Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Dat afara de la munca

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

View Postbaribalu, on 01 noiembrie 2018 - 08:09, said:

Anunti pe patronache ca urmeaza o reclamatie la ITM daca nu te scoate in somaj. Si in functie de raspuns, care banuiesc ca o sa fie negativ, relamatie la ITM pentru neplata salariului si ca te-a concediat fara indeplinirea conditiilor legale. Nu semnezi nici o hartie cu patronul in afara de incasarea salariului si ca se reduc locurile  de munca, asta insemnand somaj pt. tine..

      Nu trebuie sa anunte pe nimeni. Trebuie sa faca reclamatie la ITM. Una scrisa !
      Altfel o sa fie concediat pentru indisciplina si adio somaj.

#20
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009
N-au cum să îi impute ceva din moment ce n-a preluat gestiune și nu s-a făcut un inventar, se afundă și mai mult în ilegalități.

Repet: faptul că vorbește de ITM nu e amenințare, nu e nimic ilegal în a face o sesizare, iar ce i se întâmplă lui nu poate fi trecut cu vederea dacă o înregistrează.  Chiar dacă s-ar cunoaște patronul cu vreun inspector de pe-acolo, mai mult decât să-l prevină nu are ce să facă, nu-l poate scoate din rahat complet.
Sigur că e o cale grea dar nu e deloc ok ce i se întâmplă.

View Postldpe, on 01 noiembrie 2018 - 08:43, said:

Nu mai spun ca nici macar inventar la preluare nu ai facut ...pot sa-ti bage pe gat si flota de logane acum - atentie la neatentie .

Nu ameninta cu ITM si altii , sunt mana in mana cu ei si-ti sapi groapa !  


#21
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postbebeshm, on 01 noiembrie 2018 - 01:56, said:

Ce trebuie sa fac? Unde ma adresez daca nu primesc o decizie de concediere? O sa contactez maine persoana care chipurile se ocupa, dar din cate stiu cum merg lucrurile pe aici or sa vrea sa semnez o demisie cu acordul partilor, fara niciun preaviz sau salarii compensatorii.


Pai.. trebuie sa spui concret niste detalii - daca aveai contract de munca, pe ce durata, daca erai in perioada de proba.. daca ai avut abateri.. toate lucrurile importante...
Ai avut salarii compensatorii prevazute in contract.. Alea nu se acorda, asa, pur si simplu...

#22
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
acum vorbind serios, de ce nu pleci si gata? ce doresti sa obtii? vrei sa i obligi sa te tina acolo?

#23
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postalthea, on 01 noiembrie 2018 - 08:38, said:

Eu aș zice că ai două variante:
- încerci să negociezi plecarea în condițiile tale -  preaviz și măcar un salariu compensatoriu; dacă nu vor spune-le că te vei duce la ITM.

Hellau.. suntem in Romania - sclavii nu primesc compensatorii decat daca chiar sunt prevazute expres in contractul colectiv si/sau cel individual de munca.   In rest, sclavii primesc un sut in fund, atat.

#24
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 08.03.2017
"faptul că vorbește de ITM nu e amenințare, nu e nimic ilegal în a face o sesizare, iar ce i se întâmplă lui nu poate fi trecut cu vederea dacă o înregistrează."
Corect .
Eu il sfatuiam sa incerce prima data amiabil, daca se loveste de reticienta din partea lor da, clar , singur nu poate face nimic.

#25
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postbebeshm, on 01 noiembrie 2018 - 02:18, said:

Ei imi vireaza minimul, apoi o alta transa cu diferenta. Pe detalii plata imi scrie "diferenta salariu". Nu pot sa-ti spun daca sunt trecuti ca bonus sau inregistrati cumva. Acum ca am acceptat asa, cunosti probabil conditiile din tara noastra draga, dar nu asta este subiectul de discutie

Faci sesizare la ITM, eventual si ANAF, mentionand toate aspectele.. Nu te mai chinui cu firma.. ca nu are rost... Sesizare scrisa... descriind toate aspectele.

#26
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 04.12.2011
Initiator, esti sigur ca ai contract de munca inregistrat la ITM? Daca da, faci o adresa/cerere catre director/patron unde arati ca seful direct fara nici un document justificativ refuza sa te mai lase la lucru. Atentie: aceasta adresa/cerere o depui prin registratura cu nr. de inregistrare sau o trimiti prin posta cu confirmare de primire.Daca ai contract de munca lucrurile vor intra pe pista legala, daca nu, vei face valuri de pomana! Bafta!

#27
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
1 - Ce vechime ai in firma?
2 - Ai contract, ai semnat contract, ti-au dat contractul de munca cand te-ai angajat?

Faci plangere la ITM doar daca vrei sa sa faci scandal si mai ai un coleg de partea ta, oricum ITM-ul este la randul lui limitat.
Angajatorul este favorizat de legea actuala si nepasarea angajatului.

Salariu compensatoriu? Asta pe la firmele nationale o sa gasesti, la privatul mic si local zici Mc daca iti ofera preaviz de 15 zile si plata zilelor de concediu care nu au fost efectuate.
Somajul implica indemnizatie si pe perioada respectiva(6-12 luni, in functie de vechimea ta in munca) si asigurare medicala.

Asta este tara si m-ar bucura ca tot mai multe persoane sa se duca cu o plangere la ITM, protectia consumatorului sau ETC...

Edited by Argent, 01 November 2018 - 09:22.


#28
ncu

ncu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 711
  • Înscris: 25.06.2013
@initiator

Nu exista asa ceva daca ai fost angajat cu forme legale. Faza ca esti sunat ca nu mai e nevoie de tine se aplica cand ai o intelegere facuta la o bere cu unchiu Vasile ca a doua zi sa mergi sa-i crapi lemnele si intre timp peste noapte Vasile devine frustrat si-si crapa lemnele singur.

Lasand gluma la o parte:

- ITM

- continui sa te prezinti la locul de munca chiar daca nu te lasa sa faci nimic pana la clarificarea situatiei in mod legal (se poate invoca in caz contrar ca ai fost dat afara indisciplinar pt absente nemotivate)

- la faza cu gestiunea nu prea ma pricep dar cred ca daca ai fost in acte trecut pe functia de GESTIONAR ai MARI SANSE sa apara surprize chiar daca nu ai preluat oficial gestiunea la angajare

- vezi ca ai de primit niste acte in functie de cum se desface contractul individual de munca (unele fiindu-ti necesare pt o angajare ulterioara la alt loc de munca)

Daca te dau ei afara invocand reducerea si reorganizarea, ai dreptul la somaj + tot ce decurge de aici iar ei nu mai pot angaja pe altcineva pe locul tau timp de 6 luni.

Daca se merge pe "acordul ambelor parti" (si probabil la varianta asta veti ajunge in final dupa ce o sa va treaca nervii)...

- incepi cu o cerere de desfacere contractului de munca cu acordul ambelor parti care trebuie vizata de seful tau direct si depusa la secretariatul firmei unde vei solicita inregistrarea ei
- ai de primit Decizia de desfacere a contractului individual de munca (evident, datata, semnata, etc)
- ai de primit Adeverinta de vechime (cat ai lucrat pe postul respectiv)
- ai de primit Adeverinta pt medic (valabila 90 zile)
- vezi in functie de specificul locului de munca de "fisa de magazie" sau cum naiba ii spune, cu care trebuie sa culegi semnaturi de la fiecare departament ca nu ai datorii si ca ai predat ce ai avut pe inventar personal (echipamente de lucru, scule, dispozitive, materiale, etc)
- vezi si de restul de concediu neefectuat daca e cazul

Desigur, toate cele de mai sus sufera usoare modificari in functie de cum se desface contractul individual de munca (unilateral, la solicitare pe motiv ca, cu acordul ambelor parti, la zi, cu preaviz de, etc) - vezi ce se stipuleaza in contract.

Pe viitor la un eventual loc de munca nu mai accepta o parte din salar sa o primesti oficial si restul din mana sefului in timp ce va intalniti intamplator la baie iar la semnarea unui nou contract de angajare citeste bine ce semnezi.

Bafta !

PS- eu ti-am dat niste puncte schematice dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un contabil/economist (evident, altul decat cel al firmei)

Edited by ncu, 01 November 2018 - 09:39.


#29
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009

View PostArgent, on 01 noiembrie 2018 - 09:21, said:

Salariu compensatoriu?  
Nu-i împiedică nimic să îi ofere un salariu compensatoriu. N-am zis că-s obligați să i-l dea, i-am spus să ceară. Se practică asta la privat când vor să scape de un angajat.

#30
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,138
  • Înscris: 30.08.2017

View Postldpe, on 01 noiembrie 2018 - 08:43, said:

In situatia ta iei problema ostaseste , pieptis si nu e ok !
Avand in vedere ca esti gestionar se pot intampla lucruri urate DACA nu iei problema logic , adica , sa tratezi calm cu cei de la personal sa vezi cum poti obtine restanta la salar plus un somaj . Nu mai insista pe motive si alte chestii , dragoste cu sila nu faci .Daca se intoarce problema cu 180 de grade iti dau salarul restant si iti imputa un ladoi de 1000 Eu de te umfla rasul , fise de magazie sa sti ca pot sa apara asa , peste noapte...atentie . Nu mai spun ca nici macar inventar la preluare nu ai facut ...pot sa-ti bage pe gat si flota de logane acum - atentie la neatentie .
Cu calm si tact rezolvi. Nu ameninta cu ITM si altii , sunt mana in mana cu ei si-ti sapi groapa !  Las-o asa cum e si incearca sa te retragi cu tact obtinand cat mai multe avantaje : salariul restant + somaj .
Daca ai nervii tari, esti bazat, rezisti la amenintari telefonice , te ai cu datul in judecata la final ....mergi pe institutii specializate , eu spun totusi prma data sa incerci calm si cu capul sus , fara sa citeasca in ochii tai disperarea si intrebari , ca si cum deja ti-ai gasit altceva de lucru .


Salariul restant + somasj nu sunt avantaje, ci drepturi. Avantaje sunt salariile compensatorii. Si nu sunt de acord ca ar fi mana in mana, in chestii flagrante nici cu spaga n-o rezolva patronul.

#31
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Imi scuzati putin mesajul offtopic, asta este realitatea romaneasca, trebuie atentie la ce cumperi, atentie cum cheltuiesti bani aiurea, ma uit la initiator si ma gandesc ca a primit o lovitura in prag de iarna, facturile de iarna, sarbatorile, majoritatea navigam prin liste de cumparaturi, verificam oferte de B.F. si oarecum mai uitam cum este tara asta, in prag de iarna sa te pomenesti cu decizia de concediere.
Si va zic ca am fost si eu tanar, iarna nu mai angajeaza nici dracu, majoritatea firmelor trag obloanele pana in primavara.

Cel mai bun si sincer sfat este sa vorbeasca initiatorul cu un avocat specializat pe conflicte de munca, genul ala de avocat care lucreaza moca si isi extrage plata de la angajator.
Dar trebuie acte, trebuie dovada, adica strangi dovada.

Cam atat, asta este tara si asta este poporul, eu sincer ma bucur cand vad atatea anunturi de angajare, inseamna ca romanul a inceput sa se pretuiasca.

#32
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009

View PostArgent, on 01 noiembrie 2018 - 09:38, said:

genul ala de avocat care lucreaza moca si isi extrage plata de la angajator.
Nu există așa ceva la noi :)

#33
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Eu sa zic ca am prieteni care au dat in judecata pentru grupa, au gasit avocat specializat pe conflicte de munca si a fost moca, moca pentru ei, a platit angajatorul.

Acum conteaza mult in ce fel de firma a lucrat, cred ca asta gandim cu toti, daca este firma mare mai are vreo sansa ca totul sa fie ok, daca este firma mica? ...

Am lucrat intr-o firma nationala, un sef, de capul lui, a zis prin telefon unui subaltern ca sa nu mai vina si sa isi dea demisia, o prostie, un abuz, bine ca nu l-a ascultat si si-a sunat seful direct si pe mine, dar mai sunt relicve trecute de o anumita varsta care au pornirile astea mai putin democratice si legale.
Asa ma gandesc si la initiator, conteaza ce firma.

Edited by Argent, 01 November 2018 - 09:49.


#34
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,656
  • Înscris: 30.10.2009

View PostArgent, on 01 noiembrie 2018 - 09:48, said:

Eu sa zic ca am prieteni care au dat in judecata pentru grupa, au gasit avocat specializat pe conflicte de munca si a fost moca, moca pentru ei, a platit angajatorul.
A fost moka în final, nu de la început, pentru că și-au recuperat cheltuielile de judecată, întreabă-i și o să vezi. Ei au plătit avocatul, el a depus chitanța la dosar iar în acțiune a cerut pentru reclamanți și cheltuielile de judecată.
Și-au recuperat banii pentru că au câștigat.

#35
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,218
  • Înscris: 13.03.2017
Dar ce vechime ai la firma asta ?
Daca esti in perioada de proba discutam degeaba.
In cazul asta nu sunt obligati sa dea preaviz si nici motivare.

#36
paco rabanne

paco rabanne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,145
  • Înscris: 29.09.2006
Daca ajungi la judecata, du-te linistit fara avocat.
Procesele privind dreptul muncii, cred ca au prioritate, deci nu ai de asteptat foarte mult.
Eu am avut proces cu Politia rutiera, m-am dus singur si am castigat procesul. Nu e greu.
Totusi, incearca prima data sa rezolvi amiabil.
Bafta!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate