Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

telefon vechi cu baterie moarta -...

Cum scot un sender din “upd...

Flori ca muscatele? Sa dureze toa...
 Intretinere BMW E46 320D

Acoperire canale radio !

Masuratori teren cadastru

Schema RR Gloria 1-2-3 cu rezolut...
 Windows 10 sau alta aplicatie fol...

Sfat achiziție laptop

Motocoasa pe acumulatori erbauer

Aplicare la concurs pe un post AN...
 Infecție care tot reapare

telefon copil - 1200 -1300 lei

Whatsapp web pe pc

Sfat achizitionare un laptop din ...
 

Harman Kardon boxa portabila baterii

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
zsoltozaur

zsoltozaur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 11.12.2008
Dețin o boxa Harman Kardon portabila , doar ca bateria nu mai tine cum ținea la început , la un volum de 50% cam o ora , înainte mergea vreo 4 ore și as vrea sa adaug baterii in plus , bateria originala este unul LG 18560, 3,7v  pe care se afla și un circuit , iar eu am baterii samsung de 3,6v, 1,5A, 5 bucăți pe care le-am legat in paralel și le-am legat și de bateria originala , este bine așa ? Din cauza circuitului am lăsat și bateria originala , ma gândesc ca e ceva de protecție , sa scot cea originala și sa las cele noi toate la fel și fără acel circuit ? Sunt 3 fire , una ar rămâne neconectată dupa, in schimb cum am făcut l-am aprins și merge , l-am pus și la încărcat 5 ore și nu sa încălzit nimic , atașez poze

Attached Files


Edited by zsoltozaur, 31 October 2018 - 11:55.


#2
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
E o improvizatie care e posibil sa functioneze o vreme. La ce amperaj incarci grupul si cat dureaza incarcarea? Ai grija cu improvizatiile cu 18650 ca poti sa iei foc, daca apare un scurtcircuit.

#3
zsoltozaur

zsoltozaur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 11.12.2008
Nu am umblat la nimic , încărcătorul are ieșire de 19V și 2.1A , o data ce boxa e pornita când bag și încărcătorul volumul sonorului creste automat cu vreo 30% , încărcarea nu știu cât durează și problema e ca nu știu dacă știe când e încărcat , înainte avea 2,6A acuma are 10.1A teoretic

#4
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postzsoltozaur, on 31 octombrie 2018 - 12:57, said:

Nu am umblat la nimic , încărcătorul are ieșire de 19V și 2.1A , o data ce boxa e pornita când bag și încărcătorul volumul sonorului creste automat cu vreo 30% , încărcarea nu știu cât durează și problema e ca nu știu dacă știe când e încărcat , înainte avea 2,6A acuma are 10.1A teoretic

Pai tocmai asta e.. incarcand in loc de un acumulator, un grup de 5 acumulatori, nu stii niciodata cand e incarcat sau nu... Asta era rostul la circuitul ala... sa indice cand e incarcat...sa previna supradescarcarea - acum cu grupul ala de baterii nu stiu ce o sa mai indice.  Iar daca ai diferente de incarcare se vor descarca celulele de pe una pe alta si, in final, se vor defecta, una sau mai multe...  Poti functiona si asa dar nu stiu cat va merge.  Cat timp merge.. si esti multumit.. mareste timpul de incarcare corespunzator si da-i bice, cu grija la supraincalzire.  

Nu uita - la celulele de Li-Ion orice scurtcircuit sau supraincalzire se poate lasa, in extremis, cu incendiu.. asa ca grija mare cu incarcarea si sa nu faca contact intre ele... Exista o posibilitate sa iei foc.

Edited by rosix, 31 October 2018 - 13:52.


#5
dem3ntor

dem3ntor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.04.2007
Eu nu as pune mai mult de dublu curentului debitat de bateria originala.
Adica sa mai adaugi inca 2600mA.

#6
zsoltozaur

zsoltozaur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 11.12.2008
Se pare ca funcționează , încărcarea durează cam 7-8 ore , și se descarca in aproximativ 9 ore, ceea ce e mai mult decât m-a așteptam! Am măsurat bateriile când erau încărcate 100% și aveau 9,53A , deci se pare ca și încărcarea se face așa cum trebuie si nu se supraîncarcă :) sper sa nu am probleme pe parcurs

Attached Files



#7
dem3ntor

dem3ntor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.04.2007
Curentul unei baterii nu se masoara asa cum ai facut tu.
Tu ai pus in scurt-circuit bateria. este normal sa-ti dea o valoare mare.
Si o baterie de telecomanda, daca o pui in scc iti da vre-o 3 amperi.

Tu trebuie sa stii din specificatiile producatorului bateriei curentul pe care-l poate debita acea baterie si,
sa masori consumul maxim al aparatului, astfel poti afla ce autonomie vei avea cu acea baterie.

P.S. sa nu cumva sa masori curentul unei baterii auto asa cum ai masurat bateria aia de la boxa...Posted Image

#8
zsoltozaur

zsoltozaur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 11.12.2008
Este cu aproximație , și măsurarea am făcut-o in felul următor ,am luat un motoraș scos dintr-un impact makita , am legat in serie multimetrul și am solicitat motorasul oprindu-l și cam atât era maximul de amperaj ce Îl consuma motorasul... altfel cum as putea măsura ?

Edited by zsoltozaur, 07 November 2018 - 18:12.


#9
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
De fapt te interesează capacitatea bateriilor,nu curentul debitat. E normal ca mai multe baterii să debiteze un cerent mai mare, boxa însă va trage tot acelaşi curent ca şi înainte.

#10
Girearadu

Girearadu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.02.2016
Buna ziua, am si eu o boxa HK Go + Play la care nu mai tine acumulatorul (indicatorul de nivel al bateriei arata cateodata 2 liniute, 3, sau chiar 1).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Se poate defecta ceva daca o folosesc numai in priza fara a remedia problema?

- Se poate scoate acel acumulator pt. a fi folosita numai conectata la priza ? (Asa cun poti face in cazul unui laptop)

- Stie cineva un atelier/service unde se poate inlocui acunulatorul in Bucuresti ? (Inafara de reprezentanta unde costul total este 250 lei)

#11
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,406
  • Înscris: 05.12.2005
Fără baterie nu cred că merge, că la volum mare consumă mult şi sursa nu face faţă. E posibil să nici nu pornească fără ea.

#12
pepefer38

pepefer38

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.04.2022
Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine am o boxa Harman kardon pe care nu am mai folosit-o de mult cand am bagato la incarcat imi clipeste ledul, dar nu incarca mai departe ramane clipind pe prima treapta. Am cumparat alt acumulator identic, schimbat dar face la fel. Ma putei ajuta poate fi alt defect?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate