Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut
 

Am VARICELA

- - - - -
  • Please log in to reply
266 replies to this topic

#253
Anakoth

Anakoth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 30.12.2012
Salut am 21 de ani si am facut varicela.Mi-am rupt cojitele dupa 15 zile si atunci am facut si baie(stiu ca nu trebuia sa le rup ). .A trecut cam 21 de zile de la prima febra.Mi-au ramas pete rosii pe corp,si as vrea sa stiu daca o sa treaca?Unele au trecut dar altele nu.

#254
blackbone

blackbone

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 26.05.2005
de vreo doua zile m-am pricopsit si eu cu varicela...o singura intrebare as avea, poate ma lamuriti pe mine..multa lume mi-a zis ca nu e bien sa ma duc afara, contactul cu aerul de afara fiind daunator...e adevarat? sau nu e bine sa ma duc afara pentru simplu motiv ca boala e foarte contagioasa.

#255
pedro_68cs

pedro_68cs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 25.03.2013
am varicela la 45 ani si mancarimi foarte mari  .ce pot sa fac ?? stie cineva?? va rooog!!!

#256
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

 pedro_68cs, on 22 decembrie 2013 - 20:49, said:

am varicela la 45 ani si mancarimi foarte mari  .ce pot sa fac ?? stie cineva?? va rooog!!!
Nu ti-a spus Doctorul cum/ce?
Nu te scarpina.Dusuri dese(doar apa)/unguent si antitermice in caz ca ai febra.

#257
Berceni

Berceni

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 02.04.2006
Am reusit si eu sa fac varicela la 31 de ani. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?:) Confirm cam tot ce s-a spus pe thread (l-am citit pe tot pentru ca nu se pune problema sa pot dormi cu bubitele astea). Intrebarea mea este: compresele cu apa rece ar fi ok sau incetinesc evolutia bolii/eruptiei? Probabil ca doar cu niste comprese de acest fel ar mai trece disconfortul cauzat de iritatie pentru ca alcoolul mentolat este bun doar ca sa te vopsesti pe fata.

#258
rechinitza

rechinitza

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,366
  • Înscris: 14.10.2009
Virasoothe gel- e racoritor si reduce pruritul, nu de tot, dar ajuta.

#259
ciuchici

ciuchici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 29.11.2011
salutare,
am 36 de ani  si de ziua oamenilor muncii(1 mai) m-am pricopsit cu varicela,luata de la baietelul meu, si care a debutat destul de urat: cu o noapte inainte de a erupe bubitele am avut febra 38,5-38-6, nu am dormit proape deloc, dimineata cand m-am trezit am mers la toaleta pentru siesta zilnica, nu ma simteam in apele mele, parca imi venea sa vomit, am incerrcat sa vomit, n-am reusit, iar cand m-am ridicat sa "taiat filmul", am lesinat in baie, lucru pe care nu l-am mai "experimentat" pana atunci,  m-am trezit sincur dupa un timp, nu stiu  exact cat am stat pe jos 1-3 min,poate mai putin sau mai mult, cert e ca m-am ales cu un dinte rupt de tot si cu unul ciobit, ambii din fata, am mers la urgenta pentru ca nu stiam de la ce am lesinat, inca nu-mi aparusera bubitele, analizele n-au iesit prea bune, splina era marita, si mai erau cateva sub valorile normale si cateva peste, dar nu flagrant, dupa eruptie am aflat de la dr ca e normal  cand e o infectie de genul varicelei, analizele sa o ia razna.
dupa fix 12 zile, simtindu-ma mai  bine am hotarat sa ies afara, cate putin, dupa a doua zi de iesit m-am simtit slabit fara vlaga, asa o oboseala persistenta, si am revenit la pat la caldurica,
doctorul  de familie mi-a recomandat repaus,lichide( compoturi, supe ,ceaiuri etc) vitamine, vitamina C, spirulina, magneziu forte,pe langa mai beau si cate un pahar de suc de morcov cu mar si sfecla rosie.(nu e foarte gustos insa e extem de sanatos)
sper sa-mi revin cat mai curand cu atatea vitamine.
Sanatate multa, rabdare si stat in casa minim doua saptamani, complicatiile sunt foarte serioase, nu va jucati, mai ales la persoanele mature.

#260
cav74

cav74

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 09.06.2006
Salutare.
Am avut varicela(prima bubita si-a facut aparitia pe 7 mai la incheietura maini) ,cu o multime de bubite pe corp, putine pe fata , iar pe membre chiar foarte putine.
Dupa primele zile spuneam ca sunt norocos ,pentru ca in afara a catorva ore in care am avut mancarimi ingrozitoare(am scapat dupa ce am facut un dus-fara sa ma sterg cu prosopul), chiar nu am simtit nevoia sa ma scarpin.
Astazi 26 mai , dupa ce am scapat de ultima coaja in urma cu 7 zile,am mancarimi care nu-mi dau pace .
Uneori ma trezesc noaptea datorita mancarimioor in zona gatului , sub ureche, si in zona omoplatilor.
Mentionez ca mai am doar ceva pete pe corp si 2-3 pe fata.
Stiti de ce apare aceasta mancarime si cum pot scapa de ea?
Multumesc

Edited by cav74, 26 May 2014 - 02:27.


#261
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,490
  • Înscris: 19.04.2009
Mai dureaza...pana se calmeaza toate crustele cam inca 1-2+ saptamani.
Cauta Claritine ( sau orice alt medicament care contine Loratadina ) si o crema mentoata.

Sau, ca sa iti asiguri un somn linistit poti lua Ketotifen. Dar vezi, nu lua mult, nu lua ziua, nu il intrerupe brusc ( dupa o saptamana de luat, mai iei vreo 2 zie cate jumatate de pastila ).
In rest, nu prea ai ce face, mai dureaza putin pana trec toate mancarimile.


ps. undeva pe la sfarsitul saptamanii asteia ar trebui sa-ti treaca.

#262
cav74

cav74

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 09.06.2006
Multumesc.
Ma mira faptul ca acum ma mananca , iar cand eram bubos nu aveam aproape nimic.
Maine dimineata sunt la farmcie.
Inca odata multumesc!

#263
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,490
  • Înscris: 19.04.2009

 cav74, on 26 mai 2014 - 02:31, said:

Multumesc.
Ma mira faptul ca acum ma mananca , iar cand eram bubos nu aveam aproape nimic.
Maine dimineata sunt la farmcie.
Inca odata multumesc!
E normal sa mai "manance" si dupa. Ia Loratadine ( Claritine, sau altul cu subst activa L. ) sau Ketotifen, nu amandoua. Si intreaba de o crema mentolata, asta nu-mi vine nici una acum.

De altfel, Ketotifenul e sfant sa-l ai in casa Posted Image
Si nu te scarpina! ( asta stii deja Posted Image  )

#264
cipps

cipps

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.04.2015
Salut,am 34 de ani si am făcut si eu varicela.Am luat-o de la fi-miu, care a luat-o de la școală,desi maică-mea îmi spusese ca am avut deja in copilărie.
M-am decis sa scriu pt ca m-am saturat(citind printre o grămadă de poștari) sa vad cati oameni își dau cu presupusul, desi habar nu au ce spun, plus ca e frustrant sa vezi ca 90% din paginile românești in care se vb de aceasta boala se refera in principal la copii, cu prea puține informatii despre cum se manifesta afecțiunea la adulți.
Cam la 3 săptămâni după ce fi-miu a avut primele semne ale bolii, am luat-o si eu.Eu am o condiție mai speciala, datorita unei afecțiuni la rinichi, si poate ca am fost un pic mai paranoic decât alții, citind  extrem de multe forumuri, pagini,românești si străine.
La mine a DEBUTAT cu o stare generala de rău, cu simptome asemănătoare gripei, insa fara sa îmi curgă nasul.Am avut febra in jur de 38.5,frisoane, dureri musculare, dureri de ochi.Aceste simptome m-au ținut 2 zile, iar in a 3-a zi a început erupția, prin cateva bubițe pe brat(una singură avea aspect de bășica.Am stiut imediat ca asta e, pt ca am stat cu ochii pe ele 2 săptămâni la fi-miu.
Am sunat doctora si mi-a recomandat sa iau Aciclovir pastile la 8 ore, Aerius o data pe seară, paracetamol in caz de febra, si sa dau pe bubițe cu aciclovir crema.
  Am luat Aciclovir in primele 24 de ore de la erupție, (altfel nu își face efectul) si m-am dat pe primele bubițe cu crema din belșug.Asta a fost o decizie proasta, pt ca in zece minute ma ardea pielea de parca luase foc, si aveam o zona roșie cat un bănuț in jurul lor, ce a trecut in 2 zile.
Datorita problemelor mele cu rinichii, am început sa caut infos despre ACICLOVIR.Așa  ca am găsit o grămadă de avertizări(majoritatea pe site-uri straine), cum ca aciclovir poate produce reacții adverse extrem de grave,inclusiv blocarea rinichilor, inclusiv la oamenii sănătoși.E drept, cele mai multe se refera la administrarea IV(intra-venoasa), datorită faptului ca substanța se cristalizează in rinichi si practic le blochează funcționarea.ATENTIE, pt eliminarea acestei substanțe din sistem va fi nevoie astfel de dializa imediata.In cazuri grave, in care este necesară administrarea aciclovirului IV, se va tine cont de greutatea pacientului, cat si de faptul ca introducerea soluției se va face in decurs de o ora.Mie nu mi s-a întâmplat sa fie nevoie, insa spun pt ca altcineva , care poate ajunge la spital de urgenta, si aia decid sa facă ei aciclovir IV fara sa știe exact cum.
Apoi, pastilele, se iau in funcție de anumite valori ale creatininei, cu un pahar mare de apa, iar pe timpul administrării se bea f multa apa.Eu am decis sa iau 200 mg la 12 ore( pastila are 400mg), pt ca, pe de alta parte, aciclovirului e f efectiv in combaterea virusului.De fapt ii reduce gradul de manifestare al efectelor.
Am încetat si folosirea cremei pt ca am considerat ca e prea mult aciclovir in sistem, si am dat cu MIXTURA(care e de mai multe feluri, cea mai buna e aia la sticluță de "sticla", fara menta, care e laptoasa, nu verde).Efect răcoritor la inceput apoi senzație de arsura dar pare ca a funcționat, nu prea am avut mâncărimi,cu excepția capului.
Pt febra am luat la început ADVIL(conține ibuprofen 200mg) care funcționa de minute in combaterea febrei, insa îmi provoca niste balonări incredidile(fapt ce ulterior am citit ca e specific advil-ului).Paracetamolul nu are niciun efect.Așa ca, desi interzis in US din 1973, am decis sa iau cate o jumatate de fiola de algocalmin, in caz de febra mai mare.Balonările au dispărut, totul merge ok.
In a 3-a zi de la erupție,bubițele au început sa facă acel lichid gălbui(nu toate), am avut febra in fiecare zi, stare ușoară de confuzie, oboseală, si au apărut durerile in gat, insa am avut pofta de mâncare.Nu am făcut dus,decât sumar pe părțile intime(pe care, din fericire, nu pare sa fie bubițe si chiar daca erau, tot as fi facut) pt ca părerile sunt împărțite pe acest subiect si am ales sa nu risc.Am mâncat ce am vrut,desi uneori era mai dificil datorita celor câteva bubițe din gura, si am fumat cam 5-6 țigări pe zi.



Studiu caz concret Aciclovir aici: http://www.hindawi.c...im/2010/602783/

#265
Sarah_N

Sarah_N

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 18.10.2008
Buna, voiam sa multumesc celor care si-au povestit experienta pe acest topic. Si eu am facut varicela la 32 de ani, pe 26 octombrie am descoperit ce aveam, si mi-au fost utile sfaturile de aici. Nu m-am scarpinat, am fost foarte atenta, mai am cateva semne dar folosesc suc de lamaie asa cum am citit pe net, creme, si sper ca in max.1 an sa fiu cum eram inainte... Nu stiu de unde am luat-o, cred ca printr-un purtator, de pe strada, etc. etc. ca nu am descoperit vreun focar de infectie si nici nu stiu pe altcineava din jur din cunoscuti sa fi luat de la mine.

#266
coseceleste

coseceleste

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 21.08.2005
Dragii mei, astazi de ziua indragostitilor, 14 febr 2016, iata ca s-a indragostit de mine Varicela.Am ajuns la urgenta la Boli Infectioase si verdictul a fost clar:varicela.Mi-au aparut acum 3 zile primele bubite, am crezut ca este de la alimentatie dar febra cumplita din timpul noptii mi-a intarit spaima ca am luat varsat de vant,acum la 44 de ani, pentru prima data in viata.Doctorita mi-a spus ca am virusul de 2 saptamani dupa examinare, si mi-a prescris Aciclovir pastile la 4 ore si violet de gentiana, sunt violet din cap pana la talpi, chiar si pe varful limbii, trebui sa stau cu gura deschisa.Mi-a scris pe reteta si paracetamol/algocalmin in caz de nevoie.Acum trebuie sa stau in casa 2 sapt, nu am mancarimi mari,mi-e teama de evolutia bolii, am citit ca la adulti este chiar periculoasa boala aceasta.Va mai informez despre evolutia tratamantului.Sanatate!

#267
CoolPyr0

CoolPyr0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 506
  • Înscris: 19.01.2010
Salut tutoror. Am facut si eu varicela, cred. Mi-au aparut cosuri predominant pe fata si in cap, pe piept si abdomen mai am cateva si in spate .. si 4-5 pe picioare, mici. E varicela sau poate fii ceva infectie alimentara ? Le am de 2 zile, mentionez ca nu am febra cum am citit. Gatul ma doare cand inghit si cosurile de pe cap, ma deranjeaza. Cand ma pun seara la somn, ma deranjeaza. Se poate pronunta careva ? Am fost la medicul de familie dar cat s-a uitat 2 secunde si mi a zis ca e varicela. Vor ramane urme indiferent daca le ating ?

Ma pot spala in timpul asta ?

Ce imi recomandati ?

Edited by CoolPyr0, 22 April 2016 - 10:26.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate