Otita caine
Last Updated: Nov 07 2018 09:37, Started by
catalina_m994
, Oct 29 2018 12:57
·
0

Posted 29 October 2018 - 12:57

Buna,
Nu prea mai stiu ce sa fac cu catelul, am un catel metis(aprox. 15-20 kg) cam de 8 ani si a facut otita. Cainele sta la casa in curte(nu e invatat cu lesa, botnita etc) am primit tratamentul pentru catel, problema e ca nu sta sa ii curat urechea si sa ii pun alifia pentru ca il doare foarte tare. Ceva sfaturi sau tratamente alternative(pastile sau injectii). Nu se pune problema sa il duc la cabinet veterinar(nu e invatat, nu am avut pana acum probleme care sa necesite drum la veterinar). |
Posted 29 October 2018 - 13:22

Pune-i o botnița facuta din fașa de tifon : ii faci o bucla sub maxilar si apoi o legi pe dupa gat. Sau ii cumperi o botnița medicinală ca asta din poza. Nu costa prea mult.
Pentru otita foarte bun e Mitex-ul sau daca nu gasesti Mitex, e bun Surolan-ul. Attached FilesEdited by Freddy12, 29 October 2018 - 13:24. |
Posted 29 October 2018 - 13:28

Alifie?... Pentru otita, cel mai eficient pana in prezent mi s-a parut MITEX, picaturi. Daca otita e avansata, da, se lasa si cu antibiotic injectabil, insa picaturile alea sunt mai eficiente pentru ca actioneaza local si rapid, contin si antibiotic. Daca le cumperi, foloseste-le exact dupa prospect, pentru rezultate optime.
|
Posted 29 October 2018 - 13:31

poti vorbi cu cineva de la un cabinet sa vina, sau intreaba prin vecini/prieteni/cunostinte daca stiu pe cineva care se ocupa cu asa ceva.
eu mi-am invatat catelul sa suporte tratamentele fara sa caraie. din cate stiu, se curata cu tifon/vata si nu-s ce substanta tot canalul exterior... eu folosesc o penseta dreapta foarfeca... dupa care se pun pcaturile... daca e avansata, doare rau iar cand cainele nu e invatat se lasa cu chinuiala. Edited by arg, 29 October 2018 - 13:35. |
Posted 29 October 2018 - 13:54

Freddy12, on 29 octombrie 2018 - 13:22, said:
Pune-i o botnița facuta din fașa de tifon : ii faci o bucla sub maxilar si apoi o legi pe dupa gat. Sau ii cumperi o botnița medicinală ca asta din poza. Nu costa prea mult. Pentru otita foarte bun e Mitex-ul sau daca nu gasesti Mitex, e bun Surolan-ul. Mersii, voi cauta botnita, nu stiu cum o va suporta ![]() qawHaq1, on 29 octombrie 2018 - 13:28, said:
Alifie?... Pentru otita, cel mai eficient pana in prezent mi s-a parut MITEX, picaturi. Daca otita e avansata, da, se lasa si cu antibiotic injectabil, insa picaturile alea sunt mai eficiente pentru ca actioneaza local si rapid, contin si antibiotic. Daca le cumperi, foloseste-le exact dupa prospect, pentru rezultate optime. arg, on 29 octombrie 2018 - 13:31, said:
poti vorbi cu cineva de la un cabinet sa vina, sau intreaba prin vecini/prieteni/cunostinte daca stiu pe cineva care se ocupa cu asa ceva. eu mi-am invatat catelul sa suporte tratamentele fara sa caraie. din cate stiu, se curata cu tifon/vata si nu-s ce substanta tot canalul exterior... eu folosesc o penseta dreapta foarfeca... dupa care se pun pcaturile... daca e avansata, doare rau iar cand cainele nu e invatat se lasa cu chinuiala. Nu am avut probleme de sanatate cu el pana acum, si la vaccinuri, baie, deparazitare sta cuminte. Nu a fost agresiv pana acum, dar imi e putin teama sa il fortez sa stea cand stiu ca il doare tare si nu stiu cum reactioneaza. Daca nu sta la persoanele pe care le cunoaste, la straini nici atat nu sta. Cu solutia de curatat l-am speriat ca l-a usturat cand am curatat si gata, nu mai sta la nimic. |
Posted 29 October 2018 - 14:12

Mitex-ul nu ustura de loc. Uite cum ii poti lega tifonul
Ii pui mitexul in ureche si il lasi cateva secunde sa se scurga in interior, apoi masezi ca sa ajunga peste tot. Attached FilesEdited by Freddy12, 29 October 2018 - 14:15. |
Posted 29 October 2018 - 14:20

Un medic sau asistent veterinar stie (pt. ca asta se invata) cum se tin/imobilizeaza animalele in timpul aplicarii unui tratament - eventual neplacut.
Animalele trebuiesc imobilizate corespunzator procedurii, pt. a nu-si face rau atat lor cat si celor din jur. Nu fi zgarcita, plateste o consultatie (e pt. binele catelului...), vezi ce are, primesti medicatia potrivita, ii e curatata unechea, vezi si tu ce (si cum) ai de facut pe mai departe! Suntem primii la automedicatie, dar nu credeam ca si la cainii romani e la fel!!! ![]() |
Posted 29 October 2018 - 14:23

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CSb4HWqtB0k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Uita-te cum se pun picăturile si cum se masează baza urechii. |
Posted 29 October 2018 - 14:32

Serpent, on 29 octombrie 2018 - 14:20, said:
Un medic sau asistent veterinar stie (pt. ca asta se invata) cum se tin/imobilizeaza animalele in timpul aplicarii unui tratament - eventual neplacut. Animalele trebuiesc imobilizate corespunzator procedurii, pt. a nu-si face rau atat lor cat si celor din jur. Nu fi zgarcita, plateste o consultatie (e pt. binele catelului...), vezi ce are, primesti medicatia potrivita, ii e curatata unechea, vezi si tu ce (si cum) ai de facut pe mai departe! Suntem primii la automedicatie, dar nu credeam ca si la cainii romani e la fel!!! ![]() Nu e vorba de zgarcenie, e vorba ca nu am plimbat catelul cu masina pana la acest moment. Deci intra in panica in masina și trebuie sa merg cam 30 de km cu ea sa ajung la un doctor veterinar. Doctorul veterinar din localitate e invatat doar cu vaci cai porci. Daca merg cu catelul sa il trateze, in cel mai bun caz il trateaza gresit- fara niciun rezultat, in cel mai rau caz il omoara(nu as fi prima, la un catelus la deparazitare a dat doza gresita si ...da) Cel din oras nu vine 30 de km sa imi vada mie catelul. Este catel de curte care stie doar curtea si pe cei ,,ai casei,,. Se pare ca suntem primii si sa judecam ![]() Freddy12, on 29 octombrie 2018 - 14:23, said:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CSb4HWqtB0k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Uita-te cum se pun picăturile si cum se masează baza urechii. ![]() |
Posted 29 October 2018 - 15:18

Sincer, tu chiar meriti sa fii judecata!
Dar ma rog, e cainele tau, din curtea ta, responsabilitatea e tot a ta, asa ca fa cum crezi... doar n-o sa surzeasca, nu? PS: Copii tot asa ti i-ai trata de otita, intreband farmacista ce sa le dai si tratandu-i ca pe youtube?!? Stii ca a dat PSD-ul lege recent ca in farmaciile veterinare nu mai e obligatoriu sa existe un medic sau farmacist atestat??? Deci ai intrebat (si ai si primit sfaturi de la) probabil o simpla vanzatoare. |
|
Posted 29 October 2018 - 15:27

Vitamina C lipozomală va reduce nivelul infecției până la un nivel insesizabil, dar probabil ca nu o vindeca imediat. Poate fi preparat un unguent din capsule de Biomicin și o bază grasă, asta ca soluție definitivă.
EDIT: Vitamina C lipozomală o lăsam 15-20 min într-un pahar cu apă să se evapore alcoolul. Pentru câine probabil că ar trebui pusa apoi într-o mâncare semisolidă sau ceva de genul. Edited by NelsonMandela, 29 October 2018 - 15:32. |
Posted 29 October 2018 - 15:43

Serpent, on 29 octombrie 2018 - 15:18, said:
Sincer, tu chiar meriti sa fii judecata! Dar ma rog, e cainele tau, din curtea ta, responsabilitatea e tot a ta, asa ca fa cum crezi... doar n-o sa surzeasca, nu? PS: Copii tot asa ti i-ai trata de otita, intreband farmacista ce sa le dai si tratandu-i ca pe youtube?!? Stii ca a dat PSD-ul lege recent ca in farmaciile veterinare nu mai e obligatoriu sa existe un medic sau farmacist atestat??? Deci ai intrebat (si ai si primit sfaturi de la) probabil o simpla vanzatoare. Este tehnician veterinar(merg de mult timp la aceasta farmacie), mersii oricum de informatie. Apreciez sfatul tau, din pacate nu am cum sa transport catelul la veterinar, copiii sunt destul de sigura ca nu ar sarii in sus si in jos in masina in drum catre doctor si sa scanceasca panicati. |
Posted 29 October 2018 - 15:43

Pune o poza cu catelul. Otita nu apare chiar spontan. Sunt niste cauze. Una ar fi daca e un caine flocos care are mult par si in ureche si se acumulează cerumen in care se dezvolta bacterii patogene. In acest caz trebuie sa smulgi periodic parul din ureche si sa le cureti cu solutie otica. Alta cauza poate fi de natura alergică. I-ai schimbat cumva mancarea?
|
Posted 29 October 2018 - 15:56

Freddy12, on 29 octombrie 2018 - 15:43, said:
Pune o poza cu catelul. Otita nu apare chiar spontan. Sunt niste cauze. Una ar fi daca e un caine flocos care are mult par si in ureche si se acumulează cerumen in care se dezvolta bacterii patogene. In acest caz trebuie sa smulgi periodic parul din ureche si sa le cureti cu solutie otica. Alta cauza poate fi de natura alergică. I-ai schimbat cumva mancarea? Attached Files |
Posted 29 October 2018 - 16:40

Trebuie recoltat si vazut ce are in urechi.
Eu am shar pei,este sanatos tun pana la urechi,de cand il am este problema mare la urechi. Anumite tratamente tin 2 sapt,altele 3 luni,dar mi e greu sa cred ca mai scap fara macar 2 vizite la veterinar pe an. Nici al meu nu sta la control,fac eu ce mi spune veterinarul,el nu se poate apropia. Edited by silviu03, 29 October 2018 - 16:43. |
|
Posted 29 October 2018 - 16:45

He, he, ce bine seamana cu Snoopy, catelul nepoților mei! Deci inseamna ca e prima varianta. Dupa ce se vindeca, sa ai grija ca din cand in cand sa-i cureți urechile si sa smulgi parul din interior. Nu ar fi rau sa-l tunzi si pe exterior ca sa i se ridice putin si sa se aerisească. Am avut o foxterita care avea din cand in cand, in perioadele calde si umede probleme de genul acesta asa ca stiu foarte bine despre ce e vorba.
|
Posted 29 October 2018 - 17:24

Posted 30 October 2018 - 16:54

Freddy12, on 29 octombrie 2018 - 15:43, said:
Pune o poza cu catelul. Otita nu apare chiar spontan. Sunt niste cauze. Una ar fi daca e un caine flocos care are mult par si in ureche si se acumulează cerumen in care se dezvolta bacterii patogene. In acest caz trebuie sa smulgi periodic parul din ureche si sa le cureti cu solutie otica. N-ai inteles nimic din ce a scris initiatorul sau n-ai citit tot. La dat cu parerea... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users