Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Reteta celor mai pufoase gogosi

- - - - -
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#37
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

View Postcrisstonne, on 22 octombrie 2018 - 18:34, said:

Despre dospit explica in clip.

Fane zicea de dospit, inaintea filmuletului.

#38
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Uite aici o reteta
https://pofta-buna.c...osi-usor-facut/
Sfatul meu e sa cumparati faina de patiserie sau de cozonac, nu faina de paine sau integrala

#39
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Statul meu e sa nu cumparati faina de patiserie daca vrei sa va iasa pufoase si crescute...
Aia o cumperi cand vrei sa faci foi de placinta

#40
irulan_corrino

irulan_corrino

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,405
  • Înscris: 20.01.2018
Ai tu răbdare @initiator sa faci gogoși de alea ?
Că nu e vb de făină sau să pui o vadră de ulei la fiert...
Dar ai răbdare să faci coca și apoi să o lași la dospit vreo 2-3 ore cât să facă bule și să ți iasă ție gogoșile pufoase ?
E simplu, e răbdare...
Ce n am mai mâncat, nici n am mai văzut au fost gogoși făcute cu lingura cum făcea bunica mea...  Doamne, le făcea super rapid și ne ardeam pe degete și buze că să le mâncăm mai repede. Nu prididea săraca :)

#41
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Sa stii ca faina de patiserie ( 450 ) creste foarte bine si e mai gustoasa decat faina 000. Eu imi iau din Bulgaria faina tip 400 si creste cozonacul excepțional. Si daca nu ma crezi pe cuvânt, uite un fragment luat de pe retete practice.ro in care se afirma ca se poate folosi la prepararea tortului.
Faina 450
Mai greu de gasit in majoritatea supermarketurilor, faina 450 poate fi folosita la diverse preparate de patiserie, biscuiti, torturi si prajituri.



#42
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Hai ca am gasit eu cele mai pufoase "gogoasi"Posted Image
http://alshibla.com/...sdefault-30.jpg

#43
Maryus0234

Maryus0234

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 13.05.2009
Secretul este la frământat. Din păcate trebuie învățat din experiență. Cu cât frămânți mai mult cu atât ies mai dense(nepufoase) aka blatul subțire italian de pizza. Aluatul trebuie frământat cât să se omogenizeze dar nu mai mult. Eu evit să îl izbesc când vreau să fac gogoși să nu scot tot aerul din el.

Ceva îmi spune că nu îți vor ieși niciodată ca alea pentru că doamna le face de o viață.

Edited by Maryus0234, 23 October 2018 - 07:17.


#44
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Secretul e ca sunt mai multe secrete...și ca in orice domeniu, experiența își spune cuvântul :)

#45
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011

View PostI2O, on 23 octombrie 2018 - 01:48, said:

Hai ca am gasit eu cele mai pufoase "gogoasi"...

Alea sint scoici :lol:

#46
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Astea chiar sunt pufoase: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/17jL5nZrgPw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#47
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,178
  • Înscris: 13.01.2011
Daca pui drojdie uscata de la noi, o sa ai un mare eșec :)
Chiar daca folosesti firma aia cunoscuta.

#48
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View Postcrisstonne, on 25 octombrie 2018 - 22:00, said:

Daca pui drojdie uscata de la noi, o sa ai un mare eșec Posted Image
Chiar daca folosesti firma aia cunoscuta.
serios? nu le am in plan, dar e bine de stiut!

am facut cu dr.O aluat de pizza, a iesit ok

#49
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Tu compari blatul de pizza cu cele mai pufoase gogosi?! N-auzi? Cele mai pufoase!

Bursule, pe langa experienta babei doamnei din mainile careia ai mancat gogosile, foarte importanta a fost si calitatea ingredientelor. Nu poti compara ce e la noi cu ce e la ei.

#50
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,276
  • Înscris: 30.10.2003
Am luat ieri ingredientele. Daca am timp si chef ma apuc in seara asta. Am vazut pe net cateva retete. Nu m-am hotarat care sa o urmez. Unii amesteca la inceput doar un pic de drojdie, lapte si faina si abia dupa o ora, doua amesteca toata faina si mai lasa o data sa creasca aluatul, altii amesteca de la inceput totul si apoi lasa la dospit.

Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50):
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PMDlDDMUt8A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Bursul, 26 October 2018 - 07:29.


#51
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View PostPuferiu_, on 26 octombrie 2018 - 07:13, said:

Tu compari blatul de pizza cu cele mai pufoase gogosi?! N-auzi? Cele mai pufoase!
ai si tu dreptate!

View PostBursul, on 26 octombrie 2018 - 07:29, said:

Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50):
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PMDlDDMUt8A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
ha, ce metoda! ce ... mumuletz are pt cocarjat aluatul :))

#52
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018

View PostBursul, on 26 octombrie 2018 - 07:29, said:

Cea mai dubioasa forma de gogoasa am vazut-o la femeia asta (1:50):
Tu nu ai avut tara? Alea sunt scovergi. Doh!

Baba aia e emancipata, foloseste polonicul. Bunicile mele foloseau furculita. Intepau scoverga ca sa nu se umfle. Iesea umflata pe margini si uscata pe interior.

View Postirina2014, on 26 octombrie 2018 - 07:32, said:

ha, ce metoda! ce ... mumuletz are pt cocarjat aluatul Posted Image)
...

#teoriascovergiilaprimaora

Edited by Puferiu_, 26 October 2018 - 07:52.


#53
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,276
  • Înscris: 30.10.2003
In video zice ca aluatul nu trebuie sa aibe vreo gaura.

#54
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Am ascultat si eu (na, stiu germana ca toti romanii, de altfel). Ti-am zis ca baba aia e emancipata. Are pana si oala din inox. Pfff!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate