Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Multumesc Universului, Dumnezeiri...

Placa video-Monitor

Cine a fost in spatele cartelei &...

Întrerupator cu led montat la veioza
 Problema HDD extern WD Elements

Cum aflu sRGB la un laptop?

Probleme placa video AMD

Pot pune bara spate de pachet din...
 IPv4 sau IPv6? Si de unde cumpar?

Cu ce asociati o melodie?

Recomandare cabluri audio

Microsoft schimba pictogramele in...
 Tv 100hz cat mai ieftin de la Sam...

Este socialismul viitorul omeniri...

notificare sunet

Ajutor excel
 

HDD my cloud

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
ilioara2006

ilioara2006

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 30.08.2007
Salut,vreau să-mi cumpăr un cloud,my cloud wd my home 8tb,prețul pleacă de la 1230 lei nou din magazin cu garanție 24 de luni,ma ntereseaza să-l folosesc pentru transferul fișierelor video de la distanță in scopul de backup,știți ceva despre acest dispozitiv,credeți ca merita? Multumesc! As prefera sugestii de la cei care se pricep sau măcar dețin acest produs.

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,378
  • Înscris: 17.05.2004

Quote

I also bought one of these bits of junk.
It is a completely different product to the original MyCloud which is a home Nas unit.
The MyCloud Home is a remote file server, and thats all.
I don't know why you would pay so much money for a slow, unsecure, risk of crashing and losing your data, version of Microsoft One Drive, or iCloud.
The problem is store shelves have been removed of their MyClouds and are now filled with the MyCloud Home units, so consumers are made to think that it is just a new upgraded model, but it is not.
You can't just create a folder and see it on your HOME network.
You can't just add videos and see them on your TV as it does not have DLNA.
I could not get a file to transfer onto it faster than 2Mb/s, so I am assuming it uploaded it onto the internet from my computer then back down to the stupid box, instead of though my local network.
I'm not sure what is going on here, but it really seems like a marketing ploy by Western Digital to trick people into buying the new MyCloud Home. There is NO clear details on the packaging that it is such a restricting device.

Quote

is is simply a useless piece of plastic, very dissapointed, and if you check the comparison table between a wd mycloud and mycloud home, simply you see that wd mycloud home has more powerfull proicessor, and more memory, that missing port 80 in description doesn't mean that you dont have any configuration option on that piece of shit,YOU SIMPLY CANNOT ASSIGN A STATIC IP ADDRESS FOR IT, configure a dhcp just for use that shit, and then you realize that you cannot backup your data to it as you do to any share folder over a network, not to mention that iti simply doesnt work if you dont have internet connection, can you believe it? it stays near your laptop and you are unable to use it, to save your data to it, a and one interesting thing, you place your order for a wd mycloud home duo 4Tb, specifications hard disk are in mirroring, yes 2hard disk at 2tb size, and you get 2tb that way NOT 4 !

Quote

software is simply non existant. Useless unless you care about pictures only.
If you need to back up any file from a mobile it is virtually imopossible

Ce înseamnă de la distanță în acest context ?

Descrie strict situația ta, nu sunt idiot ... doresc doar mai multe lămuriri ca să te pot ajuta cu un sfat mai bun.

Intuiesc deja că ești cameraman, dorești să faci back-up la filmări de pe teren ?

Edited by waterman, 10 October 2018 - 15:19.


#3
ilioara2006

ilioara2006

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 30.08.2007
Da sunt cameraman...cardul sd din camera video îl introdus in slotul special pt card al laptopului și vreau sa trimit “acasă” filmarea

Edited by Dany_Darke, 10 October 2018 - 15:44.
mai usor cu pianul pe scari


#4
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,308
  • Înscris: 03.02.2005
Sfatul meu, daca doresti sa ai acasa salvate chestii la care tii e sa iti iei ceva cu cel putin 2 HDD-uri puse-n RAID 1 sau combinatii dintr-astea in care sa ai tot timpul informatia duplicata pe HDD-uri, astfel incat daca pierzi unul sa-ti recuperezi datele de pe HDD-urile ramase si sa-ti inlocuiesti HDD-ul defect.
Am o chestiune dintr-asta acasa, un Zyxel NAS326, care-i o prastie, in sensul ca are viteze mici, dar isi face treaba pentru bani putini.
Mi-am pus doua HDD-uri in RAID 1 si imi accesez magaoaia prin FTP de oriunde, facandu-mi port forwarding prin router. Ma rog, partea cu retelistica e putin diferita, dar oricum, ideea ramane.
Nu folosi doar variante cu 1 HDD, ca daca-ti crapa 1... adio informatii.

#5
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,378
  • Înscris: 17.05.2004
E nou ai garanție la el dacă nu merge îl duci înapoi și gata. Ce dracu ne prostim atâta ? Merită ? Păi tu știi dacă merită că tu ai nevoie.

Edited by Dany_Darke, 10 October 2018 - 15:45.


#6
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,970
  • Înscris: 25.01.2007
Google are cloud bun, dar cred ca cere mult pe el.

#7
tehnics

tehnics

    dat dracului...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,324
  • Înscris: 01.11.2005

Vizualizare mesajilioara2006, pe 10 octombrie 2018 - 15:25, a scris:

Da sunt cameraman...cardul sd din camera video îl introdus in slotul special pt card al laptopului și vreau sa trimit “acasă” filmarea
2 Intrebari:
1. Si cam cata informatie vrei sa trimiti intr-o sesiune ? Tot cardul ? Asta insemnand cati Gb ?
2. Prin ce mod iti vei accesa cloud-ul ? Wifi, 4G, LAN ? Adica daca ai de trimis 32 de Gb si ai un abonament de 16Gb inclusi...cam uiti de idee.

Parerea mea e sa iti iei un HDD portabil la tine si sa bagi acolo pentru ca ai USB3 si transferul se face mult mai repede. Cand ajungi acasa descarci continutul pe un mediu de stocare in RAID 1 asa cum a zis colegul.
Am filmat si eu pe la multe nunti prin studentie si stiu cam ce ai nevoie tu....din pacate atunci eu nu aveam luxul echipamentelor si al tehnologiei de acum.

#8
costin001

costin001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 13.08.2013
Nu stiu daca mai urmareste cineva topicul asta dar pot venii cu unele completari. Am un NAS WD MyCloud Live Duo de 3+3Tb si pot sa spun ca are avantaje si dezavantaje. Transferul este destul de redus, adica pe undeva pe la 3-4 MB/s, dar eu dau vina pe router dat fiind ca Nas-ul si routerul sunt Gigabit, totusi vitezele de transfer sunt destul de mici. Si eu am citit pe forumuri ca abia se taraie, dar sunt si altii care spun ca ating viteze mult mai mari si ca vina o porta routerul. Este adevarat ca se poate accesa de oriunde exista o conexiune la internet si uimitor nu merge greu. Ca exemplu am deschis un clip filmat in 1080p, pe o tableta, din Italia din holul hotelului, asa doar de proba si pret de vreo 20 de minute a mers perfect fluent, pana l-am inchis. Pe viitor ma voi informa mai amanuntit cu privire la inlocuirea routerului si setarile aferente astfel incat sa il fac sa merga mai rapid, cum pretind unii ca reusesc. Sunt forumuri din US unde sunt postate teste de viteza cu 12MB/s in Wi-Fi( wifi intre laptop si router ca NAS-ul nu are wifi) si pana la 30MB/s cable(cable intre laptop si router). Momentan eu am un router Tp-Link 1043N si are un firmware antic, deci il consider pe el vinovat.

Edited by costin001, 23 November 2018 - 09:43.


#9
TS030

TS030

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 25.06.2012
Nu va mai luati prostii de genul WD MyCloud (care nici macar nu-s facute de WD). Au tot soiul de probleme de securitate.
QNAP sau Synology. Sunt si la preturi accesibile.

#10
costin001

costin001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 13.08.2013

Vizualizare mesajTS030, pe 26 noiembrie 2018 - 19:40, a scris:

Nu va mai luati prostii de genul WD MyCloud (care nici macar nu-s facute de WD). Au tot soiul de probleme de securitate.
QNAP sau Synology. Sunt si la preturi accesibile.
Deh, ne luam si noi ce putem!
On topic: Am luat un router nou si dupa reconfigurare am rezolvat problemele cu viteza de transfer. Acum merge asa cum "minte producatorul" , altul decat Western Digital.

#11
TS030

TS030

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,628
  • Înscris: 25.06.2012
Luati-va ce puteti, sigur, dar eu nu as expune un WD MyCoud catre Internet.
Si daca va permiteti MyCloud, va permiteti un Synology/QNAP entry level.

Tu ai deja WD... vezi daca nu exista update de firmware, macar parola aia pe care-o stiu toti sa o scoata.

#12
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,722
  • Înscris: 09.01.2008

View PostTS030, on 27 noiembrie 2018 - 16:49, said:

Luati-va ce puteti, sigur, dar eu nu as expune un WD MyCoud catre Internet.
sansele sa-ti sparga cineva hdd-u sunt minime pentru ca tu esti un nimeni (nu o luati ca pe o insulta)

idea e ca nu ai informatii "de interes general" asa ca nu isi bate capu nimeni cu discu tau.

acum, despre WD cloud, home sau cum ii zice, am avut o experienta nasoala cu unu de 2Tb (cu raid 1 in el) acu ceva vreme (gen a intrat in sleep si nu s-a mai trezit).
idea e ca fiind un produs de nisa pt WD, softul nu e tocmai "pus la punct".

daca ai nevoie de fiabilitate, mergi pe un NAS dedicat (cum a propus un coleg).

#13
ro_explorer

ro_explorer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,271
  • Înscris: 15.12.2009

Vizualizare mesajshmu, pe 27 noiembrie 2018 - 17:14, a scris:

sansele sa-ti sparga cineva hdd-u sunt minime pentru ca tu esti un nimeni (nu o luati ca pe o insulta)

Nu e vorba ca te urmareste cineva anume ca sa iti sparga tie discul. Toate nas-urile astea expuse spre internet folosesc porturi si protocoale standard. Exista boti pe net care singura treaba pe care o au este sa scaneze IP-uri si porturi, atat ... dupa aia cand gaseste ceva functional porneste un "brute force attack" si incearca asa la infinit. Odata si odata tot o sa intre din greseala in sistemul cuiva.

Vizualizare mesajshmu, pe 27 noiembrie 2018 - 17:14, a scris:

daca ai nevoie de fiabilitate, mergi pe un NAS dedicat (cum a propus un coleg).
Eu mi-am setat niste servere acasa, un SFTP si un OVPN. Cat timp le-am tinut active pe porturile standard aveam in loguri kilometri de "unsuccessful login attempt" de la IP-uri din toata lumea. Malware-ul din ziua de azi nu vrea neaparat sa iti sparga PC-ul, dar il poate folosi ca "slave" intr-un atac de genul. Si totul este mascat de traficul general.

Asa ca, daca ai nevoie de siguranta pe langa fiabilitate, in cazul in care te "deschizi" spre internet, nu merge pe solutii comerciale ieftine, asta daca tii la datele tale.

Edited by ro_explorer, 28 November 2018 - 10:56.


#14
costin001

costin001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 13.08.2013

Vizualizare mesajTS030, pe 27 noiembrie 2018 - 16:49, a scris:

Luati-va ce puteti, sigur, dar eu nu as expune un WD MyCoud catre Internet.
Si daca va permiteti MyCloud, va permiteti un Synology/QNAP entry level.

Tu ai deja WD... vezi daca nu exista update de firmware, macar parola aia pe care-o stiu toti sa o scoata.
Update de firmware isi face automat si ultimul este din august 2018. Cat despre securitate nu este asa de simplu, pentru ca da, parola de acces am schimbat-o, dar este protejat si de router, si de limitarea DNS-urilor permitandu-i doar anumitor DNS-uri sa-l acceseze, in cazul meu nu stiu daca este cineva care ma considera asa de important incat  sa-mi acceseze NAS-ul, plus de asta, orice incercare de a fi accesat in afara DNS-urilor stabilite de mine este finalizata de un mail de avertizare catre telefonul meu, iar eu il pot bloca cu o simpla apasare de buton.

Edited by costin001, 28 November 2018 - 12:08.


#15
ro_explorer

ro_explorer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,271
  • Înscris: 15.12.2009

Vizualizare mesajcostin001, pe 28 noiembrie 2018 - 12:07, a scris:

un mail de avertizare catre telefonul meu, iar eu il pot bloca cu o simpla apasare de buton.
Pana primesti tu mailul, pana il citesti si apesi butonul deja backdoor-ul e construit si activ bine-mersi.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate