Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Reteta Soplica
Last Updated: Oct 19 2018 11:13, Started by
richi_e
, Oct 18 2018 08:23
·
0
#1
Posted 18 October 2018 - 08:23
Anul trecut am fost in Polonia de unde am cumparat o sticla de Soplica.
Stiam ca e o bautura traditionala la ei, dar nu am fost foarte atent cand am cumparat. Zilele trecute am dat peste ea si am gustat-o! Am descoperit ca de fapt este un fel de liquor de alune, foarte gustoasa! Am cautat retete pe net, dar nu m-au multumit!Cum aveam acasa niste alune (de anul trecut) le-am spart si le-am pus intr-o sticla cu tuica! Sa vedem ce iese Asa ca: caut o reteta de liquor de alune/Soplica facuta in casa! Multumesc! |
#2
Posted 18 October 2018 - 08:40
Pe google ai încercat ?
https://www.google.c.....0.Ag6A3F5XO68 Edited by waterman, 18 October 2018 - 08:46. |
#3
Posted 18 October 2018 - 08:52
da, dar as vrea sa gasesc ceva home made, nu cu siropuri!
Ofer la schimb reteta da Coniac home made! (glumesc, o sa o postez, poate cineva e interesat) |
#4
Posted 18 October 2018 - 09:05
Indiferent ce alte ingrediente folosesti, nu pune tuica! Va rezulta altceva decat ai baut. Foloseste vodka buna sau alcool neutru, diluat la 40%vol.
Coniac este doar distilatul din vin, invechit mai multi ani. Edited by SineNomine, 18 October 2018 - 09:07. |
#5
Posted 18 October 2018 - 09:16
Tuica nu se preteaza pentru asemenea gen de bauturi.In acest caz trebuie folosit doar alcoolul pur,fara alte arome,gen votca dar mult mai indicat este alcoolul dublu rafinat.Chiar si unele sortimente de votca au anumite arome.
|
#6
Posted 18 October 2018 - 09:39
Dupa cum au mai spus si alti inaintea mea, nu-i bine cu tuica. Uni fac visinata si pun tuica, insa in opinia mea, foarte rar poti nimeri o tuica care sa se preteze la asa ceva.
Intr-un an am facut si eu visinata si cum nu aveam destul alcool, am bagat si niste votca (ca am auzit ca alti fac cu votca), insa la mine nu a reusit experimentul deoarece nu a fost buna votca si am stricat toata visinata. Avea gust de votca ieftina. Imediat dupa revolutie obisnuiam sa fac lichior cu prieteni. Cumparam de la Plafar 2-3 sticle de sirob de banane sau de menta si le amestecam cu alcool. Cred ca in cazul tau, cea mai buna metoda ar fi sa pui alunele la macerat ca sa obti "siropul", dupa care sa-l amesteci cu acool diluat. Nu se stie insa ce cantitati sint necesare. Nici nu stiu cum ai putea obtine sirop din alune. Daca era din fructe, era mai simplu ca le fierbeai cu zahar ca sa faci sirop. |
#7
Posted 18 October 2018 - 11:32
am alune...am tuica/rachiu de tescovina, (am si de fructe dar ala are un gust aparte)...mi ai dat o idee...eu cred ca oi sa incerc reteta asta gasita pe net...
1/2 kg miez de alune de pădure 1 kg zahar 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 l alcool dublu rafinat de 80% sau 2 I vodcă fină de 40% 1,5 l apă plată sau de izvor (dacă foloseşti vodcă) sau 2,5 l dacă foloseşti alcool dublu rafinat Mod de preparare: Alunele prăjite potrivit le macini ca pentru prăjitură (nu exagerat de fin). Zahărul caramelizat uşor îl amesteci cu alunele măcinate şi stingi amestecul cu 1/2 l apă. Fierbi compoziţia aproximativ 30 de minute de la primul clocot, apoi iei vasul de pe foc. Adaugi zahărul vanilat şi laşi să se răcească, amestecând din când în când. Dacă începe să se îngroaşe prea tare, mai adaugi un pahar cu apă. Când a ajuns la temperatura camerei, adaugi şi alcoolul sau vodca şi apoi torni compoziţia într-o damigeană de 5 l, pe care o închizi. Laşi aşa 3-4 zile, după care adaugi restul de apă şi închizi din nou. Laşi damigeana 2 luni într-o încăpere ferită de lumină puternică, iar după trecerea celor 2 luni strecori şi torni lichiorul în sticle pe care le închizi ermetic. |
#8
Posted 18 October 2018 - 17:49
As vrea sa aduc o completare: la diverse bauturi(gen visinata) nu este indicat alcoolul dublu rafinat de 96grade, ci de 70grade!
la fel la diverse tincturi! Reducerea alcoolului se face asa: 1l alcool de 96grade+370ml apa distilata = 1370ml alcool 70grade! Cred ca pana la urma, la ce vreau eu ar trebui sa pun la macerat alunele cu alool 70grade si ulterior sa adaug ceva mai slab! |
#9
Posted 18 October 2018 - 18:38
Proportia de diluare este corecta.
Dar de ce nu este bun cel de 96% si este bun cel de 70%? |
#10
Posted 18 October 2018 - 19:04
Nu stiu de ce la ,,plante'' dar la ,,carne" la 70grade precipita proteinele!
|
|
#11
Posted 18 October 2018 - 19:20
Eu fac toate lichiorurile cu alcool de 95.6%. Le las la macerat si dupa 6 saptamani diluez cu apa distilata. Dupa alte 6 saptamani sunt tocmai bune de baut.
Bine... cu cat le lasi mai mult cu atat sunt mai bune, dar pofta e mare! |
#12
Posted 18 October 2018 - 20:43
#13
Posted 18 October 2018 - 21:07
Eu ca sa fac economie la bani, iau 100ml de alcool de 96 si adaug peste cam un litru jumate sau cam asa, si iese la tarie mai slab, cam la 6 grade. In schimb, ca sa compensez, pun damigeana la macerat cat mai aproape de perete, in coltul camerei
Acum ma gandesc si la ce spune richelieu, si poate daca as incalzi un pic apa, as putea sa economisesc si mai mult si sa nu mai adauga alcool de 96 |
#14
Posted 19 October 2018 - 07:30
richelieu, on 18 octombrie 2018 - 20:43, said:
Vezi ca alea sunt grade Celsius de aceea nu se foloseste alcoolul la dezinfectat plagi: prin precipitarea proteinelor se formeaza practic o crusta sub care germenii raman nevatamati! Edited by richi_e, 19 October 2018 - 07:42. |
#15
Posted 19 October 2018 - 11:13
Na...uite ca am mai învățat ceva
Și la gătire, dacă încălzești carnea peste 70grade, o faci talpa. Tot din cauza ca proteina se precipita (se sparge membrana celulara. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users