Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Pareri Masina de spalat vase (2018+)

- - - - -
  • Please log in to reply
1890 replies to this topic

#37
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009
sebulbus, eu tin pastilele intr-o cutioara (le scot din cutia lor), pe blatul din bucatarie, chiar in dreptul msv. si am gasit in carrefour/cora pastile cu membrana autodizolvabila sau gen capsule cu gel (in DM), asadar iau pastila si-o arunc direct in cuva, nici nu ma mai obosesc s-o pun in locasul ei si sa inchid clapeta, mai ales ca folosesc 98% doar programul de spalare rapida.

#38
godaro

godaro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,719
  • Înscris: 25.01.2007
Pai si e ok asa? Chiar voiam sa deschid discutia.

Cred ca fiecare brand are un "protocol" de spalare. Probabil ca mai intai e un ciclu de clatit cu apa, apoi se deschide compartimentul cu detergent si urmeaza un ciclu de spalare si apoi cine stie ce o mai fi.

Ori daca noi punem pastila direct in cuva...

#39
adriana49

adriana49

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 17.01.2013
...am citit pana am "ametit" de cap ,o multime de lucruri despre masinile de spalat vase . sunt genul care, desi provin din generatia "comunista" ..am urat dintotdeauna, din toti rarunchii sa spal vase. ironia sortii face ca, toata viata am avut parte de asta. pana acum. de ieri am in casa ,inca nemontata ,o masinuta de spalat vase compacta Bosch SKS51E22EU.



De ce compacta?
nu fiindca mi-as fi dorit neaparat asta, ci pentru ca atat spatiu am , fara sa mai "demolez" bucataria ,de fapt mobila,inlocuita abia acum doi ani si deloc ieftina. apoi , fiindca ,desi una de 45 ar fi fost "visul" meu, sotul m-a convins ca ar fi prea mare totusi doar pentru noi doi  (de fapt el de la bun inceput a spus asta, dar mna , eu cu a mea...de ce sa dau banii pe o juma' de masina? )...

In fine, cand dupa un milion de planuri si masuratori,mai aveam nitel sa adorm cu ruleta in mana,"visul" a devenit o certitudine , ca devine ...prea scump sa modificam toata bucataria , si vreo cateva zile ..renuntasem de tot.

Insa, tot el, sotul a zis ca de ce ma incapatanez eu sa vreau musai una mare? asa ca, am fost intr-un showroom, am vazut-o ,am studiat-o,mi-am imaginat cam cum si cat intra in ea stiind ce si cate vase murdarim, plus copii nepoti in vizita ocazional, si am hotarat ca, da, va face fata .

Asa ca , am comandat-o ! ieri a venit, aseara eu doar am citit, domnul ocupandu-se de pregatirea dulapului ce era initial destinat unei masini de rufe, cand asta de acum isi va da ultima suflare, si urmeaza sa vina un instalator sa faca racordurile necesare(habar n-am cand ,ca e destul de ocupat,dar sper pana in weekend) .

M-am jucat ca sa zic asa  cu umplutul masinii cu vase, si da, pot sa spun ca e incapatoare ,si ca inclusiv oale tavi si cratite intra, e drept cu ciobarie mai putina pe langa,si , pana acum imi pare bine ca nu am renuntat !

Am primit si carte de instructiuni in limba romana, pare destul de explicita, sunt 5 programe ,protectie inundatie ,uscare ...nu are panou de afisaj, asta mi-ar fi placut, dar, mna nu poti sa le ai pe toate , una peste alta, la anii mei , ma bucur ca nu e asa de complicata din punct de vedere tehnic ! am scris asta fiindca , intotdeauna am fost pro a tot ceea ce usureaza munca in gospodarie, oricat de "moft" ar parea ,si fiindca nu sunt de acord cu cei care spun ca sunt "prostii" ,. si , mai ales in zilele noastre, cand tinerii au o viata agitata, plina de "grija zilei de maine",stres la munca, alergatura.. !

De ce sa iti pierzi timpul spaland ..si vase? de ce sa nu te bucuri de avantajele tehnicii  moderne care iti ia de pe cap o gramada de munci?de ce sa ne gandim neaparat numai la costuri ,care fie vorba intre noi nu sunt atat de mari incat sa te duca la faliment? si ce daca strangi vasele doua zile , chiar si-o saptamana ca sa speli o data?uite le dai jos resturile cu un servetel de hartie, le cureti bine,sa nu se imputa , ci doar sa se usuce,si le bagi acolo. daca sa zicem ajungi seara tarziu acasa,obosit  mananci si le pui in chiuveta sa le speli dimineata .cand ,ce sa vezi,dimineata , de oboseala precedentei seri , nu auzi ceasul si intarzii ,deci le lasi tot in chiuveta , apoi apare neasteptat ceva care te retine si seara urmatoare cand ajungi din nou tarziu acasa si fara chef de spalat vase...si ele stau tot in chiuveta ... ! si, cat consumi tu, cu mana ,sa le speli? si timp si apa... nu mai bine , apesi pe buton ,si gata?

Ca  msv-ul cu comanda vocala "iubi,speli tu vasele azi?",iti poate face figura sa ...comenteze, si sa se nasca mici dispute,care pot ajunge ...mari dispute..."pai numai eu, sau mai mult eu...dar ce  vrei sa spui ca eu niciodata..etc.."...!  asa ca , pentru linistea din casa ...luati masina de spalat vase...iar la varsta ..spre...a treia, dor incheieturile,si, vrei sa fii "emancipat"si tu...!(daca ma incurc in programari, o sa va intreb,sper sa nu va deranjez, dar cine stie? am niste emotii de nu vreti sa stiti! daca o stric ? daca gresesc?..... )

Aaa...si m-am gandit sa o botez"Nuta" ,de la " masinuta"...

Attached Files


Edited by Adm, 15 November 2018 - 07:30.
formatare, plz. lasa paragrafe


#40
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,522
  • Înscris: 05.06.2009

View Postgodaro, on 15 noiembrie 2018 - 00:03, said:

Pai si e ok asa? Chiar voiam sa deschid discutia.

Cred ca fiecare brand are un "protocol" de spalare. Probabil ca mai intai e un ciclu de clatit cu apa, apoi se deschide compartimentul cu detergent si urmeaza un ciclu de spalare si apoi cine stie ce o mai fi.

Ori daca noi punem pastila direct in cuva...

La spalarea rapida, programul pe care il folosesc mereu, masina isi ia apa, spala, evacuează, clateste, evacueaza. Pun pastila in cuva deoarece de nenumarate ori s-a intamplat ca din caseta să aterizeze fie intre 2 farfurii, fie printre tacamurile din cosulet, nu s-a dizolvat complet, vasele au ramas cu urme de detergent pe ele dupa ultima clatire. Inainte sa iau decizia sa pun pastila direct in cuva am monitorizat etapele pe care le parcuge msv la programul de spalare rapida, sa aflu daca face intai clatire si evacuare sau direct spalare, dupa ce isi ia apa necesara. Dupa aproape 4 ani de pus pastila direct in cuva la spalarea rapida pot sa confirm ca este foarte ok metoda, cel putin in cazul msv-ului meu.

#41
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Ca tot e BF si a mea masina de spalat vase cand merge, cand nu merge, am achizitionat de la eMag un Bosch SMV45AX03E.
La 1200 lei si 5 ani garantie, nu poate fi f rea...

Au si oferta Detergent de vase capsule Fairy Platinum, 148 buc la 99 lei.

La masina de spalat am dorit neaparat una fara setar de tacamuri, pt ca e munca de chinez sa le aranjezi frumos in acele spatii dedicate.
Acum le infig direct in acel cosulet.

Pe emag, la comentarii, un nene zicea ca a conectat-o la apa calda.
Este in regula?

Ca fapt divers masinile de spalat vase profesionale, se racordeaza doar la apa calda (max 60 de grade).

Scrie in manual

Quote

Racordarea la apă caldă *
* în funcţie de varianta de dotare a maşinii dvs. de spălat vase
Maşina de spălat vase poate fi racordată la apă rece sau caldă până la max. 60 °C. Racordarea la apă caldă
se recomandă, dacă aceasta este disponibilă de la o instalaţie adecvată de preparare a apei calde şi economică din punct de vedere energetic, de ex. o instalaţie solară cu conducte de circulaţie. Cu aceasta economisiţi energie şi timp. Cu reglarea apă caldă puteţi adapta aparatul în mod optim la funcţionarea cu apă caldă. Se recomandă ca temperatura apei
(temperatura apei care intră) să aibă valori de minimum 40 °C şi maximum 60 °C. Racordarea la apă caldă nu se recomandă, când apa se prepara cu boiler electric.


#42
bogdan074

bogdan074

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,575
  • Înscris: 11.04.2005
Ca tot e BF, vreau sa cumpăr și eu o mașină și nu știu pe care sa o aleg
Bosch SMV46KX01E,
Bosch SMV46KX08E,
Ce diferențe ar fi între ele?
Ca nu vad deosebirile.

#43
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Din ce am tras eu concluzie, diferenta este prezenta/absenta sertarului de tacamuri.
Eu am preferat fara acel sertar, asa cum am scris mai sus.

#44
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Am trecut prin mall si am vazut modelul Bosch SMV46KX01E

Nu stiu cum e la cele scumpe, dar e sf ce cost saving au facut, adica sus si jos e de plastic.

Cum ziceam, sertarul de tacamuri, e pt fachiri.

Attached Files

  • Attached File  1.jpeg   91.31K   146 downloads
  • Attached File  2.jpeg   127.47K   147 downloads
  • Attached File  3.jpeg   166.37K   150 downloads


#45
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,332
  • Înscris: 14.06.2006
Cosul meu pentru tacamuri e ok Posted Image
Attached File  cos.jpg   95.47K   138 downloads

Nu inteleg de ce boala e stramba poza....

#46
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
Sa ma "laud" si eu cu cosul de tacamuri.

Attached Files



#47
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,853
  • Înscris: 12.05.2006
pai sa ma laud si eu cu cosul de tacamuri ...ca-s mai masochist ...zic...

referitor conexiune apa calda, daca ai acel furtun special aquastop cred ca scrie pe el temp. max de conectare. Nu stiu daca mai trebui sa faci si ceva setari speciale din meniul ascuns al masinii (ala care se acceseaza prin combinatie de butoane). In manual ar trebui sa scrie

Attached Files


Edited by plimbaretul, 16 November 2018 - 21:42.


#48
bogdan074

bogdan074

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,575
  • Înscris: 11.04.2005
Pana la urma am comandat Bosch SMV46KX08E
Acum o astept

#49
Valigow

Valigow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 09.07.2007
Salut,
locuiesc la bloc, suntem 4 persoane(vara doar 2), bucataria e asa cum o stim cu totii, as vrea sa aflu cat mai multe pareri de la utilizatori de MSV instalate la bloc sau in bucatarii mici.
Sunt multi utilizatori care dau sfaturi/informatii importante, unele imi folosesc, multe nu. Ce vreau eu sa fac, sa cumpar o MSV cat mai mica, dar cu, care sa-mi fac treaba. Cred ca toti care avem in bucatarie aragaz, hota, masina de spalat rufe si centrala termica mai dorim sa avem spatiu si pentru vase, tacamuri, pahare, oale si altele necesare. Din acest motiv mi se pare f. important sa adaug o MSV cat mai mica, adica indirect sa pierd din spatiu cat mai putin. In acesta situatie MSV de 12 seturi si peste, sunt din start excluse. OK, ce variante raman, 2 mari si late. Prima ar fi varianta de 9 seturi(sa-i zicem medie), care este mai ingusta, 45 cm fata de 60 cm, nu e mult dar nici putin. Varianta 2 ar fi cea "mini' cu dimensiunea de cca. 45x55x50.
Probabil ambele au avantaje si dezavantaje, ma refer la pret, dimensiuni, performante, utilitate.
Din ce am observat eu, varianta "medie" are mai multe programe, functii, accesorii, un randament mai bun, un spatiu mai mare indispensabil pt. tigai sau oale mari(de tavi nici nu indraznesc sa scriu) si un raport calitate/pret mai bun.
Varianta mini, ar avea marele avantaj al unui spatiu mic(unii au montato sub chiuveta), insa cam asta ar fi tot.
Nu vreau sa influentez alte persoane dar eu (dupa muuulte pagini citite pe forum) optez 99% pentru Bosch.
Si cu riscul de a plictisi, mai am o ultima intrebare, merita pt. noi umili locuitori intr-un bloc comunist, sa ne gandim la MSV incorporabile ? Sau e mai realist sa le lasam pt. cei cu vile, bani mai multi, mobila mai smechera si spatii generoase in bucatarie.

#50
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 28.11.2001
Varianta mini este mica si ptr o singura persoana ... o data ca nu incap multe vase si apoi ca nu o poti foosi cand ai oale mari ... ca nu incap. In plus nu este nici economuca .... folosesti o pastila dar speli de 3-4 ori mai putine vase

#51
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Exista un topic dedicat, voi alipi acest thread la el.

1. Volumul interior conteaza enorm, mai ales la 4 persoane => recomandat 60 cm latime.
Daca spatiul nu permite, atunci iei de 45.

2. Masinile incorporabile sunt o optiune indiferent daca stai la bloc sau esti burghez cu vila.
Dimensiunile sunt standard pt corpurile de bucatarie.
Eu am scos un corp de sub blat si am bagat sub el masina de spalat vase.
Am scos usa de la corpul de bucatarie si am lipit-o pe masina => nu se vede.

3. BOSCH e intr-o mare ofensiva de promotii + 5 ani garantie, dar trebuie sa fii constient ca sunt paliere de pret, si daca e in partea de jos a preturilor, exista cost-cutting.
Vestea buna este ca atata timp cat folosesti un detergent bun, principiile se aplica la orice model.

Programele nu sunt magice!

5 ani garantie acopera restul de dileme.

#52
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Uite o comparatie cu Seria 4 de la Bosch.

https://i.imgur.com/NbCFspo.jpg

[ https://i.imgur.com/NbCFspo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#53
geekos

geekos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,874
  • Înscris: 27.04.2008
@Valigow, aia mini, poti sa uiti de ea. La mai mult de 2 persoane, este recomandat 12 seturi. Daca zici ca nu-ti intra, nu ramane decat cea de 9 seturi.
Du-te si le vezi cum arata in interior, pe viu ca sa realizezi ca este diferenta la spatiul interior si calitate intre branduri.
Ca idee, am folosit de la 6, la 9 si 12 seturi. Nu mi-as lua altceva decat 12-13 seturi.

#54
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,023
  • Înscris: 16.06.2006
@Valigow.
Vrei sa iti faci mobila la comanda? Atunci proiecteaza si locasul pentru incorporabila.
Vrei sa iei mobila standard... Cumpara o MSV neincorporabila (stand alone) dar daca nu vrei sa pui lucrurile din bucatarie pe ea, trebuie sa pui "blatul" mai sus a.i. sa intre sub el (asa cum ai baga o masina de spalat haine sub blat).
Varianta e buna si daca te muti mai des ca o poti lua cu tine si o pui unde vrei fara sa fine nevoie sa schimbi mobila de bucatarie.

Mai trebuie sa tii cont ca usa este lunga, ai nevoie de 1,2-1,25m de la perete.

Variantele neincorporabile sunt de obicei mai scumpe.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate