ce putem sa mai mancam?
Last Updated: Oct 02 2018 01:17, Started by
on64
, Sep 29 2018 20:54
·
0
#19
Posted 29 September 2018 - 21:23
on64, on 29 septembrie 2018 - 21:20, said:
eu mananc de asta e nociva? Nu stiu. INGREDIENTE fasole roşie boabe (48%); sos (52%): apă, sare, zahăr, amidon modificat de porumb, oțet de alcool, boia ardei dulce, usturoi pudră, piper alb pudră. - Sos 52%. - Zahar. -Boiaua e 100% naturala sau e de-aia ieftina si colorata? Etc Un nutritionist iti poate spune mai multe. Edited by Phobos, 29 September 2018 - 21:25. |
#20
Posted 29 September 2018 - 21:29
un-simplu-om, on 29 septembrie 2018 - 21:23, said:
Ok, nu e nevoie să mergi la sală și să iei proteine. Tocmai acestea sunt unele dintre cele mai "toxice" tratamente pentru menținerea unei vieți sănătoase. Eu unul îți recomand să mănânci câte ceva din toate, fie un fast-food "ușor" sau dulciuri. Succes ! |
#21
Posted 29 September 2018 - 22:09
#22
Posted 29 September 2018 - 22:12
Pana la urma de unde a venit ideea ca fasolea la conserva e nociva? Mai ramane sa vina vreun destept sa spuna ca dancancer si impotenta Conservele de fgasole cu costita/ciolan/etc sunt ideale daca pleci in drumetie.
@initiator, cea mai mare prostie e sa scoti din alimentatie "tot ce contine faina". Daca mai si mergi la sala, prostia e si mai mare. Carbohidratii sunt princi[ppala sursa de energie a organismului. Mai bine lasa suplimentele alea cu proteine si dreq mai stie ce, si include in alimentatie pastele, macar de 2 ori pe saptamaNA. sI MANANCA DIN TOATE CATE PUTIN, NU EXCLUDE NIMIC, AI DOAR GRIJA LA CANTITATI. |
#23
Posted 29 September 2018 - 22:28
pufonel, on 29 septembrie 2018 - 22:12, said:
Pana la urma de unde a venit ideea ca fasolea la conserva e nociva? Ia de-aici daca te intereseaza: Conservele de casă vs. conservele industriale Sau de-aici: Zincul este utilizat în producţia conservelor pentru a alinia interiorul cutiilor, el având totodată şi calităţi antimicrobiene. Un nou studiu realizat de cercetători americani arată, însă, că metalul pătrunde şi în alimentele conservate, astfel că ajunge şi în organismul uman, unde se depune în sistemul digestiv. Toxinele ajung mai ușor în sânge Excesul de zinc împiedică absorbţia substanţelor nutritive şi creşte permeabilitatea intestinelor, permiţând astfel toxinelor să ajungă mult mai repede în sânge. „O creștere a permeabilității intestinale nu este un lucru bun - înseamnă că anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, de la Universitatea Binghamton din New York, SUA, citat de DailyMailOnline. În timp, acest lucru poate provoca sindromul intestinului iritabil, afecţiune extreme de periculoasă care poate degenera în boli grave. De asemenea, studiul relevă şi faptul că după expunerea la o cantitate mare de zinc, transportul fierului şi a glucozei scade la o treime, și asta provoacă dezechilibre în organism. Excesul de zinc în organism se manifestă prin convulsii, febră, vărsături și chiar leșin. Dintre toate conservele, peștele e cel mai rău https://evz.ro/otrav...a-ton-zinc.html |
#24
Posted 29 September 2018 - 23:28
KLMN, on 29 septembrie 2018 - 21:03, said:
Ce gust are cotetul de porc ? Conservele de fasole e otrava curata. Se scrie corect sunt nu este [Substantiv genul feminin] o conservă .două conserve. AR FI BINE CA MITICĂ DIN BUCUREŞTI SĂ ÎNVEŢE LIMBA ROMÂNĂ Edited by csoka2002ro, 29 September 2018 - 23:29. |
#25
Posted 30 September 2018 - 02:05
on64, on 29 septembrie 2018 - 21:11, said:
pai acuma vad ca nici fasolea la conserva nu mai e sanatoasa va trebui sa renunt la ea Phobos, on 29 septembrie 2018 - 22:28, said: Ia de-aici daca te intereseaza: Conservele de casă vs. conservele industriale Sau de-aici: Zincul este utilizat în producţia conservelor pentru a alinia interiorul cutiilor, el având totodată şi calităţi antimicrobiene. Un nou studiu realizat de cercetători americani arată, însă, că metalul pătrunde şi în alimentele conservate, astfel că ajunge şi în organismul uman, unde se depune în sistemul digestiv. Toxinele ajung mai ușor în sânge Excesul de zinc împiedică absorbţia substanţelor nutritive şi creşte permeabilitatea intestinelor, permiţând astfel toxinelor să ajungă mult mai repede în sânge. „O creștere a permeabilității intestinale nu este un lucru bun - înseamnă că anumiţi compuși periculoși pot trece ușor în sânge”, a explicat coordonatorul studiului, prof.dr. Gretchen Mahler, de la Universitatea Binghamton din New York, SUA, citat de DailyMailOnline. În timp, acest lucru poate provoca sindromul intestinului iritabil, afecţiune extreme de periculoasă care poate degenera în boli grave. De asemenea, studiul relevă şi faptul că după expunerea la o cantitate mare de zinc, transportul fierului şi a glucozei scade la o treime, și asta provoacă dezechilibre în organism. Excesul de zinc în organism se manifestă prin convulsii, febră, vărsături și chiar leșin. Dintre toate conservele, peștele e cel mai rău https://evz.ro/otrav...a-ton-zinc.html |
#26
Posted 30 September 2018 - 05:06
Mancare de gutui.
E sezonul gutuilor. Edited by altuser09, 30 September 2018 - 05:07. |
#27
Posted 30 September 2018 - 07:12
Putem sa mancam orice putem manca. Problema e sa stim sa gatim comestibil din orice.
|
#29
Posted 30 September 2018 - 09:23
csoka2002ro, on 29 septembrie 2018 - 23:28, said: Se scrie corect sunt nu este [Substantiv genul feminin] o conservă .două conserve. AR FI BINE CA MITICĂ DIN BUCUREȘTI SĂ ĂNVEȚE LIMBA ROMĂNĂ |
#30
Posted 30 September 2018 - 11:17
AlexEn, on 30 septembrie 2018 - 09:19, said:
Auzi, dar ditamai subforumul cu Retete nu-l vazusi? pentru mine retetele culinare inseama munca multa, pe care nu am chef sa o depun nu gatesc dupa retete, ci dupa simt, asa in stil spartan, simplu si rapid |
#31
Posted 30 September 2018 - 13:13
Ce inseamna rapid?
Efort mai mare decat oua fierte/prajite? Poti sa iei malai pt mamaliga rapida, il fierbi 3 min si e gata mamaliga, peste care pui branza/smantana. Mai rapid de atat? Daca da, cat de rapid? Cureti legume sau si aia e prea complicat? |
#32
Posted 30 September 2018 - 13:16
nu curat legume pentru ca e prea complicat
iau carnea, o tai o spal, o condimentez, si o bag la cuptor garnitura o pun sa fiarba in oala |
#33
Posted 30 September 2018 - 13:18
Atunci nu ai ce cauta pe aria asta.
E suficient sa cauți in congelatoarele de la supermarket. Iei legume congelate (mix, sa nu îți bati capul prea tare) și le pui in oala. |
|
#34
Posted 01 October 2018 - 00:50
Uite ceva rapid, daca nu te deranjeaza sa pierzi 10-15 min fierband niste paste (doar ti-am recomandat sa lasi prostia cu "fara fainoase" si sa trexi pe dieta mediteraneana )
Paste alla carbonara (spaghete dar mai bine incearca paste scurte: penne. farfalle etc). Daca iti plac al dente, ia ceva italienesc (chiar si marca proprie de la Lidl e buna). Daca vrei mai moi, ia romanesti. Fierbi pastele (un pachet ajunge pentru 3-4 portii, daca locuiesti solo pune cam 150-200 g) in apa cu sare. Nu le pui decat cand a dat in clocot. Lasi sa fiarba cat scrie pe ambalaj. Intre timp prajesti bacon (nu cred ca gasesti guanciale, dar merge bine cu baconul cubulete pe care il gasesti prin marketuri) intr-un pic de ulei de masline si cu 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Cat se prajeste baconul, bate 2 galbenusuri de ou cu putin piper si cu cateva linguri de smantana. Cand baconul s-a prajit, il tragi deoparte. Intr-un castron suficient de mare pui pastele scurse de apa (fara sa le clatesti cu apa rece!), adaugi baconul si ouale si amesteci bine. Ouale se vor gati de la caldura pastelor, de aceea nu trebuie sa le racesti cu apa. La urma poti adauga parmezan ras (poti sa iei din acela gata ras daca ti-e lene sa dai pe razatoare, dar n-are aceeasi aroma ca ala pe care-l razi tu) si 2 fire de patrunjel proaspat, daca ai. Si aia e. O masa consistenta si usor de facut, in 15 minute e gata. Iti ia mai putin decat sa incalzesti un semipreparat din market si e si mult mai buna |
#35
Posted 01 October 2018 - 09:02
on64, on 29 septembrie 2018 - 21:11, said:
pai acuma vad ca nici fasolea la conserva nu mai e sanatoasa va trebui sa renunt la ea De ce nu iti faci tu o iahnie de fasole? In opinia mea pentru a manca "variat" conteaza mult si ce pretentii ai. A gati ceva nu inseamna neaparat efort daca stii exact ce ai de facut si urmaresti o reteta de doua-trei ori. Apoi o vei putea face din instinct fara sa te mai uiti la toate detaliile. Pentru a gati ceva ai nevoie in primul rand de condimente. Cumpara-ti tot felul de ierburi aromatice gen cimbru, oregano, maghiran, rozmarin, apoi coriandru, nucsoara, ienibahar, cuisoare, etc......curry si alte chestii orientale. Puiul il poti gati in diferite forme, de la pus pe grill, la cuptor pana la pui in sos curry sau in alte sosuri asiatice. Vita - gulas, cu sau fara legume (cartofi, ardei, morcovi, alte radacinoase). Mananca mai multa fasole, linte, naut si alte chestii de genul asta, au o valoare nutritiva mare si o multime de vitamine, mai ales lintea. Daca uneori carnurile sunt face, fa-ti un sos la ele. Edited by giuliani, 01 October 2018 - 09:11. |
#36
Posted 01 October 2018 - 09:07
Despre supe cred ca n-ai pareri bune ca-i de lucru si acolo. Nici carne nu este sanatos zilnic de mancat. Salata de vinete este la fel consumator de timp desi foarte placut de mancat.
Fara sa transpiri nimic nu se intampla in bucatarie. Conservele nu sint solutia. Se poate fierbe fasole acasa, este ieftin si mai gustos decat conserva si ai cateva zile sa-i adaugi zilnic alte verdeturi si ai salata satioasa. Fructe si legume crude sint izvoare de sanatate nu proteinele! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users