Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Laptele , cel de toate zilele.
Last Updated: Nov 20 2018 12:35, Started by
redbotos
, Oct 14 2018 10:36
·
0
#19
Posted 14 October 2018 - 22:44
Octavian_SK, on 14 octombrie 2018 - 13:40, said:
... todeauna din magazin deoarece prefer igiena unui produs care trebuie sa respecte un anume proces de prelucrare / imbuteliere fata de un produs aproape sigur neigienic din piata sau alte surse. ... |
#20
Posted 15 October 2018 - 09:21
eu cumpar doar lapte olympus sau familia brasoveanu (produs tot de olympus), 3,5% grasime. fetita mea bea zilnic lapte, eu imi pun lapte in cafeaua de dimineata, dar uneori simt nevoia sa beau lapte.
sotul meu prefera lapte batut sau sana, de la covalact. mai consumam branza (de vaca, niciodata de oaie, nu ne place izul), smantana, iaurt, unt. nici-unul dintre noi nu avem probleme cu alergiile sau intolerantele alimentare. prajituri nu fac, decat extrem de rar (1-2 torturi pe an si de vreo 3-4 ori pe an placinta cu branza dulce si stafide). daca as face prajituri cum aud pe la altii ca obisnuiesc (saptamanal), ar insemna sa le si mancam, adica am consuma in plus faina si zahar, peste cele deja existente in alimentatia zilnica, vrand-nevrand. |
#21
Posted 15 October 2018 - 09:33
eu consum lapte de la Marinel ca are vaci, orice fac, il fierb bine pentru igienizare ca Marinel are unghiile cam lungi..
oricum mai mut iarna consum, vara o ard pe legume pentru ca e sezonul lor. |
#22
Posted 15 October 2018 - 11:11
Gaby_M, on 14 octombrie 2018 - 10:57, said:
Mai aducea cineva lapte de la tara, am incercat sa-l beau dar parca era prea gras. WOW beau de unde apuc: -de la toate vacile din comunitate -de tot felul din magazine (1,5%, 3,5%...) -lapte prins de la tarabă -toate sortimentele acre din galantare: ch(k)efir, iaurt, sana, lapte bătut dacă n-am murit 50 de ani, deja nu mai contează! |
#23
Posted 15 October 2018 - 12:47
Am avut odata un chef sa beau lapte si eram într-un oraș.
Am luat La Dorna un bax si l-am pus la rece pt ca era cald afara si aveam de munca. L-am terminat in trei zile de baut si m-am simțit bine ca cei care beau bere. Acasa îl smântânesc si îl beau slab si rece. Aveam un bătrân aici care a murit la 86 de ani si fuma . In schimb bea lapte ca cică îl ajută . Nu știu daca îl ajuta cu ceva , dar avea o tigaita cu lapte in camara tot timpul. Laptele ne-a ajutat tot timpul. Se zice ca strămoșii noștri, dacii, beau lapte cu miere foarte mult. Copiii de la scoală primesc lapte si corn. Laptele îl beau dar cornul nu-l prea mănâncă. |
#24
Posted 15 October 2018 - 13:15
- Lapte dulce - de care găsesc la magazin, în general mărcile proprii ale supermarketurilor, Pilos sau ăla de la Kaufland. Neapărat pasteurizat, nu neapărat UHT. Și neapărat în cutie de carton. Am luat țeapă de două ori cu lapte dulce la sticlă de plastic, care s-a acrit în termenul de valabilitate. Ăluia din PET, dacă nu-i respecți cu strictețe condițiile de transport și păstrare, se acrește imediat.
- Iaurt grecesc, gras, 20%, Pilos - Sana Diami. Nu mai iau nimic de la țărani, pentru că normele de igienă sunt ca la coada vacii. Ultimul lapte acru luat de la țărani, din piață, avea un deget de pământ pe fundul sticlei. Când mi l-a vândut la agitat ca să nu-mi dau seama. Sticlele de plastic sunt refolosite direct, probabil că nici nu le spală. De când a început lumea să strâmbe din nas că vând lapte în sticle de Fanta și Coca-Cola, s-au învățat țăranii, refolosesc doar PET-uri simple, care se găsesc la laptele vândut la dozatoare. În plus, mi se pare mai simplu să-l iau și să-l beau decât să mai stau să-l strecor, fierb, iar la gust ți se pare diferit pentru o perioadă, când te obișnuiești cu ăla procesat nu mai observi diferențe. Edited by SmurfK, 15 October 2018 - 13:16. |
#25
Posted 15 October 2018 - 13:18
copila mea niciodata nu a baut laptele primit la scoala sau sa manance cornul distribuit in cadrul acestui program.
nu stiu cum e in alte parti, dar in in ploiesti, au castigat licitatiile cele mai dubioase firme, pe criterii politice, laptele e apa cu urme de lapte, intr-un ambalaj foarte idiot si neigienic (cutiuta tip piramida, din ambalaj tetrapak, dar nu se respecta regulile de manevare si depozitare), cornul e o paine ordinara fara sare, fara gust, mucegaieste pana la finalul zilei, nu e deloc apetisant pentru copii, nu are cum sa ramana crocant/proaspat fiind ambalat in tipla de plastic. au fost destule cazuri in care copiilor care au consumat unul sau ambele produse, li s-a facut rau si de atunci s-a cam terminat cu laptele si cornul in ploiesti...ajunsesera copiii sa joace fotbal pe holuri cu cutiile de lapte sau aruncau cu cornurile la tinta... https://www.digi24.r...miturile-531307 https://stirileprotv...ma-in-2012.html |
#26
Posted 15 October 2018 - 15:02
corinadaniela, on 15 octombrie 2018 - 09:21, said:
eu cumpar doar lapte olympus sau familia brasoveanu (produs tot de olympus), 3,5% grasime Da, firmele de renume, gen Dorna sau Napolact, au coborât mult calitatea produselor, chit că scrie pe ele ”ecologic”. GingisHan2015, on 14 octombrie 2018 - 11:08, said:
Carefour, Proxi Profi, Lidl Pilos .De 1,5 grasime .Rar .Nu iau de la piata .E botezat si neigienic .Macar astea sunt pasteurizate . |
#27
Posted 15 October 2018 - 15:09
Mai mult de la Carefour iau, si de la Lidl, ca sunt mai langa casa .
|
#28
Posted 15 October 2018 - 15:32
|
#29
Posted 15 October 2018 - 15:59
te speli pa mâini, speli ugerul la o vaca bine.. iei caldarea si mulgi, alai lapte. restul sunt produse din lapte.
ps-daca nu iese laptele dai nițel ghițelu sa suga. ps 2-atentie mare la picioare ca daca ți f.. unu in caldare îți zboara caldarea cat colo |
#30
Posted 15 October 2018 - 16:14
silesax, on 15 octombrie 2018 - 15:59, said:
te speli pa mâini, speli ugerul la o vaca bine.. iei caldarea si mulgi, alai lapte. restul sunt produse din lapte. ps-daca nu iese laptele dai nițel ghițelu sa suga. ps 2-atentie mare la picioare ca daca ți f.. unu in caldare îți zboara caldarea cat colo Asta dacă ai vacă la țară, undeva, în vreo comună. Dar dacă locuiești la oraș, cum faci? Și țăranii s-au șmecherit, nu mai oferă lapte de calitate. |
#32
Posted 15 October 2018 - 16:25
Au, de la vaci sau de la capre. Ce nu pricepi? Dar nu poți fi sigur de calitatea produsului!
SmurfK, on 15 octombrie 2018 - 13:15, said:
În plus, mi se pare mai simplu să-l iau și să-l beau decât să mai stau să-l strecor, fierb, iar la gust ți se pare diferit pentru o perioadă, când te obișnuiești cu ăla procesat nu mai observi diferențe. Sunt atâtea mărci de lapte în comerț, și fiecare are gustul distinct. Zuzu într-un fel, Fulga într-un fel, Napolact în alt fel. Natural 100% nu e niciunu' ! [ https://www.brandprivat.ro/img/File/CRFDRAROMLAPCON.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#34
Posted 15 October 2018 - 16:26
#36
Posted 15 October 2018 - 16:32
silesax, on 15 octombrie 2018 - 16:28, said:
), asta da definiție.. jobist, on 14 octombrie 2018 - 22:44, said:
Laptele ăla din magazin la origine este muls 99% manual într-o gospodărie și trece prin mulți recipienți dubioși până la fabrică unde devine "igienic", apos și scump; așa că ... poți să-l cumperi integral(?) de la "țărani" la prima mâna și să-l igienizezi singur. Îl fierbi, și iese groaznic la gust. Nu-l poți pasteuriza, ăsta-i baiul ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users