Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 

Este McDonald's placerea saracilor?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#163
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018
Sigur că e în creștere pt că au părinți snobi și proști care îi hrănesc cu toate rahaturile deși au la dispoziție hrană sănătoasă.
Mai durează până ajunge și la ei informația că,acum, ăia cu bani mănâncă hrană bio, nu brânză topită și alte aiureli.
Mec ul e o chestie de unde iei ceva când ți e foame tare și nu ai variantă decât vreo shaormerie de cartier. Posibil igiena mai bună.
Sau, așa, de poftă, când și când, dacă îți place gustul sau cum miroase.
Sigur, la români e la modă deși care o fi chestia cool, sa mănânci o chiftea de vită pârpâlită la foc automat băgată intr o chiflă atât de pufoasă încât sigur are amelioratori la greu, nu mi pot da seama.
Pt cine zicea că s mai sănătoși cartofii de la Mc decât cei prăjiți acasă... Pe bune, acasă îi dai prin zahăr și ii tratezi cu pirofosfat ?
Sursa: (una, că sunt mai multe)

https://m.stirilepro...icle_id=3664325


#164
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

View Postpufonel, on 28 octombrie 2018 - 22:13, said:

Cei de la tara sunt mai obisnuiti cu mancarea (ceva mai) naturala, desi treaba incepe sa se schimbe si aici.
De nevoie mai mult, nu doar de voie...

View Postirulan_corrino, on 28 octombrie 2018 - 23:31, said:

Sigur că e în creștere pt că au părinți snobi și proști care îi hrănesc cu toate rahaturile deși au la dispoziție hrană sănătoasă.
Hrana terbuie sa fie in primul rand pe gustul lor.

View Postirulan_corrino, on 28 octombrie 2018 - 23:31, said:

Pt cine zicea că s mai sănătoși cartofii de la Mc decât cei prăjiți acasă... Pe bune, acasă îi dai prin zahăr și ii tratezi cu pirofosfat ?
Sursa: (una, că sunt mai multe)
Noi vorbim de franciza din Romania iar cartofii provin din Hollabrunn, Austria unde sunt semipreparati si congelati in conditii foarte bune folosind reteta originala acre le confera si gustul savuros aparte de alte branduri. Si in SUA exista multe fakenews-uri de la ong-urile lor asa ca nu sunt surse de incredere, dealtfel cam toate au fost scoase de pe net pentru ca nu prezinta adevarul. Tratamentul cu dextroza este normal intrucat acesta blocheaza amidonul si asigura culoarea iar pirofosfatul (e450) este necesar pentru regularea aciditatii dar mai ales pentru retentia apei. Si cartofii semipreparati de la alte branduri de ii folosim acasa au asemenea tratamente.

Edited by andreic, 28 October 2018 - 23:50.


#165
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016
Aoleu, substante! Ce ne facem!
Poate nu stiai dar cartofii sint facuti dintr-o polizaharida. Chiar crezio ca conteaza ca ii da cu un praf de dextroza pe deasupra? E ca si cum ai pune un praf de sare pe un drob de sare.
In mod evident cantitatea de "substante" gen zahar e simbolica ca s-ar simti la gust.
Problema la cartofii prajiti nu e pirofosfatul (care oricum e folosit la greu in industria alimentara) cu faptul ca sint amidon imbibat in grasime cu calorii multe si grasimea aia e arsa si plinda de radicali liberi.
Concentrarea pe ceva care nu are nici un efect nociv demonstrat ca sa trecem cu vederea chestiile cu adevarat toxice este o metoda de propaganda.

Edited by vrajitoruldinoz, 28 October 2018 - 23:49.


#166
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018

View Postandreic, on 28 octombrie 2018 - 23:43, said:



Hrana terbuie sa fie in primul rand pe gustul lor.


Noi vorbim de franciza din Romania iar cartofii provin din Hollabrunn, Austria unde sunt semipreparati si congelati in conditii foarte bune folosind reteta originala acre le confera si gustul savuros aparte de alte branduri. Si in SUA exista multe fakenews-uri de la ong-urile lor asa ca nu sunt surse de incredere, dealtfel cam toate au fost scoase de pe net pentru ca nu prezinta adevarul. Tratamentul cu dextroza este normal intrucat acesta blocheaza amidonul si asigura culoarea iar pirofosfatul (e450) este necesar pentru regularea aciditatii dar mai ales pentru retentia apei. Si cartofii semipreparati de la alte branduri de ii folosim acasa au asemenea tratamente.

Hai să zicem că a fost o neînțelegere, nici un părinte normal nu hrănește copiii conform gustului lor, ar mânca aia numai bomboane, gustul se educă.

Hmmm, tu când prăjești cartofi acasă îi tratezi cu dextroză și pirofosfat ?
Și chiar daca tu o faci, crezi că sunt mai ok decât cei pe care doar îi cureți de coajă,îi tai și îi arunci in tigaie ?
Lasă semipreparatele, alea sunt altă porcărie.

@vrajitorul
Substanțe, da.
Mulțumesc pt că mi ai adus aminte  că amidonul e o polizaharidă.
Numai că amidonul se transformă în glucoză pe când dextroza aia e practic glucoză, contează praful ăla de zahăr, nu e delic simbolic.
Problemă chiar e și acel pirofosfat tocmai pt că e folosit la greu in industria alimentară și determină dezechilibru intre fosfor și calciu. Osteoporoză, mare lucru, nu ?

#167
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostI2O, on 25 octombrie 2018 - 22:20, said:


Din oala aia nu se mananca zama ci halca de carne
Ai mancat pana acum kaizer de pirc din comert?
Halca aia din oala e si mai buna de cat kaizeru din comert
Sa nu cumva sa mananci jumari de porc...ca si alea arata ingrozitor,sau cartabos si carnati de porc facuti traditional,daca vezi cum le amesteca cu mana iti poti bora ficatii instantaneu...

Ba sa ma ierti, da eu as rupe din franzela, asa de la colt, din aia alba fireste si proaspata cu coaja crocanta si apoi as inmuia bine in oala aia cu laturi. De doua ori as inmuia. De cad bucatibdin coaja de paine in oala, da asta e. Si apoi S molfoi la divinitatea aia de coca cleioasa si imbibata cu toate ce miresme si grasimi.
Tre sa mesteci bine si sa inghiti mic ca din lacomie te poti ineca doane fereste.
Apoo cu furculita, as scoate o buca  de carne din fiertura ceea, si in franzela din care am rupt mai devreme coltu, as despica,o pe din doua si tolani la mijloc carnataria si stropi iarasi pe desupra din belsug cu zama din fiertura. Apoi pui capac franzela. O faci un fel de hamburger, da mai ca pe la noi.
Auzi ma murphy, da un castravete acru nu dai si tu ma?

Edited by argentum, 29 October 2018 - 04:19.


#168
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016

View Postirulan_corrino, on 29 octombrie 2018 - 02:25, said:

Hai să zicem că a fost o neînțelegere, nici un părinte normal nu hrănește copiii conform gustului lor, ar mânca aia numai bomboane, gustul se educă.

Hmmm, tu când prăjești cartofi acasă îi tratezi cu dextroză și pirofosfat ?
Și chiar daca tu o faci, crezi că sunt mai ok decât cei pe care doar îi cureți de coajă,îi tai și îi arunci in tigaie ?
Lasă semipreparatele, alea sunt altă porcărie.

@vrajitorul
Substanțe, da.
Mulțumesc pt că mi ai adus aminte  că amidonul e o polizaharidă.
Numai că amidonul se transformă în glucoză pe când dextroza aia e practic glucoză, contează praful ăla de zahăr, nu e delic simbolic.
Problemă chiar e și acel pirofosfat tocmai pt că e folosit la greu in industria alimentară și determină dezechilibru intre fosfor și calciu. Osteoporoză, mare lucru, nu ?

N-are nici o treaba osteoporiza aia cu mincarea daca maninci rezonabil. Nu de la osteoporoza crapi, ci de la burta. Burta omoara oamenii. Adica amidioane si grasimi.
Si mai omoara oamenii radicalii liberi, adica ce ai tu in ulei acasa.

#169
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

View Postirulan_corrino, on 29 octombrie 2018 - 02:25, said:

Hai să zicem că a fost o neînțelegere, nici un părinte normal nu hrănește copiii conform gustului lor, ar mânca aia numai bomboane, gustul se educă.
Copii nu mananca ce nu le place iar sa-i fortezi este un abuz. Nu generaliza la bomboane, zic de mancare.

View Postirulan_corrino, on 29 octombrie 2018 - 02:25, said:

Hmmm, tu când prăjești cartofi acasă îi tratezi cu dextroză și pirofosfat ?
Și chiar daca tu o faci, crezi că sunt mai ok decât cei pe care doar îi cureți de coajă,îi tai și îi arunci in tigaie ?
Ti s-a mai spus nu e nimic in neregula cu dextroza si e450, nu e bau bau, e de cand lumea industrializata. Doar nu crezi ca ma apuc sa curat cartofi... aia o face sotia la piure sau la cuptor, pentru cartofii prajiti ii iau intotdeauna semipreparati. Si e mai bine pentru ca daca iei cartofi proaspeti sa-i prajesti acolo ii rumenesti si intri in domeniul toxic altfel nu se fac bine, semipreparatii se fac mai repede si nu mai ajungi la temperaturi periculoase. De aia zicea cineva ca modul de preparare la McDo este mai sanatos, in ftiteuza profesionala temperatura este tinuta constant la cota corecta, pe agragaz intotdeauna o depasesti ca n-ai cum sa o reglezi la fix.

Edited by andreic, 29 October 2018 - 08:57.


#170
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016

View Postandreic, on 29 octombrie 2018 - 08:48, said:

Copii nu mananca ce nu le place iar sa-i fortezi este un abuz. Nu generaliza la bomboane, zic de mancare.

Asta e o alta discutie, dar mie mi se pare nebunie curata.
La mine in casa eo singua regula: maninci ce iti dau sau nu maninci. Foamea face minuni.
Cunoscutii mei care fac altfel au copii care la 6 ani deja au trecut prin citeva anestezii generale sa le scoata maselele sau sint "grasuti". Ala e abuzul de fapt.

#171
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003
Si ala bineinteles e un abuz...

#172
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016
Si cum tragem linia?

#173
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018
Mai pe la mijloc, evident.
Normal că n ai nici pe dracu dacă o dată pe săptămână înghiți un burger de ăla,nu faci nici burtă, nici osteoporoză.
La fel și în problema cealaltă.
O mânca el, copilul, ce i place, dar trebuie învățat că alimentația trebuie echilibrată.
Dacă e căpos se aplică metoda @vrajitorul :)

#174
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postandreic, on 29 octombrie 2018 - 08:48, said:

Ti s-a mai spus nu e nimic in neregula cu dextroza si e450, nu e bau bau, e de cand lumea industrializata. Doar nu crezi ca ma apuc sa curat cartofi... aia o face sotia la piure sau la cuptor, pentru cartofii prajiti ii iau intotdeauna semipreparati. Si e mai bine pentru ca daca iei cartofi proaspeti sa-i prajesti acolo ii rumenesti si intri in domeniul toxic altfel nu se fac bine, semipreparatii se fac mai repede si nu mai ajungi la temperaturi periculoase. De aia zicea cineva ca modul de preparare la McDo este mai sanatos, in ftiteuza profesionala temperatura este tinuta constant la cota corecta, pe agragaz intotdeauna o depasesti ca n-ai cum sa o reglezi la fix.

Aha, deci lasa-i pe aia sa se ocupe de mincarea ta ca sint oricum mai profesionisti. Sint pe dracu. Daca tii cont de niste reguli, atunci poti gati la o calitate mult superioara, inclusiv la gust. Cu cartofii prajiti nu e nicio problema, atit timp cit uleiul nu se arde. De acolo incolo apare acroleina si aia este problema principala. Temperatura de ardere la uleiurile de masline obtinute prin presare la rece este undeva la 120...150°C. Din cauza asta un astfel de ulei nu se preteaza la prajit. In schimb din uleiul de floarea soarelui iese fum abia la 220°C. Oricum si chestia asta se vede cu ochiul liber si este simplu de controlat.
Daca tii sa maninci sanatos mecshitu este ultimul loc unde cauti sanatatea printre hamburgeri. In ce priveste gustul, ei bine aici e cu totul alta discutie. Io sint de acord ca gusturile tin de subiectivism, dar si treaba asta e valabila pina la un punct. Cine a invatat ce inseamna o piine de calitate nu are cum sa mai pretuiasca mizeriile alea de chifle

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate