Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Reteta celor mai pufoase gogosi
Last Updated: Oct 30 2018 21:35, Started by
Bursul
, Oct 22 2018 13:51
·
0
#91
Posted 27 October 2018 - 13:40
Bursul, on 26 octombrie 2018 - 19:55, said: Nu stiu cum reusesc femeile alea formele la gogosi. N-ai vazut un Video cum se dau formele la gogosi? daca acasa la tine nu s-au facut gogosi? Se pot cumpara forme din metal daca vrei ceva special insa acasa luam un pahar. Cand coca si-a triplat cantitatea in lighian la dospit, se pune pe o masa sau alta suprafata si se intinde cu sucitorul cam de 1 cm grosime. Se taie cu acele forme care se pun mereu in faina sa nu se lipeasca de coca si formele se pun separat pe ceva pana iar dospesc si devin umflate/pufosi. Cand au revenit, dar si uleiul fierbe intr-o cratita mare, le pui incet la prajit si vezi distractie ce frumos se prajesc auriu pe o poarte ai alta. Cine ti-a zis ca-i usoara munca de bucatarie? |
#92
Posted 27 October 2018 - 17:01
#93
Posted 27 October 2018 - 17:13
#94
Posted 27 October 2018 - 19:39
Am reușit și eu astăzi să fac gogoși.
Am combinat mai multe rețete și au iesit bune. Nu toate au ieșit pufoase, unele au fost mai seci. Cred că nu le-am frământat destul. Am pus 1 cub de drojdie proaspătă (25g), am început cu 350 g de faină (grania) dar în total am folosit în jur de 450 g. Am mai pus un ou, esență de rom și de vanilie, o lingură de zahăr, 50 grame unt topit, cald, în jur de 300 ml lapte cald și puțină sare. Am amestecat într-un bol zahărul cu drojdia si cu putin lapte cald, apoi în recipientul de framantat (adică un lighenuș) am pus făina. După 5 minute am pus conținutul din bol peste făină, laptele rămas, untul, esența de rom și vanilie și un praf de sare și la sfârșit o linguriță de ulei. Am amestecat, am frământat și am lăsat o oră și 10 minute să crească. apoi am întins aluatul și le-am porționat cu un pahar. Le-am prăjit în ulei incins și cand au fost gata, le-am dat cu zahar pudră. Nu pot să vă recomand rețeta pentru ca eu nu sunt mulțumit de textură, deși ceilalți care au mâncat au spus că sunt foarte bune. Gustul e foarte bun, dar la pufoșenie mai am de lucrat. Attached FilesEdited by costinthebest, 27 October 2018 - 19:41. |
#96
Posted 29 October 2018 - 10:33
Duminica o verisoara a trantit la misto niste gogo umplute cu telemea.
Cand le-am vazut am fost sigur ca sunt de la McD, numai ca primul era la 60 km distanta. Nu am putut face poze ca eram cu mainile in boasca de tescovina Cu faina 7 Spice, perfect rotunde si pufoase. |
#97
Posted 29 October 2018 - 11:58
Se pare ca am orbul gainii, ca nu am vazut reteta cand ai postat.
Saptamana asta sigur mai fac o incercare. Am sa incerc reteta ta. |
#98
Posted 29 October 2018 - 12:10
overseas, on 29 octombrie 2018 - 10:33, said:
Duminica o verisoara a trantit la misto niste gogo umplute cu telemea. Cand le-am vazut am fost sigur ca sunt de la McD, numai ca primul era la 60 km distanta. Nu am putut face poze ca eram cu mainile in boasca de tescovina Cu faina 7 Spice, perfect rotunde si pufoase. |
#99
Posted 29 October 2018 - 12:38
Ciudat, rudele mele folosesc 7 Spice ca nu ar avea aditivi, cica pe alea de Grania scrie nu stiu ce tampenii ar contine.
|
#100
Posted 29 October 2018 - 13:14
Dupa parerea mea, 7Spice e cea mai buna faina românească. Fac paine o data la 2-3 zile si am testat cam toata gama de faina românească. Am incercat si faina ungureasca Liszt si nu mi-a placut. In urma cu vreo opt ani luam de la o autoservire de cartier o faina ungureasca foarte buna, nu mai tin minte cum se numea: punga era alba si scria cu rosu si un pic de verde cu litere destul de mici pe centrul pungii. Poate stie vreunul din colegi despre ce faina e vorba.
|
|
#101
Posted 29 October 2018 - 13:20
Nu pe toate scrie cu ce sunt tratate. Cel mai simplu test, folosit in bucatarii, e sa iei niste faina si sa o amesteci cu apa, pana cand iese un aluat moale si usor fluid...undeva la jumatatea distantei dintre aluat de clatite si cel de cozonac . Lasi aluatul respectiv la temperatura camerei pentru cateva ore. Daca isi creste volumul, este aditivata.
|
#102
Posted 29 October 2018 - 13:31
Am făcut si eu retete cu "self raising flour", nu stiam ca se găsește, dar se face adaugand o anumita cantitate de praf de copt in anumita cant.faina.
|
#103
Posted 30 October 2018 - 21:35
Am dat de asta pe youtube si mi s-a parut interesantă ideea de a pune la prajit gogoșile in forma de sfera. Tot cei care au comentat spun ca au iesit super bune.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Bsa5EPbsa28?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users