Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Substituenti sanatosi - Cartofi prajiti la cuptor

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#19
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

View PostMembruAnonim, on 04 noiembrie 2018 - 21:10, said:

Fiecare cu parerile lui.
Eu nu mai consum ulei de vreo 6-7 ani. Fiecare face ce dorește pe sanatatea si pe banii lui.
Nici in salate?
Ulei de masline in salate... de exemplu?

#20
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostBlueKing-69, on 04 noiembrie 2018 - 21:14, said:

De acord, dar cine a zis de sare in exces?
Peste partea cu slanina / kaiser se poate sari, aia am gasit rapid la o prima cautare pentru scrijelele vietii Posted Image
Pai, sunt un fel de chipsuri cu sare.

#21
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

View Postpasilla, on 04 noiembrie 2018 - 21:15, said:

Pai, sunt un fel de chipsuri cu sare.
Nu sunt, crede-ma!
Depinde cum ii prepari. Poti sa pui foarte putina sare spre deloc :) Depinde de cat de ultras esti.

#22
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 26.02.2008

View Postargonaut, on 04 noiembrie 2018 - 20:40, said:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4xvM6CxU5ps?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Aici ar fi o variabila albusul la temperaturi inalte si prea prajit, in sensul ca trebuie sa iasa crocanti asta insemnand ca albusul e scrum..? Oare cum o fi. Dar ma atrage ideea.

#23
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostBlueKing-69, on 04 noiembrie 2018 - 21:19, said:

Nu sunt, crede-ma!
Depinde cum ii prepari. Poti sa pui foarte putina sare spre deloc Posted Image Depinde de cat de ultras esti.
Te cred. Am sa incerc.
Totusi "te iubesc ca pe sarea in bucate" a ramas valabila.

#24
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Ia o tigaie si pune putin ulei ( vreo trei - patru linguri ) . Pune cartofii taiati si peste, un capac din ala cu gaurica ca sa iasa aburul in exces. Uleiul este doar pe fundul tigaii ca sa nu se prinda si practic cartofii se fierb initial in aburul generat de apa pe care o contin , dupa care se rumenesc numai cat este nevoie. Sunt mult mai bun idecat cartofii pai , prajiti in baie de ulei . Fiind ulei putin , dispare efectiv cand sunt cartofii gata si nu mai eista nici posibilitatea sa il refolosesti ( cum se practica pe la noi ) . Eu asa fac de vreo cativa ani . Este important sa fie focul mic . Sunt semi-inabusiti .

#25
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View PostMembruAnonim, on 04 noiembrie 2018 - 20:42, said:

Renuntati fratilor la orice tip de ulei. Uleiul, indiferent de ce fel, e INFLAMATOR si deci, CANCERIGEN.
Optati pentru tigai care nu necesita ulei sau mai simplu, gatiti in aburi sau fiert, sau la cuptor. Mult mai sanatos...
Eu inca raman uimit cum majoritatea oamenilor "inunda" mancarea in ulei. Indiferent ca e vorba de carne, cartofi prajiti, etc, pentru ca dupa aceea sa zica ca carnea e "cancerigena".
Nu fratilor, uleiul e cancerigen la temperatura de prajire, NU carnea sau cartofii in sine.
Eu am renuntat de cativa ani la ulei.

Mai cancerigene sunt tigaile care n-au nevoie de ulei.

#26
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Din orice amidon tratat termic (cu sau fără ulei) la peste 120° rezultă (și) acrilamida care este o substanță carcinogenică. DAR majoritatea studiilor nu arată o creștere a riscului de cancer din cauza acrilamidei din mâncare. Deci ceva anihilează nocivitatea acrilamidei care rezultă din tratarea termică a cerealelor, legumelor. S-a mai scris pe forum.
Rămâne "pericolul" caloriilor. Dacă ai grijă de calorii poți să mănânci și cartofi prăjiți.
Alternative găsești în supermarket - cartofii sunt înlocuiți cu alte legume - dar atenție la tabelul nutrițional că s-ar putea să nu fie o diferență foarte mare de calorii.
Totuși, obezitatea crește riscul de cancer și alte boli.

Edited by EXIT, 04 November 2018 - 22:00.


#27
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostEXIT, on 04 noiembrie 2018 - 21:59, said:

Din orice amidon tratat termic (cu sau fără ulei) la peste 120° rezultă (și) acrilamida care este o substanță carcinogenică.
Acum si painea este cancerigena ?

#28
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Nu este. Cred că am prezentat mai demult studii. Caută "acrilamida" în textele mele.

#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cauta pe net... Plin de rezultate cum ca "painea alba cauzeaza cancer". La astia orice provoaca cancer!! Ce naiba e aici?

#30
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostEXIT, on 04 noiembrie 2018 - 22:06, said:

Nu este. Cred că am prezentat mai demult studii. Caută "acrilamida" în textele mele.
Pai ai afirmat ca:

View PostEXIT, on 04 noiembrie 2018 - 21:59, said:

Din orice amidon tratat termic (cu sau fără ulei) la peste 120° rezultă (și) acrilamida care este o substanță carcinogenică.
Painea este "amidon" si se trateaza termic pe la 200 grade.

#31
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Am scris că deși există acrilamidă, consumul de alimente cu acrilamidă nu pare să crească riscul de cancer.
https://www.cancer.o...acrylamide.html

#32
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostEXIT, on 04 noiembrie 2018 - 22:16, said:

Am scris că deși există acrilamidă, consumul de alimente cu acrilamidă nu pare să crească riscul de cancer.
Atunci nu cred ca e cazul sa discutam despre acrilamida..

#33
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
În știință puține subiecte nu mai prezintă niciun interes.

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Si deci, care varianta e mai buna in cazul painii:cea alba, cea integrala/neagra sau deloc?

#35
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Toate sunt bune, dar consumate alternativ si in cantitati moderate.
Nu mananci paine cu cartofi, orez, paste, etc.

Edited by pasilla, 04 November 2018 - 22:56.


#36
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
asa ceva iti trebuie ca sa gatesti cartofi ca la cuptor mai comod. cartofii ies ok. daca ii ungi cu mai mult ulei ies mai aproape de cartofii pai, daca pui mai putin mai spre cartofii la cuptor.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate