Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ajutor început afacere.
Last Updated: Oct 19 2018 19:56, Started by
cisadragon1
, Sep 26 2018 16:58
·
0
#19
Posted 26 September 2018 - 17:37
1. Tu ai vazut zona, dar ai sarit niste etape.
Daca iei rulota, nu uita ca trebuie sa inchiriezi spatiu de la primarie si nu iei usor aviz - fara pile. 2. Calculele la cafei ti le face firma, platesti jucariile in rate. 3., Angajeaza-te 2 luni la 5 to go, fura meserie. iti fac training pe banii lor, apoi aplici ce ai invatat. Edited by Ahasverus, 26 September 2018 - 17:40. |
#20
Posted 26 September 2018 - 17:38
argentum, on 26 septembrie 2018 - 17:33, said: matematica ta e total gresita. nu ai cum sa faci 2 cafe pe zi, 3 luni, din 250gr. chiar si 2-3 degete. sau poate ca e apa chioara si tu numesti aia cafea. meri acasa si intreaba nevasta si sa nu fi surprins daca iti spune ca pachetul de 250gr te tine 2 saptamani |
#21
Posted 26 September 2018 - 17:38
pasilla, on 26 septembrie 2018 - 17:25, said:
Depinde ce materie prima folosesti si ce "bombe" vrei sa vinzi. nu'i de bomba. daca pui in gugal cata cafea faci, afli ca la espresso trebe 7gr, 20secunde si nu mai stiu, parca 40ml de apa. in real life, e un pic mai diferit. ce sa spun, ca daca esti incepator si vrei sa o feri o calitate constanta, poate ca trebe sa folosesti pod'uri si nu cafea boabe... asta e adevarul. ca de o zbarcesti intr'o zi, iti pierzi clientii. mnu conteaza ca 6 din 7 esti ok. ala a luat cafea ieri de la tine si ai facut'o prost, si azi cumpara din alta parte. si daca ii place, va cumpara tot de acolo si maine. desi pretul e mare, asta inseamna cam de 3-5 ori mai scump, depinde de x factori, pod'ul poate fi o alegere intel;eapta pt inceput. doar ca daca il combini si cu echipament furnizat moca, ca sa cumperi de la ei cafeaua, deja inseamna de 2 ori mai scump decat piata. si dupa cum spuneam, daca materia prima la boabe e sa spunem 10%, iar cand esti pod e 30%, iar cand cumperi scump pt ca ai aparatura de la ei, te duce la 50%... pai te lasi nene de meserie ca nu faci bani. |
#22
Posted 26 September 2018 - 18:04
Total de acord.
Vroiam numai sa evidentiez ca intrebarea: câte cafele se fac spre exemplu din 1 kg de cafea?, nu are nici o noima, asa cum este pusa. Edited by pasilla, 26 September 2018 - 18:07. |
#23
Posted 26 September 2018 - 18:15
stii cum e treaba asta... noi stam pe bara ca mosnegii aia din mupets si cotcodacim. ca aia e rau, ca ala e habarnist, ca nu merge, ca ploua, e taxe ca laci baltati
si mai vine cate un aerian din asta, ca nu stiu cum sa spun altfel, ce nu stie nici sa fiarba apa si se apuca de treaba. o da in bara? extrem de probabil dar sa lasam omu sa viseze. cine stie, poate ca'i iese. a invatat pe acest topic mai mult decat stia vreodata despre cafea dupa 3 luni de aventura, se va crede mare specialist si ce i s'a spus pe topic va considera bagatela daca rezista 3 ani, va realiza cat de mult se insela la 3 luni si va rade cand isi va aminti de ignoranta inocenta a inceputurilor. nu, nu am business in cafea. doar ca oarecum sunt implicat in asta. ieri am cumparat 4kg spre exemplu si cel mai probabil astazi voi cumpara alte 6. asta ca idee... |
#25
Posted 26 September 2018 - 18:18
#27
Posted 26 September 2018 - 20:06
Stiu ca lumea care-si ia cafea pe drum isi ia din automatele alea cu 1leu, de ex muncitorii.
Altfel majoritatea de la noi bea cafeaua acasa, si pe la servici. Fa un calcul in cat timp amortizezi investitia, ca tu vorbesti de aparatura de multe mii de euro, + autorizatii + vehicul/ spatiu + materie prima + + + + etc La prima vedere nu-mi iese calculul (mental) Edited by sirgoofy, 26 September 2018 - 20:07. |
#28
Posted 26 September 2018 - 21:19
|
#29
Posted 27 September 2018 - 06:52
Din experienta iti spun atat despre afacere. Indiferent de domeniu pasii sunt cam aceeasi.
1 Ai tu o idee geniala (am avut si eu) 2 Deschizi firma si ii dai drumul la treaba (asa am facut si eu) 3 Dupa o periooada cuprinsa intre 3 luni si 2 ani (depinde de tipul afacerii si de pregatirea ta initiala) intelegi ca habar nu ai sa conduci si sa gestionezi o afacere. 4 Incepi sa cauti materiale, sa studiezi tot ce poti, mergi la cursuri etc. Inveti multe, incerci sa le aplici, unele au rezultat, altele nu dar deja afacerea e in pragul falimentului. 5 Incerci cu ceea ce ai invatat nou sa iti redresezi afacerea si iti dai seama ca pe cat de frumos suna in teorie pe atat de greu e in practica. 6 Ori iti redresezi afacerea ori o inchizi. Eu am reusit sa o redresez, dar mi-a luat inca 4 ani sa repar ce am greselile din primii 2. Cam asta e drumul unei afaceri. 90% din noii patroni, antreprenori, cum vrei tu sa le zici, isi incep afacerea fara a avea o pregatire minima pentru a fi capabili sa gestioneze o afacere. De aceea 70% din firme sunt moarte dupa 2-3, maxim 5 ani. Edited by PoeOvidiu, 27 September 2018 - 06:53. |
#30
Posted 19 October 2018 - 19:56
Scuzati de neintelegere : e vorba de o afacere post-emigrare sau, pur si simplu, o afacere ?!
Edited by Piscopescu, 19 October 2018 - 19:57. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users