Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

ce putem sa mai mancam?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,016
  • Înscris: 23.09.2005

View Poston64, on 29 septembrie 2018 - 21:20, said:

eu mananc de asta
e nociva?

Nu stiu.


INGREDIENTE

fasole roşie boabe (48%); sos (52%): apă, sare, zahăr, amidon modificat de porumb, oțet de alcool, boia ardei dulce, usturoi pudră, piper alb pudră.


- Sos 52%.

- Zahar.

-Boiaua e 100% naturala sau e de-aia ieftina si colorata?

Etc

Un nutritionist iti poate spune mai multe.

Edited by Phobos, 29 September 2018 - 21:25.


#20
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012

View Postun-simplu-om, on 29 septembrie 2018 - 21:23, said:

Ok, nu e nevoie să mergi la sală și să iei proteine. Tocmai acestea sunt unele dintre cele mai "toxice" tratamente pentru menținerea unei vieți sănătoase. Eu unul îți recomand să mănânci câte ceva din toate, fie un fast-food "ușor" sau dulciuri. Posted Image

Succes !
sunt de acord ca probabil daca nu as merge la sala si nu as lua proteine as fi mai sanatos, dar nu nu cred ca fast-foodul sau dulciurile ajuta la sanatate (bineinteles ca cantitatile mici luate ocazional sunt irelevante)

#21
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003

View Poston64, on 29 septembrie 2018 - 21:05, said:

nu am stiut treaba asta, credeam ca fasolea nu e nociva
Nu fasolea e nociva, ci condimentele ce ii da gust.

#22
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Pana la urma de unde a venit ideea ca fasolea la conserva e nociva? Mai ramane sa vina vreun destept sa spuna ca dancancer si impotenta :ciocan: Conservele de fgasole cu costita/ciolan/etc sunt ideale daca pleci in drumetie.

@initiator, cea mai mare prostie e sa scoti din alimentatie "tot ce contine faina". Daca mai si mergi la sala, prostia e si mai mare. Carbohidratii sunt princi[ppala sursa de energie a organismului. Mai bine lasa suplimentele alea cu proteine si dreq mai stie ce, si include in alimentatie pastele, macar de 2 ori pe saptamaNA. sI MANANCA DIN TOATE CATE PUTIN, NU EXCLUDE NIMIC, AI DOAR GRIJA LA CANTITATI.

#23
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,016
  • Înscris: 23.09.2005

View Postpufonel, on 29 septembrie 2018 - 22:12, said:

Pana la urma de unde a venit ideea ca fasolea la conserva e nociva?

Ia de-aici daca te intereseaza:

Conservele de casă vs. conservele industriale


Sau de-aici:



Zincul este utilizat în producţia conservelor pentru a alinia interiorul cutiilor, el având totodată şi calităţi antimicrobiene.
Un nou studiu realizat de cercetători americani arată, însă, că metalul pătrunde şi în alimentele conservate, astfel că ajunge şi în organismul uman, unde se depune în sistemul digestiv.
Toxinele ajung mai ușor în sânge



Excesul de zinc împiedică absorbţia substanţelor nutritive şi creşte permeabilitatea intestinelor, permiţând astfel toxinelor să ajungă mult mai repede în sânge. „O creștere a permeabilității intestinale nu este un lucru bun - înseamnă că anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, de la Universitatea Binghamton din New York, SUA, citat de DailyMailOnline.


În timp, acest lucru poate provoca sindromul intestinului iritabil, afecţiune extreme de periculoasă care poate degenera în boli grave.
De asemenea, studiul relevă şi faptul că după expunerea la o cantitate mare de zinc, transportul fierului şi a glucozei scade la o treime, și asta provoacă dezechilibre în organism.
Excesul de zinc în organism se manifestă prin convulsii, febră, vărsături și chiar leșin.
Dintre toate conservele, peștele e cel mai rău

https://evz.ro/otrav...a-ton-zinc.html

#24
csoka2002ro

csoka2002ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 19.04.2010

View PostKLMN, on 29 septembrie 2018 - 21:03, said:

Ce gust are cotetul de porc ? Conservele de fasole e otrava curata.

Se scrie corect sunt nu este [Substantiv genul feminin] o conservă .două conserve.
AR FI BINE CA MITICĂ DIN BUCUREŞTI SĂ ÎNVEŢE LIMBA ROMÂNĂ

Edited by csoka2002ro, 29 September 2018 - 23:29.


#25
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,206
  • Înscris: 23.08.2014

View Poston64, on 29 septembrie 2018 - 21:11, said:

pai acuma vad ca nici fasolea la conserva nu mai e sanatoasa
va trebui sa renunt la ea
In afara de faptul ca alea cu carnat, au carnat din soia, iar cele cu costita au grasime in loc de costita, si aia in cantitate infima, nu au alte probleme.

View PostPhobos, on 29 septembrie 2018 - 22:28, said:


Ia de-aici daca te intereseaza:

Conservele de casă vs. conservele industriale


Sau de-aici:



Zincul este utilizat în producţia conservelor pentru a alinia interiorul cutiilor, el având totodată şi calităţi antimicrobiene.
Un nou studiu realizat de cercetători americani arată, însă, că metalul pătrunde şi în alimentele conservate, astfel că ajunge şi în organismul uman, unde se depune în sistemul digestiv.
Toxinele ajung mai ușor în sânge



Excesul de zinc împiedică absorbţia substanţelor nutritive şi creşte permeabilitatea intestinelor, permiţând astfel toxinelor să ajungă mult mai repede în sânge. „O creștere a permeabilității intestinale nu este un lucru bun - înseamnă că anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, de la Universitatea Binghamton din New York, SUA, citat de DailyMailOnline.


În timp, acest lucru poate provoca sindromul intestinului iritabil, afecţiune extreme de periculoasă care poate degenera în boli grave.
De asemenea, studiul relevă şi faptul că după expunerea la o cantitate mare de zinc, transportul fierului şi a glucozei scade la o treime, și asta provoacă dezechilibre în organism.
Excesul de zinc în organism se manifestă prin convulsii, febră, vărsături și chiar leșin.
Dintre toate conservele, peștele e cel mai rău

https://evz.ro/otrav...a-ton-zinc.html
treaba asta e oleaca exagerata, in realitate problema apare daca consumi zilnic ceva conserva, situatie in care o sa ai oricum si alte probleme de sanatate...

#26
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Mancare de gutui.
E sezonul gutuilor.

Edited by altuser09, 30 September 2018 - 05:07.


#27
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Putem sa mancam orice putem manca. Problema e sa stim sa gatim comestibil din orice.

#28
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,921
  • Înscris: 18.12.2007
Auzi, dar ditamai subforumul cu Retete nu-l vazusi?

#29
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,457
  • Înscris: 04.05.2006

View Postcsoka2002ro, on 29 septembrie 2018 - 23:28, said:



Se scrie corect sunt nu este [Substantiv genul feminin] o conservă .două conserve.
AR FI BINE CA MITICĂ DIN BUCUREȘTI Sà ÎNVEȚE LIMBA ROMÂNĂ
Și tu ar fi bine sa te abții despre lucruri pe care le știi doar de la televizor! Mai iesi din satul tău și vei vedea ca lumea e mai mare decât prejudecățile tale.

#30
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012

View PostAlexEn, on 30 septembrie 2018 - 09:19, said:

Auzi, dar ditamai subforumul cu Retete nu-l vazusi?
eu voiam sa caut mai degraba sugestii ale ingredientelor decat modul de preparare
pentru mine retetele culinare inseama munca multa, pe care nu am chef sa o depun
nu gatesc dupa retete, ci dupa simt, asa in stil spartan, simplu si rapid

#31
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,921
  • Înscris: 18.12.2007
Ce inseamna rapid?
Efort mai mare decat oua fierte/prajite? Poti sa iei malai pt mamaliga rapida, il fierbi 3 min si e gata mamaliga, peste care pui branza/smantana.
Mai rapid de atat? Daca da, cat de rapid? Cureti legume sau si aia e prea complicat?

#32
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012
nu curat legume pentru ca e prea complicat

iau carnea, o tai o spal, o condimentez, si o bag la cuptor
garnitura o pun sa fiarba in oala

#33
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,457
  • Înscris: 04.05.2006
Atunci nu ai ce cauta pe aria asta.
E suficient sa cauți in congelatoarele de la supermarket.
Iei legume congelate (mix, sa nu îți bati capul prea tare) și le pui in oala.


#34
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Uite ceva rapid, daca nu te deranjeaza sa pierzi 10-15 min fierband niste paste (doar ti-am recomandat sa lasi prostia cu "fara fainoase" si sa trexi pe dieta mediteraneana :D )

Paste alla carbonara (spaghete dar mai bine incearca paste scurte: penne. farfalle etc). Daca iti plac al dente, ia ceva italienesc (chiar si marca proprie de la Lidl e buna). Daca vrei mai moi, ia romanesti.

Fierbi pastele (un pachet ajunge pentru 3-4 portii, daca locuiesti solo pune cam 150-200 g) in apa cu sare. Nu le pui decat cand a dat in clocot. Lasi sa fiarba cat scrie pe ambalaj.

Intre timp prajesti bacon (nu cred ca gasesti guanciale, dar merge bine cu baconul cubulete pe care il gasesti prin marketuri) intr-un pic de ulei de masline si cu 1-2 catei de usturoi zdrobiti.

Cat se prajeste baconul, bate 2 galbenusuri de ou cu putin piper si cu cateva linguri de smantana.

Cand baconul s-a prajit, il tragi deoparte.

Intr-un castron suficient de mare pui pastele scurse de apa (fara sa le clatesti cu apa rece!), adaugi baconul si ouale si amesteci bine. Ouale se vor gati de la caldura pastelor, de aceea nu trebuie sa le racesti cu apa.

La urma poti adauga parmezan ras (poti sa iei din acela gata ras daca ti-e lene sa dai pe razatoare, dar n-are aceeasi aroma ca ala pe care-l razi tu) si 2 fire de patrunjel proaspat, daca ai. Si aia e. O masa consistenta si usor de facut, in 15 minute e gata. Iti ia mai putin decat sa incalzesti un semipreparat din market si e si mult mai buna :P

#35
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Poston64, on 29 septembrie 2018 - 21:11, said:

pai acuma vad ca nici fasolea la conserva nu mai e sanatoasa
va trebui sa renunt la ea

De ce nu iti faci tu o iahnie de fasole?

In opinia mea pentru a manca "variat" conteaza mult si ce pretentii ai. A gati ceva nu inseamna neaparat efort daca stii exact ce ai de facut si urmaresti o reteta de doua-trei ori. Apoi o vei putea face din instinct fara sa te mai uiti la toate detaliile.
Pentru a gati ceva ai nevoie in primul rand de condimente. Cumpara-ti tot felul de ierburi aromatice gen cimbru, oregano, maghiran, rozmarin, apoi coriandru, nucsoara, ienibahar, cuisoare, etc......curry si alte chestii orientale.
Puiul il poti gati in diferite forme, de la pus pe grill, la cuptor pana la pui in sos curry sau in alte sosuri asiatice. Vita - gulas, cu sau fara legume (cartofi, ardei, morcovi, alte radacinoase).
Mananca mai multa fasole, linte, naut si alte chestii de genul asta, au o valoare nutritiva mare si o multime de vitamine, mai ales lintea.
Daca uneori carnurile sunt face, fa-ti un sos la ele.

Edited by giuliani, 01 October 2018 - 09:11.


#36
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018
Despre supe cred ca n-ai pareri bune ca-i de lucru si acolo.   Nici carne nu este sanatos zilnic de mancat.   Salata de vinete este la fel consumator de timp desi foarte placut de mancat.
Fara sa transpiri nimic nu se intampla in bucatarie.   Conservele nu sint solutia.  Se poate fierbe fasole acasa, este ieftin si mai gustos decat conserva si ai cateva zile sa-i adaugi zilnic alte verdeturi si ai salata satioasa.   Fructe si legume crude sint izvoare de sanatate nu proteinele!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate