Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Proiect casa "Cub" - D+P+1E - Corbeanca - Ilfov

- - - - -
  • Please log in to reply
164 replies to this topic

#37
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Recunosc ca nu prea am inteles schita, in sensul ca nu-mi este clar daca zona de zi este doar cea din partea stanga (deci acea "camera" de 27mp), iar birourile vor fi celelalte "camere" de 26mp si respectiv 13mp. Adica pot sa banuiesc, dar este doar o banuiala. Mi se pare un spatiu enorm irosit pur si simplu in zona centrala, cu acea scara si hol care chiar si intr-o casa f vitrata tot va fi intunecos pt ca nu prea are de unde sa-si ia lumina si un pic subdimensionat in zona de zi (unde ai alocat doar 27mp pt bucatarie + zona de luat masa plus living).

Alta chestie care imi sare in ochi este viitorul etaj de inca 100mp. Pentru doar 2 persoane, care se presupune ca vor dormi impreuna (ca doar sunt concubini Posted Image), mi se pare totusi cam mult, chiar daca adaugi un spatiu de hobby si un dormitor de oaspeti.
Eu zic sa regandesti din temelii acest proiect vs bugetul alocat. Nu neaparat ca solutie constructiva/ arhitecturala, cat mai ales din perspectiva mp construiti, ai deja 230 mp la parter + etaj plus un demisol de dimensiune necunoscuta (presupun ca va fi un demisol partial, doar in partea din dreapta...deci probabil pe la 35-45mp construiti).

PS. Punctul:  "4. Dorinta de a avea o casa moderna cu multe geamuri, lumina, climatizare, usor de intretinut si desigur, ieftin de construit" mi se pare o contradictie prin definitie. Pana nu armonizezi acest punct cu punctul 1: "Doua suflete, care lucreaza de acasa, fiecare in biroul/camera lui. Fara planuri de extindere familiala. Ramanem la cele doua pisici Posted Image Posted Image" eu zic sa nu declari finalizat acest partiu.

#38
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
@leule...ai dreptate...nu ai inteles schita...ia vezi acum poate e mai clar

Attached File  Screen Shot 2018-10-22 at 02.15.19.png   1.67MB   147 downloads

Edited by brawnie, 22 October 2018 - 18:12.


#39
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
@brawnie...pai cam asta am zis si eu mai sus.
Doar ca omul zice "Doua suflete, care lucreaza de acasa, fiecare in biroul/camera lui". Nu cred ca are de gand sa faca birourile la etaj...sa vezi atunci alergatura pe scari.
Noi acum doar banuim sau intuim, poate ne ajuta el cu ce a gandit arhitectul cu acele "camere".

#40
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006

View Postbehind_da_sun, on 22 octombrie 2018 - 01:24, said:

Bun gasit!

Dupa "N" jurnale citite, din care am inteles multe dar retinut putine (noroc cu notitele), mi-am facut curaj, in sfarsit, sa dau drumul jurnalului meu/nostru.

Suntem 2 persoane, eu si concubina si ne dorim o casa, a noastra. Momentan locuim intr-o casa, in chirie, in Corbeanca, intr-un complex rezistential, unde ne-am cumparat si terenul, pentru mult dorita casa, evident.


Daca ai concubina insemna ca esti om cu stare, am auzit ca sunt scumpe.Posted Image

Foarte frumoasa casa, dar as intreba ce rost are holul ala asa de mare in mijloc? Eu as deschide totul, mai ales ca ai bucataria inclusa in living. E foarte mult spatiu, dar livingul pare mic.

Edited by cumparator, 22 October 2018 - 20:35.


#41
behind_da_sun

behind_da_sun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 20.03.2007
Cate raspunsuri!! Multumesc mult tuturor


Va fi un post kilometric :D


View PostBylly00, on 22 octombrie 2018 - 08:33, said:


Spun oamenii ca nu da bine in cartier o casa de genul asta, ca nu se potriveste. Eu plusez si zic: nu stiu in ce cartier din Romania s-ar putea potrivi o asemenea casa, sunt rarisime si din motive intemeiate (clima + hidroizolatia acoperisului terasa). Mie imi place foarte mult aceasta arhitectura dar nu am putut sa sacrific aspectele practice de dragul exteriorului, tot respectul pentru cine poate.

Legat de peretii aia de sticla ai vazut si tu ce inseamna. Daca pana la o dimensiune de 2x2, 2.5 x 2.5 te incadrezi in 150E/mp de tamplarie, daca vrei mai mult lucrurile se complica grav. Apar costuri de manipulare, sticle duplex securizate si tot felul de grozavii care te arunca imediat in vecinatatea a 500E/mp sau chiar 1000E/mp.

Cu spalatul geamurilor e o chestiune de exigente. Eu, ca om care pleaca dimineata si vine seara, nu prea vad treburile astea asa ca ma cam doare la basca. Daca se spala geamurile de 2 ori pe an e parfum. Dar pentru cei mai pretentiosi si in acelasi timp comozi exista robotei care spala si sunt cu atat mai eficienti cu cat ai suprafata mai mare neintrerupta (adica il pui pe un perete de geam de 10mp sta si isi face treaba nu te mai duci la el prea curand, dar daca ai 10 ferestre de 1mp trebuie sa il tot muti de la una la alta).



Cartierul are preponderent case tip cabana cu mansarda cu unghi foarte ascutit. In partea in care am eu terenul, sunt construite mai recent si arhitectura variaza. Peste drum am o casa cub SF, deci am de ce ma lega. Casa model va fi folosita ca inspiratie, imi place volumetria fatadei, mai exact. Tot ce e inauntru este peste posibilitatile mele, asa ca o voi adapta cum pot. 


Am sa aleg mereu echilibrul, fix cum ai spus tu, daca pt 30cm in plus de geam, pretul pe mp se dubleaza, alegerea va fi simpla.


Nici pe mine nu ma deranjeaza daca sunt patate de ploaie, la fel, le curat de 2 ori pe an. Acum am la sufragerie vitraj maricel, 2x3m


View PostAdrianradu, on 22 octombrie 2018 - 08:36, said:


...de ce credeti ca o sa puteti sa o Intabulati la "rosu"?!

...acelasi sentiment l-am avut si eu...



Inchisa, stiu ca se poate intabula, trebuia sa fi zis rosu + tamplarie, avand in vedere ca nu am mansarda.


View Postoverseas, on 22 octombrie 2018 - 08:53, said:


Foarte fain sa va urmati visul.
Totusi, cand bagi toti banii + un credit in casa, trebuie sa te asiguri ca va fi vandabila.
Peste 15 ani de ex. posibil sa vrei sa vinzi.
Inca ceva, daca un proiect arata superb in poze (la niste bugete f. mari), poate arata penibil la un buget mic.
Nu zic nimic cu rautate.


Asa e dar inainte sa ma apuc de constructie, am cautat chirie si am invatat piata, cat de cat si pana sa luam decizia construirii am si cautat sa cumparam iar piata e haotica, nu se bazeaza pe nimic, doar noroc ca vine prostul si cumpara, vorbesc strict de zona mea. Am vazut case pe care eu nu as fi dat 150k, vandute cu 215k sau altele pe care daca aveam, dadeam 200k, care stau si acum la vanzare, de 2-3 ani. Nu intram in detalii tehnice, sunt comparatii apropiate cu +- 20% supr construita sau teren. 


View Postceanu1980, on 22 octombrie 2018 - 09:10, said:


eu sunt mai rau
prostul cu tricolorul te protejeaza de unele nebunii
pe ce nume va fi creditul
nu ma pricep mult,DAR ala e proiect de casa cand ai bani ffff multi,nu de pe la banci si altele



Apreciez raspunsul dar nu am inteles nimic din el. Nu o sa fie probleme cu aspectele legale.


View Postiladi, on 22 octombrie 2018 - 09:29, said:


Am o singura observatie de facut, restul sunt chestii personale si subiective la care nu voi comenta: bugetul.

Sincer, nu cred ca te vei incadra. Din ceea ce ai prezentat se vede ca ai anumite pretentii. Nu le vei satisface in bugetul propus. Numai hidroizolatia te va costa cel putin 1/10 din bugetul propus. Geamurile mari de Al si altele iar o copaie de bani. Asta daca vei dori sa ai o izolatie de calitate, geamuri de calitate. Nu zic asta ca sa te conving ca dorintele tale nu sunt bune. Fiecare are visele lui si e normal sa caute sa si le indeplineasca. Doar ca ele costa.



care este deosebit de comoda pentru uneltele de gradinarit si o masina de tuns iarba, pe care nu prea te vad carand-o sus-jos din pivnita. Mai gandeste-te.

Na ca am dat si sfaturi, desi am zis ca nu o voi face



Multumesc Iladi! Mi-a placut foarte mult jurnalul si casa ta. Daca nu imi ajung banii, o sa dureze mai mult, casa se va face. Vedem la ce facem rabat pe parcurs. La elementele de baza nu am sa fac, izolatie, tamplarie, structura. Orice sfat e util, atata timp cat vine de la oameni cu experienta in domeniu. 


As vrea sa amenajez gradina cu putina iarba, asa ca poate scap cu un robotel mic care tunde dar problema asta e pe partea cealalta a tunelului :D

View Postwizake, on 22 octombrie 2018 - 10:02, said:


Salut.
Arunc si eu o parere, ca doar nu costa bani



Ideea cu spatii vitrate mari, pereti de sticla, etc.. arata minunat. Cred ca multora le plac astfel de case, spatioase, luminoase, etc.

Dar realitatea la noi e ca terenurile sunt mici si vecinii aproape. Privelistea de pe geam e de fapt gardul vecinului aflat la 3m distanta. Si al fel, vecinul cand se uita spre tine, vede tot prin geamurile mari.
Astfel de arhitectura cred ca se preteaza pentru terenuri mai spatioase, fara vecini la 3m distanta.

my 2 cents


Da, asa e. Pe laterale clar o sa fie doar pentru lumina si acoperite cu perdea sau ceva semitransparent, inspre curte/gradina vor fi mai mari, tocmai pentru ca o sa am ce privi.


View Postoverseas, on 22 octombrie 2018 - 10:29, said:


O solutie de mijloc este sa aveti doar o terasa superba anexata la living, cu perete de sticla.
Eu am asa ceva la o casa de vacanta. Ma rog nu e perete de sticla ci geamuri/ usi care ocupa gen 60-70% din peretele respectiv.
In rest sunt posibile niste geamuri atipice "pile" la camere, mai dese si mai inalte, mai inguste putin decat cele normale. STie arhitectul.




Da, terasa anexata am vrut si eu, am atasat o poza mai sus, pana m-a linistit pretul geamurilor. Varianta de compromis este locul de luat masa care va fi un fel de terasa/anexa cu dubla functie.


View Postjimi91, on 22 octombrie 2018 - 10:44, said:


e foarte misto casa

...dar trebuie sa ai teren pentru asa ceva

....sa ai o priveliste frumoasa



O sa fie gradina care nu e mare dar suficienta. Asta e motivul pentru care vreau terasa circulabila ;)

View Postlyanna, on 22 octombrie 2018 - 10:49, said:


Casa e frumoasa pe hartie, dar f nepractica.

1) In Romania, pentru orice iese din tipare asteapta-te sa platesti 2x-3x pretul. Ia in calcul si faptul ca pe langa banii dati te vei trezi cu "meseriasi profesionisti" care nu stiu sa lucreze cu materialele sau sa faca sa arate cum vrei si vor improviza la fata locului. Daca nu te pricepi cat de cat nu iti vei da seama imediat, dar mai incolo te vei lovi de improvizatii. In plus, chiar daca te pricepi, trebuie sa stai cu ochii pe ei non-stop pentru ca genul asta de oameni sunt f predispusi sa cut-corners.

2) Bugetul e mic pentru ce vrei sa faci. Incearca asa de sanchi sa te duci la niste baieti cu termopane sa le zici ce vrei sa faci si sa vezi ce scoruri iti dau.

3) Pereti vitrati mari + Camere inalte de 3m = Multi $$$$$ pe incalzire.

4) Gandeste-te ca va trebui sa traiesti in casa aia si sa o intretii cum trebuie. Iti permiti treaba asta? Dar peste 10,20,30 de ani? Daca vrei sa o vinzi cat recuperezi din ce bagi in ea?
Pe hartie totul pare frumos, dar cand ajungi sa traiesti in ea te poti lovi de probleme.

5) Am un vecin la cateva strazi care si-a facut o chestie mai futurista cu sticla multa. De pe strada se vedea prin living pana-n buda (deh, usa de sticla la intrare, open-space, etc). A rezistat vreo 6 luni in care a incercat sa tot puna ceva iedera pe poarta sau sa mascheze si a clacat si a pus sticla jivrata.

Nu intentionez sa fiu strica chef asa ca daca poti sa treci peste toate astea, ######### to you! Va iesi o casa de revista de arhitectura.




1. Asa e in orice domeniu, dar nu am mai face nimic pe principiul asta.

2. Micsoram din geamuri, pana ne incadram.

3. Nu neaparat

4. Sigur, altfel nu ma apucam. Nimeni care face casa pentru el nu-si va recupera banii, sa zic cu cateva exceptii.

5. Asta e cea mai mica problema.


Prin toate astea cred ca au trecut toti cei cu jurnale, cu sau fara geamuri mari, orice e greu in Ro.



View Posty0z, on 22 octombrie 2018 - 10:58, said:


Casa este superba, doar ca, la fel cum au spus si alti forumisti, parerea mea este ca nu te vei incadra in bugetul ala.
Suprafata vitrata mare este deosebit de frumoasa, dar nu renteaza la clima din Romania, decat daca nu-ti pasa cati bani vei cheltui pe incalzire.
Deschiderea terenului este mica, gandeste-te ca vei avea ca priveliste gardul, mascat eventual cu plante.
Va doresc succes si nervi de otel!



Multumesc!


View Postceanu1980, on 22 octombrie 2018 - 11:14, said:


eu zic ca va renunta la proiectul asta
bani nu are,teren nu are pt asa ceva
faci roata geamuri sa vezi ce,rufele lu vecinu,apropo te incadrezi legal cu limita fata de vecini cu geamurile,terase si ce mai visezi



Esti rautacios


View PostGhita_Bizonu, on 22 octombrie 2018 - 11:25, said:


Scuze ca ma bag .

Insa vedeti voi .. sa iti faci o casa urmarind strict preferintele tale mai .. personale impune un cots neluat in seama : SANATEA ta!
Adica mult stres, multa alergatura si multi nervi .. ca nu se mai termina (aoergi dupa mesteri care sa iti facfda p0e plac, dupa fu7rnituri mai .. dupa..) Am cunoscut un  astfel de caz - zau asa e un pret PREA MARE!!!!

Inca ceva - si mie imi plac suprafetele vitrate ..Insa cum s-a scris mai sus daca ai vecinu /gardu la 4-6 metri ....
Daca vrei neaprat sa iti faci damblaua asta ... as sugera ca birourile sa fie vitrate . Si mai pui si niste plante .. sa fie pe juma birou juma sera. Arata bine .. plus ca va sileste ca atunci cand va apucati de treaba ... scuze, sa va imbracati ! Astfel in ,loc sa distrezi vecinii amatori de barfa, devii un exemplu respctabil :dom'le om cu eductatie vezi? Si la el in casa cand lucreaza arata ca la birou! Si lucreraza nene!!

Scuze ptr sugestii.



Le facem Dl Ghita. Nu e nici o problema, multumesc pentru sfaturi


View Postlapcat, on 22 octombrie 2018 - 12:14, said:


Exact! Se vede foarte bine in poza cu terenul cu vecini imprejur si aproape fata de poza proiectului unde  e casa fara nici un vecin vizibil.


Era sa cad de pe scaun cand am citit.


Foarte bine spus si total de acord. Totusi, concubinajul e cam ilegal deci si concubina ti-e ilegala, ca nu vor astia sa legalizeze parteneriatele civile.  Dar asta e alta discutie.



Eu stiam ca e termenul legal :D

Casa va avea distanta de 2m pe o latura si 3,40 cealalta


View PostPSC, on 22 octombrie 2018 - 12:00, said:


Pe de altă parte, nu ştiu cum se asigură securitatea în zonele de unde provine casa-mamă, dar la noi durează destul de mult până vine poliţia şi destul de puţin până se sparge un geam din acela.



Paza este asigurata, e un complex rezidential. 


View PostAdrianradu, on 22 octombrie 2018 - 12:17, said:


...chiar eram curios cum va "imparti" bugetul acela prevazut...
Sa ne scuze...cam mult Offtopic...parerea mea ca daca deja a ajuns la un Arhitect,platit niste bani,probabil Proiectul va fi exeecutat...deci ar trebui sa ne focusam inainte nu inapoi...



Ne descurcam Dl. Adrian, nu e problema cu offtopicul, atata timp cat invatam ceva sau mai radem :)

View Postabancor, on 22 octombrie 2018 - 14:19, said:


Adevărul e că „multe geamuri” nu se potrivește cu „ieftin de construit și întreținut”. Cred că ferestrele ar costa înspre 20.000 euro.
De altfel, cam asta e problema semnalată de toată lumea: bugetul. La cum pare să fie proiectul, și după cum pare să fie și inițiatorul, un tip cu gusturi bune, casa asta cred că ar costa peste 1000 euro/mp finisat.

Altă problemă e riscul să nu facă cum trebuie din prima acoperișul terasă. Reparația va consta în refacerea acoperișului plus stricăciunile provocate la interior.
E de luat în calcul și faptul că finisajele scumpe nu au cine știe ce valoare la revînzare.
Cam astea sînt problemele văzute de mine la repezeală, după ce am executat un proiect similar (acum 10 ani).
A, în bucătărie, frigiderul e pus cam stingher și nepractic. Proiectați-vă bucătăria la un furnizor de bucătării, ăia știu să optimizeze spațiul.




Cel putin 20.000

Incerc sa fac cat pot din el, daca nu, mai asteptam, mai muncim, mai pun mana si eu.

Hidroizolatia terasei a fost si frica mea, dar am fost asigurat ca nu mai suntem in anii 90' si ca nu e chiar SF ce vreau.

Nimic nu mai are aceeasi valoare la revanzare.

Frigiderul l-am pus in spatiul gasit, inca nu e definitivat, urmeaza sa discutam aspectele astea mai incolo. As vrea sa nu am corpuri suspendate in bucatarie.


View Postmanghels, on 22 octombrie 2018 - 15:09, said:


Eu unu votez pt genul asta de case mai..moderne..atat timp cat se incadreaza in peisaj...arhitectura zonei.

Daca ar fi s-o iau de la capat..in zona mea..desi e deal..si view...parca as merge pe o astfel de arhitectura (in locul P+1 cu sarpanta gen..casa de munte). Am niste vecini care au casa 'cubica'..cu suprafete vitrate mari.."pereti de sticla"..si fiind in nordul tarii..(aproape de Siberia) nu sunt diferente foarte mari la facturi...(bineinteles geamurile au fost de calitate (zic ei) iar casa e izolata decent).

Ca si costuri..mai poti ajusta un pic arhitectura / suprafetele..incat sa te apropii de buget..Pana la urma..un perete de sticla de calitate..desi e scump (si mai pierzi si caldura pe acolo) inlocuieste un perete de caramida..unde trebuie sa bagi..finisaje..izolatii ..manopere..caramida..tencuiala....etc..(pana la urma preturile pe mp de pereti de caramida la gata fata de peretii de sticla s-ar putea sa se balanseze).




Multumesc! Mi-a placut si jurnalul tau mult, foarte frumoasa privelistea.


Da, vis a vis de geamuri. Lumea, in general, nu scade si pretul zidariei/izolatiei din pretul geamurilor si iese diferenta mare per mp, dar in realitate nu e chiar asa si pana la urma e unul din lucrurile pentru care merita sa faci efort financiar. Decat sa-mi fac o casa cu geamuri mici, mai bine nu o fac. Evident, nu vorbesc de geamurile care sunt in modelul meu de casa, de sus pana jos, intr-adevar nu sunt pentru zona noastra climatica dar cred ca mai corect spus, putini au bani pentru asa ceva, cred ca aici e problema de fapt, nu ca sunt ele pana in podea. 






View Postthe_lion, on 22 octombrie 2018 - 15:26, said:

Recunosc ca nu prea am inteles schita, in sensul ca nu-mi este clar daca zona de zi este doar cea din partea stanga (deci acea "camera" de 27mp), iar birourile vor fi celelalte "camere" de 26mp si respectiv 13mp. Adica pot sa banuiesc, dar este doar o banuiala. Mi se pare un spatiu enorm irosit pur si simplu in zona centrala, cu acea scara si hol care chiar si intr-o casa f vitrata tot va fi intunecos pt ca nu prea are de unde sa-si ia lumina si un pic subdimensionat in zona de zi (unde ai alocat doar 27mp pt bucatarie + zona de luat masa plus living).

Alta chestie care imi sare in ochi este viitorul etaj de inca 100mp. Pentru doar 2 persoane, care se presupune ca vor dormi impreuna (ca doar sunt concubini Posted Image), mi se pare totusi cam mult, chiar daca adaugi un spatiu de hobby si un dormitor de oaspeti.
Eu zic sa regandesti din temelii acest proiect vs bugetul alocat. Nu neaparat ca solutie constructiva/ arhitecturala, cat mai ales din perspectiva mp construiti, ai deja 230 mp la parter + etaj plus un demisol de dimensiune necunoscuta (presupun ca va fi un demisol partial, doar in partea din dreapta...deci probabil pe la 35-45mp construiti).

PS. Punctul:  "4. Dorinta de a avea o casa moderna cu multe geamuri, lumina, climatizare, usor de intretinut si desigur, ieftin de construit" mi se pare o contradictie prin definitie. Pana nu armonizezi acest punct cu punctul 1: "Doua suflete, care lucreaza de acasa, fiecare in biroul/camera lui. Fara planuri de extindere familiala. Ramanem la cele doua pisici Posted Image Posted Image" eu zic sa nu declari finalizat acest partiu.
Multumesc de mesaj Leule

Acesta este doar parterul, a desenat f bine @brawnie (multumesc!) va fi un demisol partial.
Nu aveam cum sa o facem mai restransa, daca puneam o scara banala intr-o parte, tot manca spatiul pe care il ocupa holul si nu rezolvam mare lucru. In momentul in care pui scara in linving pe mijloc si treci si sub ea ca sa ajungi in sufragerie(nu imi place termenul living, deloc!) trebuie sa fie spatiu, sa fie aerisita zona aia, altfel o sa fie oribila intrarea direct sub scara, chiar daca ea e inalta. Plus ca o sa fie gol peste sufragerie, deci trebui spatiu si dupa scara, ca sa fie proportionat.

Sufrageria noi am vrut-o mica pentru ca nu o folosim des si nu cu multe persoane oricum. 27m are bucataria + locul de luat masa, sufrageria are 26mp

Da, asa e, concubinii dorm impreuna. Ai sa vezi ca nu e chiar asa mult, cand o sa definitivam etajul.

4. Asta am si vrut sa fie, faceam misto de mine.
1. E deja armonizat :D

View Postthe_lion, on 22 octombrie 2018 - 18:54, said:

@brawnie...pai cam asta am zis si eu mai sus.
Doar ca omul zice "Doua suflete, care lucreaza de acasa, fiecare in biroul/camera lui". Nu cred ca are de gand sa faca birourile la etaj...sa vezi atunci alergatura pe scari.
Noi acum doar banuim sau intuim, poate ne ajuta el cu ce a gandit arhitectul cu acele "camere".

Birourile vor fi la etaj, de aproape 3 ani asa ne descurcam in casa actuala si pe cat e de deranjant pe atat e de sanatos de urcat scari :)
Camera de jos va fi de oaspeti, stiu ca nu se face asa ceva, dar avand in vedere ca esti dependent de masina iar noi avem oaspeti care in mare parte vin fara masina si stau cateva zilem avem nevoie de camera respectiva. La fel avem si acum si e tare utila.

View Postcumparator, on 22 octombrie 2018 - 20:34, said:

Daca ai concubina insemna ca esti om cu stare, am auzit ca sunt scumpe.Posted Image

Foarte frumoasa casa, dar as intreba ce rost are holul ala asa de mare in mijloc? Eu as deschide totul, mai ales ca ai bucataria inclusa in living. E foarte mult spatiu, dar livingul pare mic.

Multumesc Dna Cumparator :)

Pe mine m-a ales una bucata concubina, scumpa la suflet, sunt un norocos!

Am explicat mai sus logica spatiului respectiv, bucataria e separata, va fi inchisa impreuna cu locul de luat masa. Va fi gol peste sufragerie in schimb.

Daca nu e asta cel mai lung post din istoria jurnalelor.....

Multumesc tuturor inca o data, nu ma asteptam la 2 pagini de postari!

#42
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

View Postbehind_da_sun, on 22 octombrie 2018 - 21:02, said:

Multumesc! Mi-a placut si jurnalul tau mult, foarte frumoasa privelistea.


Da, vis a vis de geamuri. Lumea, in general, nu scade si pretul zidariei/izolatiei din pretul geamurilor si iese diferenta mare per mp, dar in realitate nu e chiar asa si pana la urma e unul din lucrurile pentru care merita sa faci efort financiar. Decat sa-mi fac o casa cu geamuri mici, mai bine nu o fac. Evident, nu vorbesc de geamurile care sunt in modelul meu de casa, de sus pana jos, intr-adevar nu sunt pentru zona noastra climatica dar cred ca mai corect spus, putini au bani pentru asa ceva, cred ca aici e problema de fapt, nu ca sunt ele pana in podea. 


Cantareste bine deciziile..inainte de a incepe. Mie mi s-a pus pata pe un perete din bucatarie (in partea unde am view spre oras / pe nord bineinteles) si cred ca..dupa ce-mi revin financiar il sparg si-mi maresc un geam..Momentan in directia aia am un geam de 140 / 90 cu deschidere + altu de 190 / 160 fix ambele cu rulouri. Pe ala de 140/90 vreau sa-l triplez pe latime.....sa-l fac gigant (tot de H190 )..cu rulou bineinteles. Mai astept cateva ierni inainte..sa ma lamuresc cum ii cu pierderile termice in zona aia. N-am avut tupeul sa fac asta de la inceput..pt ca fiind pe nord..ziceam ca o sa-mi digere falangele in bucatarie daca am atata spatiu vitrat..

Edited by manghels, 22 October 2018 - 21:15.


#43
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,411
  • Înscris: 29.04.2008
Vis a vis de hidroizolație.... ai dreptate, nu mai suntem în anii 90, materialele s-au schimbat și au evoluat. Din păcate există încă factorul uman la montaj, element care va fi veriga slabă în acest lanț. Voi vedea cum pot lua legătura cu o doamnă arhitect care e în curs de construcție tot cu terasă și care știu că a făcut-o cu o firmă din București (cred) pentru câteva sfaturi și amănunte.

View Postmanghels, on 22 octombrie 2018 - 21:13, said:

..ziceam ca o sa-mi digere falangele in bucatarie daca am atata spatiu vitrat..

Culmea e că acum, la mine, cel mai plăcut e în open space, cu tot cu multele și marile geamuri. Probabil contează mult și suprafața radiantă. Și că nu e așa rece afară :D

#44
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,894
  • Înscris: 27.02.2008

View Postiladi, on 22 octombrie 2018 - 21:21, said:

Culmea e că acum, la mine, cel mai plăcut e în open space, cu tot cu multele și marile geamuri. Probabil contează mult și suprafața radiantă. Și că nu e așa rece afară Posted Image
Acu e super si la mine...Insa mai mult ma intereseaza cum va fi cand suiera crivatul pe deal aici..si -18 sau -20 afara..pt mai multe zile la rand (sau chiar mai mult de atat).

Edited by manghels, 22 October 2018 - 21:24.


#45
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,411
  • Înscris: 29.04.2008
la noi -18 îs doar în congelator

#46
behind_da_sun

behind_da_sun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 20.03.2007

View Postiladi, on 22 octombrie 2018 - 21:21, said:

Vis a vis de hidroizolație.... ai dreptate, nu mai suntem în anii 90, materialele s-au schimbat și au evoluat. Din păcate există încă factorul uman la montaj, element care va fi veriga slabă în acest lanț. Voi vedea cum pot lua legătura cu o doamnă arhitect care e în curs de construcție tot cu terasă și care știu că a făcut-o cu o firmă din București (cred) pentru câteva sfaturi și amănunte.



Culmea e că acum, la mine, cel mai plăcut e în open space, cu tot cu multele și marile geamuri. Probabil contează mult și suprafața radiantă. Și că nu e așa rece afară Posted Image

M-ar ajuta foarte mult, daca fac treaba buna, multumesc!

Ne-am chinuit sa pastram golul peste sufragerie, tocmai pentru senzatia aia de spatiu.

View Postiladi, on 22 octombrie 2018 - 21:26, said:

la noi -18 îs doar în congelator

La el garantat, mai ales pe deal :D

#47
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postbehind_da_sun, on 22 octombrie 2018 - 21:02, said:

Daca nu e asta cel mai lung post din istoria jurnalelor.....
Stai linistit ca nu intri nici in top 10 :)))

"Nimeni care face casa pentru el nu-si va recupera banii, sa zic cu cateva exceptii.
"  - ca stii pentru ce ti-am dat like :)

"Inchisa, stiu ca se poate intabula, trebuia sa fi zis rosu + tamplarie, avand in vedere ca nu am mansarda.
"
Nu e asa, iti trebuie invelitoare, termosistem si imprejmuire (garduri). Cei 50k buget la rosu nu iti ajung pentru o astfel de casa decat PANA la tamplarie, invelitoare/hidroizolatii terase, termosistem si imprejmuire. In functie de pretentii cred ca pentru astea 4 items iti mai trebuie linistit 20-30k eur.
Si o sa iti mai zic o chestie care poate te poate deranja dar mai bine acum decat mai tarziu: casa asta pe care vrei sa o faci si ai prezentat-o aici e faina, e un ozn pentru genul ala de case insa nu stiu daca e pentru cei care vor sa ia 100k+ credit - nici nu iti ajung banii sa o termini, intretinerea ei va fi ceva mai costisitoare fiind mare si pretentioasa...cred ca e pentru oameni care au deja disponibil ceva sute de k eur si vor sa faca "o aroganta". Nu te judec, nu iti fac eu calculele, exprim doar o opinie din perspectiva mea, sper sa nu te deranjeze (prea tare) :)

#48
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016

View Postbehind_da_sun, on 22 octombrie 2018 - 21:02, said:

Inchisa, stiu ca se poate intabula, trebuia sa fi zis rosu + tamplarie, avand in vedere ca nu am mansarda.

Am sa iti explic eu putin ca sa vezi cum stim noi...mi-a luat-o inainte @catalijns

Ca sa Intabulezi Casa iti trebuie sa obtii Receptia
Acum ...teoretic...ca sa obti Receptia,de la Primarie/Urbanism va trebui sa ai semnate urmatoarele Acte
-Cartea Constructiei-o complecteaza,teoeretic,Dirigintele de Santier semnata la Fazele Determinate de Beneficiar,Structurist,Diriginte,Constructor
-Procese Verbale pe Specialitati-Instalatii...practic cei care au semnat Proiectul isi asuma ca tu l-ai pus in opera conform (gen Instalatia Electrica si Sanitarele si Termicele...)
-Depui toate aceste Acte la Urbanism -atentie la cat este valabila Autorizatia de Construire-si anunti "incheierea Lucarilor" -> tu aici ai spus ca esti la Rosu (+ Tamplarie)
Trebuie sa convoci o Comisie-Beneficiar,Primarie,Arhitect,Diriginte (...am citit un Jurnal unde a participat si Politia Comunitara,are acum aceste atributii)
Iti mai trebuie si PAD-ul (topometrist) si actele de la ISC

Cumva mai simplu...daca depui un Proiect,iti dau un exemplu,...Autorizatie de Construire pentru o Caramida cu Termosistem pe pe o parte,vopsita Rosu pe o parte si Gresie si faianta pe cealata + Imprejmuire...teoretic obti Receptia cand aceea Caramida are tot ce am scris mai sus...sau cand toate acele persoane semneaza ca Carmaida ta are Termosistem,este vopsita si are Gresie si Faianta si este imprejmuita cu Gardul din Proiect-> practic sa aiba tot ceea s-a trecut si aprobat in Proiect

Practic tu sti ca se poate Intabula...si toti stim ca traim si construim Case in Romania

#49
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View Postcatalijns, on 23 octombrie 2018 - 06:36, said:

Nu e asa, iti trebuie invelitoare, termosistem si imprejmuire (garduri). ....
Avantajul de a fi inconjurat de case este ca ai garduri facute de vecini ... i know 'cause....brawnie was there
Attached File  IMG_20180610_173056.jpg   125.06K   153 downloads

#50
behind_da_sun

behind_da_sun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 20.03.2007

View Postcatalijns, on 23 octombrie 2018 - 06:36, said:

Stai linistit ca nu intri nici in top 10 Posted Image))

"Nimeni care face casa pentru el nu-si va recupera banii, sa zic cu cateva exceptii.
"  - ca stii pentru ce ti-am dat like Posted Image



Multumesc

View Postcatalijns, on 23 octombrie 2018 - 06:36, said:

"Inchisa, stiu ca se poate intabula, trebuia sa fi zis rosu + tamplarie, avand in vedere ca nu am mansarda.
"
Nu e asa, iti trebuie invelitoare, termosistem si imprejmuire (garduri). Cei 50k buget la rosu nu iti ajung pentru o astfel de casa decat PANA la tamplarie, invelitoare/hidroizolatii terase, termosistem si imprejmuire. In functie de pretentii cred ca pentru astea 4 items iti mai trebuie linistit 20-30k eur.

La mine nu e chiar graba, adica este, s-o aduc la rosu dar dupa, ma pot intinde daca chiar e necesar si nu gasesc solutii. Am unde sta, ma descurc binisor, deci nu sunt probleme de genul acesta.

Toata lumea s-a legat de casa muza... e doar inspiratie, am spus-o de mai multe ori, tot ce e in spatele ei/interior e SF si nu am de cand sa o fac la fel. Nu ca nu mi-ar fi placut toata, dar ma consider un om rezonabil si realist si stiu sa mi judec corect posibilitatile. Daca as fi venit cu bugetul meu sa o fac cap coada, da, imi asumama toate palmele :D

Nu va fi o struto-camila dar va fi o casa INSPIRATA din aceea, mai ales ca fatada si volumetrie, acolo mi-a placut mult si am considerat ca e rezonabil sa ma inspir.
Sper ca am rezolvat dilema asta.

Cum a zis si Negresa, am garduri iar acoperis nu am. Te refereai ca trebuie hidroizolata terasa? Daca trebuie sa fac de ochii lor, cred ca se gasesc solutii, inca suntem o tara bananiera, cu aspiratii dar stim unde traim.

View PostAdrianradu, on 23 octombrie 2018 - 10:41, said:

Practic tu sti ca se poate Intabula...si toti stim ca traim si construim Case in Romania

La asta ma refer :)

Multumesc mult pentru informatii, o sa fie foarte folositoare. Cred ca trebuia sa ma exprim altfel: s-o aduc pana in stadiu in care banca o vede ca pe o constructie, nu ca o gramada de materiale, sa poata fi evaluata, ca sa poata fi pusa gaj pentru credit.

Joi primesc varianta 3D si etajul, abia astept!

#51
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postbehind_da_sun, on 23 octombrie 2018 - 23:49, said:

La mine nu e chiar graba, adica este, s-o aduc la rosu dar dupa, ma pot intinde daca chiar e necesar si nu gasesc solutii. Am unde sta, ma descurc binisor, deci nu sunt probleme de genul acesta.

Suntem in aceeasi situatie dar socoteala de acasa... vezi ca AC are un termen de valabilitate si se poate prelungi doar o data. Daca expira si nu ai facut receptia casei wel..trebuie reautorizat proiectul la primarie. Tic..tac..no pressure... :)))

#52
behind_da_sun

behind_da_sun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 20.03.2007
Haideti domnul Catalin, ce dumnezeu, suntem oameni...Posted Image

#53
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postcatalijns, on 24 octombrie 2018 - 05:56, said:



Suntem in aceeasi situatie dar socoteala de acasa... vezi ca AC are un termen de valabilitate si se poate prelungi doar o data. Daca expira si nu ai facut receptia casei wel..trebuie reautorizat proiectul la primarie. Tic..tac..no pressure... :)))

     Noi am reautorizat deja de cateva ori, după prelungiri . Dacă ai arhitecții potriviți pentru lucrul asta și răbdare cu ghișeele și actele, se poate face și în acest mod.

Edited by lenny13, 24 October 2018 - 06:42.


#54
behind_da_sun

behind_da_sun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 20.03.2007
Vai lenny prefer sa muncesc mai mult si sa gasesc pe unu care se ocupa cu hartogaraie de genul asta Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate