Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Declinul Nokia

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#37
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,232
  • Înscris: 13.06.2004

View PostNytro84, on 11 octombrie 2018 - 11:37, said:

Samsung detine o cota foarte mare de piata datorita telefoanelor care se incadreaza in orice buget de la ieftinaturi de 5-600 lei pana la telefoane amiral ( flagship ). Telefoanele ieftine de calitate sunt bread-and-butter in materie de vanzari. Degeaba vinzi un telefon de 4000 lei la o saptamana cand vinzi 5-600 telefoane ieftine tot intr-o saptamana. La Huawei tocmai aceasta nisa lipseste telefoanele pt orice buzunar. La fel si la orice alt competitor care ar veni puternic din urma inclusiv Nokia. Din pacate la ora actuala piata smarphone-urilor e cam stabila si doar daca s-ar crea o fuziune Huawei Xiaomi si Nokia ar putea teoretic sa egaleze la vanzari si RD cu Samsung

Adică cam ce făcea "Nokia".
Eu folosesc 2 "Nokia" foarte clasice: 3310 şi 3410.   :wub:  eternă.

#38
i0nut_tt

i0nut_tt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 30.06.2014

View PostYOUR_GOD, on 11 octombrie 2018 - 13:01, said:

Procesoarele performante sunt găselnița Google. Android este ca un cal bătrân: mânca tot cât unul tânăr, muncește mai puțin. Ce făceam cu 256 mega de RAM, cu Symbian, adică navigare, flac și video la rezoluție măricică, am făcut și cu Android. Ba, mai rău. Cu un giga, Android abia se târa. Am suferit după Symbian, dar a fost un SO al trecutului.  Android mai are mult de tot, după reconfigurări grave, până la a ajunge să treacă din sfera entertainment-ului, din care nu a reușit să iasă nici acum după ani de zile, chiar cu furăciuni sau concurență neloială.

Procesoarele performante sunt gaselnita Apple/iOS, din cate stiu iphoneurile au cele mai rapide procesoare si nu pot sa realizeze un amarat de muti-window, nivelul de configurare este 0(nu poti pune ce fundal doresti nu mai zic de videoclipuri si altele, etc.)
Android, care este mult mai complex/stufos, cu procesoare mai slabe, poate si multiwindow si se poate configura infinit mai bine.

Nu a fost furat nimic, ba chiar altii se inspira in mod constant din anumite caracteristici ale Android.
Samsung a contribuit cel mai mult la Android, multe chestii care au fost prima data pe Samsung au fost preluate si implementate in versiunile de Android ce au urmat.

Nokia vine tare din spate dar nu mai are stralucirea din trecut si au nevoie sa isi reconfigureze imaginea de premium pentru a vinde telefoane premium, adica nu poate produce telefoane premium, scumpe, cand exista Apple, Samsung si Huawei.
Cota mica de piata nu le permite sa se aprovizioneze cu piese(componente) la preturi preferentiale(mai mici), furnizorii acorda reduceri corelate cu volumul cumparat.

Edited by i0nut_tt, 11 October 2018 - 14:08.


#39
heinz

heinz

    Cheers!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,580
  • Înscris: 11.02.2016

View PostMembruAnonim, on 10 octombrie 2018 - 17:26, said:

Cand a pornit declinul Nokia si care sunt motivele? Din ce imi aduc aminte, cand eram copil, Nokia era lider de piata, am avut doar telefoane Nokia cu taste. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca Nokia nu va mai fi ce a fost.
Am avut un singur telefon de la vechea Nokia, și ala primit cadou, un Nokia c3.
Nu mi-au plăcut niciodată telefoanele de la vechea Nokia, erau mari, groase, urate și scumpe. Într-adevăr, erau și rezistente dar nu era suficient pentru mine. În perioada de glorie a Nokia eu am avut Alcatel și Sony ericsson.
Primul smart Phone a fost un Allview p6 life care a crăpat repede (3luni),mi s-a spart în buzunar. Telefon bun dar prea fragil.
A urmat un Allview impera i cu Windows phone. Îl am și acum, a fost reparat de 3 ori pe garanție, l-am dus la garanție cu ecranul fisurat (a căzut pe ciment) și mi l-au reparat :P nu avea urme de căzături, arata impecabil.
Windows phone a fost ok dar ducea lipsa de aplicații. Iar alea care erau aveau o calitate foarte slaba.
De la vechea Nokia mi-a făcut cu ochiul doar E71 și Lumia 525. Chiar am vrut să-l cumpăr în detrimentul acelui Allview. A mai durat pana am dat bani pe un Nokia.
Abia acum, în 2018 am cumpărat un Nokia din proprie inițiativa. (Nokia 3)
Pret bun, design pe placul meu, specificații bune, am zis să-l încerc. Își merita banii, pentru 500 de lei cât am dat pe el e foarte ok.
Nokia de azi e tot o firma finlandeza(unii nu vor sa accepte asta) cu angajați finlandezi dar care produce în China.

#40
i0nut_tt

i0nut_tt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 30.06.2014

View Postheinz, on 11 octombrie 2018 - 14:55, said:


Nokia de azi e tot o firma finlandeza(unii nu vor sa accepte asta) cu angajați finlandezi dar care produce în China.

Este dar nu mai are cota mare de piata cum avea in trecut.

Primul meu telefon a fost un Sagem cu ecran color, dupa aceea au urmat un Motorola V360, telefoane Nokia, primul a fost un 6300(un salariu a costat, eram elev dar munceam verile), apoi am avut un Sony K nu stiu cat apoi un Nokia mai destept Navigator sau N nu stiu cat.
Primul smartphone adevarat, pentru mine, a fost un Galaxy S mini(nu aveam bani de S).

Pe fondul faptului ca nu mai are cota de piata Nokia nu va reusi mare lucru.
Oricand se pot "enerva" Xiaomi, Huawei, Samsung si sa o ingroape.
Primii doi cumpara multe componente la preturi mici, ultimul isi produce singuri componentele.

Nokia, momentan, are un succes pe segmentul midrange dar lucrurile o sa se sfarseasca, Samsung mai nou are in politica sa se concentreze pe telefoanele midrange si se pare ca este adevarat, au scos A7 cu 3 camere, si astazi A9 cu 4 camere, si numarul reprezinta camerele de pe spatele telefoanelor.
Tot pe segmentul midrange activeaza si Xiaomi si Huawei, care au vanzari foarte mari si se aprovizioneza mult mai ieftin ca Nokia.

Nokia nu poate concura cu asa ceva, trebuie sa cumpere 3-4 camere, procesoare, memorii RAM si spatii de stocare, la un pret destul de mare(furnizorii acorda discounturi in functie de volum), ecrane AMOLED/OLED, etc.

Edited by i0nut_tt, 11 October 2018 - 15:36.


#41
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 30.10.2017
Am avut Nokia C3-00 timp de 3 ani și jumătate. Foarte tare telefonul. Puteai sa asculți muzica pe YouTube cu ecranul stins. Avea și Wi-Fi, Bluetooth, acces la WhatsApp și FB Lite, poți rămâne conectat și cu asa ceva la lumea din jur.

Îmi plăcea și tastatura QWERTY, iar rezistenta la căzături e una pe care doar smartphone-urile rugged sau Moto Z2 Force o poate rivaliza.

Edited by TrafalgarLaw, 12 October 2018 - 10:19.


#42
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,999
  • Înscris: 27.02.2018

View Posti0nut_tt, on 11 octombrie 2018 - 15:30, said:

Oricand se pot "enerva" Xiaomi, Huawei, Samsung si sa o ingroape.
Primii doi cumpara multe componente la preturi mici, ultimul isi produce singuri componentele.
Nu numai Samsung, dar și Huawei își produce componente, ei au SoC Kirin așa cum Samsung au Exynos.

#43
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,232
  • Înscris: 13.06.2004
Dar de când nu îşi mai produce "Nokia" propriile componente?    :huh:

#44
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Nokia vrea sa se concentreze pe nisa de business (si nu neaparat sa produca tel pt top management).
Samsung incepe sa o lase mai moale cu divizia de smartphone pt ca nu mai are potential de crestere si se concentreaza mai mult pe partea de semiconductori care e in crestere. Nu va inchide divizia doar ca vor mai reduce din costurile de RnD. Cam ce face Sony de cativa ani. Huawei ii va lua locul in scurt timp.
Vor fi schimbari importante in urmatorii cativa ani.

#45
i0nut_tt

i0nut_tt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 30.06.2014
Stirile care dau Samsung drept un "perdant" sunt partial adevarate/partial false, Apple vinde cam 100 de milioane de telefoane premium, Samsung 60 poate si mai mult.
La data stirilor respective se vandusera, in 3-4 luni, 19 milioane de telefoane din seria S9, insa toti clientii Samsung stiu ca telefoanele sunt scumpe la inceput dupa aceea(cateva luni) le scade pretul.

Mai nou se concentreaza puternic si pe segmentul midrange, exemple A7, A9 2018.

Fals, Samsung reduce productia de semiconductori(pentru ca are o cota imensa din piata) si astfel creste preturile, asta e planul descris de ei: cand altii nu produc, si tu produci mai putine componente, creste pretul componentelor = cerere-oferta.
In RD pentru componente(integrate inevitabil si in telefoane) a anuntat ca investeste o suma colosala 100 si ceva de miliarde de dolari.
A investit peste 10-20 de miliarde in RD si liniile de fabricatie pentru senzori si module foto, le face cu ochiul profitul diviziei de senzori foto a "lui" Sony.

Nokia nu are o cota de piata suficient de mare incat sa poata impune conditii de pret lui Qualcomm, Samsung, LG:  nimanui.
Cand cumperi putine componente(pentru putine telefoane) nu prea contezi ca si client.

Edited by i0nut_tt, 12 October 2018 - 12:47.


#46
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Pai prin semiconduri se intelege si componente de telefon (inclusiv senzori foto), cele mai multe dintre ele fiind vandute altor marci.

#47
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,141
  • Înscris: 08.12.2008

View Postcatalinman, on 10 octombrie 2018 - 17:53, said:

Pe scurt, declinul a avut loc pentru ca s-au cramponat de sistemul de operare Symbian in prima faza, iar in a doua faza in loc sa adopte Android au pariat gresit pe sistemul de operare Windows Mobile.

Daca treceau din anii 2010-2011 pe Android nu mai erau in situatia de a vinde divizia de telefonie mobila la Microsoft.

Și totuși WP nu era un sistem de operare rău. Problema a fost faptul că era un sistem de operare "sărac". Erau aplicații destul de des folosite, care nu erau disponibile. Ca sa nu mai zic că multe mergeau aiurea, in cazul in care le găseai in Magazin". Eu cred că era un potențial enorm la mijloc. Dar nu s-a investit in WP. Nu înțeleg nici până acum ce s-a vrut de la telefoanele alea. Că alternativă nu putea fi numita.
Spun asta in calitate de fost utilizator de wp, timp de 3 ani. M-am despărțit de sistemul ăla de operare cu părere de rau. Dar nu am avut de ales.

#48
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010

View Posti0nut_tt, on 11 octombrie 2018 - 15:30, said:

........
Pe fondul faptului ca nu mai are cota de piata Nokia nu va reusi mare lucru.
Oricand se pot "enerva" Xiaomi, Huawei, Samsung si sa o ingroape.
Primii doi cumpara multe componente la preturi mici, ultimul isi produce singuri componentele.
..........

Astea sunt bazagonii "marca inregistrata"!

View Posti0nut_tt, on 11 octombrie 2018 - 15:30, said:

..............
Nokia nu poate concura cu asa ceva, trebuie sa cumpere 3-4 camere, procesoare, memorii RAM si spatii de stocare, la un pret destul de mare(furnizorii acorda discounturi in functie de volum), ecrane AMOLED/OLED, etc.

Alte bazagonii cu pretul de ecrane si alte "maruntaie!.

Ecrane OLED fac si LG si JDI (chiar mai bune)!

P.S. Cat despre "produsele proprii" (de fapt clone) inventate in PRC sa avem pardon!

View Postheinz, on 11 octombrie 2018 - 14:55, said:

...................
Nokia de azi e tot o firma finlandeza(unii nu vor sa accepte asta) cu angajați finlandezi dar care produce în China.

Angajatii sunt europeni (in majoritate) si produsele se fabrica in ROC (Taiwan). Nu conteaza unde sunt atelierele si cine sunt "sclavii"!

Edited by breitner, 15 October 2018 - 12:04.


#49
i0nut_tt

i0nut_tt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 30.06.2014
Ecranele OLED LG sunt slabe, vezi "blue-shift".
Iti dai seama ca prin prezentari, pentru reviewuri cei de la Apple au oferit telefoane cu ecrane Samsung nu LG.

Partea cu "chiar mai bune" se bazeaza pe stirea publicata de o publicatie(fara sa verifice) ca mai apoi sa o preia toata lumea?
Daca da - fake news.

Nu o sa mai fie Nokia ce a fost odata, daca adoptau Android acum mult timp era alta discutie.

Nu poti sa te dezvolti ca firma cu profituri mici/costuri mari.

#50
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010
Nu e "fake news" ci sunt japoneze!
In rest mult zgomot pentru nimic.

#51
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,141
  • Înscris: 08.12.2008
De parcă androidul e crema"! Așa se spunea și în urma cu 15-20 de ani în privința lui Windows și Microshit. Uite că a venit unul cu un măr muscat" și le-a taiat-o.
Problema nu este că Nokia nu a folosit Android, ci faptul că WP nu a fost dezvoltat constant , încât să țină pasul cu Android și IOS.
Iar asta, cum că trebuie să recupereze teren, nu e mare greutate. Se poate prin băgarea de bani in "scule" și în ingineri buni. Mai greu e să-ți faci un nume pe piață și să te debarasezi de legendele trecutului. Vezi chiar acest topic.

#52
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 30.10.2017
Android, cu toate problemele lui(mai ales cu update-urile de soft), e cel mai bun OS mobil, pentru ca a rămas singurul. BB e mort, WP e mort, Tizen are potențial dar nu prea se da interesul pentru el, KaiOS e pentru feature phones deocamdata. Poate Nokia sau Huawei sa mai aibă potențial sa facă alt OS...

iOS e mai de nisa, e pentru o anumita categorie de oameni (cei care creează conținut în special).

Edited by TrafalgarLaw, 15 October 2018 - 14:12.


#53
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,141
  • Înscris: 08.12.2008
Părerea ta. Eu nu as spune că Android e cel mai bun. Am avut ani de zile WP, iOS și Android. Iar cel mai bun (și cel mai scump), dpmdv, este iOS.

#54
TrafalgarLaw

TrafalgarLaw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 30.10.2017

View PostLauCalin, on 15 octombrie 2018 - 14:17, said:

Părerea ta. Eu nu as spune că Android e cel mai bun. Am avut ani de zile WP, iOS și Android. Iar cel mai bun (și cel mai scump), dpmdv, este iOS.

Android e OS-ul pentru tot poporul. Și are cel mai mult potențial dintre toate, lucru pe care anumite companii îl fructifica destul de bine, precum Samsung, Huawei, Xiaomi și Nokia. Alții n-au nicio treaba (Allview, HTC și Moto in ultima vreme, Meizu la fel).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate