Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Nivel salarizare Grafician Dtp in Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,488
  • Înscris: 30.08.2017

 MusafirulCreativ, on 30 octombrie 2018 - 16:14, said:

Am prieteni designeri care lucreaza pe mii de euro in domeniu, pe proiecte din afara. Daca esti bun pe ce faci, si in RO ar trebui sa castigi minim 3-4000 lei. Dar si desinul grafic merge pe anumite trenduri si tendinte, in ultimul timp se migreaza super mult spre UX/UI design, lucruri care imbina creativitatea cu conceptele tehnice/psihologice, mai putin pe DTP-ul clasic. E un domeniu in care trebuie sa fii tot timpul la curent cu ce apare nou, daca vrei sa faci performanta. Fa-ti un portofoliu cat mai bine pus la punct si lasa salariul, ca pe ala il negociezi la interviu. Si nu mai cere asa putin Posted Image

UX/UI prinde foarte bine...se pune foarte mult accentul pe aceasta specialitate datorita concurentei mari pe piata software unde, in mare, aplicatiile ofera cam aceleasi functionalitati, dar se diferentiaza prin user experience.
Altfel, sustin si eu scoaterea salariului din CV.

#20
tommylee

tommylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 03.06.2011
Multumesc lui DaculScoril0, MusafirulCreativ si lui george_alexandru.
Deci imi scot salariul din cv.
In afara de asta, m-am gandit si eu sa imi imbogatesc cunostintele, dar nu stiu exact ce ar fi mai bine sa fac:

sa invat un program 3d
sa ma indrept spre webdesign
sa invat sa fac animatie si ilustratie

Trebuie sa aleg ceva anume pentru ca altfel ma imprastii in prea multe si n-o sa iasa nimic.
Voi face un topic separat

Edited by tommylee, 30 October 2018 - 16:38.


#21
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,218
  • Înscris: 24.05.2006

 tommylee, on 30 octombrie 2018 - 11:46, said:


Ca sa clarific putin lucrurile: 38 ani
    

M-a apucat damblaua cand am auzit ca nepoata-mea( vanzatoare la mall) si sora-mea ( operator schimb valutar ) au salarii mai mari...cu mult mai mari...


nevasta-ta ce salariu are?

#22
tommylee

tommylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 03.06.2011
1500 de euro

#23
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 tommylee, on 30 octombrie 2018 - 16:36, said:

sa invat un program 3d
sa ma indrept spre webdesign
sa invat sa fac animatie si ilustratie

Trebuie sa aleg ceva anume pentru ca altfel ma imprastii in prea multe si n-o sa iasa nimic.

Eu întotdeauna spun cui vrea să mă asculte Posted Image că e este mult mai important să știi CE trebuie să faci decât Cum să faci.
Dacă știi CE, CUM vine ușor. Programele grafice, de animație, etc intră la categoria CUM. CE înseamnă viziune, creativitate.

Odată ce ai un concept, găsești zeci de tutoriale pe internet despre cum să pui în practică fiecare bucățică a lui.

E adevărat, un angajator va vrea și ceva viteză, dar dacă ești bun pe partea de concept, s-ar putea ca munca s-o facă altul, mai prost plătit ca tine.

Edited by DaculScoril0, 30 October 2018 - 17:39.


#24
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006

 tommylee, on 30 octombrie 2018 - 14:32, said:

born2lose...ce sa mai zic !?
multumesc pentru sfat, dar nu este ceea ce ma intereseaza, esti pe langa subiect. Nu imi caut loc de munca, imi caut loc de munca mai bine platit si incerc sa aflu cam cu cat se plateste un om in meseria mea, la nivelul meu, atat. Adica sa stiu daca pretentiile mele salariale sunt corecte sau nu.

Bucata aia de hartie numita CV este un motiv de a accepta sau de a respinge o persoana.Culmea este ca pentru a fi calificat sa faci asta urmeazi vreo patru ani de facultate,unde esti dresat pe un numar finit de tipologii umane.
In realitate,Intotdeauna persoana bate CV-ul,indiferent cat de bine este intocmit.La o discutie tete-a-tete,persoana este peste sau sub acel CV.

#25
rola_ocb

rola_ocb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.10.2012
Neaparat trebuie portofoliu, fa-ti si tu pe behance, bagi proiectele mai interesante, le pui pe mockups sa arate bine, etc. Eu de ex am ~2ani experienta ca graphic designer, la primul job luam 1000lei part-time, al doilea job 1800 full-time si la ultimul job 2400lei Posted Image Acum imi caut iar job si o sa cer in jur de 2500-3000...

#26
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,488
  • Înscris: 30.08.2017
O recomandare ar fi sa iti faci un profil solid de LinkedIn la care setezi faptul ca esti disponibil si domeniile pentru care esti disponibil. Apoi il lasi acolo sa produca oportunitati...in cel mai rau caz pierzi niste ore din viata. Eu sunt frecvent contactat, dar pentru ca sunt ok cu locul actual de munca, mare parte din solicitari le resping.

#27
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

 tommylee, on 30 octombrie 2018 - 17:27, said:

1500 de euro
Cu ce anume se ocupa de castiga asa bine?

#28
tommylee

tommylee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 03.06.2011
Am glumit man, numai ca n-am chef de chestii pe langa subiect.
Daca era sa continui gluma, ziceam ca e tot grafician :)

#29
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Contează pe ce te axezi. Eu am lucrat atât tehnoredactare pentru presa scrisă și ceva reviste, cât și DTP pentru firmă de publicitate.

La firma de publicitate, treaba simplă, bani puțini. Noi lucram cu o companie arhicunoscută, îi făceam toate chestiile publicitate, firme luminoase, bannere, așa că treaba era cât se poate de banală, ei trimiteau designul, eu le aranjam puțn și le scoteam. Lucram și cu clienți separați, însă ăla era mărunțiși. Iar munca era între banal și absurd. Dacă tanti Ioana cu florăria vroia să-i pui bujori mari pe firma luminoasă, trebuia să-i pui. Am câștigat mai mult când am preluat mai multe responsabilități, mă duceam cu echipele la montaj, la măsurători, dar doar din desenat, era mult prea simplu.

La reviste erau bani, pe partea de creație. În general, pe lângă câțiva mari, care au grafica deja făcută, lucrezi și cu de-ăștia mici. Iar acolo depinde cum te înțelegi cu firma. Eu luam bani în plus pe identitățile vizuale create pentru astfel de firme mici. Și nu luam mult, dar se strângea ceva.


Cel mai bine am câștigat la o companie, pentru care făceam niște vectorizări. O chestie extraordinar de banală. Făceau ceva manuale tehnice și aveau nevoie de grafică vectorizată. Imaginează-ți niște instrucțiuni de montaj. Eu vectorizam elementele grafice. Le primeam poză, le dădeam vectori, câștigam 3-4000 lei pe lună din treaba asta (în 2009-2010). Dar pe ei îi interesa rapiditatea. Eram plătit în funcție de numărul de elemente și aveam ceva targeturi, dar lucram de-acasă, așa că era simplu.


Banii, la grafică, vor fi mereu la creație și mai puțin la execuție. Pentru că nu-i chiar greu să faci un desen, e greu să gândești idei bune, care pot fi transformate în identități vizuale. Asta se plătește cu bani frumoși. Grafica funcțională, în sine, că-i tehnoredactare de presă sau publicitară, e simplu de învățat. Eu am trecut prin vreo 4-5 colegi, pe care i-am luat de la "dă dublu click pe Corel", iar în 3-4 luni se descurcau foarte bine. Nu aveau cunoștințe de design grafic, nu știau să facă un logo cât de cât corect, nu înțelegeau de ce nu-i bine să folosești anumite culori la o identitate vizuală, dar funcțional, să-ți vectorizeze ceva sau să-ți facă niște elemente grafice, se descurcau foarte bine.


Găsești mulți graficieni care sunt buni la creație, iar execuția vine de la sine. Iar ăia care fac treaba asta, au cunoștințe solide, de la a desena, până la marketing, psihologie, e un domeniu foarte vast. E greu să câștigi bine doar din partea funcțională.


Doar pentru chestii care nu necesită creativitate, găsești posturi mai bine plătite în proiectare, ca tehnician CAD.


Aș fi curios să-ți văd CV-ul. Pentru un job DTP, sper să nu te aștepți să te sune toți cu un CV făcut în Word, fără elemente grafice mai speciale, pe care mai și scrii că vrei 2700 lei. Pentru un astfel de post, aspectul grafic al CV-ului e relevant, mai ales dacă nu ai un portofoliu.

Edited by SmurfK, 30 October 2018 - 23:15.


#30
Hamutovski

Hamutovski

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2009

 tommylee, on 30 octombrie 2018 - 11:46, said:

M-a apucat damblaua cand am auzit ca nepoata-mea( vanzatoare la mall) si sora-mea ( operator schimb valutar ) au salarii mai mari...cu mult mai mari...
Aici ai pus punctul pe i.
Eu cunosc femeie de serviciu care castiga ~ 3.000 lei pe luna... mai munceste in particular 2 ore in plus dupa programul de 8h.
Tu trebuie sa stii cel mai bine cat valorezi, cat poti sa muncesti, cat iti doresti sa castigi.

Edited by Hamutovski, 31 October 2018 - 08:36.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate