Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Substituenti sanatosi - Cartofi prajiti la cuptor
Last Updated: Nov 12 2018 11:37, Started by
republicall
, Nov 04 2018 20:13
·
0
#1
Posted 04 November 2018 - 20:13
Salut,
Fiind la regim am interzis la prajeli in ulei (si probabil orice prajeli?). Deoarece imi plac mult cartofii prajiti m-am gandit sa caut un inlocuitor. Plus ca asta ar ajuta si pe viitor deoarece cartofii prajiti sunt nesanatosi in general dar si precancerigeni. Solutia deocamdata este sa-i fac la cuptor. Reteta ar fi urmatoarea: tai cartofii pai, i fierb putin, pun cuptorul la incins, pe un grilaj pun cojile de cartof taiate tot pai pe grilaj ca sa fie ele primele la contactul cu metalul, iar peste ele asez cartofii pai astfel incat sa poata circula aerul. Se lasa pana incep sa formeze o crusta. Cam asa arata inainte si dupa: IMG_20181104_091751.jpg 146.54K 125 downloads IMG_20181104_095446.jpg 131.35K 123 downloads Intrebarea ar fi daca asa sunt mai putin nocivi sau poate din contra stiti voi ceva cum ca ar fi mai rai asa. O problema ar fi ca gustul si textura nu sunt inca ca la cartofii prajiti dar se apropie cam la un 40%. Mai trebuie lucrat la reteta. Ati mai facut careva? Aveti ceva sugestii? |
#2
Posted 04 November 2018 - 20:22
cartofii copti sau piureul sunt mult mai buni ...
si mai sanatosi sau intereseaza-te de un ulei necancerigen gen ala de masline....daca te tine buzunarul asta ca uleiul de masline e mai scump... Edited by karax, 04 November 2018 - 20:23. |
#4
Posted 04 November 2018 - 20:25
cand era mic mancam direct cartofi copti in foc facut in curte ....pe aragaz nu stiu daca merge asa, insa daca ar merge ar fi o alternativa mult mai sanatoasa...
de fapt acum vreo 2 ierni faceam cartofi copti la cuptorul sobei la stoicanesti si erau deliciosi....nu stiu daca merge la aragaz o sa ma interesez... |
#5
Posted 04 November 2018 - 20:25
Nu sunt nocivi, dar ar trebui macar sa ii spreiezi cu putin ulei.
Cred ca ar trebui sa fii mai preocupat de continutul de pesticide al cartofilor, decat de alte chestii. Edited by pasilla, 04 November 2018 - 20:27. |
#6
Posted 04 November 2018 - 20:25
Eu am o friteusa tefal, ce floseste doar o lingura de ulei.
Gustul e undeva la 80% fata de cartofii prajiti in ulei. Edited by dan1980_25, 04 November 2018 - 20:26. |
#7
Posted 04 November 2018 - 20:28
cartofii copti sunt chiar mai buni decat cei prajiti
si mai sanatosi |
#8
Posted 04 November 2018 - 20:29
#9
Posted 04 November 2018 - 20:29
#10
Posted 04 November 2018 - 20:33
republicall, on 04 noiembrie 2018 - 20:13, said:
Salut, Intrebarea ar fi daca asa sunt mai putin nocivi sau poate din contra stiti voi ceva cum ca ar fi mai rai asa. karax, on 04 noiembrie 2018 - 20:22, said:
sau intereseaza-te de un ulei necancerigen gen ala de masline....daca te tine buzunarul asta ca uleiul de masline e mai scump... |
|
#11
Posted 04 November 2018 - 20:40
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4xvM6CxU5ps?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#12
Posted 04 November 2018 - 20:42
Renuntati fratilor la orice tip de ulei. Uleiul, indiferent de ce fel, e INFLAMATOR si deci, CANCERIGEN.
Optati pentru tigai care nu necesita ulei sau mai simplu, gatiti in aburi sau fiert, sau la cuptor. Mult mai sanatos... Eu inca raman uimit cum majoritatea oamenilor "inunda" mancarea in ulei. Indiferent ca e vorba de carne, cartofi prajiti, etc, pentru ca dupa aceea sa zica ca carnea e "cancerigena". Nu fratilor, uleiul e cancerigen la temperatura de prajire, NU carnea sau cartofii in sine. Eu am renuntat de cativa ani la ulei. |
#13
Posted 04 November 2018 - 21:03
Grasimile sunt indispensabile pentru functionarea corpului uman.
Uleiul nu este cancerigen la "temperatura de prajire", ci cand, din cauza temperaturii, se transforma chimic in produse nocive. Edited by pasilla, 04 November 2018 - 21:07. |
#14
Posted 04 November 2018 - 21:09
#15
Posted 04 November 2018 - 21:10
Fiecare cu parerile lui.
Eu nu mai consum ulei de vreo 6-7 ani. Fiecare face ce dorește pe sanatatea si pe banii lui. |
|
#16
Posted 04 November 2018 - 21:12
#17
Posted 04 November 2018 - 21:14
pasilla, on 04 noiembrie 2018 - 21:12, said:
Sarea in exces este poate mai daunatoare decat grasimea. (cartofi sarati+ branza sarata+ slanina sarata+ Kaizer sarat) Peste partea cu slanina / kaiser se poate sari, aia am gasit rapid la o prima cautare pentru scrijelele vietii |
#18
Posted 04 November 2018 - 21:14
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users