Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Immergas Eolo Star - flacara cont...

Decodare p10 lite vodafone Romania

Iluminat cu senzori casa scarii l...

Golf 6 vs Mazda 3 vs Civic vs Sea...
 Cum pot scoate un cui impuscat?

Snooker PS4

Incalzitor apa fara apa curenta

posibila metoda oprire radiatii
 aristocrat (nobil) vs proletar

Recomandare izolare fonica (?) pt...

Criterii U21

joc table online pe bani reali?
 Bicicleta Electrica pliabila

masini sh cumparate de la noi vs ...

Sfat Tableta Low Cost

Trump Heights - o noua sfidare is...
 

Amiko A4 Satelitte, T2/Cable, Combo / A5 Combo

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Robert201

Robert201

    _-RÓBERT-_

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,173
  • Înscris: 19.01.2015
Discutii legate despre STB-urile Amiko A4 si A5.

http://www.elstar.ro...32b5aae9a30f0c0
http://www.elstar.ro...fcb68ef518084ab
http://www.elstar.ro...599443b199a962f
http://www.elstar.ro...599443b199a962f

#2
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Amiko a5 combo are functie de teletext??

#3
_-KALMAN-_

_-KALMAN-_

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,563
  • Înscris: 07.07.2009
Dacă A4 are atunci sigur și A5.

#4
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
O sa-mi iau si eu un amiko a5 combo dar nu dau comanda acum ca e cu sarbatorile si aglomeratie.. o sa dau luna urmatoare comanda.. Oare exista pe piata vreun switch ca sa conectez si antena terestra si cablul digital fara sa mai stau sa scot si sa bag mufa in spate?

Edited by -koss-, 20 December 2018 - 20:46.


#5
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Stie cineva cum fac sa functioneze AV pe un a5 combo? Am incercat cu cablu AV dar nu merge.

#6
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
L-am frecat pe toate partile. Din pacate portul AV nu merge la a5 combo.. este pus doar sa fie... mda.. singura solutie convertor hdmi to av. Plus ca temperaturile de functionare sunt foarte mari.. 70 de grade in standby fara sa faca nimic.. ajunge la 80 de grade la continut 4K intens.
P.S. Are functie de teletext care merge chiar ok pentru pariuri si rezultate live sportive.

Edited by -koss-, 09 January 2019 - 18:35.


#7
bowpack14

bowpack14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 29.04.2015
Pentru conectarea receptorului la Tv prin intermediul portului AV , trebuie folosit un cablu adaptor
de constructie speciala ( tip Jack -3 RCA ) care de obicei este livrat impreuna cu receptorul .
Cred ca ar merita verificarea felului in care este introdus conectorul tip Jack al acestui cablu
in mufa receptorului, deoarece introducerea incompleta poate cauza lipsa semnalului pe televizor


Afisarea pe ecranul televizorului a sursei de semnal conectata la mufele sale RCA nu se face automat
Fara comutarea manuala pe sursa de semnal RCA, televizorul nu va afisa semnalul receptorului .
Din acest motiv este necesara comutarea manuala a televizorului ( telecomanda) pe sursa intrare RCA


Pentru conectarea simultana a semnalului provenind de la o antena digital terestra si abonamentul cablu TV
s-ar putea folosi un splitter, ales in functie de dotarea antenei cu amplificator local (montat pe antena ) .


Daca antena nu este prevazuta cu amplificator , atunci se poate folosi un spliter simplu .
In cazul in care antena este prevazuta cu un amplificator care primeste alimentare prin intermediul
cablului coaxial de coborire , atunci trebuie ales un splitter special ,care permite trecerea tensiunii de
alimentare numai spre amplificatorul antenei . Ambele tipuri de splittere se pot observa in atasament.

Attached Files


Edited by bowpack14, 10 January 2019 - 11:00.


#8
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Nu merge portul AV. Am incercat cu diferite cabluri cu diferite configuratii ale pinilor si ale impamantarii pe mufa de 3,5mm. Pur si simplul mediaplayerul nu da semnal audio-video pe portul AV. Ori e defect ori portul AV este pus ca sa fie.. Nu exista setari pentru CVBS pe portul AV. Scoate video si audio doar pe hdmi... portul AV e mort.. din pacate..
Ar trebui sa comute automat la AV out in lipsa mufei hdmi.. nu comuta.. am incercat toate rezolutiile posibile.. nu merge.

Dupa o ora in Kodi incepe sa frameze din cauza temperaturii.. scad framurile la filmele 720P la jumatate.. Am incercat si prin alte mediapleyere android VLC,, etc.. tot asa face.. Daca media 720P de abia este vizionabila.. ce sa mai zic de 1080p ori 4K.. acolo e dezastru.. Memoria RAM prea mica la 2GB.. capacitatea disponibila din 16GB.. mai are vreo 10 GB disponibil.. prea mica..

Cand se incinge tare dupa vreo 2 ore de functionare apare delay intre voce si video pe dvb-c mai ales la programele HD...
Credeam si eu ca la banii astia (600 lei) are un sistem de racire cat de cat.. dar de unde sta mai prost la capitolul racire fata de H96 MAX cu rk3328
Asta e.. pur si simplu la 80+ grade frige.. mi s-a si blocat o data din cazua temperaturii...
Parerea mea.. nu face mai mult de 300 de lei o astfel de jucarie.. Nu la felul in care e construita si la performantele pe care le are.

Portul AV analogic nu merge, nu are bluetooth, se incinge ca dracu la 80+ grade, frameaza cand se incinge, delay nasol cand se incinge pe dvb-c, Temperatura in standby 68-69 grade..

Merge digi 4K pe el dar risti sa crape cand vezi in ce hal poate sa se incinga..

Edited by -koss-, 10 January 2019 - 12:27.


#9
bowpack14

bowpack14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 29.04.2015
In lista caracteristicilor tehnice pentru comercializarea receptorului , fabricantul a specificat
cu claritate faptul ca receptorul trebuie sa asigure cumparatorului o iesire AV Jack type
( CVBS video si Audio L/R ) functionala .
In consecinta , lipsa de functionalitate a iesirii AV poate sa reprezinte un defect de fabricatie.


Pe de alta parte , incalzirea excesiva a receptorului ( aprox 70 grade C ) in regim standby
o apreciez ca fiind foarte periculoasa , deoarece supraincalzirea componentelor interne
poate oricind , pe neasteptate  , sa produca autoaprinderea acestora si izbucnirea
unui incediu in locuinta, cu pagube devastatoare ..


Pentru prevenirea unei asemenea situatii nedorite , de izbucnire a unui incendiu din cauza
incalzirii excesive , neprevazute si incontrolabile a receptorului ( atunci cand proprietarii lipsesc
de acasa ori pe durata orelor de odihna din timpul noptii, cand de regula receptorul ramine
nesupravegheat , in regim standby...) consider justificata returnarea receptorului la magazin ,
insotit de o scurta nota explicativa si solicitarea inapoierii banilor .
    Totusi ,ramine la aprecierea proprietarului care este cea mai buna cale de urmat .

Attached Files


Edited by bowpack14, 10 January 2019 - 17:25.


#10
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Scrie in specificatii ca are CVBS prin mufe RCA dar de fapt nu are... e neconformitate.. portul e.. dar nu merge. Il mai tin putin si pot oricand in 24 luni sa cer banii inapoi pe lipsa de conformitate.. (ca nu are AV out desi in specificatii scrie ca are)..
Am dat comanda la un convertor hdmi la rca.. sa vad daca merge cu ala.. Eu mai am un convertor hdmi la rca.. dar a crapat la nici 10 ore de functionare.. asta vara..

Asa este cand cumperi chinezarii facute prin nu stiu ce baraci din China.. una scrie in specificatii si alta este efectiv.. imi vine efectiv sa-l arunc la gunoi..

Am scris aviz amatorilor.. feriti-va de amiko a5 combo !!! merge execrabil.. :|

Edited by -koss-, 10 January 2019 - 17:35.


#11
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Am cumparat un nou adaptor hdmi 2 av.. vad ca merge de 12 ore ok prin RCA via Euroscart cu standard PAL cu adaptor HDMI2AV M-am mai documentat si para-se ca unele tv boxuri si receivere le trebuie o mufa AV cu 4 pini dar de 17mm lungime.. fata de standarul de 15mm. O sa fac comanda pe aliexpress la un astfel de cablu si revin cu impresii daca merge si daca intr-adevar amiko a5 combo are jack AV de 3,5mm cu 4 pini si de 17mm lungime.

Pun poze cu adaptorul.. poate mai are cineva nevoie..
Attached File  hdmi2vga.jpg   164.55K   18 downloads Attached File  IMG_20190114_120815.jpg   367.17K   18 downloads Attached File  IMG_20190114_120832.jpg   271.05K   15 downloads

Edited by -koss-, 14 January 2019 - 22:14.


#12
bowpack14

bowpack14

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 29.04.2015
Receptorul ar fi trebuit sa fie livrat de comerciant impreuna cu un asemnea cablu,
deoarece fabricantul livreaza cablul asta special impreuna cu receptoarele.
Costul de achizitie al receptorului acopera si acest cablu .

Insa , la noi in Romania exista "obiceiul " ca unii vinzatori sa scoata afara din cutia
receptorului cablurile cu conectori jack de constructie speciala  ( pentru conexiune AV
dar si pentru comunicare seriala ) si apoi sa ofere aceste cabluri spre vinzare separat

Seturile livrate de fabricant sunt descompletate deliberat , pentru un profit suplimentar .
Astfel , clientul este fortat sa plateasca de doua ori pentru aceste cabluri .

Am avut in anii trecuti o situatie de felul asta , cu un alt model de receptor ,
insa dupa o discutie telefonica scurta si la obiect cu comerciantul receptorului ,
am primit prin curier cablurile scoase in mod deliberat din cutia receptorului.

Attached Files


Edited by bowpack14, 15 January 2019 - 10:16.


#13
clau13

clau13

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 04.06.2006
Va salut! Am de 1 zi amiko a5 combo și un cablu upc. La o scanare cablu nu intra disney jr. Menționez ca am un copil și vrea programul. Un pic de ajutor va rog!

Edited by clau13, 17 February 2019 - 20:13.


#14
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,546
  • Înscris: 29.11.2017
Intreaba si tu pe topicul upc pe ce frecventa este disney jr si scaneaza frecventa respectiva. Nu stiu la upc cum e dar s-ar putea sa fie codata grila digitala mai mult ca la digi.

Edited by -koss-, 18 February 2019 - 07:38.


#15
qazwsxqazwsx

qazwsxqazwsx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,191
  • Înscris: 22.04.2012

 clau13, on 17 februarie 2019 - 20:13, said:

Va salut! Am de 1 zi amiko a5 combo și un cablu upc. La o scanare cablu nu intra disney jr. Menționez ca am un copil și vrea programul. Un pic de ajutor va rog!
Dar programul respectiv e transmis in grila digitala ? Si eu am patzit cu vreo doua programe care nu intrau ,am dat si cautare manuala pe frecventa respectiva ,tot degeaba...incearca reinstalare programe cu alta tzara
de origine .La mine nu mergea Romania,Turcia,Franta .Polonia in sensul ca nu intrau toate programele dar a mers cu Bulgaria.

Edited by qazwsxqazwsx, 18 February 2019 - 07:44.


#16
clau13

clau13

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 04.06.2006
este in digital, am un reciever de al lor si ala prinde programu respectiv, dar amiko....nu, adevarat ca ma intereseaza frecventa. daca stie cineva....

#17
_-KALMAN-_

_-KALMAN-_

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,563
  • Înscris: 07.07.2009

 clau13, on 17 februarie 2019 - 20:13, said:

Va salut! Am de 1 zi amiko a5 combo și un cablu upc. La o scanare cablu nu intra disney jr. Menționez ca am un copil și vrea programul. Un pic de ajutor va rog!

Disney Jr. e pe frecvența cu următoarele canale: Mooz Dance HD, Hustler HD, Etno HD, Mezzo HD, Cinemax 2 HD, Disney Junior,  DoQ Ro, Fightbox.
Frecvența diferă în funcție de zonă.

Disney Jr. e la liber ca și DoQ. Dacă găsești DoQ atunci ar trebui să ai și Disney Jr.

Edited by _-KALMAN-_, 18 February 2019 - 16:20.


#18
qazwsxqazwsx

qazwsxqazwsx

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,191
  • Înscris: 22.04.2012

 clau13, on 18 februarie 2019 - 12:27, said:

este in digital, am un reciever de al lor si ala prinde programu respectiv, dar amiko....nu, adevarat ca ma intereseaza frecventa. daca stie cineva....
Intra pe unul din programele indicate de @KALMAN si afli frecventa cind intri pe cautare manuala.

 _-KALMAN-_, on 18 februarie 2019 - 16:20, said:

Disney Jr. e la liber ca și DoQ. Dacă găsești DoQ atunci ar trebui să ai și Disney Jr.
Am povestit patzania mea cu un Philips.Pe vreo doua frecvente in loc de 12 programe intrau doar 11 .Doar cu alta tzara de origine si reinstalare am rezolvat.

Edited by qazwsxqazwsx, 18 February 2019 - 18:14.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate