Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

examen traseu

- - - - -
  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#109
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017
Pe de-o parte avem inși care se plâng că examenul e greu, pe de altă parte se plânge lumea că sunt prea mulți idioți în trafic. Cu destulă perseverență poți să-ți iei permis din a douăzecea încercare, fii mulțumit că nu ți se dă pauză de câțiva ani după al treilea examen picat.

Unii nu își dau seama când ceva nu e de ei. Am avut la un moment dat fantezia cu motocicletele și am renunțat după a zecea lecție. Atunci am realizat că nu am ce căuta cu permis clasa A în portofel și că nu vreau să fiu asociat cu niciun motociclist care a existat vreodată în trafic.

Fă ce vrea să vadă examinatorul că să-ți dea permisul. După aceea faci ce te taie capul.

#110
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,348
  • Înscris: 22.10.2007

View PostDannyMC, on 31 octombrie 2018 - 14:36, said:

Eu am impresia ca nea Ion va cam troleaza si voi nu va prindeti!! :P
Nu stiu ce sa zic, n-ar fi primul care habar nu are cum e cu giratoriile, din pacate sunt extrem de multi.

Edited by _-livio-_, 31 October 2018 - 15:34.


#111
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,982
  • Înscris: 09.05.2009
Mda ai dreptate, la doar o ora dupa ce am scris era sa ma plezneasca unu' care voia sa iasa din giratoriu de pe B2! :wacko:

Edited by DannyMC, 31 October 2018 - 18:48.


#112
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostDannyMC, on 31 octombrie 2018 - 14:36, said:

Eu am impresia ca nea Ion va cam troleaza si voi nu va prindeti!! Posted Image
No trollez. Caut sa nu ma bag in intersectii complicate.

#113
VerdunPloae

VerdunPloae

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.06.2016
Se generalizeaza grav aici, din 7 pagini cate ati facut, am primit 3 raspunsuri utile. Puteti inchide topicul.

#114
agorea

agorea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 03.05.2006

View PostDannyMC, on 31 octombrie 2018 - 14:36, said:

Eu am impresia ca nea Ion va cam troleaza si voi nu va prindeti!! :P

Nu stiu daca Nea Ion troleaza sau nu, dar a zis un MARE ADEVAR! Soferii ar trebui reexaminati periodic, sunt total de acord cu chestia asta. Conduc de 21 de ani, dar spre rusinea mea cand m-am apucat de facut chestionare pe DRPCIV (fac acum scoala pt. C si CE) le-am picat cu brio (ma rog, erau multe intrebari de mecanica dar eu ma refer la partea de legislatie). Normal ca m-am pus cu burta pe carte si am luat acum o saptamana sala cu 26/26, dar chestia asta mi-a prins oricum foarte bine pentru improspatarea cunostintelor de legislatie, chestie care ar trebui introdusa la toata lumea (la 10 ani sa dai inca o data macar sala).

Edited by agorea, 31 October 2018 - 22:31.


#115
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009

View PostVerdunPloae, on 29 octombrie 2018 - 19:35, said:

Dilema cea mare apare la o trecere de pietoni, am oprit masina sa acord prioritate celor de pe sensul meu de mers, am bagat in treapta 1, vazusem ca deja pietonul merge pe trotuar si am pus roata in miscare extrem de lent din ambreiaj, sa dau sa plec. Unde sa plec ca nemernicu' deja mi-a pus piciorul pe frana, cica daca se impiedica si revine inapoi? Femeia fiind la aproape 3 metri distanta! Am ramas prost. 21 de puncte interventia lui si 21 neacordare de prioritate, daca putem numi asa ceva neacordare de prioritate.

E si intrebare de examen cu chestia asta. Daca pietonul e pe trecere si chiar daca a trecut de masina ta, nu misti!
Tu vad ca zici ca era pe trotuar deja. Ceva miroase pe aici.

Trebuie sa intelegi ca lucrurile astea nu se fac logic, nu cand dai examenul. Adica esti pe o strada, nu e nimeni in spatele tau si tu nu mai semnalizezi, gaborul o sa iti taie puncte.
Trebuie sa mergi cum scrie in carte.

View PostVerdunPloae, on 29 octombrie 2018 - 19:46, said:

@arg Aha, am inteles. Desi examenul asta e monitorizat video, rezultatul candidatului e-n functie de cat de deranjat sau nu e examinatorul.
Pot intelege legislatia care se aplica pentru trecerea de pietoni, desi n-ai reusit sa te transpui in situatia mea. Nu am turat deloc motorul in treapta 1, roata n-a facut nici un sfert de rotatie, nu stiu daca am mers cativa centimetri Posted Image).
In fine. In legatura cu celelalte neconcordante, ai ceva de obiectat?

Degeaba ai mers tu cativa cm DOAR. Bai deci trec pe trecere, omul nu franeaza de tot, o lasa asa la ambreiaj, daca eu nu imi mentin ritmul de mers, el intra in mine....E la cm de mine. Astia merita batuti cu ranga!

View Post_Smiley_, on 29 octombrie 2018 - 19:52, said:


eu in trafic atunci cand vad primul sofer conducand aiurea imi spun "multi nebuni pe lumea asta!". cand il vad pe al doilea, imi spun "s-a spart zagazul, au scapat toti nebunii pe strada!".
dar cand il vad si pe al treilea nebun, reduc viteza si merg mai atent, pentru ca sunt sanse mari sa fiu eu de fapt cel vinovat Posted Image

la fel si la tine. dupa 3 esecuri ar fi cazul sa accepti ca nu stapanesti destul de bine condusul si sa incerci sa-ti rezolvi problemele indicate de examinator.


Nu prea ai dreptate. Pentru ca sunt prea putini care merg corect.

#116
Mihai_mb

Mihai_mb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,570
  • Înscris: 23.09.2016
Imi amintesc ca azi traseul, stiu ca era noiembrie tarziu si trasese o zapada peste Suceava de n-aveai unde sa intri pe unde nu bagasera plug.
Am dat cu un Logan alb 1.4 de prima generatie fara vreo dotare posibila, nu avea nici macar servo, doar un radio primitiv aftermarket ,desi scoala o facusem pe Matiz ( deh, s-a gandit instructorul ca probabil nu incape si martorul in spate pe langa mine - 1.84 - si examinator). Ca fapt divers, cred ca daca demontam scaunul din fata de pe Matiz, as fi reusit sa-l conduc de pe bancheta din spate.

Inaintea mea a dat cineva pe care-l cunosteam, cu alt examinator. Proba lui a constat in a merge de la fabrica de sticla pana la primul giratoriu si inapoi. Nu cred ca a avut 1 km in total pe acest traseu. Deh, $$.
Bun, ajunge la mine, camasuta, parul prins, membrele degerate, inima in gat, ma preia dl. politist si incepem. Usurel, usurel, cu cate 2 asigurari la iesirea din curte, pornim. Trecem de giratoriul sus-amintit, dar n-am eu norocul ( $$ ) sa ne intoarcem, asa ca inaintam vanjos prin noroiul, sarea si nisipul specifice anotimpului. Vad ca nenea politist mazgaleste ceva. Il intreb daca e vreo problema, imi zice ca parbrizul nu este curat ( il spalase instructorul inainte). Dau un jet de apa pe el, si o luam stanga spre Scheia.

Intre indicatorul de iesire din Suceava si cel de intrare in Scheia sunt cam 3-5 metri. A doua mazgalire. Nu am folosit luminile in afara localitatii. Daca am vazut ca asa jucam, deja a inceput sa-mi dispara stresul si sa-mi fie cam tot aia daca pic sau trec. Era si prima data, ma gandeam ca nu-i mare baiul sa mai dau examenul. Cred ca a fost momentul decisiv in care a disparut orice posibilitate in care sa ma pierd sau sa-mi tremure piciorul pe ambreiaj. Conduceam de parca aveam mii de km la activ ( ma refer la relaxare, nu la abilitati, desigur). L-am intrebat pe examinator daca pot sa pornesc radio-ul si-am bagat si-o rockaiala pe fundal. Posted Image

Mergem ce mergem si apare o caruta in sensul de mers ( hopa beleaua! ), era si ultima bucata de discontinua, un camion de Scoala venea catinel din sens opus. Dar, cu antrenament de NFS2-5 si ce a mai prins adolescenta mea, am ochit ca trec, am bagat a 2-a si-am dus loganul ala in 3500-4000, atent sa nu trec de 60 km/h totusi. Politistul tacut, nici o mazgaleala ( parca incepeam sa ma stresez iar ca poate cine stie, trec.. ).

Ajunsi prin Scheia, zice omul: la urmatoarea posibila facem dreapta. Ma uit la "urmatoarea posibila", niste nameti care cred ca depaseau botul si-asa inalt al Loganului meu o faceau cam imposibila. Posted Image  "No way" zic eu in mintea mea si ignor ulita laturalnica. A treia mazgalire, desigur ( nerespectarea indicatiilor examinatorului ). Ulita urmatoare pe dreapta se dovedeste ceva mai prietenoasa ( un plug probabil o vizitase in seara dinainte) si inaintez vanjos pe laturalnica straduta. "Aici vom intoarce din 3 " aud si observ cu ceva amuzament in oglinda privirea socata si fata palida a martorului care urma sa dea proba de traseu dupa mine. Nu aveam vreo problema cu manevra in sine, doar ca pe straduta pe care ne aflam, plugul impinsese toata zapada, creand un fel de zid de aparare in jurul santului de scurgere de-a lungul gardurilor. Ce mai, cetate in toata regula.. Am ochit ( sau mai mult mi-am imaginat) pe unde ar fi trebuit sa fie un podet peste infioratorul sant si-am decis sa dau cu spatele in zona aia. M-a salvat si c*rul inalt al Loganului sa nu raman acolo si cu ceva turatii si muschi ( fara servo, desigur ) , am scos-o la capat, urmand sa fiu indrumat din nou spre oras ( desigur, cu instructiuni scurte si vagi pe care nu le mai tin minte in totalitate, poate-poate mai ar mai avea ce mazgali).

Urcand dinspre Scheia inapoi spre intersectia cu bd. George Enescu ( cu luminile aprinse de data asta, dar degeaba, indicatoarele erau lipite aici), dl. politist, aflat intr-un moment de impas in care nu prea avea ce desena pe caiet, incepe sa mai caute nod in papura: "Parbrizul e prea murdar" revine. Voios, apas butonul si spal geamul. "Nu asa se face" aud. "Dar cum?" rasuna din mine, dar aproape fara voia mea, o intrebare lipsita de rautate si sincer curioasa. "Asa" zice politistul in timp ce aburcat peste mine se infige cu degetul in butonul de la maneta de la volan si consuma sub ochii mei mariti in urmatoarele 10-15 secunde tot lichidul de parbriz pe care il mai aveam ( sau arde motorasul de la stropitoare, una din doua ).
Ca tot eram la capitolul igiena, il rog sa stearga cu maneca si geamul pe interior in dreptul oglinzii dreapta, unde se aburise. Sterge. Deja ne imprietenim, ca CIF si Domestos.

Cu minunata vizibilitate nou dobandita, ne indreptam spre George Enescu. Ochii beliti, viteza respectata, trepte corecte, nici prea turat, nici prea putin, nici un pieton ignorat. Deja dl. politist se cam plictisea, iar pixul i se cam usca, deci porunceste sa o luam pe "serpentine" inapoi spre fabrica de sticla. Serpentinele, pentru cine nu a trecut prin Suceava, sunt o minunata creatie tehnica, asfaltata o data la 2-3 ani din pricina terenului care aluneca si in rest ori peticita, ori ciuruita de-a dreptul ( cam ca Falticeni-ul si cele 2 extremitati ale lui ). Limita de 30 km/h. O respect, dar desigur incep sa adun un cortegiu de 2-3 masini in spatele meu ( ca orice alta masina de Scoala in zi de Examen prin acea zona, de altfel ). Sunt somat sa circul mai repede. Cu precizie de chirurg, incerc sa estimez un 39 km/h in care sa ma incadrez cu deosebita cumintenie rutiera si simt civic. Posted Image

Si iata-ne ajunsi inapoi in curtea de la fabrica de sticla dupa o minunata plimbare de peste o ora ( poate sa fi fost si o zi, pentru mine se simtea de parca plecasem dimineata si ne intorsesem seara).
Politistul isi ia carnetul si incepe sa numere tacut. Aduna o data, de doua ori, de 5 ori ( bine, din punctul meu de vedere, pentru el poate era doar o data) , ies 15 puncte ( 3 parbriz murdar- nu stiu exact la ce l-a incadrat, 3 pt folosire incorecta de lumini, 6 parca pt indicatia de prima la dreapta cu succes ratata, 3 pt intoarcerea parbrizului murdar). Sta, se gandeste, mai mazgaleste ceva retroactiv. Il intreb care este problema: " neadaptarea vitezei la trafic " pe serpentine. Ii zic cat de politicos posibil ca aveam limita de 30, la somarea lui i-am dat cu 9 km/h peste. Punctele raman.. 18.
Urmeaza cred cele mai lungi minute din viata mea in care, cu pixul in gura, incearca sa mai scoata 3 puncte de undeva. Tacere. Martorul din spate nu stiu daca a lesinat, dar nu l-am mai auzit demult. Intr-un final, cu scarba, se iscaleste in coltul paginii si murmura ceva ( nu in stilul felicitari ci mai mult in stilul ati avut noroc ). Il intreb neincrezator inca: "Am trecut?!" Imi zice ca da.

Pe drum inapoi, instructorul la volan: "Nici nu-mi faceam sperante ca te trece, ca am vazut ca toti pe care ii trecea faceau doar tura de 5 minute pana la giratoriu, restul nu a trecut nici unul pana acuma. Dar de ce nu merge sa spal parbrizul?...".

Alte vremuri, aceleasi metehne.

Edited by Mihai_mb, 01 November 2018 - 15:58.


#117
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Eu am mers cam 400 metri. Am mers drept pana la o intersectie, apoi am virat la stanga, am mai mers putin si gata. Asta a fost tot examenul.

#118
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
@Mihai_mb

Geniala povestea, ai talent!

#119
VerdunPloae

VerdunPloae

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.06.2016
In caz ca mai intereseaza pe cineva, l-am luat intr-un final, ieri, cu 0(ZERO) puncte penalizare. Solutia? Schimbarea instructorului si o masina pe benzina.DECI ATENTIE LA OAMENI, MULTI SUNT JANGHINE!

#120
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
uraaaaa, felicitari.

#121
VerdunPloae

VerdunPloae

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.06.2016
Mi-a parut aproape bine, RATB! :)) Thanks!

#122
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
uneori e si o problema de incompatibilate intre instructor si elev, efectiv elevul nu aude ce si se spune...

#123
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,268
  • Înscris: 01.12.2001
Cat ai platit cele 6 ore in plus facute?
De ce nu ai reusit din prima sa faci traseul cu zero? (a 4 oara a fost acum?)

#124
VerdunPloae

VerdunPloae

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.06.2016
@arg Nu dau nume ca nu-i frumos. Daca stiam ca poti da examen la o alta scoala, pe o alta masina, eu ii paraseam dupa primul examen picat! M-a "curentat" de 3700 de lei scoala anterioara pt scoala propriu-zisa, combustibil, adeverintele aferente, sedinte inutile in plus, etc si etc.
Nu-i de bani ca am vazut la (re)programari oameni care incearca de 13 ani sa-si obtina permisul, pana la urma toti trebuie sa trecem prin asta. Sunt doar frustrat pe mine pt faptul ca accept langa mine oameni de doi bani, desi ii compatimesc...
Omu' era comunist sadea, vorbea doar frumos la telefon, in rest, prafu' de pe toba ca dedicare pentru cursant.

@dorin2k, am platit mai putin, 350 cu tot cu adeverinta, fata de aproape 500 dincolo. Da, a patra oara l-am obtinut.

Edited by VerdunPloae, 22 December 2018 - 16:29.


#125
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
crezi ca ti-am zis degeaba sa schimbi instructorul?

#126
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,268
  • Înscris: 01.12.2001
3.700 lei?
Ti-au dat si masina cadou la final?
Nu se poate asa ceva!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate