Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Statie amplificare

A fost Anatoli Diatlov un ticalos...

Immergas Eolo Star - flacara cont...

Decodare p10 lite vodafone Romania
 Iluminat cu senzori casa scarii l...

Golf 6 vs Mazda 3 vs Civic vs Sea...

Cum pot scoate un cui impuscat?

Snooker PS4
 Incalzitor apa fara apa curenta

posibila metoda oprire radiatii

aristocrat (nobil) vs proletar

Recomandare izolare fonica (?) pt...
 Criterii U21

joc table online pe bani reali?

Bicicleta Electrica pliabila

masini sh cumparate de la noi vs ...
 

Comutare pozitie - semnalizare (ca si la Audi)

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
fiziflash

fiziflash

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 21.07.2003
Doresc sa imi implementez la motocicleta in lampile de semnalizare originale leduri albe de pozitie (pe fata) si rosii (in spate).

Doresc insa in momentul in care incep sa semnzaliez, toate pozitiile din semnalizari sa se stinga.
In acest sens m-am gandit sa folosesc un releu cu temporizator. In momentul in care acesta este alimentat, "taie" masa la alimentarea pozitiilor.
Attached File  releu.jpg   50.79K   35 downloads

Este buna solutia la care m-am gandit, sau exista si o alta varianta mai practica?

Ce leduri imi recomandati sa folosesc? Sa fie cat mai luminoase.

Ca si schema de montaj, inafara de releul din foto si ledurile propriu-zise ce ar trebui sa mai includ? Banuiesc ca rezistori in serie la leduri, dar nu stiu exact ce si de ce valori.

#2
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,400
  • Înscris: 05.12.2005
Ce tensiune ai la motocicletă, 6 sau 12V?

#3
fiziflash

fiziflash

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 21.07.2003
intre 12 si 14,4. Este exact ca si la masina.

#4
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,400
  • Înscris: 05.12.2005
Modulul ăla oferă temporizare la conectare. Adică după ce aplici 12V la intrare trec ceva secunde apoi releul aclanşează permanent, deci nu se prea potriveşte cu scopul cerut.
Ai putea încerca să legi modulul între poziţie şi becul de direcţie, dar trebuie verificat consumul modulului să nu treacă de 20mA altfel se va aprinde parţial becul de semnalizare.
Deci plusul modulului la faza poziţiei, minusul lui la faza semnalizării, iar releul prin contactul NO între faza poziţiei şi becul poziţiei. Astfel când semnalizezi dispare tensiunea pe intrarea modulului şi releul deconectează.

#5
fiziflash

fiziflash

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 21.07.2003
Multumesc. Ideea cu releul mi-a venit astazi gandindu-ma la "tema" dar nu tin neaparat sa folosesc aceasta solutie. Daca este una practica, sunt deschis la sugestii.

Poti sa imi recomanzi ceva leduri mai de "Doamne ajuta"?

#6
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,400
  • Înscris: 05.12.2005
Alternativa este să foloseşti un controller gen Arduino pe care îl programezi după dorinţă.
Leduri nu ştiu ce să zic, eu am folosit la nişte lumini spate la un Peugeot 307SW leduri de 3W galbene la direcţie şi roşii la poziţii şi stop, câte 3 înseriate.
Altfel cele mai bune sunt fabricate de Cree, au toată gama de culori. Ca şi reflectoare se pot folosi "biluţe" de plastic de la TV-uri LED defecte.

#7
fiziflash

fiziflash

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 21.07.2003
Mi-a mai venit o idee: daca pun doua relee simple inainte de releul de semnalizare, care sa taie alimentarea pozitiei cand cel de semnalizare primeste comanda (unul sa taie + - ul pe semnalizare stanga, iar celalalt - -ul pe semnalizare dreapta) nu ar functiona?

Edited by fiziflash, 11 October 2018 - 14:28.


#8
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,400
  • Înscris: 05.12.2005
Din câte ştiu eu releul de semnalizare este alimentat permanent şi comută doar când se cuplează becurile.

#9
fiziflash

fiziflash

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 21.07.2003
Da, m-am uitat pe schema electrica si asa e. O chestie simpla si o solutie complicata...

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate