Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Iritatie ciudata pe picior

Prblema Phillips 50PUS8536/12

Examen restant
 Colonoscopie

sisteme de operare 32 bit si 64 b...

Recomandari producatori pergole, ...

Prima iesire cu masina in Grecia,...
 A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal

Convertire imprimanta pt sublimare

Despagubire defectiune curent?
 Ceausescu, erou sau criminal?

Cazan lemne cu puffer legat in te...

Adaptor mufa scart la coaxial

Vinieta Ungaria (Matrica)
 

Reconditionare Rostov 105

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018

View PostSIG, on 08 noiembrie 2018 - 07:10, said:

@mamaie12,
Pe tine, spre deosebire de ceilalti, te las sa mori curios :-)
Păcat, zău așa! Chiar dacă am mai mult de 50 de ani de electronică în spate, știu că tot timpul mai pot învăța câte ceva de la câte un maestru.Posted Image

LE
Acum m-am lămurit. Puteai, cel puțin să spui ca "licența de limbaj" nu-ți aparține, ci e datorată unui alt mare "expert".
Attached File  Selection_002.png   380.4K   81 downloads

Chiar vream să-ți explic câte ceva despre palpatoarele alea și funcția lor în logica blocului de comandă (care e simplu de înțeles dacă știi tabela de adevăr a unor porți logice și a unor bistabile), dar dacă ai deja manualul tradus în română nu cred că mai ai nevoie, nu-i așa?Posted Image  (chiar daca traducerea e stupidă în unele locuri)

Edited by mamaie112, 08 November 2018 - 09:03.


#20
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Inca un user ca tine si se duce dracului forumul asta. Sper, totusi, ca esti unic.

#21
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Tot haotic cupleaza si se opreste. Sa fie defect vre-un integrat de pe placa cu comenzi?

#22
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,775
  • Înscris: 28.10.2006
Cand ruleaza/deruleaza banda, intinzatoarele sunt tensionate? La PLAY face la fel?
Pentru ca daca nu sunt "ridicate", se inchide un contact care "spune" logicii de comanda ca banda s-a rupt sau s-a terminat si logica opreste motorul.
Daca intinzatoarele sunt tensionate si tot se opreste, verifica respectivele contacte de sub brate si/sau functionarea logicii de comanda(lipituri, condensatori, rezistente)
Banuiesc ca ai schema.

#23
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Palpatorii de banda  i-am fixat astfel incat sa simulez existenta benzii.
La placa de administrare din atasament am in punctele de masurare:
KK1= -14.2V
KK2= 5,5V
Par in regula.
Play si derulari merg pret de cateva secunde dupa care se activeaza autostopul. Sau cupleaza si decupleaza instant la apasarea comenzilor. Sau nu raspunde la nicio comanda. Aceste 3 stari le manifesta.

Attached Files


Edited by SIG, 08 November 2018 - 20:54.


#24
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,775
  • Înscris: 28.10.2006
Ia la puricat placa logica de comanda. TOATE piesele.

#25
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018

View Postviceroy56, on 08 noiembrie 2018 - 19:58, said:

Cand ruleaza/deruleaza banda, intinzatoarele sunt tensionate? La PLAY face la fel?
Pentru ca daca nu sunt "ridicate", se inchide un contact care "spune" logicii de comanda ca banda s-a rupt sau s-a terminat si logica opreste motorul.

Afirmația aceasta ar fi perfect valabilă dacă vorbim de un Kashtan (doar că acolo este un singur palpator situat în alta poziție) însă, în acest caz, este vorba despre Rostov deci...ia vezi ce altceva mai fac palpatoarele alea și ce înseamnă asta.

Edited by mamaie112, 08 November 2018 - 21:20.


#26
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
La punctele de masurare KK3 si KK4 am doar 37mV (fata de sasiu).

Attached Files



#27
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,775
  • Înscris: 28.10.2006
Ma iertati, mi-am dat si eu cu parerea, nu sunt electronist, nu ma pricep asa bine ca ceilalti colegi de forum.
Nu stiu sa citesc scheme in limba rusa, la gradinita am facut franceza.

#28
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018
Et moi aussi, da' schemele nu sunt nici în rusă si nici în alta limbă.

#29
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Cand a stationat cateva ore, magul reuseste sa mentina play ul cam un minut dupa care intervine autostopul. La urmatoarea apasare playul tine cam 30 secunde, apoi tot mai putin, pana cand la apasarea butonului play autostopul intervine instant.

#30
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
La soclul XS1 a placii de comanda am descoperit faptul ca la pinul 8 al acestuia am doar 0,5V fata de 9V cat indica tabela din pagina service aferenta, pentru starea Stop a magnetofonului.
Unde, la ce componenta, sa ma uit in continuare?

Attached Files



#31
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Din cele 3 puncte de masurare indicate in schema, doar la unul am regasit tensiune, 12V in loc de 9V.

Attached Files



#32
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,921
  • Înscris: 17.07.2016
Schema cinematica arata ca palpatoarele au contacte pentru capete de cursa. Banuiesc ca pe placa de comanda a motoarelor este o problema. Ma uit maine pe schema ca trebuie sa si traduc cum oi putea. Tine cu mana pe rand palpatoarele poate doar unu face figuri. Poate palpatoarele sunt dereglate, vezi daca s-a umblat la ele in principiu trbuie sa stea la cam la mijlocul cursei.

Edited by omuspan, 09 November 2018 - 19:53.


#33
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Tot timpul am o banda montata pe aparat.
Nu ma zgarcesc sa duc aparatul la un service insa nu cred ca se mai ocupa in ziua de azi serviceurile cu asa ceva (plus ca nu pot procura integrate) sau poate va sta acolo cu saptamanile din lipsa de timp a depanatorului.

#34
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Am scos temporar C1 (2 uF), intrucat la R12 nu mai aveam 9V la un terminal. Functioneaza, nu se mai opreste magul, toate comenzile functioneaza!
Care sa fie problema cu C1? Am pus un electrolitic polarizat de 2,2 uF, conform schemei.

Attached Files



#35
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Nu lunga mi-a fost bucuria. Se intrerupe si cu C1 scos. Interesant e faptul ca R7, R8, R11 le pot masura pe placa, imi dau exact cat scrie in schema (100K) insa pe R12 daca il masor pe placa imi da o valoare aiurea fata de cat scrie pe el sau prevede schema (62K). Scos de pe placa masoara OK, totusi.E ceva in neregula cu R12 sau imi da rezultat fals la masurarea in placa datorita faptului ca mai e ceva in paralel  cu el?
In timpul functionarii, la R12 am 9 V la terminalul dinspre C1 insa dupa un timp scade treptat la vre-o 2V moment in care magul se opreste din play.

Attached Files


Edited by SIG, 09 November 2018 - 22:38.


#36
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Am scos R12, l-am masurat, dupa care l-am bagat inspoi. La fel si C1. Acum merge magul. Nu imi explic, posibil o lipitura ciudata la terminalul lui R12 care era cam scurt.
Putin reglaj acum:
Am o banda test de 1kHz/0dB. Pe iesire am 300mV pe un canal si 220mV pe celalalt. Cred ca ar fi trebuit sa am 775mV la ambele. Din care semireglabile sa ajustez nivelul de iesire? Sa ating nivelul de 775mV.
Miltumesc.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate