zis ca nu iau ceva foarte scump ca nu stiam cat de bine functioneaza astea cu aer cald, daca o sa-mi placa sa nu, dar e chiar OK.
|
|
#52
Posted 05 November 2018 - 10:12
da. e aparatul pus de mine. si la mine s-a dovedit util. fac piftele fara ulei, exista pui asemanator kfc congelat (si gata gatit si crud), il pui direct din congelator si in 15minute in care faci altceva, ca nu trebuie supravegheat) il pui direct in farfurie. poti sa pui toate odata, puiul si cartofii. cabanos-ul nu-l pun la tigaie, il fac la chestia asta. bine, eu nu sunt mare fan mancat sanatos. dar strict ce ai intrebat tu, cu chestia asta ii faci usor, nu trebuie sa-i intorci pe parcurs si in functie de cat ulei pui pe ei ies mai aproape de cartofi prajiti sau mai aproape de cartofi la cuptor. gust de cartof prajit dar fara ulei n-ai sa obtii fiindca tocmai grasimea da savoarea cartofilor prajiti. o sa trebuiasca sa cauti un compromis.
Edited by Fane, 05 November 2018 - 10:13. |
#53
Posted 05 November 2018 - 10:24
Eu fac cartofii prajiti in ea in felul urmator: taiati cartofii, inmuati in putin ulei, cat sa fie un pic pe ei. Preincalzesc friteuza. Prajesc 10 minute. Cand se termina 10 minute, ii amestec putin in friteuza, apoi pun inca 10 minute. Ies foarte bine. Nu chiar ca in baie de ulei, dar sunt foarte bine. Ideea e nici sa nu fie extrem de multi, ca nu se preajesc. Maxim 4-5 cartofi taiati.
E foarte utila la orice trebuie prajit in timp indelungat: semipreparate, carnati, etc. N-am incercat snitele in ou, ca nu cred ca se prajesc atat de repede incat sa nu curga oul in friteuza ). |
#54
Posted 05 November 2018 - 10:34
Cartofi facuti la friteuza cu aer cald
Tefal airfryer 1 lingurita de ulei la 1 kg de cartofi Sunt deliciosi |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users