Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Reteta celor mai pufoase gogosi
Last Updated: Oct 30 2018 21:35, Started by
Bursul
, Oct 22 2018 13:51
·
0
#19
Posted 22 October 2018 - 14:29
sunt printre noi bosorogi care-si mai aduc aminte de gogosile facute/vindute de patiseria din capatul dinspre obor a caii mosilor (inainte de demolare - pravalie veche) .. ??
|
#20
Posted 22 October 2018 - 14:29
Retetele Mihaelei:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Bsa5EPbsa28?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] PS. Tema pentru acasa pentru mama, gogosi Edited by 2Unlimited, 22 October 2018 - 14:32. |
#21
Posted 22 October 2018 - 14:31
Si eu am facut gogosi cand eram tanar. Am furat reteta de la bunica-mea si mi-am facut singur. Dar au trecut 20 de ani si nici bunica-mea nu mai stie cum sa faca. Aratau ca astea de deasupra, ca un OZN.
Edited by Bursul, 22 October 2018 - 14:31. |
#22
Posted 22 October 2018 - 14:36
Astept o reteta buna, sa pot sa ma scufund in pufoșenie
|
#23
Posted 22 October 2018 - 14:44
Sa caut reteta, dar e foarte simpla. Ideea e ca nevasta-mea e foaaaarte atenta la faina. Cre ca Grania 000 foloseste. Dar e belea, nu mai facem ca le mancam
|
#24
Posted 22 October 2018 - 14:51
Gogosile trebuie facute cu cana...atunci se infoae cum trebuie in tigaie
|
#25
Posted 22 October 2018 - 14:52
#26
Posted 22 October 2018 - 15:01
Bursul, on 22 octombrie 2018 - 13:51, said:
.... asa ca vin la voi si va intreb, ce reteta de gogosi pufoase cunoasteti. ... Eu zic ca poti sa uiti Mama face niste gogosi, de un anumit tip, fireste, foarte bune. Soacra face alt tip de gogosi, de care nu ma satur niciodata. Un cumnat face aluat pentru pizza foarte bun. Am incercat si eu, dar nimic nu-mi iasa la fel. Orice fac, este putin diferit. Conteaza faina, conteaza drojdia, conteaza framintatul, conteaza inclusiv oala in care pui gogoasa la prajit, conteaza multe. Cu reteta este mai complicat, deoarece toti 3 nu au reteta si fac totul la ochi si la simt. Cum eu am alte simturi, chiar daca am incercat sa "fur" o reteta, nu a iesit nimic la fel. Simbata am facut snitele din piept de pui si pulpa de porc. Citeva doar prin faina si ou, plus citeva date si prin fulgi de porumb. Cum erau prea multe, am folosit 2 cratite. Una de tuci si alta mai normala, dinasta moderna cu fund gros si smaltuita. A naibi ca ce am facut in cratita de tuci au iesit mult mai bune. Sau prajit diferit. |
#27
Posted 22 October 2018 - 15:17
Mda, deci trebuie sa iau o oala mare de tuci si sa stric 5 L de ulei pentru 20 de gogosi cat vreau eu sa fac.
In concluzie ... merita!!! |
#28
Posted 22 October 2018 - 15:25
hai sa concretizam putin.
aveam o vecina, s-a dus demult pe fericitele plaiuri ale vinatorii, facea niste "bombe" de mai mare dragu'. reteta nu a vrut sa o dea mai departe, asa ca s-a pierdut. cert este ca facea un amestec cam ca de cozonac, le lasa sa creasca de 2 ori, plus ca, zic unele vecine, ca ar mai fi pus si o leaca de bere. le prajea in baie de ulei de floare si soia, ca d'ala se gasea pe vremurile alea si iesea asa cum scria cineva mai sus, PUUUFOOOOOSEEEENIIIIIIII. niste gugubile cu coaja crocanta, dar subtire si perfect coapte la mijloc. |
|
#29
Posted 22 October 2018 - 15:46
Bursul, on 22 octombrie 2018 - 15:17, said:
Mda, deci trebuie sa iau o oala mare de tuci si sa stric 5 L de ulei pentru 20 de gogosi cat vreau eu sa fac. Cum mai 5 l ?! Daca faci industrial, da, daca faci pentru tine, pui un ceaunel/ vas mic si faci cite una, maxim doua. Dureaza mai mult, dar nu folosesti atita ulei. |
#30
Posted 22 October 2018 - 16:51
#31
Posted 22 October 2018 - 17:35
#34
Posted 22 October 2018 - 19:39
Nu am facut niciodata gogosi, dar stiu ca sunt de doua feluri: pripite si inca oarescum.
La unele se intinde aluatul pe masa si se taie forme, altele se fac din mana, cumva. @r_murphy: sunt bosoroaga, dar nu stiu pravalia respectiva. M-am gandit sa raspund, totusi, sa mai ridic media de varsta @ initiator: am incredere in fetele de la savori urbane, ia vezi asta: https://savoriurbane...eteta-germana/. Vezi ca pe site mai sunt si alte pufosenii la cap. Gogosi Edited by irina2014, 22 October 2018 - 19:42. |
#35
Posted 22 October 2018 - 19:40
Piscopescu, on 22 octombrie 2018 - 16:51, said:
Adicatelea ? irina2014, on 22 octombrie 2018 - 19:39, said:
@r_murphy: sunt bosoroaga, dar nu stiu pravalia respectiva. M-am gandit sa raspund, totusi, sa mai ridic media de varsta am crezut ca se duce linkul direct la poza, este una cu o furgoneta tv in prim plan, sau apare un 18 cind treci cu mausul peste ea .. apare scris deasupra pozei ce am bolduit si mai ales, daca nu o stii, nu te mai da bosoroaga .. pustoaico Intersecţia cu Ştefan cel Mare. În planul îndepărtat se vede Hala Obor. Nu înţeleg de ce fotograful nu a facut poza înainte sau după trecrea microbuzului. http://www.simplybucharest.ro/?p=13170 Edited by r_murphy, 22 October 2018 - 19:45. |
#36
Posted 22 October 2018 - 19:45
Nu o stiu pt ca la vremea respectiva nu aveam treaba in zona aia, nu ca as fi insinuat ca nujt ce
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users