Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Reteta celor mai pufoase gogosi
Last Updated: Oct 30 2018 21:35, Started by
Bursul
, Oct 22 2018 13:51
·
0
#37
Posted 22 October 2018 - 19:55
#38
Posted 22 October 2018 - 20:26
Uite aici o reteta
https://pofta-buna.c...osi-usor-facut/ Sfatul meu e sa cumparati faina de patiserie sau de cozonac, nu faina de paine sau integrala |
#39
Posted 22 October 2018 - 22:43
Statul meu e sa nu cumparati faina de patiserie daca vrei sa va iasa pufoase si crescute...
Aia o cumperi cand vrei sa faci foi de placinta |
#40
Posted 22 October 2018 - 23:04
Ai tu răbdare @initiator sa faci gogoși de alea ?
Că nu e vb de făină sau să pui o vadră de ulei la fiert... Dar ai răbdare să faci coca și apoi să o lași la dospit vreo 2-3 ore cât să facă bule și să ți iasă ție gogoșile pufoase ? E simplu, e răbdare... Ce n am mai mâncat, nici n am mai văzut au fost gogoși făcute cu lingura cum făcea bunica mea... Doamne, le făcea super rapid și ne ardeam pe degete și buze că să le mâncăm mai repede. Nu prididea săraca |
#41
Posted 22 October 2018 - 23:16
Sa stii ca faina de patiserie ( 450 ) creste foarte bine si e mai gustoasa decat faina 000. Eu imi iau din Bulgaria faina tip 400 si creste cozonacul excepțional. Si daca nu ma crezi pe cuvânt, uite un fragment luat de pe retete practice.ro in care se afirma ca se poate folosi la prepararea tortului.
Faina 450 Mai greu de gasit in majoritatea supermarketurilor, faina 450 poate fi folosita la diverse preparate de patiserie, biscuiti, torturi si prajituri. |
#42
Posted 23 October 2018 - 01:48
#43
Posted 23 October 2018 - 07:16
Secretul este la frământat. Din păcate trebuie învățat din experiență. Cu cât frămânți mai mult cu atât ies mai dense(nepufoase) aka blatul subțire italian de pizza. Aluatul trebuie frământat cât să se omogenizeze dar nu mai mult. Eu evit să îl izbesc când vreau să fac gogoși să nu scot tot aerul din el.
Ceva îmi spune că nu îți vor ieși niciodată ca alea pentru că doamna le face de o viață. Edited by Maryus0234, 23 October 2018 - 07:17. |
#44
Posted 23 October 2018 - 08:03
Secretul e ca sunt mai multe secrete...și ca in orice domeniu, experiența își spune cuvântul
|
#45
Posted 24 October 2018 - 02:04
#46
Posted 24 October 2018 - 07:04
Astea chiar sunt pufoase: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/17jL5nZrgPw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
|
#47
Posted 25 October 2018 - 22:00
Daca pui drojdie uscata de la noi, o sa ai un mare eșec
Chiar daca folosesti firma aia cunoscuta. |
#48
Posted 26 October 2018 - 07:09
#49
Posted 26 October 2018 - 07:13
Tu compari blatul de pizza cu cele mai pufoase gogosi?! N-auzi? Cele mai pufoase!
Bursule, pe langa experienta |
#50
Posted 26 October 2018 - 07:29
Am luat ieri ingredientele. Daca am timp si chef ma apuc in seara asta. Am vazut pe net cateva retete. Nu m-am hotarat care sa o urmez. Unii amesteca la inceput doar un pic de drojdie, lapte si faina si abia dupa o ora, doua amesteca toata faina si mai lasa o data sa creasca aluatul, altii amesteca de la inceput totul si apoi lasa la dospit.
Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PMDlDDMUt8A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Bursul, 26 October 2018 - 07:29. |
#51
Posted 26 October 2018 - 07:32
Puferiu_, on 26 octombrie 2018 - 07:13, said:
Tu compari blatul de pizza cu cele mai pufoase gogosi?! N-auzi? Cele mai pufoase! Bursul, on 26 octombrie 2018 - 07:29, said:
Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PMDlDDMUt8A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#52
Posted 26 October 2018 - 07:52
Bursul, on 26 octombrie 2018 - 07:29, said: Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50): Baba aia e emancipata, foloseste polonicul. Bunicile mele foloseau furculita. Intepau scoverga ca sa nu se umfle. Iesea umflata pe margini si uscata pe interior. irina2014, on 26 octombrie 2018 - 07:32, said: ha, ce metoda! ce ... mumuletz are pt cocarjat aluatul ) #teoriascovergiilaprimaora Edited by Puferiu_, 26 October 2018 - 07:52. |
#53
Posted 26 October 2018 - 07:56
In video zice ca aluatul nu trebuie sa aibe vreo gaura.
|
#54
Posted 26 October 2018 - 08:00
Am ascultat si eu (na, stiu germana ca toti romanii, de altfel). Ti-am zis ca baba aia e emancipata. Are pana si oala din inox. Pfff!
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users